Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Τριανταφυλλόπουλος και Ρεσίτης «ακτινογραφούν» τον αυριανό τελικό














Δυο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα βρεθούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στο βασικό σχήμα των ομάδων τους και θα έχουν ενεργό ρόλο στον αυριανό τελικό κυπέλλου Ευρυτανίας Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι απαντούν στις ίδιες ερωτήσεις μας σε ξεχωριστές συνεντεύξεις στο ''Evrytania Sport''.
Πρόκειται για τον αρχηγό και μεσοαμυντικό του Αιόλου Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο και τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΚ Δημήτρη Ρεσίτη. Οι δυο τους έχουν αγωνιστεί αρκετές φορές ως αντίπαλοι στο «El Clásico» του νομού και η κουβέντα μαζί τους παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Διαθέτουν αμφότεροι και ποδοσφαιρικές παραστάσεις από την Δ΄ Εθνική, έχοντας κατακτήσει εγχώριους τίτλους.
Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, γεννημένος στις  19-10-1982 έχει μια πολυετή θητεία στην ομάδα του Προφήτη Ηλία και αποτελεί την «σημαία» του συλλόγου στο γήπεδο. Από το 2007 και ύστερα ανήκει στην ομάδα, της οποίας υπήρξε φυσικά και παλαιότερα μέλος. Επιπλέον έχει παίξει στον Άγιο Νικόλαο και στον Αστέρα Αγίας Τριάδας
Ο Δημήτρης Ρεσίτης έχει γεννηθεί στις 8-10-1991 και υπερασπίζεται την εστία του ΑΠΟΚ, αποτελώντας αναντικατάστατο στέλεχος του. Επέστρεψε στην ομάδα το 2014, ενώ έχει παίξει επιπλέον ελάχιστα στον Ευρυτανικό και στον Αίολο. Έχει περάσει και τα σύνορα του νομού με δυο ιστορικά σωματεία, τον Α.Ο. Καρδίτσας(2012-2013) και τον Απόλλωνα Λάρισας(2013-2014).

Η συνέντευξη των δυο ποδοσφαιριστών έχει ως εξής:

Evrytania Sport:  Πως ήταν το κλίμα στην ομάδα σας μέσα στην βδομάδα και πως κύλησε η προετοιμασία;
Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος(Αίολος): «Ευχαριστώ καταρχάς την σελίδα σας για την πρόσκληση πριν το παιχνίδι. Η προετοιμασία κύλησε όπως αναμενόταν με βάση τα στάνταρ της ομάδας. Δεν άλλαξε κάτι από τα προηγούμενα παιχνίδια. Πάντα το κλίμα στην ομάδα μας είναι καλό και αυτό φαίνεται από τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων.»

Δημήτρης Ρεσίτης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Όλoι οι συμπαίκτες μου προσπάθησαν πολύ στις προπονήσεις. Δουλέψαμε αρκετά καλά πιστεύω για αυτόν τον αγώνα και δεν είχαμε κάποιο απρόοπτο. Είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι ότι έχουμε έναν τελικό μπροστά μας και ο καθένας θα διαχειριστεί τον εαυτό του όσο το δυνατόν καλύτερα. Το περιμέναμε πως και πως. Πιστεύω ότι ο καθένας που θα κληθεί να αγωνιστεί θα δώσει το 110% των δυνατοτήτων του.»

Evrytania Sport: Που πιστεύετε ότι θα κριθεί ο τελικός;
Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος(Αίολος): «Και οι δυο ομάδες και σε φυσική κατάσταση, αλλά και σε τακτική είναι θεωρώ στο ίδιο επίπεδο. Δεν έχουν διαφορές και επομένως πιστεύω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θα κριθεί πιστεύω στα ομαδικά λάθη περισσότερο της κάθε ομάδας.»

Δημήτρης Ρεσίτης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ένας τελικός πάντα έχει δυνατές μονομαχίες, πόσο μάλλον όταν είναι ντέρμπι ανάμεσα σε δυο καλές ομάδες, οι οποίες προσπαθούν μέχρι το τέλος του αγώνα να πάρουν το κύπελλο. Πιστεύω ότι οι στημένες φάσεις θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί εκεί παίζονται κυρίως τα μεταξύ μας παιχνίδια. Για μένα αυτό που μετράει είναι να παίξεις με μυαλό, να είσαι συγκεντρωμένος και ήρεμος στο τι θέλεις να πετύχεις. Αυτήν την φορά θεωρώ ότι είμαστε πιο σοβαροί, πιο οργανωμένοι και θέλω να πιστεύω ότι πλέον έχουμε συνειδητοποιήσει σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Αυτό θα φανεί και στον αγώνα.»

Evrytania Sport: Ο Αίολος έχει κατακτήσει την τελευταία 2ετια τρεις τίτλους εις βάρους του ΑΠΟΚ(2 πρωταθλήματα-1 κύπελλο). Θεωρείτε ότι πλέον έχει «αέρα» νικητή;
Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος(Αίολος): «Θεωρώ ότι έτυχε τα προηγούμενα χρόνια να είναι ο ΑΠΟΚ, θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη ομάδα. Ότι υπάρχει αέρας και ψυχολογία εις βάρος του αντιπάλου μας ισχύει.»

Δημήτρης Ρεσίτης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ναι πράγματι ο Αίολος είναι δις πρωταθλητής Ευρυτανίας, έχει πάρει και κύπελλο. Σίγουρα η προσπάθεια που έχει γίνει στον Αίολο απέδωσε καρπούς τα τελευταία χρονιά, μιλώντας πάντοτε για τα τρόπαια. Αν και ήμασταν σε κακή κατάσταση εμείς αγωνιστικά, παρουσιαστήκαμε αρκετά ανταγωνιστικοί και δυσκολέψαμε τον Αίολο στην προσπάθεια του για την κορυφή. Δεν επέβαλλε τον ρυθμό του ο Αίολος σε κανένα παιχνίδι εμείς μπαίναμε και προσπαθούσαμε να κάνουμε παιχνίδι. Απλά από θέμα τίτλων είναι επιτυχημένος και έχει συνδυάσει την προσπάθεια που έχει γίνει στην ομάδα με τρόπαια. Αυτό που μετρά στο τέλος είναι τα τρόπαια. Αυτό θα πρέπει εμείς να το σταματήσουμε και να επιστρέψουμε στους τίτλους.»

Evrytania Sport: Τι αναμνήσεις έχετε από τα ντέρμπι αυτά;  Σας έχει μείνει κάποιο χαραγμένο στην μνήμη;
Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος(Αίολος): «Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αρκετές αναμετρήσεις μεταξύ των δυο ομάδων, στις οποίες έχουν κριθεί όλοι οι τίτλοι. Σχεδόν όλοι μου είναι χαραγμένοι, γιατί σε όλες υπήρχε ανατροπή του σκορ. Δεν έχω να ξεχωρίσει κάποιο συγκεκριμένο ντέρμπι, διότι σε όλα κρίθηκαν τίτλοι.»

Δημήτρης Ρεσίτης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Δεν θα μπορέσω να ξεχάσω ποτέ το παιχνίδι που χάσαμε το πρωτάθλημα, που θέλαμε μόνο νίκη (Το 2-2 του 2015) και δεχθήκαμε την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό. Ήταν ένα παιχνίδι με έντονα συναισθήματα, οι συμπαίχτες μου πίεζαν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο για την ανατροπή η οποία ήρθε  στο 86΄ με ένα εξαιρετικό γκολ του Μπακαλίδη, στο σημείο αυτό εγώ εξ αιτίας της απουσίας μου από την ομάδα (έκανα την θητεία μου) δεν μπόρεσα να ελέγξω τα συναισθήματα μου να συνεχίσω να έχω κρύο αίμα λειτούργησα σαν φίλαθλος και όχι σαν ποδοσφαιριστής. Εκείνο το παιχνίδι θα το σκέφτομαι πάντα, γιατί είναι ο ορισμός του ότι τίποτα δεν τελειώνει αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής.»


Evrytania Sport: Οι δυο ομάδες έχουν παίχτες εκτός Ευρυτανίας. Θα κάνουν την διαφορά αυτοί η ντόπιοι;
Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος(Αίολος): «Θεωρώ ότι και στις δυο ομάδες υπάρχουν παίχτες με προσωπικότητα. Ο καθένας έχει αφήσει το στίγμα του σε τοπικό, αλλά και σε Πανελλήνιο επίπεδο. Είναι ένα παιχνίδι όμως. Μπορεί να βρεθούν και σε καλή και σε κακή ημέρα. Είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς και προσπάθειας επομένως.»

Δημήτρης Ρεσίτης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Πιστεύω οι εκτός Ευρυτανίας παίχτες είναι όλοι τους αξιόλογοι και έχουν δείξει ότι ήρθαν να βοηθήσουν τις ομάδες τους. Ο καθένας έχει κάνει την δική του πορεία στο ποδόσφαιρο. Θα μιλήσω πρώτα για τον Αίολο, Οι παίχτες που διαθέτει, για μένα είναι οι καλύτεροι που θα μπορούσε να έχει. Είναι και κάποια παιδιά που επέστρεψαν, οι οποίοι έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν, διότι ξέρουν την ομάδα και το επίπεδο της Ευρυτανίας. Κατά την γνώμη μου ο φετινός Αίολος είναι ο καλύτερος στην ιστορία του.  Για την δική μου ομάδα ,οι εκτός Ευρυτανίας παίχτες μας είναι εξαιρετικοί, μας βοήθησαν από την αρχή ,είναι σημαντικό γιατί υπήρξαν συμπαίχτες και σε άλλες ομάδες και γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά κυρίως θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό και έχουν ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας, καθώς είναι πολύ καλοί χαρακτήρες. Το χειμώνα ήρθαν άλλα δύο παιδιά, οι οποίοι θα βοηθήσουν και αυτοί πάρα πολύ στην συνέχεια. Για εμάς τους ντόπιους, είναι ευχής έργον, που έχουμε όλους αυτούς. Αναβαθμίζουν το πρωτάθλημα και σε κάνουν να δώσεις το κάτι παραπάνω. Τώρα, όσον αφορά στο κύπελλο αλλά και στην συνέχεια του πρωταθλήματος, η ποιότητα των ξένων και το πάθος και η αγάπη των ντόπιων προς την ομάδα τους θα αποτελέσει το κύριο όπλο των δύο προπονητών για να βγάλουν εις πέρας τα δικά τους σχέδια.»

Evrytania Sport: Τι διαφορετικό έχει μια αναμέτρηση μεταξύ ΑΠΟΚ και Αιόλου;
Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος(Αίολος): «Είναι οι δυο ιστορικότερες ομάδες στον νομό μας. Είναι ένα τοπικό κλασικό ντέρμπι, όταν βρίσκονται στην ίδια κατηγορία. Είναι φυσιολογικό επομένως να είναι κάτι το διαφορετικό και δεν θέλω να μειώσω τις υπόλοιπες ομάδες του τοπικού.»

Δημήτρης Ρεσίτης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σε ένα ντέρμπι ΑΠΟΚ-Αίολος, όπως και σε κάθε ντέρμπι έτσι και εδώ στην Ευρυτανία κυριαρχεί το πάθος, η δύναμη μεταξύ αυτών των ομάδων. Είναι ένα ματς κυριαρχίας για τον νομό. Ο Αίολος τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται πολύ δυνατός, έχει μεγαλώσει , έχει κάνει ανταγωνιστική ομάδα. Είναι ένας άξιος αντίπαλος και χαίρεσαι να παίζεις με αυτόν.»

Evrytania Sport: Σχολιάστε μας το παιχνίδι πρωταθλήματος, το οποίο έληξε ισόπαλο με 0-0.
Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος(Αίολος): «Θεωρώ ότι ήταν ένα παιχνίδι περισσότερο αναγνωριστικό και για τις δυο ομάδες, διότι έγιναν πολλές αλλαγές διοικητικά και ποδοσφαιρικά και στα δυο σωματεία. Ούτε κρίθηκε, ούτε χάθηκε κάτι. Βάσει των ευκαιριών θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι.»

Δημήτρης Ρεσίτης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Το πρώτο ματς τελείωσε 0-0. Ήταν ένα άνοστο παιχνίδι με λίγες καλές φάσεις, οι περισσότερες για τον Αίολο. Είχε καλύτερες φάσεις, ενώ υπήρξαν δυνατά μαρκαρίσματα. Ήταν ένα ανούσιο παιχνίδι, αναγνωριστικό και για τις δυο ομάδες, οι οποίες μετρούσαν τις δυνάμεις τους. Δεν πιστεύω ότι ήταν καθρέφτης τους για το πως θα κινηθούν στο κύπελλο, αλλά και για την συνέχεια του πρωταθλήματος και τα μπαράζ.»

Evrytania Sport: Στις αναμετρήσεις ΑΠΟΚ-Αίολου βλέπουμε αρκετά νεύρα και ένταση εντός αγωνιστικού χώρου. Υπάρχουν καλές ή κακές σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών;
Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος(Αίολος): «Όλοι θέλουν να κερδίσουν μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχουν προσωπικά μεταξύ των παιχτών. Είμαστε και κλειστή κοινωνία στο Καρπενήσι. Είναι όλα μέσα στο παιχνίδι, για τα 90 λεπτά και δεν υπάρχει κάτι επί προσωπικού από κανέναν.»

Δημήτρης Ρεσίτης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια έχθρα πέραν του γηπέδου μεταξύ των παιχτών, έχθρα μιλάμε πάντοτε εντός εισαγωγικών. Είναι οι δυο καλύτερες ομάδες. Θα παίξουν σε έναν τελικό κυπέλλου, γεγονός που σημαίνει πάθος και ότι δεν είναι φιλικό. Σίγουρα στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα παιχνίδια υπάρχουν σκληρά μαρκαρίσματα, κάποιες αψιμαχίες. Για μένα είναι φυσιολογικό, όμως αυτό είναι μόνο εντός αγωνιστικού χώρου. Οι σφυγμοί εκείνη την στιγμή είναι πολύ υψηλοί. Όταν όμως σφυρίξει ο διαιτητής δίνεις το χέρι στον αντίπαλο και τελειώνουν τα πάντα.»

Evrytania Sport: Θα θέλαμε να δώσετε ένα μήνυμα κλείνοντας στον κόσμο της ομάδας σας και σε αυτούς που θα έρθουν να δουν τον τελικό.
Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος(Αίολος): «Προς τους φίλους της ομάδας  του Αιόλου καταρχάς θέλω να τους πω πως θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, για να κατακτήσουμε έναν ακόμη τίτλο, που είναι ο ένας από τους δυο στόχους μας, μαζί με το πρωτάθλημα. Γενικώς για τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο να έρθει με την σκέψη και την ψυχολογία ότι θα δει ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες. Σας ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκληση»

Δημήτρης Ρεσίτης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Καταρχάς θα ήθελα να καλέσω όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου του νομού να έρθουν στο γήπεδο, να γίνει μια γιορτή αντάξια του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου και των δυο ομάδων. Όσον αφορά τους δικούς μας φίλους να ξέρουν ότι θα δώσουμε τα πάντα για την ομάδα αυτή. Τα δυο τελευταία χρόνια ήταν τα χειρότερα. Θέλω να πιστεύω ότι αποτελούν παρελθόν, αρχής γενομένης από το Σάββατο. Θα κάνουμε τα πάντα να επιστρέψει η ομάδα στους τίτλους, εκεί που ανήκει, να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας και της φανέλας, κάτι που δεν κάναμε τα δυο τελευταία χρόνια. Θα προσπαθήσουμε να το αντιστρέψουμε αρχής γενομένης από το Σάββατο. Είναι ένας τελικός, κρύβει πολλές ιδιαιτερότητες και αστάθμητους παράγοντες. Όλα μπορούν να συμβούν. Εμείς δουλεύουμε όσον το δυνατόν καλύτερα για να επιστρέψει ο «ΑΠΟΚ Το Βελούχι 1968» στην θέση του. Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση»


Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος