Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ποταμιά-Τσικλητήρας Πύλου 0-5

«Ξεμούδιασε» από τον ρυθμό των προπονήσεων ο Τσικλητήρας Πύλου, που επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες με 0-5 της Ποταμιάς.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Τετάρτη 24/8 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, άρχισε στις 18:00 και είχε φιλικό χαρακτήρα, παρουσία ελάχιστων θεατών.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα αντιμετώπισε στο δεύτερο της «τεστ» μια ακόμη ομάδα μετά την Καλλιθέα μεγαλύτερης κατηγορίες. Έχοντας ξανά σημαντικές απουσίες παρουσιάστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και κατάφερε να έχει μια αξιοπρεπή εικόνα.
Ο Τσικλητήρας του Νίκου Κακαλέτρη έδωσε ένα ματς, το οποίο δεν προσφέρεται για συμπεράσματα, φτάνοντας εύκολα στην νίκη. Μάλιστα τα 4 από τα 5 τέρματα του σημειώθηκαν από στημένες μπάλες. Τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν κατά σειρά οι: Άγγελος Μπίζος, Σωτήρης Τσάτσος, Γιάννης Μακρής, Παναγιώτης Τσώνης(Πέναλτι) και Φώτης Διακουμής. Οι Πυλιώτες προετοιμάζονται εν όψει του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.
Οι δυο ομάδες θα «κλείσουν» τις επόμενες ημέρες και νέα φιλική συνάντηση. Οι Μεσσήνιοι θα αναχωρήσουν από το Καρπενήσι στις 31 Αυγούστου, έχοντας έρθει από τις 17 του μηνός.

Λιγοστοί στο αθλητικό
Στο φιλικό ματς παραβρέθηκαν ελάχιστοι θεατές και συγκεκριμένα περίπου 20 άτομα.


Δεύτερο «τεστ»
Οι δυο ομάδες έδωσαν το 2ο φιλικό τους παιχνίδι. Η Ποταμιά είχε αντιμετωπίσει την Καλλιθέα πριν λίγες ημέρες και οι πρωταθλητές Μεσσηνίας τον

Σε γνώριμο έδαφος


Ο Ευρυτάνας κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Ρούσσης(Φωτογραφία) αποτελεί ένα από τα βασικά «όπλα» του Νίκου Κακαλέτρη στα μετόπισθεν του Τσικλητήρα.

Πιθανόν με Μυρίκη
Οι Μεσσήνιοι είναι πιθανόν μέσα στο Σαββατοκύριακο να παίξουν φιλικό με την Μυρίκη.

Με «Ντούφ»


Για τους Μεγαλοχωρίτες αγωνίστηκε και ο Βασίλης Ντουφεκιάς(Φωτογραφία), παίχτης του Βελουχίου.

Δυο κυπελλούχοι
Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας της Ποταμιάς αντιμετώπισαν τους νταμπλούχους Μεσσηνίας του Τσικλητήρα.

Χωρίς ρέφερι


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Τσιγαρίδας(Φωτογραφία), προπονητής της Ποταμιάς. Παρότι είχε οριστεί και βρέθηκε στο γήπεδο διαιτητική 3αδα(Κουρλός-Χρυσαφόπουλος-Μπύρος) δεν διεύθυνε αυτή το παιχνίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ασυνεννοησία όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι.

Παραλίγο παίχτης του ΑΠΟΚ


Ο Αχαιός Άκης Κωστής(Φωτογραφία) της ομάδας της Πύλου ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα του Τσικλητήρα. Κατά το παρελθόν(2009) είχε συμμετάσχει και σκοράρει σε φιλικό παιχνίδι του Βελουχίου, με το οποίο δεν ευοδώθηκε η συνεργασία. Έχει περάσει μεταξύ άλλων και από την Λαμία.

Α΄ Μέρος

Γρήγορα στα 2
Το συγκρότημα του Νίκου Κακαλέτρη προηγήθηκε μόλις στο 15ο λεπτό με 0-2. Αρκετά συμπαγής αμυντικά ήταν η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα.

Με σκόρερ τον Μπίζο


Από το κεφάλι του αμυντικού Μπίζου οι «κόκκινοι» έφτασαν στο 0-9 στο πρώτο τους γκολ. Ο Ηλίας Παναγόπουλος έβγαλε την σέντρα και ο Άγγελος Μπίζος(Φωτογραφία) άνοιξε το σκορ στο 0-1.




Έδειξε την κλάση του


Ο άλλοτε πολύπειρος παίχτης Super League Σωτήρης Τσάτσος(Φωτογραφία) πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 15ο λεπτό το 0-2. Η παρουσία του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα της δίνει άλλη δυναμική.

Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Παναγόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Μπίζος με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Μεριγκούνη έκανε το 0-1.
15΄: Ο Τσάτσος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, σημαδεύοντας την δεξιά γωνία της Ποταμιάς, σημειώνοντας το 0-2.

Β΄ Μέρος

Έφτασε στα 5 στο φινάλε
Οι Πυλιώτες σημείωσαν ακόμη τρία τέρματα στην επανάληψη, εκ των οποίων τα δυο σημειώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Έπαιξε ο «Ζάρα»


Για τους κυπελλούχους Ευρυτανίας έπαιξε στην επανάληψη ο Κώστας Ζαραβέλης(Φωτογραφία), που εξετάζει το ενδεχόμενο μετακίνησης του από την Μυρίκη.

Τέρμα με Μακρή


Ο Γιάννης Μακρής(Φωτογραφία), που προέρχεται από τους νέους του Λεβαδειακού σημείωσε το 0-3 με προβολή στο 66ο λεπτό μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σωτήρη Τσάτσου.

Εύστοχος ο Τσώνης


Ο Παναγιώτης Τσώνης(Φωτογραφία) ευστόχησε από τα 11 βήματα 81ο λεπτό, πετυχαίνοντας το 0-4. Ο Τσώνης υπήρξε συμπαίχτης στην Μεθώνη με τον Βασίλη Παρασκευόπουλο(Έπαιξε πέρυσι στον Παναγραφιωτικό), ενώ ο νεαρός φοιτητής είχε αγωνιστεί στην ίδια ομάδα και με τον κίπερ Φώτη Μίντζηρα.

Τελευταίο από αρχηγό


Όπως ξεκίνησε στον «χορό» των γκολ έτσι και τελείωσε το συγκρότημα της Πύλου. Ο αρχηγός Φώτης Διακουμής(Φωτογραφία) δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ νίκησε με απευθείας φάουλ τον Κώστα Χειλά.

Ντεμπούτο Πήλιου & δυο υπό δοκιμή 


Την πρώτη του εμφάνιση με τους «κόκκινους» έκανε ο 23χρονος επιθετικός Μπάμπης Πήλιος(Φωτογραφία αριστερά, ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΠΑΟ Κρουσσώνα. Συμμετείχαν και οι: Γιάννης Αγοραστός(Φωτογραφία κέντρο, 21χρονος αμυντικός από τον Πανθηραϊκό) και Σταύρος Τουλκερίδης(Φωτογραφία δεξιά, 17χρονος μέσος από τους νέους του Ολυμπιακού), οι οποίοι τελούν υπό δοκιμή.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Πάσα του Τσάτσου στον Τσώνη, το σουτ του οποίου εντός περιοχής μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Μεριγκούνη.
66΄: Ο Τσάτσος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Μακρής με προβολή στο δεύτερο δοκάρι διαμόρφωσε το 0-3.
81΄ : Ο Τσώνης ευστόχησε σε πέναλτι, σημαδεύοντας την δεξιά γωνία του Μεριγκούνη(0-4).
88΄: Με απευθείας χτύπημα φάουλ του Διακουμή στην δεξιά γωνία του Χειλά «γράφτηκε» το τελικό 0-5.

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Γενιτσαρόπουλος, Μαντζιούτας, Τσάκνης, Ντουφεκιάς, Ζαλοκώστας Ι., Σαπούνης, Γιαννακόπουλος, Κόγιας, Οικονόμου, Μπίκας
Έπαιξαν και οι: Κωστής Ν., Ράικος, Νεοφύτου, Ζαραβέλης, Μπουμπουρής, Χειλάς, Μισύρης, Κεφαλάς

Τσικλητήρας Πύλου (Νίκος Κακαλέτρης): Παλιγγίνης, Κωστής Π., Παναγόπουλος, Μπίζος, Ρούσσης, Χοτζάι, Κυριαζόπουλος, Τσάτσος, Μικελάτος, Κερμενίδης, Γραμματικόπουλος
Αγωνίστηκαν και οι: Μίντζηρας, Τσώνης, Πήλιος, Χύσα, Μακρής, Αγοραστός, Τουλκερίδης, Διακουμής

Διαιτητής: Δημήτρης Τσιγαρίδας(Προπονητής Ποταμιάς)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας