Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 0-2

Αρκετά ανταγωνιστικοί ήταν και στο δεύτερο παιχνίδι τους οι παίδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας, που έχασαν μέσα στο Καρπενήσι με 0-2 από την ΕΠΣ Φθιώτιδας.
Ο αγώνας έγινε την Τετάρτη (29/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων στην κατηγορία παίδων. Άρχισε στις  1 το μεσημέρι και έγινε κάτω από συννεφιά και κρύο.
Οι Ευρυτάνες του Δημήτρη Αντωνίου μετά την ελπιδοφόρα εμφάνιση στην Άμφισσα ήταν και στο πρώτο τους εντός έδρας αγώνα αρκετά ανταγωνιστικοί και μαχητικοί. Αμύνθηκαν αρκετά καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και όταν τους δόθηκε η ευκαιρία έβγαιναν στην επίθεση. Δέχτηκαν γκολ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και άλλο ένα στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης. Μάλιστα δεν το έβαλαν κάτω και κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο αρχηγός Γρηγόρης Τάσιοςς νικήθηκε από τον γκολκίπερ Σίμο Τσίντζηρα, χάνοντας την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του ξανά στο ματς.
Η Φθιώτιδα του Νίκου Τσικρά ήταν αποτελεσματική και τις ευκαιρίες που δημιούργησε τις μετέτρεψε σε γκολ. Πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων με τα γκολ που πέτυχαν οι Γιώργος Ζιάκας στο 40΄ και Γιάννης Καρβέλης στο 42ο λεπτό. Ο επιτελικός μέσος Δημήτρης Αλτάνης είχε δυο δοκάρια με εκτελέσεις φάουλ στην επανάληψη, ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχε δοκάρι ο Γιώργος Ζαβός. Οι παίδες της ΕΠΣΦ είχαν την υπεροχή σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά στο τελευταίο τέταρτο απειλήθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις από τους γηπεδούχους και χάρης τον τερματοφύλακα Τσίντζηρα  τους γλίτωσαν το γκολ 4 λεπτά πριν το φινάλε, που απέκρουσε πέναλτι.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Ευρυτανία παίζει στην Χαλκίδα την Τετάρτη (12/11) με την Εύβοια και η Φθιώτιδα υποδέχεται την ίδια μέρα στο Φραντζή την Φωκίδα. Οι Φθιωτοί μετρούν 2 νίκες έχοντας 6 βαθμούς, σε αντίθεση με την Ευρυτανία που δεν έχει πάρει ακόμη βαθμό.

Αντίπαλοι σε φιλικά
Αρκετοί ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων είχαν τεθεί αντιμέτωποι σε φιλικές αναμετρήσεις τον προηγούμενο μήνα. Ο Αίαντας Λαμίας και η Ακαδημία ΑΠΣ Καρπενήσι 2002 είχαν δώσει δυο φιλικές αναμετρήσεις(1-0 στην Λαμία υπέρ του Αίαντα και 3-3 στο Καρπενήσι). Η ΕΠΣΕ αποτελείται πριν του Αποστόλη Νούλα από παίκτες της Ακαδημίας, ενώ στον Αίαντα αγωνίζονται οι: Δημήτρης Αλτάνης, Ορέστης Παπαχρήστος, Νίκος Μητσόπουλος και Σίμος Τσίντζηρας.

2Χ2
Η Φθιώτιδα έκανε το 2Χ2 μετά την νίκη της πρεμιέρας κόντρα στην Βοιωτία στο γήπεδο της.

Νέα θετικά σημάδια
Ελπιδοφόρα σημάδια έδειξε και σε αυτό το ματς η μικτή παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, η οποία φέτος δεν αποτελεί τον «σάκο του μποξ», όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Καλή παρουσία

 












Ο Ερμής Καραμπάς (Φωτογραφία Αριστερά) είχε πολύ καλή παρουσία στο κέντρο της άμυνας, παίζοντας μαζί με τον αρχηγό Γρηγόρη Τάσιο. Ξεχώρισε επίσης ο κινητικός μέσος Σεραφείμ Μπομποτσιάρης (Φωτογραφία Δεξιά).
Διακρίθηκε ο Νικολόπουλος


Για τους νικητές πολύ καλή παρουσία είχε ο αριστερός χαφ Κώστας Νικολόπουλος, που ανήκει στο Φραντζή.

Τα νέα πρόσωπα

 












Από πλευράς Ευρυτανίας την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν οι: Πάνος Μπουμπουρής (Φωτογραφία Αριστερά), Πάνος Καραγιάννης (Φωτογραφία Δεξιά), καθώς και ο Ερμής Καραμπάς. Μάλιστα ο πρώτος έβγαλε δελτίο πριν από περίπου έναν μήνα.

Α΄ Μέρος

Πήρε τα «ηνία»
Η Φθιώτιδα είχε την υπεροχή, έχοντας την κατοχή της μπάλας, όμως προηγήθηκε στο 40ο λεπτό, αφού βρήκε απέναντι της μια καλά οργανωμένη ομάδα στον αμυντικό τομέα.

Διαρκής άμυνα
Οι παίδες του Δημήτρη Αντωνίου αμύνονταν αρκετά καλά στο πρώτο μέρος, όμως για λίγα δευτερόλεπτα δεν μπόρεσαν να πάνε στα αποδυτήρια με το μηδέν.

1η «απειλή»


Η Φθιώτιδα στο 11ο λεπτό έκανε την πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Κώστας Νικολόπουλος σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Ευρυτανικής καταγωγής Βασίλη Βούρτσα (Φωτογραφία) απέκρουσε κόρνερ ο Αποστόλης Νούλας.



Δοκάρι και άουτ


Ο μέσος της ΕΠΣΦ Γιώργος Ζαβός (Φωτογραφία) στο 31ο λεπτό σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστόλη Νούλα και να φεύγει άουτ. Ο ποδοσφαιριστής ανήκει στην ομάδα του Ελατειακού.

Σε κομβικό σημείο


Οι παίδες της Φθιώτιδας σκόραραν σε κομβικό σημείο και λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του 1ου 40λεπτου. Ο Γιώργος Ζιάκας (Φωτογραφία) σούταρε πάνω σε αντίπαλο, έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας και με τεχνικό σουτ από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων πραγματοποίησε το 0-1.



Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Νικολόπουλος σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Βούρτσα από κοντά απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία ο Νούλας.
21΄: Σέντρα-σουτ του Νικολόπουλου από αριστερά πέρασε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
31΄: Σουτ του Ζαβού εκτός περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της ΕΠΣΕ και έφυγε άουτ.
36΄: Ο Πλιάτσικας πάσαρε στον Νικολόπουλο, που σούταρε και ο πορτιέρο των γηπεδούχων μπλόκαρε σταθερά.
40΄: Ο Ζιάκας επωφελήθηκε από τις κόντρες σούταρε από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία του Νούλα και πέτυχε το 0-1.

Β΄ Μέρος

Δυνατά η ΕΠΣΦ
Μόλις στο 2ο λεπτό οι Φθιωτοί σκόραραν για  2η φορά στον αγώνα και πήραν σημαντικό προβάδισμα. Ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη την διάρκεια του δευτέρου μέρους.

Αρχή με γκολ


Όπως και στην Φωκίδα έτσι και με την Φθιώτιδα η Ευρυτανία δέχτηκε γκολ στο 2ο λεπτό της επανάληψης. Ο Δημήτρης Αλτάνης έδωσε στον Γιάννη Καρβέλη (Φωτογραφία), που μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά με σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων έκανε το τελικό 0-2.

 



Θεαματικός ο Γαλανός


Ένα πανέμορφο τέρμα πήγε να πετύχει στο 44ο λεπτό ο Φάνης Γαλανός των φιλοξενούμενων. Ο Κώστας Νικολόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Φάνης Γαλανός έκανε θεματικό ανάποδο ψαλίδι με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Παγκρατιακού πήρε το χειροκρότημα και τα εύσημα από τον ενωσιακό προπονητή της ΕΠΣΕ Δημήτρη Αντωνίου.

Δοκάρι με φάουλ


Σε διάστημα μόλις 7 λεπτό ο Δημήτρης Αλτάνης (Φωτογραφία) είχε δυο δοκάρια με απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Στο 66ο λεπτό ο Αλτάνης εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση και δεξιά με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και στο 72΄ χτύπησε νέο φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.



Ανέβηκαν οι Ευρυτάνες
Στο τελευταίο 15λεπτο η ομάδα της Ευρυτανίας έγινε πιο επιθετική και θα μπορούσε να είχε σκοράρει.

Έχασε πέναλτι

 












Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 76ο λεπτό όταν παίκτης της Φθιώτιδας έκανε χέρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σεραφείμ Μπομποτσιάρη από αριστερά. Ο αρχηγός Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Αριστερά) ανέλαβε να το εκτελέσει, σούταρε αδύναμα στο κέντρο της εστίας με τον Σίμο Τσίντζηρα (Φωτογραφία Δεξιά) να μπλοκάρει εύκολα. Η ΕΠΣΕ έχασε μοναδική στιγμή να μπει ξανά δυνατά στο ματς και να «κυνηγήσει» πιθανή ισοφάριση στα εναπομείναντα λεπτά.



Νέα ευκαιρία


Δυο λεπτά μετά το χαμένο πέναλτι η Ευρυτανία δημιούργησε μια ακόμη καλή στιγμή. Στο 78ο λεπτό ο Γρηγόρης Τάσιος τροφοδότησε τον Γιώργο Σερπάνο (Φωτογραφία), ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε λίγο πάνω από το τέρμα της Φθιώτιδας.


Οι καλύτερες φάσεις
42΄: Ο Αλτάνης βρήκε τον Καρβέλη, που μέσα από την περιοχή και δεξιά με σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων έγραψε το τελικό 0-2.
44΄: Ο Νικολόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Γαλανός στο δεύτερο δοκάρι έκανε θεαματικό ανάποδο ψαλίδι με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
49΄: Ο Αλτάνης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Καρβέλη έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
54΄: Χτύπημα φάουλ του Τασιού από μακριά μπλόκαρε εύκολα ο Τσίντζηρας.
59΄: Ο Κουδουνάς έκανε την κάθετη για τον Καρβέλη, που σούταρε από καλή θέση και ο Νούλας μπλόκαρε.
60΄: Μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων το σουτ του Ζιάκα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
66΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Αλτάνη από πλάγια δεξιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ευρυτανίας.
72΄: Χτύπημα φάουλ του Αλτάνη από καλή θέση κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της ΕΠΣΕ και στην συνέχεια έφυγε άουτ.
75΄: Σουτ του Σερπάνου μέσα από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο πορτιέρο της Φθιώτιδας.
76΄: Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Μπομποτσιάρης και ο ρέφερι Ματσούκας καταλόγισε πέναλτι και χέρι σε παίκτη των φιλοξενούμενων. Ο Τάσιος εκτέλεσε το πέναλτι, όμως ο Τσίντζηρας μπλόκαρε εύκολα.
78΄: Ο Τάσιος έκανε την μπαλιά για τον Σερπάνο, που βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και δεξιά σουτάροντας λίγο πάνω από το τέρμα της Φθιώτιδας.

Κίτρινες Κάρτες
Τριανταφύλλου, Παπαχρήστος, Πλιάτσικας

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Καραμπάς, Μπομποτσιάρης, Μπουμπουρής
Φθιώτιδα: Νικολόπουλος, Καρβέλης, Αλτάνης, Ζαβός

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Παίξαμε σήμερα την δεύτερη αγωνιστική στο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι είχαμε αρκετά καλή παρουσία κυρίως στον αμυντικό τομέα και αυτό το δείξαμε μέσα στο παιχνίδι. Όχι μόνο ότι κλείσαμε την ψαλίδα απέναντι σε μια ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί όχι σε περιφερειακό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, όπως είναι η ομάδα της Φθιώτιδας. Εμείς πιστεύουμε σε αυτά τα παιδιά, όπως είχαμε πει και την προηγούμενη φορά, το παλέψανε πάρα πολύ. Βεβαίως χάσαμε την συγκέντρωση μας σε δυο σημεία και δεχτήκαμε τα γκολ. Πιστεύω όμως ότι ανακάμψαμε και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθήσαμε, κερδίσαμε το πέναλτι και εκεί φάνηκε ίσως η αδυναμία μας, η ατυχία μας, να μην μειώσουμε να γίνει το 2-1 και στην συνέχεια 5 λεπτά ήταν ακόμη ίσως ήταν διαφορετικά το παιχνίδι. Δουλεύουμε βήμα-βήμα και βλέπουμε κάθε παιχνίδι και προπόνηση ξεχωριστά, ώστε να μπορέσουμε στον επόμενο αγώνα να είμαστε καλά κόντρα στην ομάδα της Εύβοιας σε 20 περίπου ημέρες. Να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και να ευχηθώ καλή συνέχεια.»

Νίκος Τσικράς (Φθιώτιδας): «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού. Δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας και οι αντίπαλη ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού μας κόντραρε στο παιχνίδι πολύ δυνατά. Κερδίσαμε πλέον και προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι. Θέλω να πω ότι κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ στο Καρπενήσι βλέπω ότι το επίπεδο ανεβαίνει, βλέπω ότι γίνεται δουλειά. Συνέχεια δυσκολευόμαστε και βλέπω ότι στην ηλικία των παίδων γίνεται αρκετά καλή δουλειά και προσπαθείτε για το καλύτερο. Και εμείς το ίδιο κάνουμε στην Φθιώτιδα, γνωρίζω τα προβλήματα. Και εγώ είμαι από μια περιοχή της Φθιώτιδας, που είναι μειονεκτική, ξέρω τι συμβαίνει σε αυτές τις περιοχές. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και τα δικά μου και της Ευρυτανίας για την προσπάθεια. Βέβαια τώρα έχει αλλάξει λίγο το νόημα του πρωταθλήματος, δεν μετράει τόσο η νίκη όσο μετράει η απόδοση και μέσα από τα παιχνίδια να προσπαθήσουμε να βρούμε τους καλύτερους, ώστε να στελεχώσουν την περιφερειακή ομάδα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Μπουμπουρής Π., Πατρώνης, Καραμπάς, Τάσιος, Τσιάμης, Σερπάνος, Τριανταφύλλου(66΄ Καραντάνας), Τόλης Α.(52΄ Καραγιάννης), Μπομποτσιάρης, Κυλλής(46΄ Μοτσιόλας)

Φθιώτιδα (Νίκος Τσικράς): Τσίντζηρας, Γαλανός, Παπαχρήστος(72΄ Γκελπένης), Μητσόπουλος, Υφαντής, Πλιάτσικας, Βούρτσας(41΄ Καρβέλης), Ζαβός(56΄ Κουδουνάς), Ζιάκας, Αλτάνης, Νικολόπουλος

Διαιτητής: Μιχάλης Ματσούκας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Βαγγέλης Τσιρώνης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Σπυριδόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος