Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη 1-1

Ισόπαλο με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Α΄ Ευρυτανίας ανάμεσα σε ΑΠΟΚ Βελούχι και Μυρίκη. Οι «κόκκινοι» τερμάτισαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμολογικό αβαντάζ εν όψει των Play Off.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (2/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και την παρακολούθησαν περίπου 150 θεατές.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έκανε κακή εμφάνιση και δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως υπέπιπτε σε αρκετά λάθη στην επιθετική του ανάπτυξη. Βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο 31ο λεπτό, με την ισοφάριση να έρχεται στο 87΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άλεξ Μπακαλίδη.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου έπαιξε το γνώριμο στυλ των αντεπιθέσεων και παραλίγο να φτάσει σε μια σπουδαία επικράτηση, όπου θα τις έδινε «αέρα» 2 πόντων στα Play Off έναντι τον αντιπάλων της. Ο Κώστας Σταμούλης άνοιξε το σκορ στο 31΄, με την ισοφάριση να έρχεται από την «άσπρη βούλα» 3 λεπτά πριν το φινάλε και με έντονες διαμαρτυρίες για τον καταλογισμό του πέναλτι.
Η Μυρίκη τερμάτισε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 29 πόντους, ενώ ο ΑΠΟΚ ακολούθησε ως δεύτερος με 28.

Αρκετός κόσμος
Το ντέρμπι της Α΄ Ευρυτανίας προσέλκυσε αρκετούς φιλάθλους, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 150 θεατών.


Στο 87΄ έχασε το +2
Η Μυρίκη «άγγιξε» μια σημαντική νίκη, η οποία θα τις έδινε προβάδισμα 2 πόντων στα Play Off από τον ΑΠΟΚ και τον Αίολο. Η ισοφάριση ήρθε με πέναλτι στο 87΄.

Πρώτη με 29
Οι «κόκκινοι» του Δημήτρη Αντωνίου τερμάτισαν στην 1η θέση της βαθμολογίας με 29 πόντους, έναντι 28 του ΑΠΟΚ. Ωστόσο με το ισόπαλο αποτέλεσμα οι δυο ομάδες ξεκινούν και οι δυο με 3 βαθμούς στα Play Off. Την περίοδο 2013-2014 η Μυρίκη είχε κατακτήσει ξανά την πρωτιά στην κανονική διάρκεια, κερδίζοντας στην συνέχεια τον τίτλο.

Δεύτερο 1-1
Μετά το 1-1 ενάντια στην Ποταμιά η Μυρίκη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έφερε ισοπαλία με το ίδιο σκορ.

Βασικοί Ξαγάρας-«Μπάκα»-Φλωράκης

 












Το Βελούχι είχε 3 νέα πρόσωπα στο βασικό του σχήμα σε σύγκριση με το ματς της περασμένης Κυριακής ενάντια στην Φραγκίστα. Ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, ο Άλεξ Μπακαλίδης αγωνίστηκε στην μεσαία γραμμή και ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία Δεξιά) άρχισε βασικός ως αριστερός μέσος. Αντικατέστησαν τους: Βαγγέλη Αθανασόπουλο, Παναγιώτη Κόλλια (Έμειναν στον πάγκο) και Ηλία Ρίζο (Απουσίαζε).

Άρχισαν Σκοτίδας & Τσιλίκας

 












Η φιλοξενούμενη Μυρίκη έκανε 2 αλλαγές στο βασικό της σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι ενάντια στην Ποταμιά. Ο Θωμάς Σκοτίδας (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε ως κεντρικός αμυντικός και ο Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία Δεξιά) αγωνίστηκε ως μεσοεπιθετικός. Πήραν τις θέσεις των: Γρηγόρη Τάσιου (Έπαιξε ως αλλαγή) και Δημήτρη Ίβρου (Έμεινε στον πάγκο).

Α΄ Μέρος

Πήρε την κατοχή
Το Βελούχι είχε την κατοχή της μπάλας, όμως στα πρώτα 45΄ βρήκε απέναντι του μια σφιχτή άμυνα κάνοντας μόλις 2 τελικές προσπάθειες.

Απειλούσε με αντεπιθέσεις
Η Μυρίκη έπαιξε το γνώριμο παιχνίδι των αντεπιθέσεων και σε μια από αυτές σκόραρε στο 31΄. Προηγουμένως είχε απολέσει 3 καλές στιγμές από το 12ο έως το 18ο λεπτό.

Δεν συγχώρησε


Ο εξαιρετικός Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) δεν συγχώρησε το λάθος της άμυνας του ΑΠΟΚ και σκόραρε στο 31΄. Ο Φώτης Ζαχαράκης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και μετά από ασυνεννοησία των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΚ ο Κώστας Σταμούλης με σουτ στην δεξιά γωνία του Δημήτρη Ρεσίτη έκανε το 0-1. Ο «Σταμ» με 15 γκολ αναδείχτηκε 2ος σκόρερ της κατηγορίας.






Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Σταμούλης πάσαρε στον Παχή, που σούταρε με φάλτσο εκτός περιοχής, με τον Ρεσίτη να αποκρούει σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
13΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, ο Σταμούλης ελίχτηκε από τα δεξιά και σούταρε από πλάγια λίγο πάνω από το τέρμα του Ρεσίτη.
18΄: Ο Παχής τροφοδότησε τον Τσιλίκα, που ελίχτηκε όμορφα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.
21΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Μπουγιώτα, που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε και ο Τσαντήλας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
31΄: Ο Ζαχαράκης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Σταμούλης εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στο κέντρο της άμυνας του ΑΠΟΚ και με σουτ στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη έγραψε το 0-1.
40΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Κουτσουπιάς έκανε την κεφαλι, αμυντικός της Μυρίκης απέκρουσε προ της γραμμής και νέα κεφαλιά του Συγκελόπουλου μπλοκαρίστηκε από τον Τσαντήλα.

Β΄ Μέρος

Ίδιο τέμπο
Ο ΑΠΟΚ και στο δεύτερο μέρος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ανδρέα Τσαντήλα. Αντίθετα οι «κόκκινοι» έχοντας και το υπέρ τους σκορ αμύνθηκαν και προσπάθησαν να απειλήσουν μέσα από αντεπιθέσεις.

Διαμαρτυρίες για πέναλτι
Στο 63ο λεπτό οι παίκτες του ΑΠΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, θεωρώντας ότι το φάουλ του Κώστα Γενιτσαρόπουλου πάνω σε αντίπαλο του είχε γίνει εντός της μεγάλης περιοχής.




Ισοφάριση με «Μπάκα»


Στο 85ο λεπτό ο Μίλτος Μπουγιώτας έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Θωμά Σκοτίδα και ο διαιτητής Δημήτρης Κουρλός καταλόγισε πέναλτι. Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών στο 87΄ και με χαμηλή εκτέλεση στην αριστερή γωνία του Ανδρέα Τσαντήλα ισοφάρισε σε 1-1. Ο «Μπάκα» έφτασε τα 5 γκολ.





Αμφισβήτησαν την παράβαση
Η αναμέτρηση διακόπηκε για περίπου 2 λεπτά, αφού άνθρωποι των δυο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές της Μυρίκης αμφισβήτησαν το πέναλτι και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή Δημήτρη Κουρλό.





Συμμετοχή Λιάγκα


Ο Κώστας Λιάγκας πραγματοποίησε την πρώτη του φετινή εμφάνιση με την Μυρίκη.

Διαμαρτυρίες για τον χρόνο
Μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Δημήτρη Κουρλού οι προπονητές των δυο ομάδων διαμαρτυρήθηκαν στο ρέφερι για τον χρόνο των καθυστερήσεων. Ο ρέφερι σφύριξε την λήξη με την συμπλήρωση του 2ου λεπτού του έξτρα χρόνου, ενώ προηγουμένως είχε υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή στην φάση του πέναλτι.



Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Σουτ του Χαλλή εκτός περιοχής απέκρουσε ο πορτιέρο της Μυρίκης.
63΄: Εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου Α. από καλή θέση απέκρουσε με τις γροθιές ο πορτιέρο της Μυρίκης.
72΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Πλεξίδας έδωσε στον Τάσιο που σούταρε από καλή θέση και ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ μπλόκαρε.
78΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Παχή στο πρώτο δοκάρι έφυγε άουτ.
85΄: Ο Μπουγιώτας έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σκοτίδα και ο κ. Κουρλός καταλόγισε το πέναλτι.
87΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε εύστοχα και με χαμηλή εκτέλεση στην αριστερή γωνία της Μυρίκης ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Κίτρινες Κάρτες
Ξαγάρας, Κουτσούμπας, Γενιτσαρόπουλος Κ., Σκοτίδας, Τσιλίκας, Παχής

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Λάππας, Μπουγιώτας
Μυρίκη: Τσιλίκας, Σταμούλης, Ζαχαράκης, Γενιτσαρόπουλος Κ.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήμασταν πάλι στο ίδιο έργο θεατές, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και κυνηγούσαμε το αποτέλεσμα. Δεν νομίζω ότι είναι σύμπτωση, τόσες φορές που κάναμε λάθη πίσω στην άμυνα μας. Δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι, ίσως και το άγχος παίζει σημαντικό ρόλο και δεχόμαστε γκολ που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα τα δεχόμασταν. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω ήμασταν αρκετά καλύτεροι, κλείσαμε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και τελικά καταφέραμε και φτάσαμε στην ισοφάριση και ξεκινάμε τα μπαράζ από την ίδια αφετηρία με την ομάδα της Μυρίκης. Και να κερδίζαμε δεν θα άλλαζε κάτι για εμάς, απλά θα ήταν μόνο για ψυχολογικούς λόγους. Νομίζω ότι ποιοτικά είμαστε καλύτεροι από όλες τις ομάδες, βέβαια αυτό θα πρέπει να το αποδεικνύουμε μέσα στο γήπεδο. Οι υπόλοιπες 3 ομάδες έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, το να διώχνουν την μπάλα, να κάνουν καθυστερήσεις και να προσπαθούν να κλέψουν το παιχνίδι. Εμείς προσπαθούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι στα ίσα και νομίζω ότι στο τέλος η ομάδα που θα δικαιωθεί είναι αυτή που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Μυρίκης, αγωνίστηκε μέσα σε αθλητικά πλαίσια και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες για την καλή προσπάθεια που έκαναν στο σημερινό τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στο παιχνίδι, πιστεύω ότι κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μια πάρα πολύ καλή αγωνιστική παρουσία και προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι όσο το δυνατόν καλύτερα με το 1-0 που προηγούμασταν. Στην συνέχεια βέβαια ισοφαριστήκαμε και ούτος ή άλλως είναι ένα αποτέλεσμα, το οποίο είναι πάλι θετικό για εμάς. Θέλω να συγχαρώ για ακόμη μια φορά για την μεγάλη προσπάθεια τα δικά μου παιδιά, τελειώσαμε πρώτοι στην κανονική περίοδο. Οι αγώνες κατάταξης ξεκινούν, που είναι ένα άλλο ξεχωριστό πρωτάθλημα, μίνι πρωτάθλημα 6 αγώνων και εκεί όλοι θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πιστεύω ότι αυτός που θα έχει την δύναμη, την θέληση και το εσωτερικό κίνητρο της διάκρισης στο τέλος θα κόψει πρώτος το νήμα. Να ευχηθώ να γίνουν πολύ καλά παιχνίδι έτσι ώστε να είναι διαφήμιση για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο και κλείνοντας να δώσω συγχαρητήρια και στην διαιτησία.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Λάππας, Κουτσουπιάς, Χαλλής(56΄ Γενιτσαρόπουλος Α.), Δημητρίου, Μπουγιώτας, Φλωράκης(46΄ Κουτσούμπας), Μπακαλίδης

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Τσαντήλας, Πλεξίδας, Θεοχάρης(66΄ Τάσιος), Σκοτίδας, Γενιτσαρόπουλος Κ., Μαντέκας, Ζαχαράκης, Λέρης, Τσιλίκας(92΄ Λιάγκας), Σταμούλης, Παχής

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος