Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 1-4

Η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν ανώτερη και στον αγώνα των νέων, έχοντας και την δύναμη της έδρας επιβλήθηκε με 1-4 της πάντοτε αξιόμαχης Ευρυτανίας.
Το παιχνίδι διεξήχθη κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, άρχισε στις 15:00 και ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής(Δ΄ Όμιλος) του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων νέων.
Η Ευρυτανία κατέβηκε υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Χρυσαφόπουλου και βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» από πολύ νωρίς, δυσκολευόμενη να βρει τα πατήματα της. Δεν φοβήθηκε το ματς και προσπάθησε να βγει με αξιώσεις και επιθετικά, μειώνοντας στο τέλος με τον Γιάννη Μάκκα. Αμυντικά δέχτηκε για πρώτη φορά 4 γκολ, επηρεασμένη από την έλλειψη προπονήσεων. Η ΕΠΣΕ έχει 1 πόντο και ισοβαθμεί με την Φωκίδα.
Η Φθιώτιδα του Νίκου Τσικρά έκανε ιδανικό ξεκίνημα, βάζοντας τις βάσεις για το «3ποντο». Ο Χρήστος Ανυφαντής στο πρώτο μέρος και ο Σωτήρης Μαρκόπουλος στο δεύτερο ημίχρονο σημείωσαν από δυο γκολ ο καθένας. Προσπάθεια στο δοκάρι είχαν οι: Παναγιώτης-Γιώργος Ζιάκας(Είχε και ακυρωθέν τέρμα) και Γιάννης Καρβέλης. Οι Φθιωτοί βρίσκονται στην 5η θέση, φτάνοντας τους 6 βαθμούς και κατακτώντας την 2η νίκη τους.
Την επόμενη(7η) αγωνιστική η Ευρυτανία υποδέχεται την Φωκίδα και η Φθιώτιδα την Βοιωτία. Το πρώτο παιχνίδι θα κρίνει τις άτυπες θέσεις 6-7 και το δεύτερο τις 4-5.

Ηλιόλουστος καιρός
Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες για την εποχή επικρατούσαν στην Λαμία. Ανάλογη προσέλευση με τον αγώνα των παίδων υπήρχε και στον αντίστοιχο των νέων.


Κουφογιάννης ξανά


Και τις δυο συναντήσεις σφύριξε ο Δημήτρης Κουφογιάννης(Φωτογραφία). Στο προηγούμενο παιχνίδι των παίδων αντικατέστησε τον αρχικά ορισθέντα Μίλτο Ανδρεόπουλο.

Κινητικός ο Αλτάνης


 Από πλευράς νικητών ο Δημήτρης Αλτάνης(Φωτογραφία) ήταν ο «εγκέφαλος» του παιχνιδιού τους.


Καθοριστική η αποχή
Η ομάδα της Ευρυτανίας φάνηκε επηρεασμένη από την έλλειψη προπονήσεων τον τελευταίο καιρό, αλλά και από το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στην έδρα της.

Χρυσαφόπουλος και στους νέους
Την ομάδα νέων καθοδήγησε ο προπονητής των παίδων Γιώργος Χρυσαφόπουλος(Φωτογραφία). Ο τεχνικός  των «μεγάλων» Δημήτρης Τσιγαρίδας απουσίαζε δικαιολογημένα λόγω σχολικής εκδρομής. 



Θα διεκδικήσει νίκη
Η Ευρυτανία θα επιχειρήσει την τελευταία αγωνιστική ενάντια στην Φωκίδα να πετύχει την πρώτη της νίκη στην φετινή διοργάνωση.

Α΄ Μέρος

«Πατούσαν» καλύτερα οι Φθιωτοί
Η ΕΠΣ Φθιώτιδας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και σκόραρε από …τα αποδυτήρια. Με ένα ακόμη γκολ στο 37΄ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 0-2, έχοντας σαφές προβάδισμα νίκης. Η Ευρυτανία προσπάθησε να κάνει και αυτή το παιχνίδι της επιθετικά μετά την αρχική ψυχρολουσία.

Πρώτη φάση-ακυρωθέν γκολ
Μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, ο Παναγιώτης-Γιώργος Ζιάκας με προβολή εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από σέντρα του Χρήστου Ανυφαντή, όμως το τέρμα δεν μέτρησε.

Άμεσο προβάδισμα


Στην αμέσως επόμενη φάση και στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού η Φθιώτιδα σκόραρε ξανά, με το τέρμα να μετράει αυτήν την φορά. Το γκολ(0-1) πέτυχε με άψογη ενέργεια και τελείωμα ο Χρήστος Ανυφαντής(Φωτογραφία)



Ίδιος «δράστης»
Η ομάδα του Νίκου Τσικρά έκανε δυο τα τέρματα της στο 37ο λεπό. Ο Δημήτρης Αλτάνης έκανε την σέντρα και ο Χρήστος Ανυφαντής πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 0-2.




Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Ανυφαντής έκανε προσωπική ενέργεια, βρέθηκε ανενόχλητος από θέση δεξιά και με ιδανικό πλασέ έκανε το 0-1.
19΄: Σέντρα του Καρβέλη από αριστερά, σουτ του Ζιάκα απέκρουσε ο Νούλας.
26΄: Προσωπική ενέργεια και σουτ του Ρέπα από αριστερά μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Τσοχαντάρη.
37΄: Ο Αλτάνης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Ανυφαντής με σουτ στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας πραγματοποίησε το 0-2.
41΄: Ο Ανυφαντής πάσαρε στον Ζιάκα, ο οποίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε και ο Τσιάμης έδιωξε προ της γραμμής.
44΄: Ο Τάσιος έκανε κάθετη πάσα στον Σερπάνο, το σουτ του οποίου από θέση δεξιά έφυγε έξω από το τέρμα του Τσοχαντάρη.
45΄+1΄:  Ο Αλτάνης έδωσε στον Κουδουνά, ο οποίος σούταρε από δεξιά και ο Νούλας μπλόκαρε.

Β΄ Μέρος

Ανωτερότητα της ΕΠΣΦ
Η ομάδα του Νίκου Τσικρά με δυο τέρματα ακόμη, ενώ είχε και δυο δοκάρια προηγήθηκε και με 0-4. Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου μείωσε για το τελικό 1-4.

Άτυχος ο Ζιάκας


Στο δοκάρι του Αποστόλη Νούλα κατέληξε το σουτ του Παναγιώτη-Γιώργου Ζιάκα(Φωτογραφία) στο 66ο λεπτό.
0-3 και 0-4 με Μαρκόπουλο


Ο Σωτήρης Μαρκόπουλος(Φωτογραφία) που είχε περάσει ως αλλαγή ήταν ο σκόρερ και των δυο γκολ των τυπικά φιλοξενούμενων στην επανάληψη. Πρώτα στο 72΄ μετά την πάσα του Γιάννη Καρβέλη έκανε το 0-3, ενώ στο 74΄ πήρε ασίστ πάρε-βάλε του Παναγιώτη-Γιώργου Ζιάκα και σημείωσε το 0-4.




Δεύτερο δοκάρι


Ένα ακόμη δοκάρι είχαν οι Φθιωτοί και συγκεκριμένα στο 78΄ με σουτ του Γιάννη Καρβέλη(Φωτογραφία).

«Γκολ της τιμής» από Μάκκα


Η Ευρυτανία πέτυχε γκολ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, μειώνοντας στο 1-4. Ο Κρεντιώτης Γιάννης Μάκκας(Φωτογραφία), ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή με προβολή μετά το γέμισμα του Δημήτρη Τσιάμη πέτυχε το «γκολ της τιμής».




Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Ο Καρβέλης τροφοδότησε τον Αλτάνη, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και το νέο σουτ του Ζιάκα είχε την ίδια κατάληξη.
66΄: Ο Καρβέλης έδωσε στον Ζιάκα, το σουτ του οποίου κόντραρε, νέο σουτ του τελευταίου αποκρούστηκε από τον Νούλα και κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της ΕΠΣΕ, με τον πορτιέρο της να μαζεύει στην επαναφορά.
70΄: Ο Καρβέλης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας μετά την σέντρα του Κουδουνά και σούταρε από δεξιά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Ευρυτανίς.
71΄: Ο Σερπάνος δοκίμασε σουτ από θέση δεξιά, το οποίο πέρασε πάνω από την εστία της Φθιώτιδας.
72΄: Ο Καρβέλης έδωσε στον Μαρκόπουλο, που με όμορφο σουτ στο δεξί «Γ» των τυπικά γηπεδούχων σημείωσε το 0-3.
74΄: Ο Ζιάκας έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά και τροφοδότησε τον Μαρκόπουλο, ο οποίος σε κενό τέρμα πλάσαρε εύστοχα(0-4).
78΄: Ατομική ενέργεια και σέντρα-σουτ του Καρβέλη από αριστερά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της ΕΠΣΕ.
81΄: Ο Γουλάτης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Νούλα.
82΄: Ο Τσιάμης γέμισε από αριστερά, ο Μάκκας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή στην δεξιά γωνία του Τσοχαντάρη «έγραψε» το 1-4.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Τσιάμης, Σερπάνος
Φθιώτιδα: Καρβέλης, Ανυφαντής, Αλτάνης, Μαρκόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Σίγουρα καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να έχουμε συμμετοχή σε αυτό το πρωτάθλημα των μικτών ομάδων. Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές και ειδικά αυτό το διάστημα οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν καθόλου τα παιδιά να βοηθηθούν μέσα από προπονήσεις. Είναι μεγάλο το πρόβλημα πόσο μάλλον το ποσοτικό που αντιμετωπίζουμε, ειδικά στους παίδες τα παιχνίδια μας είναι με λίγους ποδοσφαιριστές. Παιδικά πρωταθλήματα δεν υπάρχουν, εφηβικά δεν υπάρχουν. Μειονεκτούμε σε σχέση με τις άλλες μικτές ομάδες, δεν μπορούμε όμως να σταματήσουμε την προσπάθεια μας. Ότι κάνουμε το κάνουμε για τα παιδιά, έστω αυτά τα λίγα που υπάρχουν, χρόνο με τον χρόνο βλέπουμε ότι μεγαλώνει το πρόβλημα, δεν μπορούμε να το μικρύνουμε. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, η νεολαία μας φεύγει συνεχώς από τον αθλητισμό, είναι ένα πρόβλημα, το οποίο δεν μπορούμε να το σταματήσουμε, να βάλουμε φρένο σε αυτό. Όλοι μας προσπαθούμε και μέσα από τους συλλόγους προσπαθούν τα παιδιά ειδικά αυτά που αγωνίζονται στην ομάδα των νέων να πάρουν κάποιες συμμετοχές, ουτωσώστε να βοηθήσουν την ενωσιακή ομάδα. Γίνεται μια συλλογική προσπάθεια και βλέπουμε τα αποτελέσματα δεν μας ευνοούν εδώ και αρκετά χρόνια, ώστε να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα από άλλη μικτή ομάδα. Εμείς βλέπουμε το καλό των παιδιών, δεν κοιτάζουμε κάποια δική μας θετική εξέλιξη. Τα θεωρούμε δικά μας παιδιά και όπως δουλεύουμε η δουλέψαμε στο παρελθόν για δικά μας παιδιά που περάσανε από αυτές τις ηλικίες, το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα παιδιά. Το κουράγιο μας είναι τα ίδια τα παιδιά, δεν είναι κανείς άλλος.»

Νίκος Τσικράς (Φθιώτιδα): «Φέτος είναι πάλι μια χρονιά, στην οποία έχει αλλάξει το σύστημα του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών Ομάδων. Επανήλθε το παλαιό σύστημα, με το οποίο προσωπικά είμαι αντίθετος, διότι πιστεύω με την προηγούμενη κατάσταση δινόταν η ευκαιρία σε παιδιά από όλες τις ΕΠΣ να δείξουν τις δυνατότητες τους.  Η διοίκηση της ΕΠΟ προχώρησε σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, εγώ διαφωνώ, διότι πιστεύω ότι σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να υπάρχει συναγωνισμός και όχι ανταγωνισμός. Η ομάδα των νέων φέτος ήταν από τις καλές φουρνιές, δυστυχώς όμως δεν είχαμε τα αποτελέσματα που αντιστοιχούσαν στην αξία της ομάδος μας, μείναμε πίσω από την αρχή, διεκδικήσαμε ότι μπορούσαμε να διεκδικήσουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, δεδομένης και της κατάστασης. Τα παιδιά έχουν πολλές δραστηριότητες, είναι δύσκολο να συμμετέχουν σε ομάδες, έχουν το σχολείο τους, τα φροντιστήρια τους. Προσπαθούμε και εμείς να κρατήσουμε το επίπεδο της Ένωσης εκεί που πρέπει να είναι, με τις προπονήσεις, με τους αγώνες. Προσβλέπουμε στην επόμενη χρονιά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα της Ένωσης Ευρυτανίας, ξέρουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πάντα είναι αξιόλογη ομάδα, η ομάδα των νέων μας κόντραρε σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού. Βέβαια εμείς έχουμε την δυνατότητα να δουλεύουμε με περισσότερα παιδιά, φάνηκε  αυτό μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι ήταν ένας καλός αγώνας, προσπαθήσανε και οι δυο ομάδες και εύχομαι καλή συνέχεια και στην δική μου την ομάδα, έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι να διεκπεραιώσουμε και στην ομάδα της Ευρυτανίας.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Νούλας, Καραμπάς, Πατρώνης, Μπουμπουρής Π., Τσιάμης, Τόλης Α.(56΄ Μάκκας), Σερπάνος, Ρέπας(79΄ Τόλης Ν.), Τριανταφύλλου(74΄ Φύκας), Τάσιος, Χρυσικός

Φθιώτιδα (Νίκος Τσικράς): Τσοχαντάρης, Κουδουνάς, Καρακώστας, Πύλλιας, Ντίτσας, Ζαγγογιάνης(54΄ Γουλάτης), Ανυφαντής(54΄ Μαρκόπουλος), Πλιάτσικας(76΄ Καραμπότσης), Ζιάκας, Αλτάνης, Καρβέλης

Διαιτητής: Δημήτρης Κουφογιάννης(ΣΔΠ Φωκίδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Βαρζακάνος(ΣΔΠ Φωκίδας)
2η Βοηθός: Ζάφη Κουτρόγιαννου(ΣΔΠ Φωκίδας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος