Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Ποταμιά-Αίολος 0-1

Με αρκετή δυσκολία ο Αίολος ξεπέρασε στο τέλος το εμπόδιο της Ποταμιάς, επικρατώντας με 0-1 και διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Είχε αρκετή ένταση, αποβολές και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έβαλε δύσκολα στον αντίπαλο της, έχοντας στο γήπεδο ιδιαίτερα ανταγωνιστική παρουσία. Η αποβολή του Νίκου Κωστή στο 61΄έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συνέχεια, όμως και με 10 οι περυσινοί κυπελλούχοι πάλεψαν τον αγώνα, επιχειρώντας να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Οι Μεγαλοχωρίτες παρέμειναν στους 3 βαθμούς.
Ο Αίολος του Σπύρου Λέντα έφτασε στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη του με τέρμα του Κώστα Ρούσση στο 81ο λεπτό. Ο σκόρερ σημάδεψε και το δοκάρι λίγο αργότερα, ενώ ακυρωθέν γκολ ως οφσάιντ είχε ο Κυριάκος Μούργκας. Παρότι δεν έκανε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση η πρωταθλήτρια ομάδα της Ευρυτανίας έκανε το 2 στα 2, φτάνοντας τους 6 βαθμούς, αποδεικνύοντας ότι ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα.
Οι ηττημένοι την 4η αγωνιστική θα υποδεχτούν την Φραγκίστα, στοχεύοντας στους τρεις βαθμούς. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία θα παίξει στο «αιώνιο» ντέρμπι της Ευρυτανίας κόντρα στο Βελούχι.

Συγκέντρωσε ενδιαφέρον
Την δικαιωματικά κατά πολλούς κορυφαία συνάντηση των τριών πρώτων αγωνιστικών παρακολούθησαν γύρω στους 60-70 φιλάθλους του ποδοσφαίρου.


Τέσσερις οι διαφοροποιήσεις














Θέση στο αρχικό σχήμα του Δημήτρη Τσιγαρίδα πήραν οι: Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία αριστερά), Δημήτρης Μπισμπίκης, Μπάμπης Καρβέλης και Πολυχρόνης Λιάνγκος(Φωτογραφία δεξιά). Ο Φαρμάκης μάλιστα τα πήγε πολύ καλά στο μαρκάρισμα του Κώστα Ρούσση. Απουσίαζαν οι: Κώστας Μαντζιούτας και Αργύρης Τσάκνης. Ο Νίκος Κωστής μπήκε ως αλλαγή, ενώ ο Γιώργος Ζαγκότσης δεν αγωνίστηκε.

Ντεμπούταρε ο Μπισμπίκης


Την πρώτη του εμφάνιση με την Ποταμιά πραγματοποίησε ο αριστερός οπισθοφύλακας Δημήτρης Μπισμπίκης(Φωτογραφία), ο οποίος αποκτήθηκε από τα Άγραφα.

Super Cup
Ο περυσινός πρωταθλητής Αίολος αντιμετώπισε την περυσινή κυπελλούχο Ποταμιά σε ματς που θα μπορούσε να είναι και Super Cup.

Καθοριστικός στο νικητήριο


Ο Δημήτρης Νάσιος(Φωτογραφία) έκανε ντεμπούτο με τον Αίολο, έχοντας καθοριστική συμβολή στο νικητήριο γκολ. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός με θητεία στις ακαδημίες του Ολυμπιακού εντάχτηκε στην ομάδα από τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου.


Αδέρφια στα στόπερ














Στο κέντρο της άμυνας των νικητών έπαιξε ο Χάρης Ζαραβέλης(Φωτογραφία αριστερά), ενώ σε αυτό των ηττημένων ο αδερφός του Κώστας Ζαραβέλης(Φωτογραφία δεξιά).

Α΄ Μέρος

Όλα μηδέν
Σε ένα σχετικά ισορροπημένο πρώτο 45λεπτο οι δυο «μονομάχοι» παρέμειναν στο ίσοπαλο 0-0. Δεν υπήρξαν αρκετές ευκαιρίες στις δυο εστίες.

«Πέσιμο» Νάσιου
Στο 33ο λεπτό οι τυπικά φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Δημήτρης Νάσιος έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα αντιπάλου. Ο Νάσιος παραδέχτηκε σύμφωνα με τον ρέφερι ότι δεν υπήρχε κάποια παράβαση.

Ο Καρβέλης παραλίγο σκόρερ


Η Ποταμιά είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 36ο λεπτό, όταν ο φορ Μπάμπης Καρβέλης(Φωτογραφία) από αρκετά πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να πλασάρει στο αντίπαλο τέρμα.


Με τους Φθιωτούς ο Αίολος
Από την πλευρά της η ομάδα του Σπύρου Λέντα προσπάθησε να φανεί απειλητική με προσπάθειες του Κώστα Ρούσση και του Δημήτρη Νάσιου.



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Σέντρα Τριανταφυλλόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Ρούσση στο δεύτερο δοκάρι πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
21΄: Ο Φαρμάκης έκανε μπαλιά στον Μισύρη, ο οποίος έκανε κούρσα και σέντραρε από αριστερά και η αντίπαλη άμυνα έδιωξε σε κόρνερ προ του Καρβέλη.
36΄: Ο Μισύρης πάσαρε στον Ζαλοκώστα, ο οποίος σούταρε από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Καρβέλη, που εξ επαφής δεν μπόρεσε να κάνει το πλασέ σωστά και να χριστεί σκόρερ.
37΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Ρούσση περίπου από το ύψος της περιοχής κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.
42΄: Αδύναμο πλασέ του Νάσιου από θέση αριστερά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Μεγαλοχωριτών.

Διαμαρτυρίες στον ρέφερι














Κατά την διάρκεια της ανάπαυλας παράγοντες του Αιόλου διαμαρτυρήθηκαν στον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο(Φωτογραφία αριστερά), ο οποίος ανέγραψε στο φύλλο αγώνος εξύβριση προς το πρόσωπο του από τον Γενικό Γραμματέα της ομάδας Γιάννη Λερογιάννη(Φωτογραφία δεξία). Νωρίτερα ο κ. Κολοκώτσιος είχε κάνει παρατήρηση στον πάγκο των «κιτρινομπλέ» όσον αφορά τις μπάλες.

Β΄ Μέρος

Οριακή επικράτηση
Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Αίολος χωρίς να πιάσει υψηλού επιπέδου απόδοση έφτασε στο πολύτιμο «3ποντο» κόντρα σε μια ομάδα που πούλησε ακριβά το τομάρι της, παλεύοντας έως το τέλος.

Αποβολή Νίκου Κωστή













 
Σε μια καθοριστική στιγμή για την εξέλιξη της αναμέτρησης ο Νίκος Κωστής(Φωτογραφία αριστερά) που μπήκε ως αλλαγή λίγο νωρίτερα αποβλήθηκε. Συγκεκριμένα στο 61o λεπτό ο παίχτης της Ποταμιάς χτύπησε εκτός φάσης τον Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο(Φωτογραφία δεξιά) ύστερα από μεταξύ τους «κοκορομαχία» και δέχτηκε απευθείας κόκκινη, ενώ ο αντίπαλος του κίτρινη. Οι Μεγαλοχωρίτες ζήτησαν με την σειρά τους κόκκινη(δεύτερη κίτρινη) κάρτα στον αρχηγό του Αιόλου, θεωρώντας ότι χτύπησε τον Κωστή μετά την αποβολή του. Ο Δημήτρης Λέντας δέχτηκε κίτρινη κάρτα  ενώ βρισκόταν εκτός αγωνιστικού χώρου και περίμενε να περάσει ως αλλαγή, ζητώντας κόκκινη του Νίκου Κωστή.
 Ένταση και σύρραξη υπήρξε και στο 79΄ μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Κώστα Μπόνια στον Δημήτρη Μπισμπίκη. Σε αυτό το επεισόδιο «κιτρινίστηκαν» οι: Κώστας Μπόνιας για το μαρκάρισμα και ο Στέλιος Μεριγκούνης, που έφυγε από την εστία του και ενεπλάκη σε αυτό.





Μπήκε ο Δ. Λέντας


Στον χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκε ο Δημήτρης Λέντας(Φωτογραφία) του Αιόλου, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στην Ευρυτανία. Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό Λαμίας.

«Λύτρωση» με Ρούσση


Εννιά λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο Αίολος έφτασε στο πολυπόθητο γκολ. Ο Κυριάκος Μούργκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Δημήτρης Νάσιος απόφυγε έναν αντίπαλο του και πλάσαρε, ο Στέλιος Μεριγκούνης απέκρουσε με τα πόδια και ο Κώστας Ρούσσης(Φωτογραφία) πλάσαρε για το 0-1. Ο Φθιωτός φορ έφτασε τα 6 γκολ, όσα έχει πετύχει η ομάδα του.



Δοκάρι του σκόρερ
Στο 90ο λεπτό οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι. Ο Νίκος Νικολάου έδωσε στον Κώστα Ρούσση, ο οποίος σούταρε χαμηλά στην δεξιά δοκό του Στέλιου Μεριγκούνη.

Ακυρώθηκε ως οφσάιντ














Στο δεύτερο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Αίολος πέτυχε τέρμα με ωραίο χαμηλό σουτ του Κυριάκου Μούργκα(Φωτογραφία αριστερά) περίπου από το ύψος της περιοχής. Ο Νίκος Νικολάου(Φωτογραφία δεξιά) θεωρήθηκε ότι επηρέαζε το οπτικό πεδίο του αντίπαλου τερματοφύλακα και ο α΄ βοηθός κ. Χρυσαφόπουλος σήκωσε την σημαία του.

Δεν τα παράτησε η Ποταμιά














Παρότι έπαιζε με παίχτη λιγότερο η γηπεδούχος ομάδα προσπάθησε και θα μπορούσε να κάνει την «ζημιά» με τον Χριστόδουλο Μισύρη(Φωτογραφία αριστερά) στο 1ο από τα 7 λεπτά των καθυστερήσεων, αλλά ο Θεσσαλονικιός τερματοφύλακας Μπάμπης Τσάκωνας(Φωτογραφία δεξιά) επέμβει σωτήρια.

Κόκκινη σε αναπληρωματικό














Ο αναπληρωματικός της Ποταμιάς Λάμπρος Φλωράκης(Φωτογραφία αριστερά) εξύβρισε τον α΄ βοηθό Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο(Φωτογραφία δεξιά) και αποβλήθηκε μετά υπό υπόδειξη του τελευταίου με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι καλύτερες φάσεις
60΄: Ο Μπόνιας τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Ρούσση, το πλασέ του οποίου μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης.
61΄: Απευθείας κόκκινη κάρτα στο Κωστή για χτύπημα εκτός φάσης στον Τριανταφυλλόπουλο.
72΄: Σουτ του Νικολάου εκτός περιοχής και δεξιά μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Μεριγκούνης.
73΄: Κόρνερ του Καρβέλη από δεξιά, κεφαλιά του Ζαραβέλη Κ. έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσάκωνα.
75΄: Εκτέλεση φαουλ του Τριανταφυλλοπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Λέντα κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
80΄: Ο Λέντας πάσαρε στον Νικολάου, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και ο Φαρμάκης έδιωξε σε κόρνερ, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από την οριζόντια δοκό της ομάδας του.
81΄: Ο Μούργκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Νάσιος ξεμαρκαρίστηκε όμορφα από αριστερά και πλάσαρε, ο Μεριγκούνης απέκρουσε με τα πόδια και ο Ρούσσης με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 0-1.
90΄: Από συνδυασμό Μπόνια-Νικολάου, σουτ του Ρούσση προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μεριγκούνη.
91΄: Ο Λιάνγκος με μπαλιά τροφοδότησε τον Μισύρη, που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και ο Τσάκωνας βγήκε έγκαιρα και έδιωξε το πλασέ του παίχτη της Ποταμιάς σωτήρια.
93΄: Σουτ του Καρβέλη εκτός περιοχής και δεξιά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσάκωνα.

Κίτρινες Κάρτες
Μεριγκούνης, Μπισμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Νάσιος, Φούκας, Λέντας

Διακριθέντες
Ποταμιά: Κόγιας, Ζαραβέλης Κ., Φαρμάκης, Μισύρης
Αίολος: Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Νομίζω ότι σήμερα χάσαμε μια ευκαιρία να πάρουμε κάτι από το ματς. Καθόλη την διάρκεια του ήμασταν αρκετά καλοί. Στο πρώτο ημίχρονο νομίζω ότι δικαιωματικά θα έπρεπε να έχουμε σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ. Ξέρουμε την δυναμικότητα του Αιόλου, επιλέξαμε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Σπάσαμε αρκετές φορές την άμυνα τους, κάναμε λάθη τρεις με τέσσερις φορές στην τελική πάσα και είχαμε δυο τελικές ενέργειες, οι οποίες μια από αυτές τουλάχιστον θα μπορούσε να είχε μπει γκολ. Σε σχέση με την δυναμικότητα του Αιόλου και με την εικόνα της ομάδας μου όσον αφορά τις προπονήσεις νομίζω ότι θα έπρεπε να δηλώνω πάρα πολύ ευχαριστημένος. Κομβικό σημείο νομίζω ότι ήταν η κόκκινη κάρτα, ο παίχτης μου έκανε λάθος, άφησε την ομάδα μας με 10 παίχτες. Αν ήμασταν 11 με 11 το ματς θεωρώ πήγαινε προς την ισοπαλία. Στεναχωριέμαι διότι έχουμε κάνει μια προσπάθεια τριών χρόνων σαν ομάδα και δεν ξέρω για ποιο λόγο έχουμε ένα θέμα όσον αφορά τις προπονήσεις και την συγκέντρωση μας στο γήπεδο. Είναι κρίμα, διότι η ομάδα έχει κάνει βήματα μπροστά, ελπίζω να βρούμε την σπίθα, η οποία μας έλειπε, να συνεχίσουμε την προσπάθεια τουλάχιστον για αυτήν την χρονιά. Σήμερα θα μιλήσω για πρώτη φορά ίσως για την διαιτησία. Δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα, αλλά νομίζω ότι τα μάτια και τα αυτιά πρέπει να είναι και για τις δυο τις ομάδες. Όσον αφορά την δήλωση ενός από τους διαιτητές ότι εγώ ευθύνομαι για αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο, για τον χαμό, για το λάθος, για το οτιδήποτε κακό συμβαίνει, διότι έτσι δήλωσε λυπάμαι πολύ, διότι σε όλη μου την ζωή το μόνο που δήλωνα σε όλους τους παίχτες που είναι στα αποδυτήρια, σε όλα τα παιδιά που πέρασαν από τα χέρια μου ήταν να σέβονται τον αντίπαλο, τους συμπαίχτες τους και το άθλημα. Λυπάμαι που αν διαιτητής της ένωσης έχει αυτήν την γνώμη για εμένα, θα έπρεπε να ρωτήσει και τους αντιπάλους μου. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αιόλου και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.»

Σπύρος Λέντας (Αίολος): «Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα, η οποία έπαιξε πάρα πολύ κλειστά και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να κάνει το γκολ. Εμείς δεν ήμασταν τόσο καλοί σήμερα, δεν ξέρω για ποιο λόγο, ίσως σκεφτόμασταν το επόμενο παιχνίδι. Παρόλα ταύτα αυτό που μετράει είναι η νίκη, προσπαθήσανε τα παιδιά, είχαν υπομονή και κερδίσαμε θέλω να νομίζω δίκαια. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς και εμείς πάμε στο επόμενο παιχνίδι.»





Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Λιάνγκος, Μπισμπίκης, Φαρμάκης, Ζαραβέλης Κ., Κόγιας, Σαπούνης, Μισύρης, Γιαννακόπουλος, Ζαλοκώστας Ι.(49΄ Κωστής), Καρβέλης

Αίολος (Σπύρος Λέντας): Τσάκωνας, Τριανταφυλλόπουλος, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης Χ., Αζακάς Π., Ράικος(46΄ Μούργκας), Μπόνιας, Νάσιος(95΄ Μπόγδανος), Ρούσσης, Φούκας(63΄ Λέντας), Νικολάου

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος