Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Νέοι Λαμίας-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-1

Στο πρώτο της φιλικό ματς εν όψει της νέας σεζόν το Βελούχι ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τους νέους της Λαμίας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό στάδιο της Μακρακώμης της Κυριακή (11/9) ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα και είχε διάρκεια 70 λεπτά. Έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 50 θεατών.
Το Βελούχι του Γιάννη Φλωράκη άλλαξε σελίδα στην ιστορία του μετά την συνεργασία με την Ένωση 2010 και έδωσε το πρώτο του φιλικό ματς. Ο ΑΠΟΚ βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος με 1-0, όπου δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματα του. Στην επανάληψη παρότι δέχτηκε γκολ με το «καλημέρα» ανασυντάχτηκε είχε καλή παρουσία και μείωσε σε 2-1 με τον Γιάννη Φλωράκη χάνοντας ευκαιρίες για την ισοφάριση. Δοκάρι στο πρώτο μέρος είχε με τον Άλεξ Μπακαλίδη.
Οι νέοι του Αποστόλη Καραπλή παρουσίασαν ένα πολύ δυνατό σύνολο, αρκετά δουλεμένο, που έβαλε την μπάλα κάτω και προσπάθησε να βγάλει αυτοματισμούς. Η Κ19 των Φθιωτών προηγήθηκε με εντυπωσιακό γκολ του Ευρυτάνα Κώστα Χρυσαφόπουλου και στο δεύτερο μέρος έκανε 2 τα τέρματα της με ένα επίσης πανέμορφο γκολ του Άγγελου Φλέσσα. Δοκάρι είχε στην συνέχεια με τον Γιάννη Παπαδάκη.

Περίπου 50
Η φιλική αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών από την γύρω περιοχή.



70 λεπτά
Η αναμέτρηση κράτησε 70 λεπτά και παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 35΄.

Ντεμπούτο Λάππα-Μπουγιώτα

 












Για την ομάδα της Ευρυτανίας το ανεπίσημο ντεμπούτο τους έκαναν ο αριστερός μπακ Νίκος Λάππας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο φορ Μίλτος Μπουγιώτας (Φωτογραφία Δεξιά). Και οι δυο αποκτήθηκαν από την Ένωση 2010.

Στόπερ ο Ρίζος


Στο κέντρο της άμυνας του Βελουχίου έχοντας πολύ καλή παρουσία αγωνίστηκε ο Ηλίας Ρίζος, που προπονείται με τον ΑΠΟΚ χωρίς να έχει αποκτηθεί ακόμα. Πέρυσι έπαιξε στο Αρχάνι.

Ευρυτανική 3αδα

 
Για τους νέους της Λαμίας στην αρχική 11αδα βρέθηκαν 3 Ευρυτάνες. Στο κέντρο της άμυνας άρχισε ο Πάνος Αντωνίου (Φωτογραφία Αριστερά), δεξιός αμυντικός ήταν ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) και σαν δεξιός μεσοεπιθετικός έπαιξε ο Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά).

2/2
Οι Λαμιώτες πέτυχαν το 2/2, έχοντας επικρατήσει λίγες ημέρες νωρίτερα με 1-0 του Αστέρα Λαμίας, χάρης σε γκολ του Γιάννη Παπαδάκη.

«Κοούτσαρε» ξανά


Μετά από 2 σαιζόν στον πρωταθλητή Αίολο, ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) κοούτσαρε ξανά την ομάδα του Βελουχίου.

Α΄ Μέρος

Υπεροχή Λαμίας
Η ομάδα της Λαμίας φάνηκε πιο έτοιμη και «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η υπεροχή της «καρποφόρησε», αφού προηγήθηκε με 1-0.

Προβάδισμα με «Χρύ»
Πανέμορφο τέρμα πέτυχε η Λαμία στο 20ο λεπτό, όταν ξεδιπλώθηκε όμορφα στην επίθεση από την άμυνα ταχύτατα, ο Γιώργος Καπελαρής στα όρια της περιοχής του Δημήτρη Ρεσίτη άνοιξε δεξιά στον Κώστα Χρυσαφόπουλο, που με εντυπωσιακό δυνατό σουτ και αφού η μπάλα βρήκε στο δοκάρι έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του ΑΠΟΚ για το 1-0.






Δοκάρι με Μπακαλίδη


Το Βελούχι στο 31΄ είχε δοκάρι με τον Άλεξ Μπακαλίδη. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κοντινή κεφαλιά του Άλεξ Μπακαλίδη στο δεύτερο δοκάρι βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Λευτέρη Πουλίτσα και στην συνέχεια κατέληξε άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
20΄: Ο Παπαδάκης άνοιξε δεξιά στο Χρυσαφόπουλο που μέσα από την περιοχή και πλάγια με εντυπωσιακό δυνατό σουτ στο δεξί «παραθυράκι» του Ρεσίτη έκανε το 1-0, με την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι.
29΄: Σουτ του Καπελάρη από καλή θέση μέσα στην περιοχή βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.
31΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πουλίτσας. Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Μπακαλίδη το δεύτερο δοκάρι χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και έφυγε άουτ.

Β΄ Μέρος

Μέσα ο Χαλλής


Ο Γιώργος Χαλλής του ΑΠΟΚ αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο μέρος κάνοντας ανεπίσημη πρώτη. Έπαιξε σε θέση δεξιού μεσοεπιθετικού. Ο Φθιωτός ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε και αυτός από την Ένωση 2010.

Έπαιξαν Χ.Χρυσαφόπουλος-Πλεξίδας

 












Με την Κ19 της Λαμίας έπαιξαν στην επανάληψη οι Ευρυτάνες Τόμι Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία Δεξιά). Οι δυο πρώην παίκτες του Παναγραφιωτικού κάλυψαν το αριστερό και το δεξί άκρο της άμυνας της Λαμίας αντίστοιχα.

Όμορφο γκολ Φλέσσα


Στο 6ο λεπτό του δεύτερου μέρους μετά από όμορφο συνδυασμό της Λαμίας ο Άγγελος Φλέσσας μέσα από την περιοχή και δεξιά με πανέμορφο σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία του Βελουχίου «έγραψε» το 2-0.




Άμεση αντίδραση


Το Βελούχι αντέδρασε αμέσως και 3 λεπτά αργότερα μείωσε στο τελικό 2-1. Ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) στόπαρε την μπάλα από καλή θέση μέσα στην περιοχή και με όμορφο σουτ στην δεξιά γωνία του Λευτέρη Πουλίτσα μείωσε σε 2-1.




Πίεσε ο ΑΠΟΚ
Στα τελευταία λεπτά του ματς ο ΑΠΟΚ πίεσε και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση.

Δοκάρι ο Παπαδάκης


Στο 53ο λεπτό ο Γιάννης Παπαδάκης σούταρε από μακριά με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ και να φεύγει άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
41΄: Ο Φλέσσας μετά από όμορφο συνδυασμό των Φθιωτών με πανέμορφο σουτ από πλάγια δεξιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα απέναντι ψηλά στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη (2-0).
44΄: Ο Φλωράκης κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ στην δεξιά γωνία του Πουλίτσα μείωσε σε 2-1.
51΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Ντουφεκιά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
53΄: Μακρινό σουτ του Παπαδάκη εκτός περιοχής χτύπησε στο δεξί δοκάρι και έφυγε άουτ.
60΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζαχάρη απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ρεσίτης.
63΄: Σουτ του Μπουγιώτα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
68΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη κατέληξε λίγο πάνω από την εστία της Λαμίας.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Νέοι Λαμίας (Αποστόλης Καραπλής): Πουλίτσας, Παπανικολάου(36΄ Λίκα), Βαλατσός(36΄ Πλεξίδας), Αντωνίου(36΄ Χρυσαφόπουλος Χ.), Μπαρμπάτσης(36΄ Γιακουμάκης), Κασούμης(36΄ Παπαναστασίου), Αθανασόπουλος(36΄ Παπαρούπας), Χρυσαφόπουλος Κ.(36΄ Κοβάτσι), Καπελαρής(36΄ Ζαχάρης), Παπαδάκης(36΄ Φαρμάκης), Καρακούσης(36΄ Φλέσσας)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης Δ., Λάππας(36΄ Σερπάνος), Κόλλιας(36΄ Ρεσίτης Σ.), Ξαγάρας(36΄ Τσιλιμέκης), Ντουφεκιάς, Μπούτσι(36΄ Φλωράκης), Κουτσουπιάς, Ρίζος(36΄ Κρασιάς), Μπουγιώτας, Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος(36΄ Χαλλής)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος