Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Χάρης Μπίκας: «Ο Ρήγας έχει την θέληση και την ποιότητα για να πετύχει την άνοδο»

Αποτελεί ένα από τα βασικά στελέχη του Ρήγα Φεραίου. Μιλάμε για τον 20χρονο Ηπειρώτη μέσο Χάρη Μπίκα, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας. Σχολίασε την πορεία της ομάδας του, τον φετινό 4ο όμιλο, αλλά και το επικείμενο παιχνίδι με τον Αίολο το Σάββατο 16 Μαρτίου. Η γνώμη του είναι ότι οι Βελεστινιώτες έχουν κάνει αρκετά καλή πορεία. Θα μπορούσαν βέβαια να βρισκόταν παραπάνω, αλλά σημαντικό ρόλο έχει παίξει ο παράγοντας απειρία των νεαρών παιδιών. Οι ήττες στα τελευταία παιχνίδια με Δομοκό και Ελασσόνα προήλθαν σύμφωνα με αυτόν από την έλλειψη αποτελεσματικότητας. Αυτός ο τομέας πρέπει να βελτιωθεί στα επόμενα παιχνίδια, ώστε ο Ρήγας να διατηρηθεί στην πρώτη 7αδα, που οδηγεί στην Γ΄ Εθνική, η οποία θα κριθεί θεωρεί στην αποφασιστικότητα και στην θέληση, που θα δείξουν οι διεκδικητές. Για την ομάδα του δηλώνει σίγουρος πως θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της, επειδή έχει και την θέληση και την απαιτούμενη ποιότητα.
Όσον αφορά το παιχνίδι με τους Ευρυτάνες δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Εύχεται να γίνει ένα καλό παιχνίδι και η ομάδα του να πανηγυρίσει την άνοδο.
Ο Χάρης(Χαρίλαος το βαπτιστικό του) Μπίκας έχει γεννηθεί στις 8 Ιουλίου 1992 και καταλαμβάνει θέση ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών. Κατάγεται από την Ηγουμενίτσα του Νομού Θεσπρωτίας, ενώ φοιτά στο τμήμα λογιστικής Λάρισας. Άρχισε την καριέρα του από τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου (2005-2007) και συνέχισε στον ιστορικό Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας (2007-2009). Την σαιζόν 2009-2010 άνηκε στον Α.Ο. Μαζαρακιάς, προτού το 2010 μεταγραφεί στον Ρήγα Φεραίο. Είναι η 3η του σερί σαιζόν στο συγκρότημα του Βελεστίνου και η 2η με αυτήν την ομάδα στην Δ΄ Εθνική(Είχε αντιμετωπίσει και τον Απεραντιακό την περίοδο 2010-2011 και σκόραρε σε εκείνο το πρωτάθλημα 1 τέρμα, αλλά δεν συνδυάστηκε με παραμονή). Μάλιστα πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο με το συγκρότημα της Θεσσαλίας, που σηματοδοτούσε με επάνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Διακρίνεται για την πολύ καλή του τεχνική και σίγουρη μεταβίβαση.
Έχει αγωνιστεί και στα 17 παιχνίδια της ομάδας του (15 ως βασικός και 2 ως αλλαγή) Λάκη Μπακάλη και έχει σκοράρει 1 τέρμα κόντρα στον Αίολο. Μαζί με τον Κώστα Γουτούλη αποτελούν δυο τους δυο παίχτες των περυσινών πρωταθλητών της ΕΠΣΘ, που έχουν συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες.

Αναλυτικά όλη συνέντευξη:

Evrytania Sport: Χάρη να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Σχολίασε μας την πορεία του Ρήγα, που σας βρίσκεται στην θέση.
Χάρης Μπίκας: «Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε στο site. Η πορεία μας την φετινή χρονιά πιστεύω ότι είναι αρκετά καλή, αν και νομίζω ότι θα έπρεπε να ήμασταν ψηλότερα στη βαθμολογία βάσει των εμφανίσεων μας μέχρι τώρα. Αν κάτι μας έχει κοστίσει στη φετινή μας πορεία αυτό νομίζω ότι είναι η απειρία, καθώς τα περισσότερα παιδιά είμαστε νεαρής ηλικίας χωρίς πολλές παραστάσεις στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.»

Evrytania Sport: Προέρχεστε από δυο συνεχόμενες ήττες. Τι έπαιξε ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια και τι πρέπει να προσέξετε στα επόμενα ματς, για να επιτευχθεί ο στόχος σας;
Χάρης Μπίκας: «Προερχόμαστε από δύο άσχημα αποτελέσματα, στα οποία δεν δείξαμε το καλύτερο δυνατό μας πρόσωπο. Πιστεύω πως η βασική αιτία που ηττηθήκαμε στα δύο αυτά ματς ήταν το ότι δε μετουσιώσαμε τις ευκαιρίες μας σε γκολ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε στα επόμενα παιχνίδια είναι να φανούμε πιο αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που θα μας δοθούν.»

Evrytania Sport: Ποια η άποψη σου για το φετινό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής; Τι θα κρίνει τις επόμενες τρεις θέσεις, που θα οδηγήσουν στην Γ΄ Εθνική;. Δώσε μας αν θες τα προγνωστικά σου.
Χάρης Μπίκας: «Το φετινό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής μπορεί να έχει λίγες ομάδες, αλλά είναι αρκετά δυνατό και απρόβλεπτο, όπως άλλωστε κάθε χρόνο. Πιστεύω πως όποιες ομάδες δείξουν μεγαλύτερη θέληση και αποφασιστικότητα αυτές θα καταφέρουν να βρεθούν στη Γ΄ Εθνική. Είμαι βέβαιος πως η ομάδα μας θα είναι μέσα σε αυτές, καθώς υπάρχει μεγάλη θέληση και διαθέτει τη ποιότητα για να το πραγματοποιήσει.»

Evrytania Sport: Το Σάββατο(16-3) υποδέχεστε τον Αίολο. Που θα κριθεί αυτό το ματς για σένα και τι θυμάσαι από τον αγώνα του α΄ γύρου;. Σε ευχαριστούμε και πρόσθεσε ότι θες.
Χάρης Μπίκας: «Το Σάββατο έχουμε ένα πολύ σημαντικό αγώνα με τον Αίολο. Για μας η νίκη είναι μονόδρομος, καθώς θα πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο το στόχο μας, που είναι η άνοδος. Δε θα είναι εύκολο παιχνίδι, καθώς ο Αίολος θα έρθει να παίξει χωρίς άγχος και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί γι΄ αυτό εμείς πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά στον αγώνα και να σκοράρουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Στο ματς του α' γύρου ενώ προηγηθήκαμε, στη συνέχεια επαναπαυτήκαμε σε αυτό το 0-1 με συνέπεια να το πληρώσουμε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με την ισοφάριση. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι κ στο τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο της ομάδας μας. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου!.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος