Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Η ανερχόμενη δύναμη της Μεσσηνίας «μοντάρεται» στο Καρπενήσι

Ο Τσικλητήρας Πύλου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Καρπενήσι, καταφτάνοντας την Τετάρτη 17 Αυγούστου και παραμένοντας έως τις 31 Αυγούστου. Και οι Μεσσήνιοι επέλεξαν το Hotel Avaris, κάνοντας τις προπονήσεις τους στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.
Η ομάδα της Πελοποννήσου έκανε πέρυσι μια εκπληκτική σαιζόν, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το κύπελλο της οικείας ΕΠΣ και ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Γ΄ Εθνική, με στόχο να εδραιωθεί σε αυτή. Στην προετοιμασία συμμετέχουν περίπου 20 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 7 έχουν ανακοινωθεί. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ευρυτάνας αμυντικός Δημήτρης Ρούσσης, που κατέκτησε την άνοδο στην ίδια κατηγορία με την Ροδο και συνεχίζει πλέον σε μια άλλη «νεοφώτιστη» ομάδα. Το όνομα του έμπειρου άλλοτε ποδοσφαιριστή Super League Σωτήρη Τσάτσου είναι αυτό που κάνει την διαφορά. Στην τεχνική ηγεσία εξακολουθεί να βρίσκεται ο «πρωτομάστορας» των επιτυχιών Νίκος Κακαλέτρης, ενώ Πρόεδρος είναι ο Τάσος Καραλής. Η προετοιμασία άρχισε στην Πύλο στις 4/8, ενώ ο Τσικλητήρας ηττήθηκε στο πρώτο του φιλικό με 2-1 από τον Αστέρα Βλαχιώτη.
Ο Α.Ο.  Πύλου «Ολυμπιονίκης Κώστας Τσικλητήρας»(Έχει πάριε το όνομα του από τον γνωστό Πύλιο Ολυμπιονίκη) έχει ως χρώματα το κόκκινο και το μαύρο. Ιδρύθηκε το 1968 και έχει κατακτήσει 1 πρωτάθλημα Μεσσηνίας και δυο κύπελλα Μεσσηνίας.

Πολύωρο ταξίδι και προπόνηση
Οι Μεσσήνιοι κατέφτασαν την Τετάρτη 17 Αυγούστου περίπου στις 18:00 στο Καρπενήσι και ακολούθησε προπόνηση στο γήπεδο του Avaris.


Οι ποδοσφαιριστές και οι συνοδοί


Την αποστολή αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Τσώνης, Γραμματικόπουλος, Διακουμής, Μικελάτος, Κωστής, Κερμενίδης, Καραμπάς, Μακρής, Χοτζάι, Ρούσσης, Παλιγγίνης, Μπίζος, Κυριαζόπουλος, Παναγόπουλος, Τσάτσος, Χύσα, Μίντζηρας, Κακαλέτρης Κ., καθώς και οι: Κωστόπουλος, Κακαλέτρης Α., ο coach Κακαλέτρης Ν. και ο φροντιστής Δημητρόπουλος. Ξεχωρίζει στο ρόστερ το όνομα του Σωτήρη Τσάτσου(Φωτογραφία), που μέχρι το 2015 αγωνιζόταν στην Καλαμάτα.

Οι μεταγραφές


Οι καινούργιοι ποδοσφαιριστές της Πύλου είναι οι ακόλουθοι: Ηλίας Παναγόπουλος (25χρονος μεσοαμυντικός από τον ΠΑΟ Βάρδας), Δημήτρης Ρούσσης(28χρονος αμυντικός από την Ρόδο), Νίκος Κερμενίδης(27χρονος μέσος από τον Θεσπρωτό), Χρήστος Παλιγγίνης(Φωτογραφία αριστερά, 32χρονος τερματοφύλακας από τον Ιωνικό), Παναγιώτης Καραμπάς(Φωτογραφία κέντρο, 23χρονος αμυντικός από τον Αστέρα Βάρης), Γιάννης Μακρής(Φωτογραφία δεξιά, 20χρονος αμυντικός από τους νέους του Λεβαδειακού) και Άκης Κωστής(28χρονος αμυντικός από την Αχαϊκή). Παρελθόν αποτέλεσε ο 31χρονος αμυντικός Σάκης Γεωργόπουλος, αν και είχε αρχικά ανακοινωθεί η μεταγραφή του στους Πυλιώτες.

Οι ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ που είναι στο Καρπενήσι:


Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Φώτης Μίντζηρας
36
Τερματοφύλακας
Κώστας Κακαλέτρης
18
Τερματοφύλακας
Τόνι Χοτζάι
31
Αμυντικός
Άγγελος Μπίζος
25
Αμυντικός
Κέιντι Χύσα
19
Αμυντικός
Παναγιώτης Τσώνης
25
Μέσος
Σωτήρης Τσάτσος
37
Μέσος
Γιώργος Κυριαζόπουλος
30
Μέσος
Φώτης Διακουμής
30
Επιθετικός
Δημήτρης Μικελάτος
28
Επιθετικός
Γιώργος Γραμματικόπουλος
30
Επιθετικός

Αποχωρήσεις
Από τον περυσινό Τσικλητήρα που ολοκλήρωσε την σαιζόν δεν συνεχίζουν η δεν βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας οι: Θανάσης Κούρταλης, Άγγελος Μπαστακός, Δημήτρης Ανταλής, Παναγιώτης Σίνος, Θανάσης Δούνιας, Μάρκος Μουράτης, Άρης Κουρεμπανάς, Νίκος Μεμουσάι, Θύμιος Νάτσης, Τζεράλντο Μπούμπα, Νίκος Παπαγεωργίου, Γρηγόρης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Κουτίβας, Χρήστος Χονδρογιάννης και Νίκος Βασιλόπουλος.


Δημήτρης Ρούσσης


Νέο πρόσωπο στον Τσικλητήρα αποτελεί ο Ευρυτάνας αμυντικός Δημήτρης Ρούσσης(Φωτογραφία). Ο 28χρονος αγωνιζόταν πέρυσι στην Αναγέννηση Καρδίτσας και στην Ρόδο, έχοντας παραστάσεις και Super League με τον Αστέρα Τρίπολης. Επιπλέον έχει παίξει σε: Κέδρα, Μυρίκη, ΑΠΟΚ, Παναιτωλικό, ΠΑΣ Πρέβεζα, Τηλυκράτη Λευκάδας, Λάρισα και Καλαμάτα.


Προπονητής ο Ν. Κακαλέτρης


Ο 44χρονος Νίκος Κακαλέτρης(Φωτογραφία), που έχει βρεθεί και στον πάγκο της Καλαμάτας ανέλαβε να συνεχίσει το έργο και να οδηγήσει την ομάδα και στην Γ΄ Εθνική. Βρίσκεται στον πάγκο από τον Νοέμβριο του 2014 και ύστερα. Βοηθός του είναι ο Κώστας Παλαμαράς.

Η έναρξη της προετοιμασίας
Ο Τσικλητήρας συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά στις 4 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Πύλου. Εργασίες γίνονται σε αυτό για αλλαγή χλοοτάπητα. Στο γήπεδο της Μεθώνης διενεργήθηκαν οι εργομετρικές εξετάσεις, αλλά και οι προπονήσεις πριν την αναχώρηση για το Καρπενήσι.


Εκπληκτική σαιζόν
Οι παίχτες του Νίκου Κακαλέτρη κατέκτησαν το πρωτάθλημα(72 βαθμοί έναντι 66 του Α.Ο. Κυπαρισσίας) και το κύπελλο Μεσσηνίας(1-0 στον τελικό τον Πανθουριακό με γκολ του Γραμματικόπουλου), ενώ αναδείχτηκαν πρώτοι στον όμιλο τους(13oς) στα μπαράζ ανόδου, «επισφραγίζοντας» την άνοδο τους στην Γ΄ Εθνική με 11 βαθμούς, όσους και η Δόξα Μεγαλόπολης. Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα ήταν ο Μπίζος με 14 γκολ, ενώ πρώτος σε συμμετοχές ο αρχηγός Φώτης Διακουμής.




Ήττα από Βλαχιώτη


Ο Τσικλητήρας ηττήθηκε στο πρώτο του φιλικό την περασμένη Κυριακή με 2-1 από τον Αστέρα Βλαχιώτη, έχοντας σκόρερ τον Χοτζάι.

Πρόεδρος ο Καραλής


Στην διοικητική ηγεσία των νταμπλούχων Μεσσηνίας βρίσκεται ο Τάσος Καραλής(Φωτογραφία).
































Επιμέλεια & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος