Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 2-0

Σε ένα ματς με αρκετά διαιτητικά παράπονα από τους γηπεδούχους το Βελούχι επικράτησε της μαχητικής Ποταμιάς με 2-0.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Έγινε κάτω από βροχόπτωση, διαστήματα ομίχλης και παρουσία περίπου 20 ηρωικών θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έχει σωρεία διαιτητικών παραπόνων, αφού του ακυρώθηκαν συνολικά 3 τέρματα. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το 90λεπτο, όμως χρειάστηκε να περάσουν 70΄ λεπτά για να προηγηθούν με όμορφο γκολ του Γιώργου Χαλλή. Το Τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων σε αντεπίθεση ο νεαρός Φλοριάν Μπούτσι, που σκόραρε για πρώτη φορά με το Βελούχι.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα για ακόμη μια αναμέτρηση έπαιξε με συμπαγής άμυνα και βγάζοντας πάθος, αλλά και προσήλωση στο αμυντικό πλάνο. Για 70΄ λεπτά κρατούσε το μηδέν και έδειχνε ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση στο 91΄ με τους Κώστα Μαντζιούτα και Κώστα Γιαννακόπουλο να νικιούνται από τον πορτιέρο Δημήτρη Ρεσίτη.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική το Βελούχι υποδέχεται την Κυριακή (4/12) την Φραγκίστα στις 11 το πρωί και η Ποταμιά την ίδια μέρα και στο ίδιο γήπεδο στις 3 το μεσημέρι θα παίξει με την Μυρίκη. Ο ΑΠΟΚ έφτασε τους 10 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά έμεινε στους 6.

Ηρωικοί θεατές
Η ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας έγινε παρουσία περίπου 20 ηρωικών θεατών, που αψήφησαν την βροχή και τις κακές καιρικές συνθήκες.


Στο επίκεντρο η διαιτησία
Πολλά διαιτητικά παράπονα έχει η ομάδα του ΑΠΟΚ από τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό και τους βοηθούς Μίλτο Ελ Ταχάν και Ηλία Λιασκώνη. Μάλιστα πριν το 1-0 ακυρώθηκαν 3 τέρματα του Βελουχίου(!)


Και ομίχλη
Εκτός από βροχή στο Δημοτικό στάδιο του Καρπενησίου επικράτησε και ομίχλη ανά διαστήματα.



Υπηρεσιακός πορτιέρο


Ο Νίκος Μαντζιούτας (Φωτογραφία) υπερασπίστηκε με επιτυχία την εστίας της Ποταμιάς. Ο διοικητικός, αλλά και αμυντικός των Μεγαλοχωριτών είχε καλές τοποθετήσεις και κάλυψε με επιτυχία το κενό στον «1», όπως είχε συμβεί και πέρυσι

Εορταστική άδεια
Ο βασικός γκολκίπερ και εορτάζων Στέλιος Μεριγκούνης απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

4 διαφοροποιήσεις

 
Ο γηπεδούχος ΑΠΟΚ ξεκίνησε την συνάντηση με 4 αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σύγκριση με την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής με τον Αίολο. Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε ο δεξιός αμυντικός, ο Τζίμης Κουτσούμπας (Φωτογραφία Κέντρο) έπαιξε ως κεντρικός μέσος, ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία Δεξιά) ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και ο φορ Μίλτος Μπουγιώτας επέστρεψε από τραυματισμό, αγωνιζόμενος στην κορυφή της επίθεσης. Πήραν τις θέσεις των: Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (Τιμωρημένος), Παναγιώτης Κόλλιας (Έμεινε στον πάγκο), Βασίλη Συγκελόπουλου και Βασίλη Ντουφεκιά (Αγωνίστηκαν ως αλλαγή).

Ίδιο αριθμό και η Ποταμιά

 












Και η φιλοξενούμενη Ποταμιά άρχισε την συνάντηση με 4 νέα πρόσωπα σε σύγκριση με το ματς της περασμένης Κυριακής ενάντια στην Φραγκίστα. Ο Νίκος Μαντζιούτας κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ο Πολυχρόνης Λιάνγκος (Φωτογραφία Αριστερά) ξεκίνησε ως δεξιός μπακ, ο Σπύρος Μπούρας (Φωτογραφία Δεξιά) στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε ως αριστερός αμυντικός και ο Κώστας Μαντζιούτας επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας. Αντικατέστησαν τους: Στέλιο Μεριγκούνη, Γιώργο Γκορόγια (Απουσίαζαν), Μπάμπη Καρβέλη (Έπαιξε ως αλλαγή) και Πάνο Μπουμπουρή (Έμεινε στον πάγκο).

Α΄ Μέρος

Πρωτοβουλία γηπεδούχων
Ο ΑΠΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας στο 1ο ημίχρονο, όμως δεν μπόρεσε να προηγηθεί.

Έκλεινε χώρους
Η φιλοξενούμενη Ποταμιά πιστή στο αμυντικό της πλάνο κατάφερε να εξουδετερώσει τον αντίπαλο και να βγάλει τα πρώτα 45΄ με τα μηδέν στην άμυνα.

Αναγκαστική αλλαγή

 












Ο μέσος Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Αριστερά) στο 21ο λεπτό ένοιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε πρόωρα από την αναμέτρηση. Την θέση του πήρε ο Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Δεξιά), που πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή στο τρέχον πρωτάθλημα με τους Μεγαλοχωρίτες.


Η καλύτερη με «Μπάκα»


Την καλύτερη του στιγμή στο πρώτο μέρος απώλεσε το Βελούχι στο 25΄, όταν μετά την σέντρα του Γιώργου Χαλλή από τα δεξιά η εξ επαφής προβολή του Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία) πέρασε άουτ πάνω από την εστία της Ποταμιάς.



Ακυρωθέν τέρμα


Στο 32ο λεπτό ο Μίλτος Μπουγιώτας (Φωτογραφία) σκόραρε πανέμορφο γκολ με τακουνάκι μετά από σέντρα του Άλεξ Μπακαλίδη από τα δεξιά. Ο 1ος βοηθός Μίλτος Ελ Ταχάν είχε σηκωμένη την σημαία του και το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ.




Διάστρεμμα ο Κουτσουπιάς

 












Ο μέσος του ΑΠΟΚ Χάρης Κουτσουπιάς (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε υπό βασταζόμενος στο 45΄ λόγω διαστρέματος. Την θέση του πήρε ο Βασίλης Ντουφεκιάς (Φωτογραφία Δεξιά).





Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Αδύναμο σουτ του Χαλλή εκτός περιοχής πέρασε αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
15΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Κουτσουπιά πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Μαντζιούτα.
18΄: Ο Ζαγκότσης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και την κεφαλιά του Φαρμάκη από καλό σημείο μπλόκαρε ο Ρεσίτης.
25΄: Ο Μπουγιώτας έδωσε στον Χαλλή, που σέντραρε από τα δεξιά και η εξ επαφής προβολή του Μπακαλίδη πέρασε μόλις άουτ πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
28΄: Χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Ζαλοκώστα μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ του Βελουχίου.
29΄: Ο Κουτσούμπας έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Χαλλής βρήκε την μπάλα και στην συνέχεια ο Μπουγιώτας δεν πρόλαβε να την ακουμπήσει από κοντά και κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
34΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπακαλίδη απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
40΄: Ο Μπακαλίδης έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά και σούταρε από πλάγια ελάχιστα πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
45΄+2΄: Ο Φλωράκης σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Μπακαλίδη στο πρώτο δοκάρι κατέληξε ψηλά άουτ.

Β΄ Μέρος

Αύξησε την πίεση
Ο ΑΠΟΚ στο δεύτερο 45λπετο άυξησε την πίεση του και αφού πρώτα δημιούργησε ευκαιρίες, του ακυρώθηκαν γκολ η «λύτρωση» ήρθε στο 70ο λεπτό.

Δεύτερο ακυρωθέν
Με την έναρξη της επανάληψης στο 47΄ ακυρώθηκε δεύτερο γκολ ως οφσάιντ στον ΑΠΟΚ. Ο Γιώργος Χαλλής έφυγε από πίσω και σκόραρε, ωστόσο ο δεύτερος βοηθός Ηλίας Λιασκώνης είχε νωρίτερα σηκώσει την σημαία του και το τέρμα ακυρώθηκε(!)





3ο..που δεν μέτρησε
Στο 55΄ ο Βασίλης Ντουφεκιάς σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τζίμη Κουτσούμπα. Ο διαιτητής Δημήτρης Κουρλός ακύρωσε το τέρμ,  καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ στον παίκτη του ΑΠΟΚ και σκόρπισε νέες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.



Συστάσεις σε Φλωράκη
Στο 61ο λεπτό ο προπονητής του ΑΠΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα στον 1ο βοηθό Μίλτο Ελ Ταχάν. Ο βοηθός κάλεσε κοντά του τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό, ο οποίος έκανε συστάσεις στον προπονητή των γηπεδούχων.



Ζήτησε πέναλτι
Στο 67ο λεπτό ο ΑΠΟΚ διαμαρτυρήθηκε ελαφρώς και ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πολυχρόνη Λιάνγκου πάνω στον Άλεξ Μπακαλίδη με τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό να αφήνει το παιχνίδι να εξελιχτεί.

Βρήκε δίχτυα


Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν και το τέρμα τους να μετρήσει στο 70΄. Ο Άλεξ Μπακαλίδης έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Γιώργο Χαλλή (Φωτογραφία) που με απευθείας σουτ στην δεξιά γωνία του Νίκου Μαντζιούτα πέτυχε το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του 22χρονου Φθιωτού ποδοσφαιριστή στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.




Ίδιο πλάνο
Η Ποταμιά και στο δεύτερο μέρος έπαιξε αμυντικά και στο δεύτερο μέρος και κατάφερνε για τα πρώτα 25΄ να κρατάει ανέπαφη την εστία της.

Τεράστια διπλή ευκαιρία

 












Η Ποταμιά στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει, αφού ο πορτιέρο Δημήτρη Ρεσίτης έδειξε την κλάση του κάνοντας δυο σωτήριες επεμβάσεις. Ο Μπάμπης Καρβέλης σέντραρε από τα δεξιά, ο Νίκος Κωστής πήρε την κεφαλιά, ο προωθημένος Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία Αριστερά) σούταρε από το ύψος του πέναλτι ο Δημήτρης Ρεσίτης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) σούταρε χωρίς πίεση με τον πορτιέρο του ΑΠΟΚ να «λέει» όχι και να αποκρούει σωτήρια.



Φινάλε με γκολ Φλοριάν


Ο ΑΠΟΚ στην συνέχεια της φάσης βγήκε στην αντεπίθεση μετά το κόρνερ της Ποταμιάς με τον Άλεξ Μπακαλίδη να κάνει εντυπωσιακή κούρσα, ξεκινώντας πίσω από το κέντρο, μπήκε μόνος στην περιοχή της Ποταμιάς πάσαρε στον Φλοριάν Μπούτσι (Φωτογραφία) που σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ο «Φλόρι» σκόραρε για πρώτη φορά με την φανέλα του ΑΠΟΚ.





Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Κουτσούμπας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και η προβολή του Μπακαλίδη πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Μαντζιούτα.
53΄: Ο Μπακαλίδης έκανε προσωπική προσπάθεια εκτός περιοχής, σούταρε, η μπάλα αποκρούστηκε από τον Μαντζιούτα Ν. και κατέληξε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από τα δεξιά ο Κουτσούμπας και την κεφαλιά του Μπακαλίδη απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή ο Λιάνγκος.
62’ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουτσούμπα απέκρουσε σε κόρνερ ο Μαντζιούτας. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Χαλλής και η κεφαλιά του Μπουγιώτα στο πρώτο δοκάρι πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
66΄: Ο Μπουγιώτας πάσαρε στον Μπακαλίδη, που ελίχτηκε, έκανε το σουτ που μπλόκαρε ο Μαντζιούτας.
70΄: Ο Μπακαλίδης με κεφαλιά-πάσα έβγαλε τον Χαλλή σε θέση βολής που με απευθείας σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς σκόραρε για το 1-0.
72΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και η προβολή του Χαλλή πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
89΄: Σουτ του Τσιλιμέκη εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο πορτιέρο των Μεγαλοχωριτών.
91΄: Ο Καρβέλης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Κωστής έκανε την κεφαλιά-πάσα, ο Μαντζιούτας Κ. σούταρε από κοντά ο Ρεσίτης απέκρουσε και στην επαναφορά νέο σουτ του Γιαννακόπουλου χωρίς πίεση απέκρουσε σωτήρια  ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ, με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ στην συνέχεια.
92΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την κούρσα πίσω από το κέντρο,  μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Μπούτσι που εύκολα σε κενή εστία διαμόρφωσε το 2-0.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιλιμέκης, Μαντζιούτας Κ., Φαρμάκης, Κόγιας

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Χαλλής, Ρεσίτης Δ., Μπακαλίδης
Ποταμιά: Φαρμάκης, Ζαλοκώστας, Μαντζιούτας Ν.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι η εικόνα του έδειχνε ότι θα έπρεπε να το είχαμε καθαρίσει με ένα σκορ 4-0 και στο τέλος παραλίγο να δεχτούμε και την ισοφάριση. Νομίζω ότι ήταν καλή εμφάνιση από την δική μου ομάδα, έμεινα ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές μου. Θα πρέπει όμως και οι αντίπαλοι και οι διαιτητές να ανέβουν ένα επίπεδο. Δεν γίνεται να παίξεις ποδόσφαιρο με καθυστερήσεις, ούτε με αυτή την διαιτησία. Είδατε πολύ καθαρά τι έγινε. Δεν γίνεται επιτίθεται μια ομάδα και να κάνει περισσότερα φάουλ από την αμυνόμενη. Συνέβαινε και πέρυσι αυτό και τα προηγούμενα χρόνια και συνήθως στις ομάδες που πρωταγωνιστούν. Δεν λέω ότι υπάρχει κάτι εσκεμμένο. Υπάρχει όμως πρόθεση να μην αδικήσουν κάποια ομάδα που βρίσκεται χαμηλότερα βαθμολογικά. Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουμε και οι διαιτητές και οι υπόλοιπες ομάδες και εμείς, ώστε να ανεβάσουμε το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα ένα ματς το οποίο μια ομάδα έπρεπε να το κερδίζει 4-0 ή 5-0 να φτάσει ο διαιτητής να το κάνει ότι θέλει. Δεν αρμόζει στην ιστορία της ούτε αντιπάλου ομάδας, αλλά περισσότερο και στην ιστορία της δικής μας ομάδας.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Όπως και στο ματς με τον Αίολο έτσι και σήμερα είχαμε την δυνατότητα στο 90΄ να ισοφαρίσουμε, δεν το κάναμε, αφού χάσαμε διπλή ευκαιρία,  δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ και μοιραία χάσαμε το παιχνίδι. Θα κρατήσω από αυτά τα δυο ματς το ότι η ομάδα μου ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστική, σε καμία περίπτωση δεν θα πω ότι έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, όπως την φαντάζεται κάποιος ,αλλά σίγουρα τα παιχνίδια τα πάμε στον δικό μας ρυθμό και κατά αυτήν την άποψη νομίζω ότι ελέγχουμε το ματς, ενώ παίζουμε θεωρητικά με καλύτερο αντίπαλο. Για μας είναι πολύ σημαντικό το ότι οι δυο ανταγωνιστές για το πρωτάθλημα έρχονται σε δύσκολη θέση, αντιμετωπίζοντας μας  και νομίζω ότι αυτά τα δυο παιχνίδια θα είναι οδηγός για εμάς για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ για την νίκη της. Εμείς θα πρέπει πραγματικά να προσπαθήσουμε περισσότερο και να συγκεντρωθούμε, έτσι ώστε φέτος να μπορέσουμε να μπούμε στην 4αδα. Τέλος θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης, Λάππας, Ξαγάρας, Ρίζος, Κουτσουπιάς(45΄ λ.τρ. Ντουφεκιάς), Χαλλής, Κουτσούμπας, Μπουγιώτας(83΄ Συγκελόπουλος), Μπακαλίδης, Φλωράκης(67΄ Μπούτσι)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μαντζιούτας Ν., Λιάνγκος, Μπούρας Σ.(73΄ Κωστής), Μαντζιούτας Κ., Φαρμάκης, Κόγιας, Μπισμπίκης(21΄ λ.τρ. Ζαλοκώστας Δ.), Σαπούνης, Μισύρης, Ζαγκότσης(46΄ Καρβέλης), Γιαννακόπουλος

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος