Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Τον γύρο του Βελουχίου έκανε η Ποδηλατική Ομάδα Καρπενησίου


Μετά από αρκετό καιρό αδράνειας η Bike Team Karpenisi πήρε ξανά τα βουνά για μία απαιτητική διαδρομή 85 και πλέον χιλιομέτρων με υψομετρική διαφορά 900 μέτρων, η οποία δεν ανακοινώθηκε καθώς αποφασίστηκε κυριολεκτικά το προηγούμενο βράδυ.
Ο γύρος του Βελουχίου, ένας από τους στόχους της ομάδας επετεύχθη από τέσσερις αναβάτες. Χρήστος Κοντοκώστας, Παπαδιάς Λάμπρος, Κωνσταντίνος Κεφαλάς και η ευχάριστη έκπληξη ο Δημήτρης Ελευθερίου!
Το σημείο συνάντησης ήταν στις 09:00 η κεντρική πλατεία Καρπενησίου. Η πορεία άρχισε κινούμενοι αντίθετα από τους δείκτες του ρολογιού περνώντας διαδοχικά: Ράχη Τυμφρηστού - Αγίους Αποστόλους - Αγία Τριάδα - Δομιανούς - Παππαδιά - Παυλόπουλο - Στένωμα - Άγιο Αθανάσιο - Καρπενήσι!
Αυτό που έκανε την εξόρμηση αυτή να ξεχωρίζει πέρα από τα γραφικά χωριουδάκια αλλά και την απίστευτη ομορφιά της Ευρυτανικής φύσης είναι σίγουρα η επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας στους Δομιανούς, εκεί όπου ο καλοσυνάτος ιερομόναχος Ηλίας Ζαχαράκης ξενάγησε στους χώρους της εκκλησίας και του μοναστηριού!
Το πιο δύσκολο και απαιτητικό σημείο της διαδρομής ήταν σίγουρα το ανηφορικό κομμάτι από το Στένωμα μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο. Βέβαια στην συνέχεια ακολουθούσε μία κατηφορική πορεία μέχρι το Καρπενήσι, ότι έπρεπε για το κλείσιμο της βόλτας μας!
Φτάνοντας όμως στην τοποθεσία Χαλίκι και έχοντας ήδη διανύσει 80 και πλέον χιλιόμετρα σε δύο από εμάς ήρθε η ιδέα να καλύψουμε άλλα 15 περίπου χιλιόμετρα έως ότου συμπληρωθούν τα πολυπόθητα 100!! Έτσι ακολουθήθηκε η παρακάτω πορεία:
Τοποθεσία Χαλίκι
Τοποθεσία Μπαγασάκι
Καρπενήσι
Προπονητικό και Αθλητικό
Κέντρο
Καρπενήσι
103,56 χλμ σε 11 ώρες και είκοσι λεπτά (μαζί με τις στάσεις μας στα διάφορα χωριά καθώς και στο Μοναστήρι των Δομιανών)






Πηγή: Bike-Team-Karpenisi(facebook)