Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ανανεωμένοι στο Καρπενήσι οι «ερυθρόλευκοι» Πυργιώτες

Ακόμη μια επαγγελματική ομάδα προτίμησε το Καρπενήσι για να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της εν όψει της νέας σαιζόν. Δεν είναι άλλη από τον Πανηλειακό, που έχει γράψει την δικιά του ιστορία στην Α΄ Εθνική. Οι Πυργιώτες κατέφτασαν την Τετάρτη 21 Αυγούστου, διαμένουν στο Hotel Spa Montana και θα βρίσκονται στην Ευρυτανία έως τις 29 του μηνός. Οι προπονήσεις διεξάγονται στο αθλητικό κέντρο. Ήδη έχουν συμπληρωθεί 8 ημέρες προετοιμασίας, καθώς την περασμένη Τρίτη (13-8) είχε αρχίσει το «χτίσιμο» εντός Ηλείας.
Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο Πέτρος Δημητρίου με συνεργάτη τον Λευτέρη Βελέντζα. Στόχος τέθηκε η «επανίδρυση των «ερυθρολεύκων, κάτι που θα επιτευχθεί με την βοήθεια και την στήριξη του κόσμου. Ο Πανηλειακός δικαιώθηκε και θα αγωνιστεί τελικά στην Football League ύστερα από 7 ολόκληρα χρόνια. Ενώ μέχρι το 2004 αγωνιζόταν στην μεγάλη κατηγορία επί εποχής Σάκη Σταυρόπουλου. Πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές (22 συνολικά) εντάχτηκαν στο συγκρότημα της Ηλείας, που δεν θυμίζει σε τίποτε όσον αφορά τα πρόσωπα την περυσινή ομάδα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η διοίκηση έχει βοηθήσει σημαντικά τον Πανηλειακό, ενισχύοντας τον αρκετά και ανανεώνοντας το προφίλ του.
Ενδέχεται να δώσει φιλικό παιχνίδι με την Λάρισα στο Καρπενήσι. Οι στόχοι δεν μπορεί να είναι πρωταγωνιστικοί και αντάξιοι του ονόματος του συλλόγου.

Πήγαν στο αθλητικό
Το απόγευμα της Τετάρτης (21-8) οι παίχτες του Πανηλειακού προπονήθηκαν για πρώτη φορά στο Καρπενήσι στο αθλητικό κέντρο στις 18:30.

Η αποστολή
Στο Καρπενήσι βρίσκονται οι 29 ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Νάστος, Πίτκας, Λιόσης, Θωμόπουλος, Μανιάτης, Κωνσταντινίδης, Χαλούλος, Φραγκής, Καλαϊτζίδης, Μαρτίνος, Λίτσος, Αποστολόπουλος, Κοτσώνης, Μπράβος, Σαραμαντάς, Ανσόνγκ, Σουλελές, Οικονομάκος, Παπαδημητρίου, Κωνσταντόπουλος, Πίγκλι, Οικονομόπουλος, Αλυσανδράτος, Μπιταξής, Γανωτής, Δημητρακόπουλος, Κουρτέσης, Μίχος και Μπόνγκ (Θα αφιχθεί αύριο Πέμπτη). Λόγω τραυματισμού δεν συμμετέχει ο Καραπέτσας. Μίχος, Κουρτέσης και Δημητρακόπουλος είναι τρεις νεαροί, που συμμετέχουν στην αποστολή.
Τους παίχτες πλαισιώνει το τεχνικό τιμ και συγκεκριμένα οι: Δημητρίου(Προπονητής), Βελέντζας(Βοηθός προπονητή), Νούσιας(Αρχηγός αποστολής), Βαγγόπουλος(Γυμναστής), Βαρζελιώτης(Βοηθός γυμναστή), Χριστόπουλος(Γυμναστής Τερματοφυλάκων), Μπρης(Μασέρ), Δημητρούλας(Φροντιστής) και Μώρος(Βοηθός φροντιστή).

Εξετάζει Γανωτή


Στο Καρπενήσι βρίσκεται και ο 21χρονος αμυντικός χαφ Κώστας Γανωτής, που έχει αγωνιστεί στους εφήβους του Παναθηναϊκού, στον Ασπρόπυργο, στον Ηρακλή Ψαχνών και πέρυσι στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον Πανιώνιο. Η απόκτηση του εξετάζεται.

Τεχνικός ο Πέτρος Δημητρίου-Βοηθός ο Βελέντζας 


Στο προπονητικό «τιμόνι» των Πελλοπονήσιων βρίσκεται ο 56χρονος Πέτρος Δημητρίου, που εργαζόταν μέχρι πρότινος στον Φωκικό. Ο κ. Δημητρίου ασχολείται με την προπονητική 17 χρόνια και σε περισσότερα από 10 δουλεύει σε επαγγελματικές ομάδες (Από το 2006 σε Ηλιούπολη, Βύζαντα Μεγάρων, Άγιο Δημήτριο, Παναιγιάλειο, Κεραυνό Κερατέας και Εθνικό Αστέρα). Βοηθός του είναι ο παλαίμαχος άσος του Απόλλωνα Αθηνών Λευτέρης Βελέντζας (Ήταν βοηθός του Δημητρίου σε Αγία Παρασκευή, ΠΑΟ Ρουφ και Φωκικό), ενώ στην εκγύμναση της ομάδας συμβάλλουν ο Γιάννης Βαρζελιώτης και ο Θοδωρής Βαγγόπουλος, που είναι και υπεύθυνος ακαδημιών. Γυμναστής τερματοφυλάκων ανέλαβε ο Σπύρος Χριστόπουλος, μασέρ συνεχίζει ο Αλέκος Μπρής, ενώ τον ρόλο του φυσιοθεραπευτή έχει ο Δημήτρης Νικολακόπουλος. Φροντιστής είναι ο Γιάννης Δημητρούλας με βοηθό τον Γιώργο Μώρο.



Ο Νούσιας γενικός αρχηγός


Ο 40χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού (Έπαιξε και στην Νάουσα) Σπύρος Νούσιας ανέλαβε γενικός αρχηγός της ομάδας.

Πιθανό φιλικό με Λάρισα
Κατά την διάρκεια της παραμονής του Πανηλειακού στο Καρπενήσι εξετάζεται φιλικό παιχνίδι με την Λάρισα, που θα βρεθεί στην πόλη μας τις επόμενες ημέρες. Μετά την επιστροφή στον Πύργο θα δοθεί φιλικό παιχνίδι με την Καλαμάτα.

Πλειάδα αποκτημάτων
Ανανεωμένος στις υψηλές απαιτήσεις της F.L. θα παρουσιαστεί ο Πανηλειακός. Σχεδόν όλο το ρόστερ είναι καινούργιο! Αρκετοί παίχτες ήρθαν από τον Φωκικό, στον οποίο ήταν τεχνικός ο Πέτρος Δημητρίου. Είναι χαρακτηριστικό πως συνεχίζουν μόλις 4 ποδοσφαιριστές, που έπαιξε στην περυσινή Football League με τα ερυθρόλευκα.

Όλες οι μεταγραφές:
 
  
 

Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Προηγ. Ομάδα
Κώστας Μανιάτης
30
Τερματοφύλακας
Φωκικός
Βαγγέλης Πίτκας
30
Τερματοφύλακας
Παναχαϊκή
Χάρης Αλυσανδράτος
23
Τερματοφύλακας
Εθνικός Αστέρας
Δημήτρης Κοτσώνης
24
Αμυντικός
Εργοτέλης
Μίλτος Καλαΐτζίδης
24
Αμυντικός
Προοδευτική
Δημήτρης Χαλούλος
26
Αμυντικός
Φωκικός
Νίκος Θωμόπουλος
25
Αμυντικός
Φωκικός
Μιχάλης Οικονομάκος
19
Αμυντικός
Νέοι Φωκικού
Κώστας Φραγκής
25
Αμυντικός
Καλλιθέα
Θοδωρής Λίτσος
29
Αμυντικός
Φωκικός
Γιάννης Κωνσταντόπουλος
22
Μέσος
ΠΑΟ Ρούφ
Βασίλης Παπαδημητρίου
18
Μέσος
Άμυνα Ανθούσας
Δημήτρης Μπράβος
25
Μέσος
ΠΦΟ Πανοπούλου
Γιόζεφ Ανσόνγκ
23
Μέσος
Τριεστίνα
Θοδωρής Καραπέτσας
23
Μέσος
Φωκικός
Ανέστης Νάστος
24
Μέσος
Φωκικός
Δημήτρης Μαρτίνος
23
Μέσος
Φωκικός
Κώστας Κωνσταντινίδης
33
Μέσος
Παναχαϊκή
Κέινς Νουκ Μπόνγκ
20
Μέσος
Πανθρακικός
Αντώνης Λιόσης
30
Μέσος
Ηρακλής Ψαχνών
Κονσταντέν Πίγκλι
27
Επιθετικός
Κάνον Γιαουντε
Φώτης Σουλελές
23
Επιθετικός
Φωκικός

Ο πρώην άσος της Ελασσόνας


Στο ρόστερ του Πανηλειακού βρίσκεται και φέτος ο 22χρονος δεξιός οπισθοφύλακας της Ελασσόνας Γιάννης Αποστολόπουλος, που αντιμετώπισε τον ΑΠΟΚ την σαιζόν 2011-2012 στην Δ΄ Εθνική ως παίχτης της Ελασσόνας. Πέραν του Αποστολόπουλου από την περυσινή ομάδα συνεχίζουν οι: Γιώργος Σαραμαντάς (20 ετών, μέσος), Βαγγέλης Μπιταξής (22 ετών, μέσος) και Γιάννης Οικονομόπουλος (19 ετών, αμυντικός).
 
Ξεκίνησε στις 13/8


Οι Πυργιώτες άρχισαν ην προετοιμασία τους την Τρίτη 13 Αυγούστου και πραγματοποίησαν διπλές προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο στην Συντριάδα. 


Τελικά στην Football League
Στα..τέλη Ιουλίου κέρδισε την άνοδο στην Football League ο Πανηλειακός. Μαζί με Ζάκυνθο και Βατανιακό κάλυψε τις κενές θέσεις που είχαν μείνει σε αυτήν την κατηγορία και δικαιώθηκε από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Θα αγωνιστεί σε αυτήν την κατηγορία ύστερα από την σαιζόν 2005-2006.


Η ιστορία του Πανηλειακού(Από την Βικιπαίδεια)


Ο Πανηλειακός είναι αθλητικός ποδοσφαιρικός σύλλογος του Πύργου Ηλείας κι αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική. Ιδρύθηκε το 1958 από την συγχώνευση 3 τοπικών ομάδων (ΑΕΚ , Εθνικός, και Ηρακλής). Από το 1957 ο Πανηλειακός αγωνιζόταν στην Α’ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αχαΐας μέχρι και το 1969 καθώς στην Ηλεία δεν υπήρχε Ε.Π.Σ. Ηλείας. Μέχρι και το 1988 ανεβοκατέβαινε στην Β’ και στην Γ’ εθνική μέχρι που τελικά έπεσε στην Α’ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της Ηλείας. Εκείνη τη στιγμή ανέλαβε την ηγεσία της ομάδας ο Σάκης Σταυρόπουλος.
Την επόμενη σεζόν 1989-90 έρχεται στην ομάδα ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ο οποίος πέραν από παίχτης αναλαμβάνει και προπονητής του Πανηλειακού όπου και τον ανέβασε στην Γ' Εθνική. Εκεί παρέμεινε για 3 χρόνια όπου την περίοδο 1993-94 τερματίζει 1ος με 24 νίκες σημειώνοντας 91 γκολ και ανεβαίνει στην Β΄ Εθνική.Την αμέσως επόμενη περίοδο δηλαδή 1994-95 στην Β΄ Εθνική τερματίζει και πάλι 1ος με διαφορά από τον δεύτερο έχοντας Μ.Ο. 4.000 εισιτήρια σε κάθε αγώνα. Στην Α΄ Εθνική αγωνίστηκε για 6 συνεχόμενες περιόδους ως το 2001 όπου υποβιβάστηκε για να επιστρέψει για τελευταία φορά στην Α' την σεζόν 2003-04. Τις περιόδους 2004-05 και 2005-06 θα αγωνιστεί στην Β' Εθνική και την σεζόν 2006-07 στην Γ' ενώ στις σεζόν 2007-08, 2008-09 και 2009-10 στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Ο Πανηλειακός την σεζόν 2009-10 κατέκτησε το πρωτάθλημα του 6ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής ανεβαίνοντας στην Γ' Εθνική όπου κατέλαβε την 12η θέση. Την επόμενη χρονιά έχασε την άνοδο για την Β' εθνική τις τελευταίες αγωνιστικές από τον Απόλλων Σμύρνης και τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Η σεζόν 2012-13 ξεκίνησε με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.
Καλύτερη θέση: Στην δεύτερη παρουσία του στην Α' Εθνική κατέλαβε την 7η θέση.



Πρόεδρος ο Σάκης Χριστόπουλος

 












Με διοικητικό ηγέτη τον Σάκη Χριστόπουλο και αντιπρόεδρο τον Γιώργο Γκάμαρη πορεύεται η ιστορική ομάδα της Ηλείας.
























Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες-Πληροφορίες: Α.Ο. Πανηλειακός, www.iliaoikonomia.gr, www.taklin.gr