Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Παίδες: Π.Α.Κ.-Αναγέννηση Λαμίας 45-50

Με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο η Αναγέννηση Λαμίας κέρδισε στο ντέρμπι πρόκρισης με 45-50 την πολύ καλή μέχρι τότε Π.Α.Κ. και βρίσκεται μια «ανάσα» από την είσοδο της στην 14αδα της δεύτερης φάσης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο κλειστό γήπεδο Καρπενησίου. Άρχισε στις 12:00 και ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ. Όμορφη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι φίλοι των γηπεδούχων.
Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης του Φώντα Ζαχαρόπουλου ήταν αρκετά «παθιασμένη», αγωνιζόμενη χωρίς τον πρώτο σκόρερ του ομίλου Λάμπρο Τσιώλη. Έλεγχε το παιχνίδι και είχε ένα σαφές προβάδισμα νίκης μέχρι την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης ωστόσο έχασε την ψυχραιμία της και μαζί και την νίκη, που θα της έδινε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Αποστόλης Νούλας σταμάτησε στους 21, έχοντας 4 εύστοχα 3ποντα. Η ομάδα του Καρπενησίου έχει 11 βαθμούς(4 νίκες- 3 ήττες) και διατηρεί ελπίδες πρόκρισης ως 3η.
Η Αναγέννηση Λαμίας του Κώστα Κουμπούρα αποδείχτηκε ιδιαίτερα ψύχραιμη στο φινάλε, όπου έπαιξε πολύ καλή άμυνα και γύρισε το παιχνίδι. Πρώτος σκόρερ της ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 15 και 1 τρίποντο. Ο Γυμναστικός της Λαμίας έχει και αυτός 11 πόντους(Ίδιο απολογισμό με τον αντίπαλο της), όμως οριακά κατακτά την 2η προνομιούχο θέση, καθώς κάλυψε και την διαφορά του πρώτου αγώνα.
Οι Ευρυτάνες θα αγωνιστούν στις 29 Ιανουαρίου στην Σπερχειάδα με τον τοπικό Άρη για την εξ αναβολής 8η αγωνιστική. Οι Φθιωτοί υποδέχονται στις 5 Φεβρουαρίου τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη για την 10η αγωνιστική. Αυτοί οι αγώνες είναι οι τελευταίοι των δυο ομάδων για την πρώτη φάση.

Στήριξαν την Π.Α.Κ.
Στο κλειστό Καρπενησίου βρέθηκαν περίπου 80-100 θεατές, ενώ υπήρξαν και γονείς από την Λαμία. Φίλοι των αθλητών της Π.Α.Κ. εμψύχωσαν την ομάδα του Καρπενησίου, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τύμπανο.



Κάλυψε το -3
Η ομάδα του Κώστα Κουμπούρα κατάφερε  να καλύψει το -3 του πρώτου αγώνα, στον οποίο είχε ηττηθεί με 47-50. Συνεπώς βρίσκεται με το 1,5 πόδι στην δεύτερη φάση, ακολουθώντας τον πρώτο Έσπερο Λαμίας.

Τα παράπονα των γηπεδούχων
Οι Ευρυτάνες εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για ορισμένες αποφάσεις της διαιτησίας.

Απώλεια ο Λάμπρος


Από τον πάγκο παρακολούθησε τις προσπάθειες των συμπαιχτών του ο τραυματίας πρώτος σκόρερ του ομίλου Λάμπρος Τσιώλης(Φωτογραφία). Η απώλεια του αποδείχτηκε αρκετά σημαντική.

Ηγήθηκαν επιθετικά


Πρώτος σκόρερ του αγώνα με 21 πόντους και 4 εύστοχα 3ποντα ήταν ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία). Ο Γρηγόρης Τάσιος είχε 15 με 2 3ποντα. Οι δυο τους πέτυχαν τους 36 από τους 45 πόντους των γηπεδούχων.


Καθοριστικό το 11


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας(Φωτογραφία) με 15 πόντους, πέτυχε και το μοναδικό 3ποντο των νικητών είχε κομβική παρουσία στην εκτός έδρας νίκη των Λαμιωτών. Έναν λιγότερο είχε ο Σταμάτης Στασινός, που έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, κρατώντας την ομάδα του κοντά στο σκορ.


Στους επίλεκτους Νότου


Ο Χάρης Παπαλέξης(Φωτογραφία) της Αναγέννησης πρόσθεσε 10 πόντους. Ο νεαρός άσος είχε συμμετάσχει στο τουρνουά «Πέτρος Καπαγέρωφ» στο Καρπενήσι με τους επίλεκτους Νότου.


Ελπίζει ως 3η
Από τους ομίλους Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Ζ΄ θα προκριθούν στην 2η φάση, συμπληρώνοντας την 14αδα και οι δυο καλύτερες τρίτες ομάδες. Αυτές θα είναι εκείνες που θα έχουν τον μεγαλύτερο συντελεστή που θα προκύψει από το πηλίκο των βαθμών που συγκέντρωσε η ομάδα, διά του αριθμού των αγώνων που έδωσε Συνεπώς η Π.Α.Κ. διατηρεί ακόμη ελπίδες.

Αναγνωριστικό δεκάλεπτο


Στην πρώτη περίοδο του αγώνα η Αναγέννηση προηγήθηκε με το «βραχύ» 9-11. Ο Γρηγόρης Τάσιος με σουτ 2 πόντων και ο Σταμάτης Στασινός(Φωτογραφία) με δυο δικά του 2ποντα έκαναν το 2-4. Ο Αποστόλης Νούλας «όπλισε» για 3, ενώ ο Στασινός πέτυχε δυο ακόμη σουτ 2 πόντων για το 5-8. Ο Δημήτρης Λαδάς ευστόχησε σε μια βολή και ο Αποστόλης Νούλας πέτυχε καλάθι, διαμορφώνοντας το 7-8. Με 1/2 βολές του Σταμάτη Στασινού, σουτ 2 πόντων του Γρηγόρη Τάσιου και 1/2 βολές του Θανάση Δροσόπουλου «γράφτηκε» το 9-11.


Ευρυτανικό προβάδισμα


Η ομάδα του Φώντα Ζαχαρόπουλου έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο, όπου με ένα επιμέρους 17-9 βρέθηκε μπροστά με 26-20. Ο «φορτσάτος» Αποστόλης Νούλας με σουτ 3 πόντων έβαλε την ομάδα του μπροστά με 12-11. Σταμάτης Στασινός και Δημήτρης Κουτσούμπας με σουτ εντός παιδιάς πέτυχαν το 12-15. Ο Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία) πέτυχε και αυτός 3ποντο για το 15-15, ενώ ο Σταμάτης Στασινός με ένα ακόμη εύστοχο σουτ 2 πόντων διαμόρφωσε το 15-17. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πέτυχε 1/2 βολές(15-18). Ο Αποστόλης Νούλας με το τρίτο του σουτ 3 πόντων στον αγώνα και με γκολ-φάουλ σημείωσε το 20-18. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε εκ νέου 1/2 βολές, ο Γιώργος Καραθάνος πέτυχε 2ποντο, ενώ για ακόμη μια φορά ο Κουτσούμπας έβαλε 1/2 βολές, κάνοντας το 22-20. Ο Γιάννης Μοτσιόλας πέτυχε καλάθι και ο Αποστόλης Νούλας είχε 2/3 βολές για το 26-20, με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.
Ο Αποστόλης Νούλας έβαλε «στοπ» σε προσπάθεια του Οδυσσέα Καραγιαννίδη, ενώ λίγο αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον δεύτερο να ανακόβει λει απ του πρώτου.


Την ανέβασε και άλλο


Η Π.Α.Κ. διατήρησε το προβάδισμα της και στην τρίτη περίοδο, προηγούμενη με 39-31. Το επιμέρους σκορ ήταν 13-11 υπέρ της, αυξάνοντας ελάχιστα την διαφορά της. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Αποστόλης Νούλας με 1/2 βολές σημείωσαν το 27-21. Αποστόλης Νούλας και Γρηγόρης Τάσιος έβαλαν από ένα 2ποντο και έφεραν την διαφορά στο +10 για την Ακαδημία(31-21). Χάρης Παπαλέξης και Γρηγόρης Τάσιος με τον ίδιο τρόπο ανέβασαν το σκορ στο 33-23. Ο Δημήτρης Λαδάς είχε 2/2 βολές, ενώ ο Γρηγόρης Τάσιος με σουτ έξω από τα 6,75 έφερε την διαφορά στην ύψιστη τιμής της(+11), κάνοντας το 36-25. Δημήτρης Λαδάς(Φωτογραφία) και Χάρης Παπαλέξης με δίποντα μείωσαν σε 36-29, αλλά ο Αποστόλης Νούλας με ένα ακόμη τρίποντο πέτυχε το 39-29. Ο Χάρης Παπαλέξης διαμόρφωσε το σκορ δεκαλέπτου, το οποίο ήταν το 39-31.
Ο Χάρης Παπαλέξης των φιλοξενούμενων έκανε τάπα στον Κώστα Παπαγεωργίου της Π.Α.Κ.


Ανέτρεψε και «απέδρασε»














Ο Γυμναστικός του Κώστα Κουμπούρα ανέτρεψε το σκορ και πήρε την νίκη πρόκρισης με το «δραματικό» 45-50. Το επιμέρους σκορ ήταν 6-19, με την Π.Α.Κ. να κάνει ένα κακό δεκάλεπτο, το οποίο της κόστισε την ήττα. Δημήτρης Κουτσούμπας και Δημήτρης Λαδάς είχαν 1/2 βολές ο καθένας για το 39-33. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 3ποντο έβαλε «φωτιά» στον αγώνα, πετυχαίνοντας το 39-36. Ο Δημήτρης Λαδάς ευστόχησε σε δυο βολές και ο Χάρης Παπαλέξης με 2ποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του με 39-40, κάνοντας ένα σερί 0-10. Ο Γιώργος Καραθάνος(Φωτογραφία αριστερά) με 1/2 βολές και ο Ερμής Καραμπάς με σουτ 2 πόντων πέτυχαν το 42-40. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε 2/2 βολές, ο Γρηγόρης Τάσιος 1/2 βολές, όπως και ο Θανάσης Δροσόπουλος(Φωτογραφία δεξιά) για το 43-43. Ο Χάρης Παπαλέξης με σουτ 2 πόντων, ο Θανάσης Δροσόπουλος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 1/2 βολές έδωσαν προβάδισμα νίκης στους Λαμιώτες με 43-47. Γιώργος Καραθάνος και Δημήτρης Κουτσούμπας είχαν 2/2 βολές για το 45-49, ενώ ο Σταμάτης Στασινός με 1/2 βολές σκόραρε μετά από ώρα και πέτυχε το τελικό 45-50.






Τραυματίστηκε ο Καραμπάς


Ο Ερμής Καραμπάς(Φωτογραφία) της Π.Α.Κ., ο οποίος μάζεψε ουκ ολίγα ριμπάουντ τραυματίστηκε 00:29 πριν την λήξη της αναμέτρησης.



Αποβολή με φάουλ
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Δημήτρης Λαδάς των φιλοξενούμενων βγήκε νοκ-άουτ, καθώς συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
9-11, 26-20, 39-31, 45-50

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος):  Παπαγεωργίου Κ., Καραμπάς 2, Καραθάνος 5, Νούλας 21(4), Μπίκας, Μοτσιόλας 2, Τσιαμάκης, Τόλης, Γραμματίκας, Ντότσικας, Τάσιος 15(2), Καραγιάννης Π.

Αναγέννηση (Κώστας Κουμπούρας): Κεραμάρης, Δροσόπουλος 3, Καραγιάννης Δ., Στασινός 14, Λαδάς Ν., Γεροκούδης, Ορφανίδης, Κουτσούμπας 15(1), Καραγιαννίδης, Ευσταθίου, Παπαλέξης 10, Λαδάς Δ. 8

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Γιώργος Σαμαράς(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Χρήστος Κοσμάς-Ανθή Τσιμπρικά(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος