Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Η «καρδιά» του σκάκι χτύπησε και φέτος στο Μικρό Χωριό


Από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το «5th Open Chess Tournament 2015» στο Μικρό Χωριό και συγκεκριμένα στο Hellas Country Hotel του Γιάννη Κελεσίδη. Διοργανωτές ήταν ο δραστήριος Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου, Προεδρεύοντος του Γιάννη Γκορόγια, οι σκακιστικές διαδρομές και η Ένωσης σκακιστικών σωματείων Κεντρικής Ελλάδας. Την διεύθυνση των αγώνων ανέλαβαν η Ελένη Κελέση και η Γιώτα Βαΐοπούλου.
Το σύστημα των αγώνων ήταν Ελβετικό, 6 γύρων με χρόνο σκέψης 75΄ για την ολοκλήρωση της παρτίδας και διενεργήθηκαν δυο όμιλοι, ο πρώτος για ενήλικες και ο δεύτερος για παιδιά, που εάν επιθυμούσαν μπορούσαν να συμμετάσχουν και στον πρώτο όμιλο. Ο πρώτος και ο δεύτερος γύρος διεξήχθησαν την Παρασκευή, ο τρίτος και ο τέταρτος το Σάββατο και ο πέμπτος και ο έκτος την Κυριακή, όπου το απόγευμα έγινε και η τελετή λήξης. Η τελική κατάταξη καθορίστηκε σύμφωνα με τους βαθμούς, ενώ αναμνηστικά δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες.
Πέραν των αγώνων διεξήχθη βραδιά με δωρεάν δείπνο-μπάρμπεκιου και ζωντανή μουσική με όλους τους συμμετέχοντες. Επιπλέον υπήρξαν παράλληλες δράσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα: Απογευματινοί αγώνες rapid σε συνδυασμό με προπόνηση για τα παιδιά, ξενάγηση και περιβαλλοντική διερμηνεία στο Παλαιό Μικρό Χωριό και το Ιστορικό του μουσείο, βραδιά αστροπαρατήρησης με τηλεσκοπία του Συλλόγου ερασιτεχνών αστροπαρατηρητών Ευρυτανίας, τοξοβολία, κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, ιππασία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.!.

*Θα υπάρξει νέο ρεπορτάζ με την δημοσίευση των αποτελεσμάτων και των νικητών.





























Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ράπτης