Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Comanto B.C.-Barcelioma B.C. 49-47(43-43 κανονική διάρκεια)

Δραματική εξέλιξη είχε ο μικρός τελικός, όπου οι Comanto B.C. επικράτησαν στον έξτρα χρόνο με διαφορά μόλις 2 πόντων της Barcelioma B.C. Το τελικό σκορ ήταν 49-47.
Ο μικρός τελικός του τουρνουά μπάσκετ του συλλόγου νέων Κρέντης ξεκίνησε στις 20:10 και είχε μικρότερη χρονική διάρκεια (20 λεπτά).
Οι «πορτοκαλί» ξεκίνησαν πολύ δυνατά, προηγήθηκαν με διαφορά 10 πόντων και είχαν το πάνω χέρι για την κατάκτηση της 3ης θέσης. Έκαναν ωστόσο τα εύκολα-δύσκολα και το παιχνίδι πήγε στον έξτρα χρόνο. Εκεί αποδείχτηκαν εύστοχοι στις βολές και πήραν την νίκη. Κορυφαίος με 14 πόντους ήταν ο 16χρονος σέντερ Παντελής Κωστής.
Η Barcelioma έδωσε το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της, καθώς λίγο νωρίτερα είχε παίξει για τον ημιτελικό. Έκανε κακό ξεκίνημα, όμως ανέβασε «στροφές» και γύρισε το ματς, οδηγώντας το στην 2λεπτη παράταση. Πρώτος σκόρερ ήταν ξανά ο Νίκος Βούρτσας, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους.
Οι Comanto κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, ενώ οι Κρεντιώτες περιορίστηκαν στην 4η θέση.

Συμφωνία για 5λεπτα
Ο τελικός της παρηγοριάς είχε διάρκεια συνολικά 20 λεπτά (4 5λεπτα).

Π. Κωστής on fire


Ο Παντελής Κωστής των «πορτοκαλί» ήταν ο πρώτος σκόρερ τους με 14 πόντους (1 τρίποντο), ενώ μοίρασε περίπου 5 εντυπωσιακές τάπες σε παίχτες της Barcelioma.

Ξανά ο Νίκος Βούρτσας


Της προσπάθειας των Κρεντιωτών ηγήθηκε ξανά ο Νίκος Βούρτσας, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους (1 τρίποντο). Στους 15, έχοντας και 1 τρίποντο σταμάτησε ο σέντερ Πάνος Κουτσούμπας.

Τρίτοι πάλι


Οι Παντελής Κωστής, Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία) και Δημήτρης Κολλημένος είχαν αναδειχτεί 3οι και στο τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου με την Παρέα B.C.

Άνετα οι Comanto


Παίζοντας ωραίο μπάσκετ οι «πορτοκαλί» φάνηκε να ελέγχουν το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 22-12 στο πρώτο 10λεπτο. Διψήφιος σε αυτό το παιχνίδι ήταν ο Βασίλης Τσολάκης (Φωτογραφία), που είχε 10 πόντους (2 τρίποντα).

Το πήγαν παράταση


Την μεγάλη ανατροπή έκαναν οι παίχτες της Barcelioma, οι οποίοι γύρισαν το ματς, ισοφάρισαν σε 43-43, παρότι είχαν βρεθεί να χάνουν με διψήφιο αριθμό πόντων. Τα αδέρφια Βούρτσα (Νίκος και Γιώργος) και ο Κουτσούμπας (Φωτογραφία) πήραν το βάρος του σκοραρίσματος.

Εύστοχοι στις βολές


Η παράταση είχε διάρκεια 2 λεπτά. Οι Comanto προηγήθηκαν ξανά, αλλά με τρίποντη «βόμβα» του Νίκου Βούρτσα το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι. Ο Ηλίας Κωστής (Φωτογραφία) και ο Παντελής Κωστής ευστόχησαν από μια βολή και έδωσαν το χάλκινο μετάλλιο στην ομάδα τους με 49-47.

 
Τα 5λεπτα
11-6, 22-12, 37-27, 43-43

Συνθέσεις Ομάδων

Comanto B.C.: Μαυρογόνατος 4(1), Κωστής Π. 14(1), Κωστής Η. 7, Τσολάκης 10(2), Κολοκύθας 8, Κολλημένος 6

Barcelioma B.C. (Σωτήρης Ντάλλας): Ντάλλας 5, Κουτσούμπας 15(1), Βούρτσας Γ. 7(1), Βούρτσας Ν. 16(1), Λεπενιώτης 4

Διαιτητής: Ηλίας Τσιγαρίδας














Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος