Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η κλήρωση πρωταθλήματος και κυπέλλου Ευρυτανίας

Στα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας την Τετάρτη 24 Αυγούστου διενεργήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΕ και του κυπέλλου περιόδου 2016-2017. Συμμετέχουν και φέτος μόλις 7 ομάδες: Αίολος, ΑΠΟΚ Βελούχι, Μυρίκη, Παναγραφιωτικός, Ποταμιά, Κρέντη και Φραγκίστα. Η τελευταία, πρωταθλήτρια της Β΄ ΕΠΣΕ είναι η μοναδική προσθήκη, αντικαθιστώντας την ΑΕΚ, που δεν δήλωσε συμμετοχή.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δυο γύρους (και όχι σε τρεις όπως πέρυσι) και εν συνεχεία θα υπάρξουν τα play off μεταξύ των 4 πρώτων για την ανάδειξη του πρωταθλητή, που ανέρχεται φέτος απευθείας στην Γ΄ Εθνική.
Το παρών έδωσαν από πλευράς ΕΠΣ Ευρυτανίας οι: Γιώργος Παπαντζίμας, Γιώργος Λιάγκας, Νίκος Δροσίνης, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Πάνος Παπαδημητρίου, Σωτήρης Διώτης, Θωμάς Θεοδωρογιάννης, καθώς και ο υπάλληλος Διονύσης Βονόρτας, ο οποίος ανέλαβε την διαδικασία της κλήρωσης. Οι ομάδες εκπροσωπήθηκαν από τους: Περικλή Πλακιά, Γιάννη Λερογιάννη, Γιάννη Παρούτσα(Αίολος), Άρη Τσιούνη, Δημήτρη Καραγιάννη, Κώστα Μπήτο, Μπάμπη Μουστερή(ΑΠΟΚ Βελούχι), Νίκο Τσώνη, Δημήτρη Λέρη(Μυρίκη), Θύμιο Μούτσελο(Παναγραφιωτικός), Νίκο Μαντζιούτα(Ποταμιά) και Χρήστο Λάππα(Κρέντη). Εκπροσώπηση δεν είχε η Φραγκίστα
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας κ. Παπαντζίμας, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ευχήθηκε στις ομάδες καλή αγωνιστική περίοδο. Ενημέρωσε τα σωματεία πως ο Δήμος Καρπενησίου δεν επρόκειτο να παραχωρήσει για αγώνες και προπονήσεις το αθλητικό κέντρο Καρπενησίου παρά μόνο το γήπεδο ρίψεων, το οποίο μπορεί με τις απαιτούμενες διορθώσεις να αξιοποιηθεί ακόμη και ως ενωσιακό γήπεδο. Ανέφερε επίσης πως θα γίνουν προσπάθειες για υλική και οικονομική βοήθεια και επισήμανε το θέμα της πιστοποίησης των προπονητών. Θα πρέπει όλοι όσοι εκτελούν χρέη προπονητή και δεν είναι διπλωματούχοι να καταβάλλουν το παράβολο των 50 ευρώ.
Ο παράγοντας του Αιόλου Γιάννης Λερογιάννης πήρε τον λόγο, εκφράζοντας την απορία του για το γηπεδικό, καθώς όπως προκύπτει 5 ομάδες θα πρέπει να προπονούνται και να αγωνίζονται στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ο Αίολος είχε κάνει ερώτημα από καιρό στον Δήμο Καρπενησίου για το ποια γήπεδα θα είναι διαθέσιμα, παίρνοντας χτες απάντηση. Ο εκπρόσωπος της Ποταμιάς Νίκος Μαντζιούτας ανέφερε την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το γήπεδο του Μεγάλου Χωριού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έχουν γίνει κατά καιρεό. Ο Σπερχειαδίτης Αντιπρόεδρος του Βελουχίου Κώστας Μπήτος πρότεινε να γίνουν προπονήσεις στα γήπεδα της Δυτικής Φθιώτιδας του Αγίου Γεωργίου η του Τυμφρηστού, ενώ ο Πρόεδρος του «ιστορικού» Άρης Τσιούνης συμφώνησε με τον κ. Λερογιάννη. Κρέντη και Φραγκίστα θα παίξουν στο γήπεδο του Κερασοχωριου, εκπροσωπώντας την Δυτική Ευρυτανία.
Το πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου και το κύπελλο το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Τα παιχνίδια θα είναι διπλά(προημιτελικοί και ημιτελικοί) και στις 16 Οκτωβρίου θα έχει προκύψει το ζευγάρι του τελικού, αφού οι πρώτες 4 εβδομάδες της αγωνιστικής περιόδου θα περιλαμβάνουν ματς κυπέλλου.

Το πρόγραμμα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας
1η &8η αγωνιστική
Φραγκίστα-Μυρίκη
Παναγραφιωτικός-ΑΠΟΚ Βελούχι
Ποταμιά-Κρέντη
Ρεπό: Αίολος

2η &9η αγωνιστική
Αίολος-Φραγκίστα
Μυρίκη-Παναγραφιωτικός
Κρέντη-ΑΠΟΚ Βελούχι
Ρεπό: Ποταμιά

3η &10η αγωνιστική
Φραγκίστα-Παναγραφιωτικός
Ποταμιά-Αίολος
Κρέντη-Μυρίκη
Ρεπό: ΑΠΟΚ Βελούχι

4η &11η αγωνιστική
Ποταμιά-Φραγκίστα
Παναγραφιωτικός-Κρέντη
Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι
Ρεπό: Μυρίκη

5η &12η αγωνιστική
Φραγκίστα-Κρέντη
ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά
Μυρίκη-Αίολος
Ρεπό: Παναγραφιωτικός

6η &13η αγωνιστική
ΑΠΟΚ Βελούχι-Φραγκίστα
Ποταμιά-Μυρίκη
Παναγραφιωτικός-Αίολος
Ρεπό: Κρέντη

7η &14η αγωνιστική
Μυρίκη-ΑΠΟΚ Βελούχι
Αίολος-Κρέντη
Παναγραφιωτικός-Ποταμιά
Ρεπό: Φραγκίστα

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου Ευρυτανίας
Προημιτελική φάση
Μυρίκη-Ποταμιά
Φραγκίστα-Κρέντη
Παναγραφιωτικός-ΑΠΟΚ Βελούχι
*Ο Αίολος προκρίθηκε χωρίς αγώνα

Ημιτελική φάση
Μυρίκη η-Ποταμιά-Αίολος
Παναγραφιωτικός η ΑΠΟΚ Βελούχι-Φραγκίστα η Κρέντη






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος