Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Στην Ευρυτανική διαιτησία οι Καρδιτσιώτες Τριαντάφυλλος & Δημήτρης Τίκας














Δυο ικανότατους νέους διαιτητές έχει πλέον στην δύναμη της η Ευρυτανική διαιτησία. Πρόκειται για τον Τριαντάφυλλο Τίκα και τον αδερφό του Δημήτρη Τίκα του Ευαγγέλου.
Ο πρώτος είναι γεννημένος το 1981 και είναι διαιτητής Football League, αλλά και στους υποψήφιους διαιτητές για άνοδο στην Super League. Ο δεύτερος έχει γεννηθεί το 1980 και είναι βοηθός διαιτητή Football League 2. Κατάγονται από το Αρτεσιανό Καρδίτσας. Μάλιστα οι δυο τους μαζί με τον Δημήτρη Βαφειάδη είχαν διευθύνει τον Φεβρουάριο του 2011 το παιχνίδι του Απεραντιακού με τον Αγρότη Λιανοκλαδίου για την Δ΄ Εθνική. 
Οι δυο διαιτητές άνηκαν στον σύνδεσμο διαιτητών Καρδίτσας, αλλά αποφάσισαν να μετακινηθούν όπως και άλλοι ρέφερι (αλλά και παρατηρητές διαιτησίας) σε άλλους συνδέσμους εξ αιτίας εσωτερικών προβλημάτων, που υπήρχαν μεταξύ του τοπικού ΣΔΠ και της οικείας ΕΠΣ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ΕΠΣ Καρδίτσας στις εκλογές της ΕΠΟ είχε στηρίξει τον Βασίλη Γκαγκάτση και όχι τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Γιώργο Σαρρή, με αποτέλεσμα οι διαιτητές της να μην συμπεριλαμβάνονται στους ορισμούς αγώνων από την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Η μεταγραφή των αδερφών Τίκα στην Ευρυτανία εγκρίθηκε ομόφωνα τις προηγούμενες ημέρες έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, καθώς παρότι η διοίκηση της ΕΠΣ Καρδίτσας είχε αρκετό διάστημα να συναινέσει στις μετακινήσεις η μη των διαιτητών αυτών δεν το έπραξε. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στην διάθεση της ΚΕΔ, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε επαγγελματικούς αγώνες ύστερα από αρκετό διάστημα, που ήταν στο «ψυγείο». Αξίζει να αναφερθεί πως ο Τριαντάφυλλος Τίκας είχε σφυρίξει τον περασμένο Οκτώβριο το Θεσσαλικό ντέρμπι της Football League Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου.