Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Με στόχο την επιστροφή στην κορυφή ο Παναθηναϊκός στο Καρπενήσι

«Πιστός» στην παράδοση ο Παναθηναϊκός όσον αφορά το μπάσκετ βρίσκεται ξανά στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Οι «πράσινοι» από τις 21 Αυγούστου προπονούνται στην Ευρυτανική πρωτεύουσα για 5ο συνεχόμενο καλοκαίρι και θα παραμείνουν έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Διαμένουν στο Hotel Spa Montana και κάνουν προπονήσεις στο υπερσύγχρονο κλειστό γήπεδο του ξενοδοχείου, ενώ το πρωί της Τρίτης έτρεξαν στο αθλητικό κέντρο της πόλης.
Για πρώτη φορά ο «6αστερος» έρχεται σχεδόν πλήρης και με αποστολή 15 αθλητών(9 «παλιών», 4 μεταγραφών και επιπλέον δυο που βοηθούν στην προετοιμασία), καθώς δεν υπάρχουν διεθνείς υποχρεώσεις των παιχτών του . Μοναδικός απών είναι ο Σίνγκλετον. Οι «πράσινοι» αποχαιρέτησαν τον μεγάλο αρχηγό και ηγέτη τους Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό. Το περιβραχιόνιο παραδόθηκε στον Νίκ Καλάθη, ενώ ο παλαιότερος παίχτης του «6αστερου» είναι ο Αντώνης Φώτσης. Η ενίσχυση είναι αρκετά σημαντική με στόχο την επιστροφή στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς ήδη έχουν αποκτηθεί οι: Γιάννης Μπουρούσης, Κει Σι Ρίβερς, Πάτ Καλάθης, Μάικ Τζέιμς και Κρίς Σίνγκλετον. Ο coach Αργύρης Πεδουλάκης, που αντικατέστησε την Άνοιξη τον Σάσα Τζόρτζεβιτς θα οδηγήσει και φέτος το «τριφύλλι», το οποίο πέρυσι κατέκτησε μόνο το κύπελλο Ελλάδος, έφτασε στους τελικούς της Α1΄ και στους «8» της Ευρωλίγκα.
Ο Παναθηναϊκός Superfoods, όπως είναι η νέα του ονομασία ιδρύθηκε το 1908. Έδρα του είναι το ΟΑΚΑ, χωρητικότητας περίπου 18.000 θέσεων. Έχει κατακτήσει 34 πρωταθλήματα, 17 κύπελλα Ελλάδας, 6 τρόπαια Ευρωλίγκα και 1 διηπειρωτικό κύπελλο, έχοντας 58 τίτλους. Αποτελεί την πιο επιτυχημένη Ελληνική ομάδα με βάση τις διακρίσεις, αλλά και μια από τις κορυφαίες στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Μάνος Παπαδόπουλος και ιδιοκτήτης ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ήρθε την Κυριακή
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο Καρπενήσι από το μεσημέρι της Κυριακής 21 Αυγούστου. Η αποστολή κατέφτασε στο Montana περίπου στις 14:30 και την υποδέχτηκε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Στάθης Πλατής. Ξεχωριστά με την αποστολή ήρθε ο Τζέιμς Γκίστ.


5η σερί προετοιμασία
Από το 2012 και ύστερα οι «πράσινοι» δεν έχουν αλλάξει προορισμό προετοιμασίας, αλλά και κατάλυμα. Είναι η 5η συνεχόμενη χρονιά που βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

Σχεδόν πλήρης
Στην αποστολή λαμβάνουν μέρος οι εξής 15 αθλητές: Αντώνης Φώτσης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Μπουρούσης, Μιχάλης Λούντζης, Νικ Καλάθης, Πατ Καλάθης, Νίκος Παππάς, Λευτέρης Μποχωρίδης, Τζέιμς Φελντέιν, Κει Σι Ρίβερς, Μάικ Τζέιμς, Τζέιμς Γκίστ, Γιώργος Καλαΐτζάκης, Κωστής Γόντικας και Τόνι Γούντς. 

Οι πρώτες προπονήσεις
Το απόγευμα της Κυριακής(21/8) και πρωί-απόγευμα της επόμενης ημέρας οι κυπελλούχοι Ελλάδας προπονήθηκαν στο κλειστό γήπεδο του Montana. Το πρωί της Τρίτης 22 Αυγούστου υπήρξε πρωινή προπόνηση στον στίβο του αθλητικού κέντρου.


Οι δυο «βοηθητικοί»














Για τις ανάγκες της προετοιμασίας λαμβάνουν μέρος οι: Κωστής Γόντικας(Φωτογραφία αριστερά, 22 ετών, ύψους 2,04, που αγωνιζόταν στο NCAA με το NYU) και Τόνι Γούντς(Φωτογραφία δεξιά, 26χρονος  Αμερικανός σέντερ, ύψους 2,11 που έπαιζε στον Απόλλωνα Πάτρας).

Απών ο Σίνγκλετον


Μοναδικός απών είναι ο Κρίς Σίνγκλετον(Φωτογραφία), ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την ομάδα του στην Κίνα(Anhui Wenyi)

Ενισχυμένος ο «6αστερος»











 
 














Σημαντικές προσθήκες έχει πραγματοποιήσει έως τώρα ο Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα νέα μέλη του είναι οι: Κει Σι Ρίβερς(Φωτογραφία πάνω αριστερά, 29χρονος Αμερικανός σμολ φόργουορντ, ύψους 1,96 από την Ρεάλ Μαδρίτης), Πατ Καλάθης(Φωτογραφία πάνω δεξιά, 30χρονος Ελληνοαμερικανός σμολ φόργουορντ, ύψους 2,08 από την Αστάνα), Μάικ Τζέιμς(Φωτογραφία κάτω αριστερά, 26χρονος πόιντ γκάρντ, ύψους 1,85 από την Λαμποράλ Κούτσα), Κρις Σίνκγλετον(27χρονος Αμερικανός σέντερ, ύψους 2,06, έπαιζε στην Λοκομοτίβ Κουμπάν) και Γιάννης Μπουρούσης(Φωτογραφία κάτω δεξιά, 32χρονος σέντερ, ύψους 2,15 από την Λαμποράλ Κούτσα)

Οι αθλητές του περυσινού ρόστερ:

 
 
 
Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Υπηκοότητα
Ύψος
Λευτέρης Μποχωρίδης
22
Πόιντ Γκάρντ
Ελληνική
1.96
Νίκ Καλάθης
27
Πόιντ Γκάρντ
Ελληνική-Αμερικανική
1,98
Μιχάλης Λούντζης
18
Πόιντ Γκάρντ
Ελληνική
1,95
Νίκος Παππάς
26
Σούτινγκ Γκάρντ
Ελληνική
1,95
Γιώργος Καλαΐτζάκης
17
Σούτινγκ Γκάρντ
Ελληνική
1,95
Τζέιμς Φελντέιν
28
Σούτινγκ Γκάρντ
Δομινικανή
1,93
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
19
Σμόλ Φόργουορντ
Ελληνική
2,02
Αντώνης Φώτσης
35
Πάουερ Φόργουορντ
Ελληνική
2,09
Τζέιμς Γκίστ
30
Πάουερ Φόργουορντ
Αμερικανική
2,07

Το «αντίο» του Δημήτρη


Μετά από πολυετή προσφορά ο αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης(Φωτογραφία αριστερά) «κρέμασε» τα παπούτσια του σε ηλικία 36 ετών. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απέσυρε προς τιμήν του  «μυθικού» 3D την φανέλα με το νο13, όπως είχε κάνει με το Νο4, το οποίο φορούσε ο νυν τίμ μάνατζερ Φραγκίσκος Αλβέρτης. Παρελθόν αποτελούν οι: Αντώνης Κόνιαρης(19χρονος γκάρντ, ύψους 1,90), Βίνς Χάντερ(22χρονος Αμερικανός φόργουορντ, ύψους 2,03), Μαρκίζ Χέινς(29χρονος Αμερικανός γκάρντ, ύψους 1,88), Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς(Φωτογραφία κέντρο, 26χρονος φόργουορντ, ύψους 2,02), Γιώργος Παπαγιάννης(Φωτογραφία δεξιά, 19χρονος σέντερ, ύψους 2,17), Μίροσλαβ Ραντούλιτσα(28χρονος Σέρβος σέντερ, ύψους 2,13), Έλιοτ Ουίλιαμς(27χρονος Αμερικανός γκάρντ, ύψους 1,96) και Κώστας Παπαδάκης(17χρονος γκάρντ, ύψους 2,01)
Δεν ολοκλήρωσαν την χρονιά οι: Όγκνιεν Κούζμιτς(26χρονος Σέρβος σέντερ, ύψους 2,13) και Σάσα Πάβλοβιτς(32χρονος Μαυροβούνιος γκάρντ-φόργουορντ, ύψους 2,01)


Συνεχίζει με «Άρτζι»


Ο 52χρονος Αργύρης Πεδουλάκης(Φωτογραφία) πήρε τα «κλειδιά» της τεχνικής ηγεσίας, συνεχίζοντας στον πάγκο της ομάδας. Ως αθλητής αγωνίστηκε στο Περιστέρι και στο Παναθηναϊκό(1986-1992). Έχει περάσει από τον πάγκο του Περιστερίου, του Μακεδονικού, του Πανελληνίου, του Ρεθύμνου, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Ούνιξ Καζάν, ενώ βρέθηκε ξανά στον πάγκο των «πράσινων» από το 2012 έως το 2014.

Το ισχυρό «πράσινο» επιτελείο


 












Ο Σάββας Αρώνης(Φωτογραφία πάνω αριστερά) είναι ο επί χρόνια γυμναστής του Παναθηναϊκού. Βοηθοί προπονητές είναι οι: Νίκος Παππάς(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Γιώργος Βόβορας(Φωτογραφία κάτω αριστερά) και Διαμαντής Παναγιωτόπουλος(Φωτογραφία κάτω δεξιά). Γιατροί είναι οι: Θανάσης Κονίδης και Γιάννης Γιαννακόπουλος, φυσιοθεραπευτές οι: Γιάννης Ζυγούρης και Νίκος Μαστρογιαννόπουλος, ενώ ο Πάρις Δερμάνις είναι ο φροντιστής.

Αρχή στο ΟΑΚΑ
Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού Superfoods ξεκίνησε από το κλειστό του ΟΑΚΑ την Τετάρτη 17 Αυγούστου με πίστη και αισιοδοξία.


Το πρόγραμμα της προετοιμασίας
Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει στο τουρνουά «Diamonds Are Forever», το οποίο διοργανώνει προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ακολούθως το «τριφύλλι» θα μεταβεί στη Μόσχα προκειμένου να δώσει το «παρών» στο Gomelsky Cup, το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Εντός με Ζαλγκίρις


Οι υποχρεώσεις του «6αστερου» στην Ευρωλίγκα αρχίζουν στις 14 Οκτωβρίου εντός έδρας απέναντι στην Ζαλγκίρις.

Πήρε το κύπελλο-Έχασε το πρωτάθλημα & στους «8» της Ευρώπης
Ο μοναδικός τίτλος που κατέκτησε πέρυσι το «τριφύλλι» ήταν το κύπελλο Ελλάδος(5ο συνεχόμενο και 17ο συνολικά). Αφού απέκλεισε στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό το έργο έγινε πιο εύκολο. Στον τελικό νίκησε στο ΟΑΚΑ με 101-54 την «έκπληξη» του θεσμού Φάρο Κερατσινίου. Στην Ευρωλίγκα η πορεία σταμάτησε στους «8», αφού η Ισπανική Λαμποράλ Κούτσα με τους νυν «πράσινους» Μπουρούση και Τζέιμς επιβλήθηκε της Ελληνικής ομάδας με 3-0 νίκες. Όσο αναφορά το πρωτάθλημα κατέληξε στον Ολυμπιακό με την σειρά των τελικών να λήγει με 3-1 νίκες υπέρ των «ερυθρολεύκων».
Η χρονιά ξεκίνησε με προπονητή τον Σέρβο Σάσα Τζόρτζεβιτς και ολοκληρώθηκε με τον Αργύρη Πεδουλάκη.



Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ιδιοκτήτης














Στην Προεδρία του συλλόγου βρίσκεται ο Μάνος Παπαδόπουλος(Φωτογραφία αριστερά). Μεγαλομέτοχος(Ιδιοκτήτης) της ΚΑΕ είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία δεξιά), συνεχίζοντας το έργο του πατέρα του Παύλου και του θείου του Θανάση.





















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος