Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Αίολος-Παναγραφιωτικός 5-3

Με το «αγγλικό» σκορ του 5-3 ο Αίολος επέστρεψε στα νικηφόρα αποτέλεσμα επικρατώντας του «ουραγού» Παναγραφιωτικού.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαρτίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και παρουσία περίπου 70 θεατών.
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου «έπαιξε» μόνο για 45΄ λεπτά όπου σκόραρε 4 φορές και πήρε προβάδισμα ευρύ χάρης δυο γκολ του Κώστα Ρούσση (Το ένα με πέναλτι) και από 1 τέρμα των Ντένι Καραχαλίδη και Νίκου Νικολάου. Στην επανάληψη πήραν χρόνο συμμετοχής ποδοσφαιριστές που έχουν παίζει ελάχιστα έως τώρα με τον Κώστα Μπόνια με εκτέλεση φάουλ από μακρινή θέση στο 73΄ να σκοράρει το 5ο γκολ των κυπελλούχων Ευρυτανίας.
Ο Παναγραφιωτικός του Ρέμμους Πάτρου μετά από ένα κακό πρώτο μέρος όπου αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του, παρουσίασε τελείως διαφορετική εικόνα στην επανάληψη. Δεν παράτησε το ματς και χάρις την μαχητικότητα του κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο Έλτον Μαλαϊ σκόραρε δυο φορές και ο Παναγιώτης Μαντέκας μια για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ στο 5-3.
Την επόμενη (14η) και τελευταία αγωνιστική της Α΄ Ευρυτανίας ο Αίολος αγωνίζεται στο Κεράσοβο με την Κρέντη την Κυριακή (2/4) και ο Παναγραφιωτικός παίζει την Πρωταπριλία στο Δημοτικό στάδιο με την Ποταμιά. Ο Αίολος παραμένει στην 3η θέση έχοντας 23 βαθμούς, ενώ ο Παναγραφιωτικός είναι στην τελευταία(7η) θέση με 6 βαθμούς.

Γύρω στους 70
Η συνάντηση έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια και ζέστη και παρουσία περίπου 70 θεατών.


Επέστρεψε στις νίκες
Ο Αίολος μετά από δυο αναμετρήσεις χωρίς νίκη, επέστρεψε στα τρίποντα.

Εξέτισε ο Στύλα
Ο Έλβις Στύλα εξέτισε την 2η αγωνιστική της ποινής της τιμωρίας του και τίθεται ξανά στην διάθεση του Λάκη Αναστασόπουλου.

Βασικοί Μπόγδανος-Χαλκίδης














Ο Λάκης Αναστασόπουλος του Αίολου έκανε δυο διαφοροποιήσεις στην αρχική του σύνθεση σε σύγκριση με το ματς της περασμένης Κυριακής με την Μυρίκη. Ο Χρήστος Μπόγδανος παίζοντας σε θέση δεξιού χαφ και ο Σάββας Χαλκίδης παίζοντας ως αμυντικό χαφ ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα. Αντικατέστησαν τους: Τόλη Φούκα και Χάρη Ζαραβέλη, που λόγω τραυματισμού προφυλάχτηκαν και έμειναν στον πάγκο.

Μέσα Μπλέντζος-Τσιγαρίδας-Δαράβαλης


Ο φιλοξενούμενος Παναγραφιωτικός άρχισε με 3 νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς ενάντια στην Κρέντη. Ο Πάνος Μπλέντζος έπαιξε ως δεξιός αμυντικός, ο Ηλίας Τσιγαρίδας αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας και ο Γιάννης Δαράβαλης σε θέση ανασταλτικού μέσου. Πήραν τις θέσεις των: Βαγγέλη Ζανιά, Λάμπρου Σβερώνη και Νίκου Μπισμπίκη, οι οποίοι απουσίαζαν.

Α΄ μέρος

Εύκολα στα 4
Οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον ρυθμό τους στο πρώτο μέρος και χωρίς να δυσκολευτούν έφτασαν σε ένα «καθαρό» 4-0.

Με κεφαλιά Καραχαλίδη


Ο Αίολος άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό, όταν μετά την έξοχη σέντρα του Χρήστου Μπόγδανου από τα δεξιά ο Ντένις Καραχαλίδης πετάχτηκε στην «καρδιά» της άμυνας των Αγράφων και με κεφαλιά-«ψαράκι» στο κέντρο της εστίας πέτυχε ένα όμορφο τέρμα ανοίγοντας το σκορ (1-0).



Η συνέχεια με Ρούσση


Ο πρώτος σκόρερ της φετινής σεζόν στην Α΄ Ευρυτανία πήρε την «σκυτάλη» στο σκοράρισμα στο 25ο λεπτό. Ο Κώστας Μπόνιας έκανε την κάθετη για τον Ντένις Καραχαλίδη που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και εν συνέχεια μετά από παρέμβαση αντιπάλου η μπάλα στρώθηκε στον αφύλακτο Κώστα Ρούσση που από το ύψος του πέναλτι εύκολα με πλασέ στην αριστερή γωνία του Παναγραφιωτικού έκανε το 2-0.




Με πέναλτι
Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Νίκος Νικολάου μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Ηλία Τσιγαρίδα με τον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο να καταλογίζει πέναλτι. Ο Κώστας Ρούσσης ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Κώστα Ιωάννου πέτυχε το 3-0. Ο Ρούσσης έφτασε τα 21 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.





Ακυρωθέν Μαλαϊ
Στο 36ο λεπτό ο Έλτον Μαλαϊ σκόραρε, όμως το γκολ που πέτυχε δεν μέτρησε αφού ο δεύτερος βοηθός Δημήτρης Γιαννιώτης τον είχε υποδείξει νωρίτερα σε θέση οφσάιντ.

4ο με Νικολάου


Ο Νίκος Νικολάου στο 36΄ κέρδισε την μπάλα μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και από πλάγια θέση με σουτ στην κλειστή αριστερή γωνία του Κώστα Ιωάννου σκόραρε για το 4-0.




Αμυντικά οι Αγραφιώτες
Η ομάδα των Αγράφων στα πρώτα 45΄ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της και δέχτηκε 4 τέρματα. Επιθετικά προσπάθησε και έγινε απειλητική σε 2-3 περιπτώσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Χαλκίδης πάσαρε στον Ρούσση που σούταρε εκτός περιοχής και ο Ιωάννου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία με τις γροθιές.
6΄: Μετά από τραγικό λάθος του Μούργκα, ο Κεφαλάς μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
10΄: Ο Μπόγδανος έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε εκτός περιοχής λίγο πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
12΄: Ο Μπόγδανος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Καραχαλίδης από κοντά με όμορφη κεφαλιά-«ψαράκι» στο κέντρο της εστίας έκανε το 1-0.
24΄: Ο Μπόγδανος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Ρούσση έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ιωάννου.
25΄: Ο Μπόνιας έκανε την κάθετη για τον Καραχαλίδη, που ανακάπηκε από αντίπαλο με την μπάλα να στρώνεται στον Ρούσση με πλασέ από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία των Αγράφων διαμόρφωσε εύκολα το 2-0.
30΄: Ο Νικολάου μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Τσιγαρίδα κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Ρούσσης με εκτέλεση χαμηλά στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε το 3-0.
36΄: Ο Νικολάου κέρδισε την μπάλα από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή και από πλάγια με σουτ στην κλειστή αριστερή γωνία των Αγράφων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
38΄: Πλασέ του Καραχαλίδη, ο οποίος είχε αποφύγει και τον Ιωάννου απέκρουσε προ της γραμμής σωτήρια ο Καραμπάς.

Αποβολή Προέδρου


Κατά την αποχώρηση των ομάδων για τα αποδυτήρια για το ημίχρονο ο Πρόεδρος του Παναγραφιωτικού Θύμιος Μούτσελος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο για τις αποφάσεις του και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να απομακρυνθεί εκτός αγωνιστικού χώρου για τα υπόλοιπα 45΄ λεπτά.



Β΄ μέρος

Προσωρινή διακοπή
Στο 48΄ ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι φωνάζοντας τους βοηθούς του κοντά, καθώς ο Πρόεδρος του Παναγραφιωτικού δεν περνούσε εκτός αγωνιστικού χώρου. Εν συνεχεία ο Θύμιος Μούτσελος απομακρύνθηκε και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.




Ανοιχτό ματς
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι άνοιξε με τις ομάδες να «χαλαρώνουν» και του Αγραφιώτες να κερδίζουν τις εντυπώσεις για την μαχητικότητα τους με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 5-3.

Τραυματισμός Παρασκευόπουλου
Στο 65΄ ο αριστερός μπακ του Αίολου Βασίλης Παρασκευόπουλος αποχώρησε τραυματίας λόγω τραβήγματος στον προσαγωγό. Την θέση του πήρε ο πιτσιρικάς Δημήτρης Κυλλής.


Μείωση με Μαντέκα


Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στο 68΄, όταν μετά την όμορφη κάθετη του Έλτον Μαλαϊ, ο Παναγιώτης Μαντέκας από κοντά πλάσαρε εύστοχα στην δεξιά γωνία του Κύρου Παπαβασιλείου και μείωσε σε 4-1.




Με φάουλ Μπόνια


Ο Κώστας Μπόνιας στο 73ο λεπτό εκτέλεσε φάουλ από μακρινή θέση και πλάγια αριστερά με την μπάλα να περνάει από όλους τον γκολκίπερ των Αγράφων να κάνει τραγικό λάθος και να καταλήγει στα δίχτυα για το 5-1.



Τέρμα Μαλαϊ


Στο 77ο λεπτό ο Αλέξανδρος Τόλης έκανε την μπαλιά για τον Έλτον Μαλαϊ, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με όμορφο πλασέ στην αριστερή γωνία του Αίολου σκόραρε για το 5-2.




Ίδιος «δράστης»
Ο Έλτον Μαλαϊ πήρε φόρα και συνέχισε το ματς σκοράροντας εκ νέου για 2η φορά. Στο 81΄ ο Αλέξανδρος Κεφαλάς πάσαρε στον Έλτον Μαλαϊ, που από τα όρια της περιοχής με έξοχο χαμηλό πλασέ στην δεξιά γωνία του Αίολου έγραψε το τελικό 5-3. Ο μέσος των Αγράφων σκόραρε το 3ο γκολ στο πρωτάθλημα. Όλα τα τέρματα του έχουν επετεύχθη ενάντια του Αιόλου.





Λήξη με τραυματισμό
Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης στις καθυστερήσεις του αγώνα συγκρούστηκαν οι Δημήτρης Κωσταρέλος των Αγράφων και Χρήστος Μπόγδανος του Παναγραφιωτικού.



Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Ο Μπόνιας πάσαρε στον Μπουμπουρή που από καλή θέση μέσα στην περιοχή πλάσαρε αδύναμα και ο Ιωάννου μπλόκαρε.
62΄: Χαμηλό σουτ του Μαντέκα εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία ο Παπαβασιλείου.
63΄: Ο Μπόνιας σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο γκολκίπερ των Αγράφων απέκρουσε με τις γροθιές.
68΄: Ο Μαλαϊ τροφοδότησε όμορφα τον Μαντέκα που από κοντά πλάσαρε εύστοχα στην δεξιά γωνία του Παπαβασιλείου και μείωσε σε 4-1.
73΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από μακρινή θέση και πλάγια αριστερά πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα (5-1).
77΄: Ο Τόλης έκανε την μπαλιά για τον Μαλαϊ, που με πλασέ στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου πέτυχε το 5-2.
81΄: Ο Κεφαλάς έδωσε στον Μαλαϊ, που εκτός περιοχής με χαμηλό πλασέ στην δεξιά γωνία του Αίολου διαμόρφωσε το τελικό 5-3.
83΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπόνια απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία ο Ιωάννου.

Κίτρινες Κάρτες
Μούργκας, Τσιγαρίδας, Προφήτης

Διακριθέντες
Αίολος: Μπόνιας, Μπόγδανος, Νικολάου
Παναγραφιωτικός: Μαλαϊ, Μαντέκας

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Αίολος): «Σήμερα έγινε ένα ωραίο παιχνίδι και ικανοποίησε τον κόσμο με τα 8 γκολ που είδε. Εμείς κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας 4 φορές, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες και εκεί πιστεύω ότι κρίθηκε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές που κάναμε, χάσαμε την συνοχή και δεν είχαμε τόσο καλή παρουσία. Μπορώ να πω ότι όμως ήταν μια καλή προπόνηση, συγχαρητήρια σε όσους αγωνίστηκαν, χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο.»





Ρέμμους Πάτρου (Παναγραφιωτικός): «Έγινε ένα καλό παιχνίδι με πολλά γκολ, εμείς θέλαμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση μετά την προηγούμενη άσχημη εμφάνιση μας. Είμαι ευχαριστημένος, τα παιδιά έδειξαν καλή διάθεση και τα πήγαν καλά απέναντι σε μια καλή ομάδα. Κοιτάζουμε το τελευταίο παιχνίδι με την Ποταμιά για να κλείσουμε την χρονιά.»





Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Μπόγδανος, Παρασκευόπουλος(65΄ λ.τρ. Κυλλής), Αζακάς, Μούργκας, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Χαλκίδης, Ρούσσης(46΄ Μπουμπουρής), Καραχαλίδης(51΄ Χρυσικός), Νικολάου

Παναγραφιωτικός (Ρέμμους Πάτρου): Ιωάννου, Μπλέντζος, Κωσταρέλος, Πάτρου, Μαλαϊ, Τσιγαρίδας, Δαράβαλης(53΄ Τόλης), Καραμπάς, Κεφαλάς, Μαντέκας(74΄ Προφήτης), Κατσαρός

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος