Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Κρέντη 7-1

Άνευ κριτικής η αναμέτρηση του πρώτου Βελουχίου με την τελευταία Κρέντη, με το 7-1 να είναι σε ρυθμούς ρελαντί για τους γηπεδούχους το τελικό της σκορ.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 19/2 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και πραγματοποιήθηκε με διαστήματα βροχής.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη με αρκετά νέα πρόσωπα έφτασε σε μια ακόμη ευρεία νίκη με ωραίο ποδόσφαιρο. Τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν 7 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι: Σπύρος Ξαγάρας, Φλοριάν Μπούτσι, Γιώργος Σερπάνος, Χάρης Κουτσουπιάς(Είχε και δοκάρι), Μίλτος Μπουγιώτας, Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και Γιώργος Χαλλής. Οι νικητές έφτασαν τους 22 βαθμούς, βρίσκονται στην κορυφή και δεν έχουν κάποια ήττα.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα αγωνίστηκε μετά από 2,5 μήνες και είχε σχετικά μια αρκετά καλή σύνθεση. Η διαφορά δυναμικότητας και η απουσία προπονήσεων δεν της επέτρεψε να φανεί ανταγωνιστική. Ο Άκης Κατσιφής με ένα εξαιρετικό τέρμα μείωσε στην επανάληψη σε 4-1. Οι Κρεντιώτες παραμένουν τελευταίοι χωρίς βαθμό.
Το Βελούχι την επόμενη(10η) αγωνιστική θα πραγματοποιήσει το ρεπό του, ενώ η Κρέντη θα παίξει ξανά στο Καρπενήσι, με την Μυρίκη αυτήν την φορά.

Έλλειψη φιλάθλων
Η κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Καρπενησίου ήταν άδεια. Το κρύο και η απουσία αγωνιστικού ενδιαφέροντος(Έπαιζε ο πρώτος με τον τελευταίο) συντέλεσαν σε αυτό.


Κράτησε ισορροπίες


Το σκορ «ξεγελά», όμως ο αγώνας ήταν αρκετά νευρικός. Ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία) κράτησε τις ισορροπίες και δεν υπέδειξε κάποια κίτρινη κάρτα.

Αήττητος στον τελικό
Ο ΑΠΟΚ θα οδηγηθεί στον τελικό κυπέλλου, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου χωρίς καμία ήττα.

Επιστροφή Αρχοντή

Μετά από έναν περίπου χρόνου ο Γιάννης Αρχοντής(Φωτογραφία) επανήλθε στους αγωνιστικούς χώρους, εκτελώντας χρέη βοηθού διαιτητή. Είχε θετική παρουσία, όπως και ο 1ος βοηθός Μίλτος Ελ Ταχάν. Ο Αρχοντής προσφέρει μια ακόμη λύση στην Ευρυτανική διαιτησία.

Ντεμπούτο Παπαϊωάννου

Την εστία του Βελουχίου υπερασπίστηκε ο νεαρός Γρηγόρης Παπαϊωάννου(Φωτογραφία), ο οποίος αποκτήθηκε από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

Δικαίωση από μικρούς και ο αρχηγός

 












Οι νεαροί Φλοριάν Μπούτσι και Γιώργος Σερπάνος δικαίωσαν τον προπονητή Γιάννη Φλωράκη για την επιλογή τους στο αρχικό σχήμα. Απτόητος ο 46χρονος αρχηγός Γιώργος Κρασιάς(Φωτογραφία αριστερά), που αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας.  Φανέλα βασικού και για τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο και τον Γιάννη (Ε) Φλωράκη(Φωτογραφία δεξιά), που είχε δυο καλά σουτ στην επανάληψη.

Απουσία Τζίμη
Στον πάγκο έμειναν οι: Άλεξ Μπακαλίδης, Παναγιώτης Κόλλιαςκαι Δημήτρης Ρεσίτης. Αλλαγή μπήκαν οι: Γιώργος Χαλλής και Βαγγέλης Αθανασόπουλος, ενώ απουσίαζε ο Τζίμης Κουτσούμπας. Ο τελευταίος δεν αγωνίστηκε για πρώτο φετινό ματς.

Πρώτο για το 2017
Η Κρέντη έδωσε το πρώτο της παιχνίδι για το νέο έτος, αφού η συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας με την Ποταμιά αναβλήθηκε.

Έφυγε ο Τσάκνης


Παρότι ο Γιάννης Τσάκνης(Φωτογραφία) μεταγράφηκε στον ΠΑΟ Καρπενησίου βρέθηκε δίπλα στους πρώην του συμπαίχτες. Την διοίκηση εκπροσώπησε ο Κώστας Λάππας, καθώς ο Πρόεδρος Χρήστος Λάππας απουσίαζε.  Την τεχνική καθοδήγηση έχει αναλάβει εκ νέου ο ποδοσφαιριστής Νίκος Βούρτσας.

Χωρίς βαθμό
Οι Κρεντιώτες παραμένουν χωρίς βαθμολογική συγκομιδή και θα προσπαθήσουν απέναντι σε Άγραφα και Φραγκίστα να καταφέρουν κάτι καλό.

Α΄ Μέρος

Πολύ εύκολα οι γηπεδούχοι
Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψαν το πρώτο ημίχρονο οι παίχτες του Βελουχίου, οι οποίοι προηγήθηκαν με 3-0, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες τους με τον καλύτερο τρόπο.

Σε φάση διαρκείας το πρώτο



Το Βελούχι έφτασε μόλις στο 7ο λεπτό στην επίτευξη ενός γκολ. Ο Σπύρος Ξαγάρας(Φωτογραφία) εξ επαφής μετά από στημένη μπάλα πέτυχε το 1-0. Προηγουμένως Γιώργος Σερπάνος, Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, Χάρης Κουτσουπιάς και Χρήστος Δημητρίου δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Μάλιστα στην φάση του γκολ ο Κουτσουπιάς είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστόλη Ντάλλα, που έκανε σε αυτό το σημείο θετικές επεμβάσεις. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Ξαγάρα στο φετινό πρωτάθλημα.




Συνδυασμός μικρών


Το δεύτερο τέρμα του ΑΠΟΚ επετεύχθη στο 23ο λεπτό. Ο Γιώργος Σερπάνος σέντραρε από δεξιά και ο Φλοριάν Μπούτσι(Φωτογραφία) δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Ο Μπούτσι έφτασε τα 4 γκολ.





Από δημιουργός..σκόρερ


Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιώργος Σερπάνος(Φωτογραφία) βρήκε και αυτός δίχτυα για το 3-0, μετά την σέντρα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου. Ο «Σερ» χρίστηκε σκόρερ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, έχοντας πλέον 3 τέρματα.



Αμυντικά η Κρέντη
Οι φιλοξενούμενοι κινήθηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς στο πρώτο ημίχρονο και είχαν μια τελική προσπάθεια με αδύναμη κεφαλιά του Άκη Κατσιφή.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Συνδυασμός Γενιτσαρόπουλου-Μπούτσι-Σερπάνου είχε αποδέκτη τον τελευταίο, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Ντάλλας και στην συνέχεια νέο χαμηλό σουτ του Γενιτσαρόπουλου έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Κρέντης στην αριστερή του γωνία.
7΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά του Κουτσουπιά στο δεύτερο δοκάρι προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης, το πλασέ του Δημητρίου κόντραρε στα σώματα και ο Ξαγάρας με κοντινό δυνατό σουτ, το οποίο κατέληξε στον «ουρανό» της εστίας του Ντάλλα «έγραψε» το 1-0.
15΄: Χτύπημα φάουλ του Γκούρλια από το κέντρο, αδύναμη κεφαλιά του Κατσιφή στο δεύτερο δοκάρι μπλόκαρε ο Παπαϊωάννου.
23΄: Ο Δημητρίου έκανε κάθετη πάσα στον Σερπάνο, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και ο Μπούτσι με πλασέ στην δεξιά γωνία του Ντάλλα σημείωσε το 2-0.
27΄: Σέντρα του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά, πλασέ του Σερπάνου στην κίνηση από κοντά και 3-0.
32΄: Ο Κουτσουπιάς έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, το αδύναμο σουτ του δεύτερου μπλοκαρίστηκε από τον Ντάλλα.
43΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά απέκρουσε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Σαρωτικός και στην επανάληψη
Ο ΑΠΟΚ συνέχισε να σκοράρει και στην επανάληψη, φτάνοντας στην 7αρα. Η Κρέντη μείωσε προσωρινά σε 4-1 με ένα πολύ ωραίο σε εκτέλεσε γκολ. Οι γηπεδούχοι έκαναν τρεις αλλαγές κατά την διάρκεια της ανάπαυλας.

Εξ επαφής ο «Κούτσι»



Πριν καλά-καλά συμπληρωθούν δυο λεπτά στο δεύτερο μέρος οι Καρπενησιώτες σημείωσαν το 4-0. Ο Γιώργος Χαλλής σούταρε από δεξιά, ο Αποστόλης Ντάλλας απέκρουσε και ο Χάρης Κουτσουπιάς(Φωτογραφία) πήρε «το ριμπάουντ» και βρήκε δίχτυα. Ο «Κούτσι» είχε πετύχει γκολ και στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου.

Ασύλληπτο γκολ Κατσιφή


Οι φιλοξενούμενοι της Κρέντης μείωσαν στο 55΄, σημειώνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ. Ο Βοιωτός Άκης Κατσιφής(Φωτογραφία) με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Γρηγόρη Παπαϊωάννου και έκανε το 4-1. Η φάση ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Γιώργου (Ι) Βούρτσα. 



«Γκολάρα» Μπουγιώτα


Ο ΑΠΟΚ επέστρεψε στο σκοράρισμα στο 61΄. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Μίλτο Μπουγιώτα(Φωτογραφία) που με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ «έγραψε» το 5-1. Ο Μπουγιώτας προήλθε ξανά από τον πάγκο και βρήκε δίχτυα, φτάνοντας τα 8.


Δικαιώθηκε η επιμονή του


Το 6-1 επετεύχθη στο 77ο λεπτό με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο(Φωτογραφία) με ωραίο χαμηλό σουτ μετά την σέντρα του Βαγγέλη Αθανασόπουλου. Ο «Πελέ» σκόραρε για 2η φορά στο τρέχον πρωτάθλημα.

«Κεφαλοσφαιριστής» ο Χαλλής


Την εκτελεστική δεινότητα του με το κεφάλι έδειξε ξανά ο Γιώργος Χαλλής(Φωτογραφία), όταν και στο 80΄ σκόραρε με αυτόν τον τρόπο το τελικό 7-1 μετά την εκτέλεση κόρνερ του Βασίλη Συγκελόπουλου. Ο Φθιωτός ποδοσφαιριστής ανέβηκε στα 7 γκολ.


Ένταση και «ψιλές»
Στο 82ο λεπτό υπήρξε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων, ενώ υπήρξαν και ορισμένες «ψιλές». Μετά την προσωρινή διακοπή 2-3 λεπτών τα πνεύματα ηρέμησαν.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Χαλλής δοκίμασε σουτ από τα δεξιά, ο Ντάλλας απέκρουσε ο Κουτσουπιάς με κοντινό πλασέ σημείωσε το 4-0.
50΄: Σουτ του Δημητρίου έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Ντάλλας στην δεξιά του γωνία.
55΄: Ο Βούρτσας Γ.(Ι) εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, μετά από προσωρινό διώξιμο της άμυνας του Βελουχίου ο Κατσιφής με ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» του Παπαϊωάννου μείωσε σε 4-1.
60΄: Όμορφο σουτ του Φλωράκη εκτός περιοχής έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του  Ντάλλα.
61΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Μπουγιώτα, ο οποίος με υπέροχη «λόμπα» από δεξιά πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το 5-1.
73΄: Πάσα του Μπουγιώτα στον Φλωράκη, το σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το τέρμα του Ντάλλα.
77΄: Σέντρα του Αθανασόπουλου από δεξιά, ο Γενιτσαρόπουλος από το ύψος της περιοχής με ωραίο χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία της Κρέντης ανέβασε το σκορ στο 6-1.
79΄: Ο Χαλλής έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, βολίδα του τελευταίου μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης.
80΄: Κόρνερ του Συγκελόπουλου από αριστερά, καρφωτή κεφαλιά του Χαλλή κατέληξε στην δεξιά γωνία του Ντάλλα(7-1)

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Σερπάνος, Μπούτσι, Γενιτσαρόπουλος
Κρέντη: Κατσιφής

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ): «Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι σήμερα για εμάς. Ξεκινήσαμε να κάνουμε κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια με κάποιους παίχτες, οι οποίοι δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος από όλους τους ποδοσφαιριστές. Εμείς θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τα δυο παιχνίδια που ακολουθούν, το παιχνίδι του κυπέλλου και του πρωταθλήματος με τον Αίολο. Νομίζω ότι είναι το 50% όλης της χρονιάς αυτά τα δυο παιχνίδια. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρέντης και καλή συνέχεια.»




Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Το σκορ είναι βαρύ για την ομάδα μας. Και 15 γκολ να μπορούσαν να βάλουν οι αντίπαλοι μας, θα τα έβαζαν, απλά μπόρεσαν και έβαλαν 7. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστική ομάδα για τους αντιπάλους. Σε αυτό που θέλω να μείνω είναι στην σύρραξη που υπήρξε προς το τέλος του αγώνα. Θεωρώ αδιανόητο να έχουν βάλει 5-6 γκολ οι αντίπαλοι μας και να θέλουν να παίρνουν όλα τα σφυρίγματα υπέρ τους από τον διαιτητή, που έτσι και αλλιώς τα έπαιρναν. Δυστυχώς οι παίκτες του ΑΠΟΚ τέτοιο ποδοσφαιρικό επίπεδο έχουν και απλά λυπάμαι για αυτό. Πιστεύω να καθίσουν και να αναρωτηθούν σε ποια ομάδα παίζουν.». 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Παπαϊωάννου, Τσιλιμέκης(46΄ Αθανασόπουλος), Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Κουτσουπιάς, Σερπάνος(46΄ Χαλλής), Δημητρίου, Γενιτσαρόπουλος, Μπούτσι(46΄ Μπουγιώτας), Φλωράκης

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Ντάλλας Σ.(81΄ Κοτούλας), Μπισμπίκης, Ντζίμας, Γκούρλιας, Κατσιφής, Βούρτσας Ν., Βούρτσας Γ.(Δ) (46΄ Γκορόγιας), Μάκκας Ε.(75΄ Μάκκας Ι.), Βούρτσας Γ.(Ι), Ντάλλας Αθ.

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αρχοντής(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος