Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Μανώλης Κουκουλάς: «Η Εθνική αποτελεί για μένα όνειρο ζωής»

Αποκλειστική συνέντευξη στο ''Evrytania Sport'' παραχώρησε ο 20χρονος Ευρυτάνας σέντερ του Ηλυσιακού Μανώλης Κουκουλάς. Η μητέρα του νεαρού μπασκετμπολίστα Ανδρονίκη Σανούλη έχει καταγωγή από την Βίνιανη και ο Μανώλης τις τελευταίες ημέρες απολαμβάνει στο συγκεκριμένο χωριό τις διακοπές του.
Φέτος είχε μια εξαιρετική σαιζόν στην Α1(2.5 πόντους, 1.9 ριμπάουντ, 9.1 λεπτά συμμετοχές κατά μέσο όρο ανά αγώνα), τραβώντας τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Έχει ύψος 2,07. Είναι μάλιστα και φοιτητής της παιδαγωγικής ακαδημίας.
Να τονίσουμε πως ο Κουκουλάς είχε υποβάλλει συμμετοχή στα φετινά Draft του ΝΒΑ(Ο μοναδικός Έλληνας), ενώ είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες και ονειρεύεται όπως μας είπε ο ίδιος την μελλοντική του κλήση στο αντίστοιχο συγκρότημα των ανδρών.
Αγωνίστηκε μάλιστα τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Ισπανίας με την Εθνική ομάδα του Κώστα Μίσσα και ένα μήνα νωρίτερα στο τουρνουά του Τρεβίζο.
Αναδείχτηκε 5ος καλύτερος νέος της φετινής περιόδου στην Α1 μετά τους : Κώστα Σλούκα, Νικ Καλάθη, Βαγγέλη Μάντζαρη και Κώστα Παπανικολάου, που είναι διεθνείς με την ανδρών!
Να τονίσουμε πως σήμερα 19 Αυγούστου έκλεισε τα 20 χρόνια και από την πλευρά μας του ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!

Αναλυτικά η συνέντευξη: 


Evrytania Sport : Μανόλη να σε καλωσορίσουμε στο site μας. Φέτος έκανες μια εξαιρετική σαιζόν με τον Ηλυσιακό. Ποια είναι τα πλάνα σου για την νέα περίοδο;
Μανώλης Κουκουλάς : Είχα μια καλή σαιζόν με τον Ηλυσιακό. Απέκτησα πολλές και καλές εμπειρίες και έμαθα πάρα πολλά. Όσο αφορά τα μελλοντικά σχέδια ακόμη δεν γνωρίζω τίποτα για την επόμενη σαιζόν και δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά. Έχω όμως κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου.

Evrytania Sport : Πως βλέπεις το ενδεχόμενο κλήσης σου μελλοντικά και στην μεγάλη Εθνική;
Μανώλης Κουκουλάς : Θα ήταν τιμή μου να αγωνιστώ στην Εθνική ανδρών. Δεν γνωρίζω, εάν θα τα καταφέρω ποτέ, αλλά αποτελεί όνειρο ζωής για μένα.

Evrytania Sport : Θα ήθελες να αγωνιστείς κάποια μέρα στον «μαγικό» κόσμο του NBA;
Μανώλης Κουκουλάς : Σίγουρα και ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε;

Evrytania Sport : Ποιον Έλληνα μπασκετμπολίστα έχεις πρότυπο και ποιον από το εξωτερικό;
Μανώλης Κουκουλάς : Μεγάλο πρότυπο για μένα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Νίκος Γκάλης. Και από το εξωτερικό σαν πρότυπο είχα τον Τόνι Κούκοτς.

Evrytania Sport : Κλείνοντας θα ήθελα να μας μιλήσεις για την σχέση, που σε συνδέει με την Ευρυτανία.
Μανώλης Κουκουλάς : Η καταγωγή της μητέρας μου είναι από την Βίνιανη και αποτελεί το αγαπημένο μου μέρος για διακοπές. Το επισκέπτομαι κάθε χρόνο.

Συνέντευξη : Θανάσης Μάκκας