Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

3ημερη προετοιμασία στο Καρπενήσι για τον Μ.Ε.Λ.Α.Σ. «Ο Άγιος Ελευθέριος»

Μίνι προετοιμασία στο Καρπενήσι πραγματοποιεί η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Αγίου Ελευθερίου, που αγωνίζεται στην Β΄ ΕΣΚΑ για δεύτερη σερί σαιζόν, καθώς πήρε το «εισιτήριο» για αυτήν την κατηγορία από την Γ΄ ΕΣΚΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της το 2011!. Συγκεκριμένα προπονείται στην πόλη μας από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, ενώ δυο μέρες μετά (Κυριακή 16-9) είναι προγραμματισμένη η επιστροφή για την Αθήνα. Η αποστολή διαμένει στο Hotel Spa Montana και προπονείται στο κλειστό γήπεδο του ξενοδοχείου.
Το ρόστερ της ομάδας για την νέα σαιζόν αποτελείται από 20 μπασκετμπολίστες, ενώ προπονητής είναι ο Αντώνης Γεωργακίου για 3η συνεχόμενη σαιζόν (Από τον Ιούνιο το 2010). Η έδρα του συλλόγου είναι στο Αιγάλεω και οι προπονήσεις της αντρικής ομάδας γίνονται στο 6ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω και στο ΕΑΚ Αιγάλεω.
Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Λαογραφικός και Αθλητικός Σύλλογος (Μ.Ε.Λ.Α.Σ) «ο Άγιος Ελευθέριος) ιδρύθηκε το 1990 με πρωτοβουλία του π. Γεώργιου Φειδόπουλου, ο οποίος είναι ακόμη ο πρόεδρος της ομάδας, υπηρετεί στην μητρόπολη Γλυφάδας. Ο π. Γεώργιος έχει αγωνιστεί στην Εθνική Εφήβων βάδην, ενώ υπήρξε και αθλητικογράφος στο «Φως των Σπορ».
Υπάρχει επίσης τμήμα μπάσκετ του συλλόγου στις γυναίκες (Α΄ ΕΣΚΑ), αλλά και «δυνατή» υποδομή με την λειτουργία πληθώρα μικρών ηλικιακών τμημάτων (νεανίδες, κορασίδες, παγκορασίδες, έφηβοι, παίδες, παμπαίδες, ακαδημίες αγοριών και κοριτσιών). Ο σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται και σε άλλα αθλήματα (και όχι μόνο), και συγκεκριμένα στο βόλεϊ, στο ποδόσφαιρο 5Χ5, ενώ υπάρχουν τμήματα αγιολογίας και παραδοσιακών χωρών..

Ξεκίνημα απέναντι στον Α.Ο. Καρέα
Ο Άγιος Ελευθέριος συμμετέχει στον 1ο όμιλο της Β΄ ΕΣΚΑ. Συνολικά αγωνίζονται σε αυτόν 14 ομάδες. Για την πρώτη αγωνιστική υποδέχεται στο 6ο Ενιαίο Λύκειο Αιγάλεω στις 11 Οκτωβρίου τον Α.Ο. Καρέα. Τον όμιλο συμπληρώνουν οι: Απόλλων Σμύρνης, ΑΟΝ Παλατιανής, Α.Ο. Θρακομακεδόνων, ΝΕΦΟ Νικηφόρος, Γ.Σ. Κηφισιάς, Γ.Σ. Δάφνη Δαφνίου, ΠΑΟ Κουκάκι, Αθηναϊκός, Ολυμπιάδα Παπάγου, ΓΑΟ Κουκουβαούνων, Αχαρνής ΛΦΜ και ΦΕΑ Ν.Φ.-Ν.Χ. Το πρωτάθλημα των 26 αγωνιστικών ολοκληρώνεται στις 25 Απριλίου. Πέρυσι ο Μ.Ε.Λ.Α.Σ. αγωνίστηκε στο 2ο όμιλο, εξασφαλίζοντας την παραμονή του.

Το ρόστερ του συλλόγου


Κώστας
Σπυράκος
Νίκος
Βενιός
Μανώλης
Πετρέλης
Κώστας
Γεωργακίου
Τάσος
Τζώρτζης
Σπύρος
Φιλιππούσης
Γιώργος
Μαυράκης
Γιώργος
Αλμπασίνης
Νίκος
Σπυρλιδάκης
Σπύρος
Πέτρου
Βαγγέλης
Πλατανίτης
Γιάννης
Κούνας
Χρήστος
Ντόκας
Δημήτρης
Καρυστινός
Βασίλης
Μπάλας
Θοδωρής
Αριφάκος
Μάχος
Κανδιόγλου
Δημήτρης
Λίτσας
Πασχάλης
Δουλγεράκης
Νίκος
Καρβέλλας

* Κανδιόγλου, Λίτσας και Δουλγεράκης έχουν γεννηθεί το 1995.

Το τεχνικό τιμ


Προπονητής
Αντώνης
Γεωργακίου
Έφορος
Απόστολος
Σιγκούνας
Πρώτες Βοήθειες
Παναγιώτης
Κατσοχειράκης

Το προφίλ της ομάδας


Έτος Ίδρυσης: 1990 (Από το 1991 το τμήμα μπάσκετ ανδρών και αγωνίζεται από το 1994)
Χρώματα: Μαύρο-Άσπρο
Κατηγορία: Β΄ ΕΣΚΑ
Πρόεδρος: π. Γεώργιος Φειδόπουλος

Πρώην ομάδα του Χολίδη(!)


Ο Μ.Ε.Λ.Α.Σ «ο Άγιος Ελευθέριος» υπήρξε η ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε ο 32χρονος πασίγνωστός τραγουδιστής Χρήστος Χολίδης, ο οποίος φέτος επέστρεψε στο παρκέ, για να αγωνιστεί στην Ευρυάλη (Α΄ ΕΣΚΑΝΑ). Συμμετείχε μάλιστα στην προετοιμασία του Ίκαρου Καλλιθέας, ενώ έχει παίξει και στο Αιγάλεω.



















Φωτογραφίες-Πληροφορίες: http://www.melasoagioseleutherios.gr
Φωτογραφίες από την προπόνηση: Παναγιώτης Κολλημένος