Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Νίκη Βόλου-Καλλονή 2-0

Με δυο τέρματα στην επανάληψη η Νίκη Βόλου έκαμψε την αντίσταση της Καλλονής σε φιλική αναμέτρηση και επιβλήθηκε με 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό τεστ των δυο ομάδων, που θα συμμετέχουν αμφότερες στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Football League.
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν την Κυριακή 12/8 στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου με ώρα έναρξης της συνάντησης στις 6.30 το απόγευμα. Το φιλικό έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες, παρουσία όμως λιγοστών φιλάθλων.
Η Νίκη Βόλου του Περικλή Αμανατίδη μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, έντεινε και άλλο τις προσπάθειες της και κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα δυο φορές. Έδειξε καλά στοιχεία και στα μετόπισθεν, όπου μόνο από κόντρες-επίθεση στο πρώτο μέρος απειλήθηκε. Κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σκόραρε ο γνώριμος στο Ευρυτανικό κοινό Κώστας Φλίγκος και ο ταλαντούχος Γιώργος Λαζαρίδης.
Η Καλλονή του Τίμου Καβακά ήταν καλή στο πρώτο μέρος, όπου είχε αρκετά καλή συνοχή στις γραμμές της και είχε σωστές μεταβιβάσεις. Μάλιστα κατάφερε να απειλήσει αρκετές φορές μετά από γρήγορες και όμορφες αντεπιθέσεις. Η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς η νησιώτες στο δεύτερο μέρος υπέστησαν μπλάκ-άουτ, δεν κατάφεραν να μπουν στο κλίμα της συνάντησης και μοιραία ηττήθηκαν.

Αρνητικό ρεκόρ
Έχουμε συνηθίσει φιλικές αναμετρήσεις τέτοιου επιπέδου στο Καρπενήσι να γίνονται παρουσία 200 και 300 φιλάθλων. Το σημερινό φιλικό παρακολούθησαν μόλις 30 με 40 άτομα και πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων. Το γεγονός της μικρής προσέλευσης ίσως οφείλεται ότι το φιλικό κανονίστηκε την τελευταία στιγμή και δεν έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό. Επίσης το Σάββατο ταξίδεψαν άδικα στο Καρπενήσι αρκετοί εκδρομείς από το Βόλο, για να δουν το φιλικό.



Καλός καιρός
Ιδανικές ήταν οι καιρικές συνθήκες, αφού μετά το βροχερό Σάββατο, την Κυριακή επικράτησε ηλιοφάνεια. Όποτε το μεσημέρι της Κυριακής οι δυο ομάδες αποφάσισαν εσπευσμένα να αγωνιστούν.

Δυο 40λεπτα
Μετά από συμφωνία των δυο ομάδων το φιλικό είχε διάρκεια 40 λεπτά και συνολική διάρκεια 80λεπτα. Ήταν η πρώτη αναμέτρηση των ομάδων για την νέα σεζόν, που πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στο Καρπενήσι.

Με ροζ διακριτικά
Η διαιτητική 3αδα (Χρυσαφόπουλος-Γαλάνης-Λαθύρης) από την Ευρυτανία φορούσε ίδιο χρώμα στολές με τις εμφανίσεις της Καλλονής. Οι διαιτητές φόρεσαν ροζ διακριτικά για να ξεχωρίζουν από τους παίκτες της Καλλονής.


Τα είπαν Τσιτσιμπής-Καραδήμος

 












Συζήτησαν αρκετά μέσα σε φιλικό κλίμα πριν την αναμέτρηση του αγώνα ο γενικός αρχηγός της Νίκης Βόλου Πέτρος Τσιτσιμπής και ο τεχνικός διευθυντής της Καλλονής Λουκάς Καραδήμος. Ο κ. Τσιτσιμπής ήταν γενικός αρχηγός της Ελασσόνας τα τελευταία χρόνια, η οποία αντιμετώπισε τον ΑΠΟΚ στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου.


Ατομικό ο Σαμαράς


Στο Καρπενήσι βρίσκεται το τελευταίο απόκτημα της Νίκης Βόλου ο κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Σαμαράς. Ο 34χρονος πρώην παίκτης της Βέροιας έκανε ατομικό πρόγραμμα πριν την έναρξη του φιλικού.

Ντεμπούτο Σερφά


Μετά από 5 ημέρες περίπου ενσωμάτωσης του με την Καλλονή στο Καρπενήσι ο αριστερός μπακ Βαλίντ Σερφά πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση.

Ντεμπούτο με ασίστ


Την πρώτη του εμφάνιση με την Νίκη Βόλου έκανε και ο Ρόβινσον Μπέκα. Ο 21χρονος Αλβανός χαφ έκανε μάλιστα την ασίστ στο πρώτο γκολ, χτυπώντας το κόρνερ, από το οποίο σκόρερ ο Κώστας Φλίγκος. 

Α΄ μέρος

Επικίνδυνοι οι νησιώτες
Πιο καλά ξεκίνησε η ομάδα από την Λέσβο. Οι νησιώτες βγήκαν ταχύτατα στην επίθεση στα πρώτα λεπτά και έφτασαν κοντά στο γκολ σε δυο περιπτώσεις.

Βασικός ο Ρόππας


Στο βασικό σχήμα του Περικλή Αμανατίδη συμπεριλήφθη ο Ηρακλής Ρόππας. Ο πρώην παίκτης του ΠΟΕ σκόραρε δυο φορές στην νίκη της ομάδας του με 6-2 τον περασμένο Φεβρουάριο απέναντι στον ΑΠΟΚ.

Κοντά στο γκολ με τον «κεραυνό» του Σκούφαλη


Μια «ανάσα» από το να ανοίξει το σκορ έφτασε στο 33΄η ομάδα του Βόλου, όταν το δυνατό σουτ του Μανώλη Σκούφαλη τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι της Καλλονής.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄ : Ο Γκονζάλες εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση εκτός περιοχής με πάσα για τον Μαρσέλο, αυτός πάτησε στον Λεοζίνιο, που σούταρε δυνατά πάνω από την εστία της Νίκης.
15΄ : Ο νεοαποκτηθείς Σερφά έκανε εντυπωσιακή κούρσα από αριστερά, σέντραρε όμορφα και η κεφαλιά του Μανούσου από κοντά έφυγε πάνω από το τέρμα του Βούρα.
33΄ : Δυνατό σουτ-«βολίδα» του Σκούφαλη εκτός περιοχής τράνταξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του εμβρόντητου Μάππα.
38΄ : Μετά από όμορφο συνδυασμό Τάντιτς-Ρόππα, ο Σκούφαλης έγινε αποδέκτης της μπάλας από δεξιά επεχείρησε το σουτ, που κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ πάνω από την εστία των νησιωτών.

Β΄ μέρος

Δοκιμάστηκαν 3 παίκτες

 
Η ομάδα της Καλλονής δοκίμασε στο δεύτερο μέρος 3 ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για δυο έγχρωμους επιθετικούς και έναν κεντρικό αμυντικό.

Αψιμαχίες Κώτσιου-Φλίγκου


Νεύρα επικράτησαν στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 40λεπτου, όταν ο Ηλίας Κώτσιος της Καλλονής και ο Κώστας Φλίγκος της Νίκης Βόλου είχαν έντονο διάλογο, για ένα μαρκάρισμα του πρώτου στον δεύτερο. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το περιστατικό έληξε.


Προβάδισμα με Φλίγκο

 












Ο πρώην παίκτης της Ελασσόνας Κώστας Φλίγκος στο 59ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους Βολιώτες. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα από την ομάδα της Νίκης.  Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκε ο Σωτήρης Χάμος, που αποκτήθηκε και αυτός από την Ελασσόνα.

Δεύτερο γκολ με Λαζαρίδη


Ξεχώρισε με την παρουσία του ο 20χρονος Γιώργος Λαζαρίδης (Δανεικός από την Σκόντα Ξάνθη) και δίκαια λίγο πριν το τέλος χρίστηκε σκόρερ. Τρία λεπτά πριν την λήξη μετά από ασίστ του Κώστα Γεωργαντζή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Τραυματίστηκε ο Γόμος
Στην φάση του 2ου γκολ της Νίκης Βόλου ο νεαρός γκολκίπερ της Καλλονής Πέτρος Γόμος τραυματίστηκε καθώς χτύπησε στο πρόσωπο. Την θέση του κάτω από την εστία πήρε ξανά ο Λευτέρης Μάππας.


Στο γήπεδο ο Θεολόγου


Τα τελευταία λεπτά του φιλικού παρακολούθησε ο νέος Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Ανδρέας Θεολόγου. Παρών ήταν επίσης και ο διοικητικός παράγοντας του ΑΠΟΚ Γιώργος Λαθύρης. Οι δυο τους εργάζονται στο ξενοδοχείο Μοντάνα, όπου διαμένει η Νίκη Βόλου.

Δεν βρήκε ρυθμό η ΑΕΛΚ
Οι πολλές αλλαγές επηρέασαν την Καλλονή, που δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και να απειλήσει τους Βολιώτες.

Ο Φθιωτός Σωτηρίου


Ντεμπούτο έκανε με την Καλλονή ο 25χρονος γκολκίπερ Δημήτρης Σωτηρίου, που αποκτήθηκε από την Λάρισα. Κατάγεται από το Μαρτίνο Φθιώτιδα, αγωνιζόμενος σε νεαρή ηλικία στον Οπούντιο, από τον οποίο αποχώρησε το 2003. Εν συνεχεία έπαιξε σε: Πανιώνιο, Φωστήρα, Εθνικό Πειραιώς και Λάρισα.

Οι καλύτερες φάσεις
44΄ : Ο Ψιάνος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Χάμος σούταρε από τα όρια της περιοχής και νεο σουτ του Ριζογιάννη από κοντά μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Σωτηρίου.
49΄ : Ο Αργύρης έκανε την κάθετη πάσα όμορφα για τον Λαζαρίδη, ο οποίος έκανε πολύ ωραία ατομική ενέργεια, όμως σούταρε από θέση δεξιά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΛΚ.
57΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μανουσάκη από πλάγια δεξιά έφυγε αρκετά πάνω από το τέρμα της Νίκης.
59΄ : Ο Μπέκα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Φλίγκος έγινε κάτοχος της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι και με σουτ στην αριστερή γωνία της Καλλονής άνοιξε το σκορ (1-0).
77΄ : Ο νεαρός Γεωργαντζής έκανε έξοχη ενέργεια από δεξιά, σέντραρε και ο Λαζαρίδης από κοντά με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Συνθέσεις Ομάδων

Νίκη Βόλου (Περικλής Αμανατίδης) : Βούρας(41΄ Καρακούτσης), Μήτσης(41΄ Φλίγκος), Βέρτζος(41΄ Παπαδόπουλος), Ψιάνος(58΄ Μπέκα), Τάντιτς(41΄ Χάμος), Κυριάκος(41΄ Λαζαρίδης),Ουέλιγκτον(41΄ Σούφλας), Ριζογιάννης(58΄ Γεωργαντζής), Ρόππας(41΄ Χολέβας), Σκούφαλης(41΄ Αργύρης), Καρατζάς(41΄ Μκρτσιάν)

Καλλονή (Τίμος Καβακάς) : Μάππας(37΄ Σωτηρίου, 71΄ Γόμος, 79΄ λ.τρ. Μάππας), Χωριανόπουλος(54΄ Μπουρούς), Κώτσιος(54΄ Υπο Δοκιμή), Τραορέ(51΄ Χατζόπουλος), Σερφά(54΄ Βλαστέλλης), Γκονζάλες(49΄ Υπό Δοκιμή), Μαρσέλο(48΄ Ντάμπος), Μανούσος(54΄ Βαλιός), Μανουσάκης(71΄ Υπό Δοκιμή), Κριπιντίρης(54΄ Γάλας), Λεοζίνιο(48΄ Σιλιγαρδάκης)

Διαιτητής : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος