Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Βοιωτίας 1-1

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων χάθηκε η ευκαιρία για μια τεράστια νίκη για την ψυχωμένη Ευρυτανία, η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Βοιωτία.
Η συνάντηση, η οποία ήταν εξ αναβολής διεξήχθη την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 15:00. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων νέων.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε συγκινητική προσπάθεια απέναντι σε μια αρκετά δυνατότερη Ένωση. Προηγήθηκε στο 45ο λεπτό με τον Πάνο Χρυσικό σε φάση που είχε δοκάρι με τον Γιώργο Σερπάνο. Εν συνεχεία κρατούσε το υπέρ της αποτέλεσμα εως το τέλος, μη φτάνοντας στου «τρίποντο» εξ αιτίας ενός αμυντικού σφάλματος. Η ΕΠΣΕ έφτασε στον πρώτο της πόντο και ισοβαθμεί πλέον με την ΕΠΣ Φωκίδας.
Η Βοιωτία των Βαγγέλη Πούλου και Σωτήρη Κλειδαρά ήταν το θεωρητικό φαβορί της αναμέτρησης και «γκέλαρε» στο Καρπενήσι, σώζοντας την ισοπαλία στο τέλος με σκόρερ τον Χρήστο Βασιλείου. Είχε τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως δυσκολεύτηκε αρκετά. Οι Βοιωτοί έχουν 4 βαθμούς και είναι στην 4η θέση, προερχόμενοι από δυο εντός έδρας ήττες.
Οι Ευρυτάνες την επόμενη(5η) αγωνιστική θα «ξεκουραστούν», καθώς έχουν ρεπό, ενώ η ομάδα της Βοιωτίας ταξιδεύει στον Βόλο, για να παίξει με την ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Απόλαυσαν την προσπάθεια
Λιγοστοί θεατές είδαν μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, η οποία συνδυάστηκε με μια αξιόλογη προσπάθεια της Ευρυτανικής ομάδας.


Πρώτο γκολ & βαθμός
Η Ευρυτανία πέτυχε το πρώτο της γκολ στην διοργάνωση, το οποίο συνδυάστηκε και με τον πρώτο της βαθμό. Ευελπιστεί σε ανάλογες εμφανίσεις και απέναντι στην Φθιώτιδα και στην Φωκίδα με το νέο έτος.

Προπονητικό τρίδυμο
Προπονητές της Βοιωτίας στην κατηγορία των νέων είναι οι: Βαγγέλης Πούλος, Σωτήρης Κλειδαράς και Παναγιώτης Παγώνης. Ο τελευταίος απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.


Ίδιοι «εκλεκτοί»
Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας κατέβασε τους ίδιους 11 ποδοσφαιριστές με το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι προ δυο εβδομάδων με την ΕΠΣ Θεσσαλίας στον Βόλο.

Ρέφερι ο Παναγιωτόπουλος


Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος(Φωτογραφία) από την γειτονική Αιτωλοακαρνανία.

«Έσπασε» το σερί
Τις περιόδους 2005-2006 και 2006-2007 η ΕΠΣ Ευρυτανίας είχε έρθει ισόπαλη στο Καρπενήσι και τότε με 1-1 με την ΕΠΣ Βοιωτίας. Έκτοτε μετρούσε 7 συνεχόμενες ήττες.

Ελλείψεις Βοιωτίας
Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με απουσίες. Μεταξύ άλλων εκτός αποστολής ήταν οι: Μιχάλης Λεοντίου, Οδυσσέας Πούλος και Αποστόλης Κακός, οι οποίοι είχαν πετύχει τα 5 από τα 6 γκολ της Βοιωτίας στην διοργάνωση μέχρι αυτό το ματς

Α΄ Μέρος

Μπροστά η Ευρυτανία
Παρά το γεγονός πως η Βοιωτία είχε την εδαφική υπεροχή η ομάδα της Ευρυτανίας ήταν αυτή που σε καθοριστικό χρονικό σημείο πήρε το προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0.

Μη σημαντικές απειλές


Μικροευκαιρίες δημιουργούσε το συγκρότημα των Πούλου-Κλειδαρά με κύριο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Φουφούνη(Φωτογραφία).


«Χτύπησε» στο 45΄














Σε φάση διαρκείας η Ευρυτανίας στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το πρώτο της τέρμα στον θεσμό. Ο Θανάσης Τριανταφύλλου εκτέλεσε φάουλ, ο Γιώργος Σερπάνος(Φωτογραφία αριστερά) έπιασε ωραίο σουτ, που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Βοιωτίας και στην επαναφορά ο Πάνος Χρυσικός(Φωτογραφία δεξιά) με έξυπνο χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Παναγιώτη Αλευρά διαμόρφωσε το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.





Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Κόρνερ του Φουφούνη από δεξιά, απευθείας σουτ του Καρασάββα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νούλα.
14΄: Ο Κασμάς σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Φουφούνη μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα της Ευρυτανίας.
25΄: Ο Τσέλιος σέντρα από δεξιά, ο Φουφούνης μετά από λάθος της άμυνας σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυνομένους και πέρασε κόρνερ από το δεξί δοκάρι της ΕΠΣΕ.
31΄: Ο Τόλης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε έξω από την εστία του Αλευρά.
39΄: Σουτ που επιχείρησε ο Κασμάς εκτός περιοχής μπλοκαρίστηκε από τον Νούλα.
45΄: Ο Τριανταφύλλου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Σερπάνος έπιασε ωραίο σουτ από πλάγια θέση, το οποίο προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Βοιωτίας και στην εξέλιξη της φάσης ο Χρυσικός με απευθείας χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Αλευρά διαμόρφωσε το 1-0.

Β΄ Μέρος

Κράτησε έως τις καθυστερήσεις
Με έξυπνη αμυντική τακτική η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έφτασε μια ανάσα από την σπουδαία νίκη, η οποία χάθηκε στις καθυστερήσεις και συγκριμένα στο 4ο από τα 6 λεπτά του έξτρα χρόνου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την εδαφική υπεροχή και τις ευκαιρίες, παίρνοντας στο φινάλε τον βαθμό.

Πλησίασαν χωρίς αποτέλεσμα


Με κυριότερες ευκαιρίες του Στέλιου Κασμά(Φωτογραφία αριστερά) στο 79΄, του Παναγιώτη Λέτη(Φωτογραφία κέντρο) στο 65΄ και στο 87΄, αλλά και του Βασίλη Στάμου(Φωτογραφία δεξιά) στο 82ο λεπτό η Βοιωτία προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά όλες αυτές οι προσπάθειες κατέληξαν έξω από τα δοκάρια του Αποστόλη Νούλα.

«Χρυσή» αλλαγή


Ο Χρήστος Βασιλείου(Φωτογραφία), ο οποίος ανήκει στον Α.Ο. Θήβα αποδείχτηκε «χρυσή» αλλαγή. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων εκμεταλλεύτηκε λάθος στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων και από θέση τετ α τετ ισοφάρισε σε 1-1.




Οι καλύτερες φάσεις
60΄: Σουτ του Κολυμπίρη εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας.
65΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Λέτη έφυγε πάνω από την εστία του Νούλα.
79΄: Χτύπημα φάουλ του Καραμπά Τ. από αριστερά, κεφαλιά του Κασμά πέρασε μόλις πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
82΄: Σέντρα του Τσέλιου από δεξιά, σουτ του Στάμου έφυγε άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νούλα.
87΄: Ο Λέτης δοκίμασε σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο κατέληξε μόλις άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
94΄: Ο Βασιλείου εκμεταλλεύτηκε ολέθριο λάθος στο κέντρο της άμυνας της Ευρυτανίας, έκλεψε την μπάλα και με σουτ από θέση τετ α τετ νίκησε τον Νούλα και ισοφάρισε σε 1-1.

Κίτρινες Κάρτες
Τριανταφύλλου

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Χρυσικός, Τριανταφύλλου, Πατρώνης, Καραμπάς Ε.
Βοιωτία: Κασμάς, Λέτης, Τσέλιος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ευρυτανία) «Σήμερα χαίρομαι περισσότερο γιατί οι ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Ευρυτανίας είχαν την ευκαιρία να δείξουν σε όλους όσους ήταν στο γήπεδο ακόμη και σε αυτούς που δίνουν έμφαση μόνο στο αποτέλεσμα ότι πραγματικά έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ ατομικά καθώς και ομαδικά από την στιγμή που βρεθήκαμε σαν ομάδα για πρώτη φορά στο γήπεδο. Στεναχωριέμαι για αυτούς, γιατί πάλι η απειρία μας τους έκανε να χάσουμε τους 3 βαθμούς της νίκης στα τελευταία λεπτά. Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια την συγκέντρωση και τον τρόπο, με τον οποίον τα παιδιά αντιμετώπισαν αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω ότι εάν με κάποιο τρόπο όλα τα παιδιά της Ευρυτανίας είχαν αγωνιστικές παραστάσεις από την μικρή τους ηλικία σίγουρα η ψαλίδα με τους άλλους νομούς θα ήταν πολύ μικρότερη. Ελπίζω να σταθούμε στο ίδιο επίπεδο και στα άλλα 2 ματς που έχουμε να δώσουμε με Φθιώτιδα και Φωκίδα.»

Σωτήρης Κλειδαράς (Βοιωτία): «Οι δυο ήττες στην έδρα μας με την Καρδίτσα και με την Εύβοια μας έβγαλαν εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης και ήρθαμε στο Καρπενήσι, έχοντας πολλές απουσίες παιχτών από τα προηγούμενα ματς. Θέλαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε άλλα παιδιά του 2002 γεννημένα, τα πιο μικρά. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα έπαιζε σφιχτά στην άμυνα και στην έδρα της. Σίγουρα δεν είχε τίποτα να χάσει και είχε μεγαλύτερο κίνητρο από εμάς, για να πάρει την πρώτη της νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο θα περιμέναμε και βρεθήκαμε να δεχτούμε το γκολ στο χειρότερο σημείο στο 45΄ και να πάμε στα αποδυτήρια με το εις βάρος μας 1-0. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις, τα παιδιά κατάλαβαν ότι δεν έχουμε έρθει για τουρισμό στο παγωμένο Καρπενήσι, παρόλο που είχε και καλή μέρα σήμερα. Ωστόσο όπως είπαμε ο αντίπαλος θέλοντας να κρατήσει το αποτέλεσμα έκανε τα πάντα για να κερδίσει χρόνο. Ο διαιτητής μας αδίκησε σε αρκετές φάσεις με αποκορύφωμα το πέναλτι που δεν μας έδωσε, αλλά δε θέλω να σταθώ σε αυτό. Το θέμα είναι ότι ξυπνήσαμε αργά, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε πάρα πολύ αργά και φεύγουμε με την ισοπαλία. Μας έχουν μείνει δυο παιχνίδια ακόμη, για να τελειώσει αυτή η διαδικασία και θα δώσουμε συμμετοχή και σε άλλα παιδιά, κυρίως τα μικρότερα, για να δούμε εάν θα μπορέσουνε να βοηθήσουνε και την νέα σαιζόν.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία(Δημήτρης Τσιγαρίδας): Νούλας, Καραμπάς Ε., Πατρώνης, Μπουμπουρής Π., Τσιάμης, Τόλης Α.(69΄ Φύκας, 88΄ λ.τρ Μαστρογιάννης), Σερπάνος, Ρέπας(73΄ Μπουμπουρής Ε.), Τριανταφύλλου, Τάσιος, Χρυσικός

Βοιωτία (Βαγγέλης Πούλος & Σωτήρης Κλειδαράς): Αλευράς, Τσέλιος, Μίχος, Καρασάββας(80΄ Βασιλείου), Γερακιός, Κολυμπίρης, Τσιώλης(61΄ Καραμπάς Τ.), Στάμος, Λέτης, Κασμάς, Φουφούνης(50΄ Αιγηνήτης)

Διαιτητής: Βασίλης Παναγιωτόπουλος(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Ευθύμης Ντζάνης(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Δημονίτσας(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος