Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 0-6

«Περίπατο» μέσα στο Καρπενήσι έκαναν οι νέοι της Φθιώτιδας, που διέσυραν τους Ευρυτάνες με το επιβλητικό 0-6.
Η συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν για την 2η αγωνιστική του ενωσιακού πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου Ομίλου.
Οι νέοι του Γιώργου Χρυσαφόπουλου ηττήθηκαν με βαρύ σκορ μέσα στο γήπεδο τους, αφού είχαν αρκετά κενά στην άμυνα τους. Μπορεί η ΕΠΣΕ να ήταν επιθετική και δημιουργική με το ξεκίνημα του ματς, όμως στην συνέχεια έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ με 0-2. Στην επανάληψη ανοίχτηκε θέλοντας να μειώσει και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να εκτεθεί στον αμυντικό τομέα και να δεχτεί ακόμη 4 γκολ. Ήταν μια από τις πιο βαριές ήττες των νέων μας τα τελευταία χρόνια μέσα στο Καρπενήσι.
Οι Φθιωτοί του Νίκου Τσικρά ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και μόλις στο 13ο λεπτό είχε προηγηθεί με 0-2 δείχνοντας ότι θα περάσει ένα εύκολο μεσημέρι. Στην επανάληψη συνέχισαν να κυριαρχούν και μέσα από γρήγορες και υποδειγματικές επιθετικές προσπάθειες έφτασαν στο ευρύ 0-6μ κατακτώντας τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Χατ-τρικ πέτυχε ο επιθετικός Γιώργος Λαμπρόπουλος και από 1 γκολ πέτυχαν οι: Γιώργος Μαντάρας, Κώστας Αργυρίου και Κώστας Κατσάρας. Η ΕΠΣΦ είχε συνολικά και 3 δοκάρια με τους: Χριστόφορο Καραγιάννη, Αλέξη Μαλισσόβα (Απευθείας κόρνερ) και Ηλία Καραγιάννη.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Ευρυτανία παίζει εκτός έδρας με την Εύβοια σε δυο βδομάδες και η Φθιώτιδα υποδέχεται στο γήπεδο της την Φωκίδα. Η Φθιώτιδα μετά την 1η νίκη της έφτασε στους 3 βαθμούς, ενώ η Ευρυτανία δεν έχει ακόμη κάποιο βαθμό.

Μόλις 13
Η Φθιώτιδα είχε πολλές και σημαντικές απουσίες ποδοσφαιριστών της. Ταξίδεψε στο Καρπενήσι με αποστολή 13 ποδοσφαιριστών.

Οι παρουσίες της ΕΠΣ
Την διοίκηση της ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησαν οι: Διονύσης Βονόρτας, Παναγιώτης Παπαδημητρίου και Γιώργος Λιάγκας. Παραβρέθηκε επίσης ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Γιώργος Παπαδήμος και ο Δημήτρης Αθανασόπουλος.

Ίδιος Coach
Ο Νίκος Τσικράς «κοούτσαρε» και την ομάδα των νέων της ΕΠΣ Φθιώτιδας, η οποία φέτος προσέλαβε έναν ενωσιακό προπονητή.


Βαριά ήττα
Το 0-6 από την Φθιώτιδα είναι μια από τις πιο βαριές ήττες της Ευρυτανίας εντός έδρας τα τελευταία χρόνια.

Χατ-τρικ Λαμπρόπουλου


Ο ικανότατος επιθετικός της Φθιώτιδας Γιώργος Λαμπρόπουλος σκόραρε 3 φορές πετυχαίνοντας χατ-τρικ. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται Ακαδημία/Ηρακλής Ροδίτσας.

4 καινούργιοι



 












Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος είχε στην διάθεση του αυτή την φορά για πρώτη φορά 4 καινούργιους ποδοσφαιριστές. Στο κέντρο έπαιξε ο Σπύρος Ζευγουλάς (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) του ΑΠΟΚ και ο Γιάννης Γραβιάς (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) των Αγράφων, που έβγαλαν δελτίο πριν μερικές ημέρες. Πρώτη συμμετοχή με την μικτή έκανε ο φορ του Αίολου Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), αλλά και ο μέσος του Ραπτοπούλου Γιάννης Παπαδημητρίου (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά).

Α΄ Μέρος

Έχασε την ευκαιρία


Με το ξεκίνημα του ματς οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη τους ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Πάνος Λιάγκας έκανε έξοχη ατομική ενέργεια, έδωσε στον Σπύρο Ζευγουλά, που σέντραρε και τα εξ επαφής πλασέ του Λάμπρου Λαθύρη (Φωτογραφία) χωρίς πίεση απέκρουσε ο Αλέξανδρος Γιαννακάκος.



Ανασυντάχτηκε η ΕΠΣΦ
Μετά την πρώτη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων η ΕΠΣ Φθιώτιδας πήρε τον έλεγχο του ματς και ήδη στο 13ο λεπτό είχε προηγηθεί με 0-2, κάνοντας πολύ εύκολο το έργο της για την συνέχεια.

Άνοιξε το σκορ


Οι φιλοξενούμενοι της Φθιώτιδας αιφνιδίασαν τους Ευρυτάνες και με ξαφνικό σουτ του Γιώργο Μαντάρα (Φωτογραφία) εκτός περιοχής στο 9ο λεπτό, το οποίο κατέληξε στην αριστερή γωνία του εμβρόντητου Γιάννη Φεγγούλη έφτασαν στο 0-1. 


Διπλασιασμός με πέναλτι
4 λεπτά μετά το 0-1 η ομάδα του Νίκου Τσικρά έκανε 2 τα τέρμα της. Στο 13ο λεπτό ο Γιώργος Λαμπρόπουλος έκανε ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ανατράπηκε από τον Πάρι Καραμπά κερδίζοντας το πέναλτι. Ο παθών ανέλαβε να το εκτελέσει και με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Γιάννη Φεγγούλη διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (0-2).




Δοκάρι με Χ. Καραγιάννη


Στο 45ο λεπτό η Φθιώτιδα είχε δοκάρι και μεγάλη στιγμή να κάνει 3 τα τέρματα της. Ο Χριστόφορος Καραγιάννης (Καταγέται από την Ευρυτανία) από καλή θέση μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γιάννη Φεγγούλη.




Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Λιάγκας έκανε έξοχη ατομική ενέργεια, έδωσε δεξιά στον Ζευγουλά που σέντραρε και το πλασέ του Λαθύρη εξ επαφής απέκρουσε σωτήρια ο Γιαννακάκος.
8΄: Ο Καραγιάννης Χ. έκανε την μπαλιά για τον Μαλισσόβα, που σούταρε από αριστερά και ο Φεγγούλης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία με τα πόδια.
9΄: Ο Μαντάρας με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων, «γράφοντας» το 0-1
13΄: Ο Λαμπρόπουλος έκανε ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ανατράπηκε από τον Καραμπά, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο ίδιος το εκτέλεσε  και με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Φεγγούλη έκανε το 0-2.
20΄: Ο Καραγιάννης Η. έδωσε στον Λαμπρόπουλο, που σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
28΄: Ο Μαλισσόβας σέντραρε και το σουτ του Καραγιάννη Η. απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο Φεγγούλης.
32΄: Ο Λαθύρης βρήκε τον Χρυσαφόπουλο Κ., που σούταρε εκτός περιοχής ψηλοκρεμαστα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Φθιώτιδας.
45΄: Ο Καραγιάννης Χ. από καλή θέση μέσα δεξιά σούταρε χαμηλά στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ Φεγγούλη.

Β΄ Μέρος

Ανοίχτηκε η ΕΠΣΕ
Η Ευρυτανία ανοίχτηκε αρκετά στο δεύτερο μέρος και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτεί  αρκετά γκολ στα τελευταία λεπτά. Μάλιστα ο Πάνος Λιάγκας προωθήθηκε στο κέντρο, αφήνοντας την αρχική του θέση στα σέντερ μπακ. Το γεγονός ότι η Ευρυτανία ανοίχτηκε δεν άλλαξε και την επιθετική της ανάπτυξη, αφού δεν μπόρεσε να απειλήσει.

«Πρώτη» για Λάμπρου


Ο 14χρονος Αλέξανδρος Λάμπρου της Κρέντης έκανε την πρώτη του συμμετοχή με τους νέους της ΕΠΣΕ μπαίνοντας στο ματς στο 57ο λεπτό στην θέση του Γιάννη Γραβιά. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έκανε την πρώτη του εγγραφή στην Κρέντη πριν μερικές ημέρες.

Σκόραρε ακατάπαυστα
Η Φθιώτιδα βρίσκοντας αρκετούς κενούς χώρους στα τελευταία λεπτά δεν χαρίστηκε στον αντίπαλο και σκόραρε ακατάπαυστα φτάνοντας στο τελικό 0-6.

Δοκάρι από κόρνερ


Στο 66΄ ο Αλέξης Μαλισσόβας (Φωτογραφία) εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και στην συνέχεια να καταλήγει άουτ.

3ο με Αργυρίου


Ο Κώστας Αργυρίου ήταν ο σκόρερ του 3ου τέρματος των νικητών στο 73ο λεπτό. Ο Χριστόφορος Καραγιάννης με μπαλιά τον έβγαλε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της ΕΠΣΕ, ο Αργυρίου τον απέφυγε και με σε κενή εστία με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.



Αποκρούσεις Φεγγούλη


Οι Φθιωτοί έχασαν αρκετές ευκαιρίες μεταξύ 70ου και 80ου λεπτού, καθώς ο Γιάννης Φεγγούλης έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Στο 74ο λεπτό ο Γιάννης Φεγγούλης απέκρουσε διαδοχικά σουτ του Ηλία Καραγιάννη και του Γιώργου Λαμπρόπουλου, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ της ΕΠΣΕ είπε νέο «όχι» σε σουτ του Αλέξανδρου Μαλισσόβα.



Νέο δοκάρι


13 λεπτά πριν το φινάλε οι φιλοξενούμενοι σημάδεψαν για 3η φορά τα δοκάρια του Γιάννη Φεγγούλη. Ο Χριστόφορος Καραγιάννης πάσαρε στον Ηλία Καραγιάννη (Φωτογραφία), που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι της Ευρυτανίας και στην συνέχεια να φεύγει άουτ.



Ακόμη 1
Η Φθιώτιδα δεν «έσβησε» τις μηχανές της και σκόραρε το 0-4 στο 79ο λεπτό. Ο Κώστας Αργυρίου βρήκε τον Γιώργο Λαμπρόπουλο, που με πλασέ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων έκανε το 0-4.



Μέσα ο γκολκίπερ


Ο Λευτέρης Πουλίτσας (Φωτογραφία) αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά της Φθιώτιδας και όχι κάτω από τα δοκάρια. Ο γκολκίπερ αποτέλεσε την 2η και τελευταία αλλαγή των νικητών στο 79΄.

Ασταμάτητος ο Λαμπρόπουλος
Το 0-5 φέρει την υπογραφή του Γιώργου Λαμπρόπουλου, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του ξεκινώντας από το κέντρο και με πλασέ στην δεξιά γωνία σκόραρε το 3ο του προσωπικό τέρμα και το 0-5 στο 86΄.  Η Ευρυτανία έπαιζε με 10, καθώς τότε είχε βγει εκτός αγώνα ο φορ Κώστας Χρυσαφόπουλος για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.



«6σφαιρη» με Κατσάρα


Ο «καταιγισμός» τερμάτων της Φθιώτιδας ολοκληρώθηκε 1 λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90΄. Ο Κώστας Κατσάρας πάσαρε στον Γιώργο Λαμπρόπουλο, που σούταρε ο Γιάννης Φεγγούλης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κώστας Κατσάρας με σουτ έκανε το τελικό 0-6. Και σε αυτή την φάση η Ευρυτανία ήταν με 10 παίκτες, αφού αυτή την φορά ο Δημήτρης Μπουμπουρής ήταν εκτός γηπέδου λόγω χτυπήματος που είχε στο χέρι.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Μαντάρας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η προβολή του Μαλισσόβα πέρασε πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
54΄: Ο Λαμπρόπουλος έδωσε στον Μαλισσόνβα, που σούταρε και ο Φεγγούλης με διπλή επέμβαση παραχώρησε το κόρνερ.
61΄: Ο Λαθύρης εκτέλεσε φάουλ, ο Λιάγκας έκανε την κεφαλιά-πάσα και την κοντινή προβολή του Χρυσαφόπουλου Κ. απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας της ΕΠΣΦ.
64΄: Ο Κατσάρας έκανε την μπαλιά για τον Καραγιάννη Η., ο οποίος σούταρε και ο Φεγγούλης μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
66΄: Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μαλισσόβα από δεξιά χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.
70΄: Σουτ του Μαλισσόβα εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
71΄: Ο Λαμπρόπουλος τροφοδότησε τον Καραγιάννη Η., που σούταρε εκτός περιοχής με τον Φεγγούλη να μπλοκάρει.
73΄: Ο Καραγιάννης Χ. έκανε την μπαλιά για τον Αργυρίου, που πέρασε και τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 0-3.
74΄: Σουτ του Καραγιάννη Η. απέκρουσε ο γκολκίπερ της ΕΠΣΕ και το νέο σουτ του Λαμπρόπουλου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Φεγγούλης.
76΄: Ο Λαμπρόπουλος έδωσε στον Μαλισσόβα που πλάσαρε ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε και σουτ του Καραγιάννη Χ. στην συνέχεια έφυγε ψηλά άουτ.
77΄: Ο Καραγιάννης Χ. έδωσε στον Καραγιάννη Η., που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
79΄: Ο Αργυρίου τροφοδότησε τον Λαμπρόπουλο, που με πλασέ στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας πέτυχε το 0-4.
86΄: Ο Λαμπρόπουλος έκανε έξοχη ατομική ενέργεια από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με πλασέ στην δεξιά γωνία σκόραρε το 0-5.
89΄: Ο Κατσάρας έδωσε στον Λαμπρόπουλο, που σούταρε ο Φεγγούλης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κατσάρας με νέο σουτ πραγματοποίησε το τελικό 0-6.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία:-
Φθιώτιδα: Λαμπρόπουλος, Αργυρίου, Μαντάρας, Καραγιάννης Η., Καραγιάννης Χ.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Ξέραμε ότι είμαστε αρκετά αδύναμοι φέτος. Τα περισσότερα παιδιά δεν συμμετέχουν καν στις ομάδες του, ούτε σε προπονήσεις, ούτε σε παιχνίδια και αναγκαζόμαστε να μαζευόμαστε μόνο στα παιχνίδια και ότι εμπειρίες και συλλέγουμε μέσα από αυτά. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με πολλά προβλήματα.»

Νίκος Τσικράς (Φθιώτιδα): «Η ομάδα μου προέρχονταν από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Βοιωτία, χωρίς να έχουμε κάνει προετοιμασία. Κάναμε κάποια λάθη, τα παιδιά σκύψανε το κεφάλι καταλάβανε τι έπρεπε να κάνουν και το βγάλαμε τον καλύτερο τρόπο σήμερα μέσα στο γήπεδο. Ήταν από τα παιχνίδια, τα οποία πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να τα ξανακάνουμε. Μας βγήκαν όλα μέσα στο παιχνίδι, ότι είχαμε σχεδιάσει μας βγήκε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά από την προσπάθεια τους και συνεχίζουμε. Εύχομαι καλή δύναμη και υγεία σε όλους.»





Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Φεγγούλης, Τσούκας, Χρυσαφόπουλος Χ., Καραμπάς, Λιάγκας, Λαθύρης, Ζευγουλάς(73΄ Καραθάνος), Κοτούλας, Χρυσαφόπουλος Κ., Γραβιάς(57΄ Λάμπρου), Παπαδημητρίου(69΄ Μπουμπουρής)

Φθιώτιδα (Νίκος Τσικράς): Γιαννακάκος, Θεοχάρης, Κατσάρας, Τριανταφύλλου, Παπαδήμας, Καραγιάννης Χ., Μαντάρας(57΄ Δικέλης), Αργυρίου, Λαμπρόπουλος, Καραγιάννης Η., Μαλισσόβας(79΄ Πουλίτσας)

Διαιτητής: Βαγγέλης Τσιρώνης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Μιχάλης Ματσούκας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Σπυριδόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος