Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Αίολος-Ποταμιά 2-0

Με τέρματα των: Τόλη Φούκα και Νίκου Νικολάου στην επανάληψη ο Αίολος συνέχισε τα «τρίποντα», επικρατώντας με 2-0 της μαχητικής Ποταμιάς.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 70-80 θεατών.
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου μετά από ένα κακό πρώτο μέρος ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο 45λεπτο και «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Ποταμιάς, φτάνοντας στην πολυπόθητη νίκη. Ο Τόλης Φούκας στο 60΄ και ο Νίκος Νικολάου στο 90΄ σημείωσαν τα νικητήρια τέρματα των κυπελλούχων Ευρυτανίας. Στο πρώτο μέρος ο Αίολος είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα ήταν και σε αυτό το ματς ανταγωνιστική και προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην επανάληψη έμεινε από δυνάμεις και όπως και στον ματς της πρεμιέρας με τον ΑΠΟΚ δέχτηκε γκολ σε καθοριστικό χρονικό σημείο. Οι Μεγαλοχωρίτες παρότι ολοκλήρωσαν με 10 λόγω τραυματισμού του Δημήτρη Μπισμπίκη έχασαν μεγάλη στιγμή για την ισοφάριση στο 88΄ με τον Δημήτρη Ζαλοκώστα.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Αίολος αγωνίζεται το Σάββατο (6/5) με τον ΑΠΟΚ, ενώ η Ποταμιά παίζει την Κυριακή (7/5) με την Μυρίκη. Ο Αίολος έφτασε τους 8 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά παρέμεινε στους μηδέν.

Μικρό ενδιαφέρον
Παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές με την θερμοκρασία κοντά στους 25 βαθμούς, η Σαββατιάτικη αναμέτρηση των Play Off έγινε παρουσία περίπου 70-80 θεατών.


Βασικός ο Μαντζιούτας


Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας προχώρησε μόλις σε μια αλλαγή σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας ενάντια στον ΑΠΟΚ. Ο Κώστας Μαντζιούτας ξεκίνησε βασικός παίζοντας στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Αλέξη Μπολοβίνο, παίρνοντας την θέση του Ηλία Σαπούνη που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή.

Στην 11αδα Μούργκας & Μπόγδανος

 












Ο Λάκης Αναστασόπουλος παρέταξε τον Αίολο με δυο νέα προσωπα στην αρχική του 11αδα σε σύγκριση με το ματς με την Μυρίκη. Ο Κυριάκος Μούργκας (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο κέντρο της άμυνας και ο Χρήστος Μπόγδανος (Φωτογραφία Δεξιά) ξεκίνησε ως πλάγιος χαφ. Αντικατέστησαν τους τραυματίες Πάνο Αζακά και Κώστα Ρούσση.

2Χ2
Ο Αίολος έχει κάνει το 2στα2 στα Play Off και βρίσκεται σε τροχιά τίτλου. Αντίθετα η Ποταμιά μπήκε με ήττες στα Play Off.

Α΄ Μέρος

Κακό 45λεπτο
Κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο έγινε με τις καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Διαβασμένη η Ποταμιά
Ο Αίολος δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό του, βρίσκοντας απέναντι του μια πολύ καλά «διαβασμένη» Ποταμιά, που τον περιόρισε και προσπάθησε να γίνει απειλητική μέσα από αντεπιθέσεις.

Δοκάρι με Τριανταφυλλόπουλο


Οι τυπικά γηπεδούχοι παραλίγο να ανοίξουν το σκορ στο 41ο λεπτό, όταν ο Έλβις Στύλα «έστρωσε» την μπάλα στον Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο, που σούταρε ψηλοκρεμαστά εκτός περιοχής με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.


Παρατήρηση στον 4ο
Στο 44ο λεπτό ο επί σειρά ετών πρώην γενικός γραμματέας του Αίολου Σεραφείμ Λερογιάννης εισήλθε στον περιβάλλοντα χώρο του αγωνιστικού χώρου επισημαίνοντας στον 4ο διαιτητή Λάμπρο Κολοκώτσιο, ότι κακώς αφήνει στον αγωνιστικό χώρο άτομα που δεν επιτρέπονται να βρίσκονται στο γήπεδο εν ώρα επίσημου ματς. Συγκεκριμένα εντός γηπέδου βρίσκονταν 3-4 θεατές στην πλευρά του κλειστού σταδίου, αλλά και ένας αθλητής στίβου που έτρεχε στον στίβο. Ακολούθησε έντονος διάλογος των δυο ανδρών με τον Σεραφείμ Λερογιάννη, ο οποίος αφού πραγματοποίησε την σωστή του παρατήρηση βγήκε  εκτός αγωνιστικού χώρου.


Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Λιάνγκος έκανε την μπαλιά και μετά το λάθος του Παπαβασιλείου, ο Γιαννακόπουλος πάσαρε παράλληλα με το δεξί δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης ο Κβελαξβίλι σούταρε εκτός περιοχής και αριστερά πάνω από την εστία του Αίολου.
20΄: Ο Νικολάου έβγαλε σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Καραχαλίδη από το ύψος του πέναλτι έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
29΄: Ο Κβελαξβίλι σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Ζαραβέλη Κ. έφυγε πάνω από το τέρμα του Παπαβασιλείου.
41΄: Ο Στύλα έστρωσε όμορφα στον Τριανταφυλλόπουλο, που σούταρε ψηλοκρεμαστά εκτός περιοχής, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.

Β΄ Μέρος

Βελτίωση Αίολου
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία βελτίωσε την εικόνα της στο δεύτερο μέρος και έφτασε στην νίκη.

Έμεινε από δυνάμεις
Η Ποταμιά φάνηκε να μην μπορεί να έχει την ίδια ζωντάνια και στα 90΄ λεπτά του ματς και όσο περνούσε η ώρα η κόπωση ήταν εμφανής. Ωστόσο δεν «παράτησε» το ματς και είχε τις δικές της στιγμές για το γκολ.

Η λύση ξανά με Φούκα


Ο Τόλης Φούκας στο ίδιο χρονικό σημείο με το ματς της πρεμιέρας με την Μυρίκη έδωσε την λύση βάζοντας μπροστά την ομάδα του για 2ο συνεχόμενα ματς, με τον Νίκο Νικολάου να πιστώνεται την ασίστ όπως και στο ματς με την Μυρίκη. Στο 60ο λεπτό λοιπόν ο Νίκος Νικολάου με συστημένη μπαλιά βρήκε μέσα στην περιοχή και δεξιά τον Τόλη Φούκα που με σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς έκανε το 1-0.





Ολοκλήρωσε με 10


Η Ποταμιά ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο, αφού στο 82΄ αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία). Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας είχε ολοκληρώσει 5 λεπτά νωρίτερα τις αλλαγές του.



Σπουδαία στιγμή


Οι Μεγαλοχωρίτες αν και με παίκτη λιγότερο έχασαν στο 88΄ σπουδαία στιγμή για την ισοφάριση. Ο Γιάννης Ζαλοκώστας σέντραρε από τα δεξιά, ο Γιώργος Φαρμάκης έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία) πλάσαρε εξ επαφής με τον Κύρο Παπαβασιλείου να αποκρούει σωτήρια.


Το «τελείωσε» ο Νικολάου


Ο Νίκος Νικολάου «τελείωσε» το ματς στο 90ο λεπτό δίνοντας «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα του. Ο Χρήστος Μπόγδανος έκανε έξοχη προσπάθεια από δεξιά, «άδειασε» τους αντιπάλους του έβγαλε σέντρα και ο Νίκος Νικολάου στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 2-0.




Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Κβελαξβίλι έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Ζαλοκώστας Δ. πήρε την κεφαλιά και ο Παπαβασιλείου απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
52΄: Ο Μπόνιας πάσαρε στον Μπόγδανο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του Μεριγκούνη.
59΄: Ο Κβελαξβίλι πάσαρε στον Ασίκογλου, ο οποίος σούταρε χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι.
60΄: Ο Νικολάου έκανε την μπαλιά για τον Φούκα που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς έκανε το 1-0.
80΄: Ο Μπόνιας έδωσε στον Στύλα, που σούταρε και ο Μεριγκούνης απέκρουσε.
82΄: Ο Ασίκογλου πάσαρε στον Μπισμπίκη, που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής λίγο πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
88΄: Ο Ζαλοκώστας Ι. σέντραρε από τα δεξιά, ο Φαρμάκης πήρε την κεφαλιά-πάσα και ο Ζαλοκώστας Δ. πλάσαρε εξ επαφής με τον Παπαβασιλείου να αποκρούει σωτήρια.
90΄: Ο Μπόγδανος έκανε έξοχη προσπάθεια από τα δεξιά, σέντραρε και ο Νικολάου στο δεύτερο δοκάρι από κοντά σε κενή εστία εύκολα με σουτ έκανε το τελικό 2-0.
93΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Ζαλοκώστα Δ. απέκρουσε σε κόρνερ ο Παπαβασιλείου.
94΄: Ο Χρυσικός έδωσε στον Νικολάου, ο οποίος άνοιξε το κοντρόλ στο τετ α τετ, με τον πορτιέρο Μεριγκούνη να μπλοκάρει σωτήρια.

Πανηγυρισμοί νικητών
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Αίολου πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου την 2η επιτυχία τους στα μπαράζ.



Κίτρινες Κάρτες
Καραχαλίδης, Γιαννακόπουλος, Μαντζιούτας Κ.

Διακριθέντες
Αίολος: Φούκας, Στύλα, Μπόγδανος, Νικολάου
Ποταμιά: Ζαλοκώστας Δ., Μαντζιούτας,  Κβελαξβίλι

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Αίολος): «Νομίζω ότι και σήμερα κάναμε ένα καλό παιχνίδι, είχαμε καλό ρυθμό και κερδίσαμε δίκαια. Κάναμε κάποια ατομικά λάθη και ευτυχώς που ο αντίπαλος δεν τα εκμεταλλεύτηκε. Κοιτάζουμε τον επόμενο αγώνα, έχουμε  μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε κατάλληλα , ώστε να κερδίσουμε και να αποκτήσουμε ένα σημαντικό προβάδισμα όσο αφορά την υπόθεση τίτλος. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς, έχει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, όμως νομίζω ότι προδόθηκε από τις δυνάμεις της. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για το αποτέλεσμα και την εμφάνιση.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Από την αρχή της χρονιάς έχω αναφερθεί πάρα πολλές φορές στο ότι φέτος η ομάδα μας έχει ένα θέμα με τις προπονήσεις. Δεν είναι κάτι το οποίο θα αναφέρω για πρώτη φορά σήμερα και στο προηγούμενο ματς με τον ΑΠΟΚ, αλλά και σε αυτό η ομάδα μας περίπου στο ίδιο λεπτό δέχτηκε το γκολ, στο οποίο προηγείται ο αντίπαλος, ενώ είχαμε την ισοπαλία. Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάζουμε μια εικόνα κούρασης, αργές αντιδράσεις και μια δυσκολία στο να καλύψουμε μέτρα μέσα στο γήπεδο, ώστε να πιέσουμε τους αντιπάλους μας. Σήμερα τα παιδιά μας έκαναν πραγματικά ένα παιχνίδι τακτικής πάρα πολύ καλό, περιορίσαμε όσο μπορούσαμε τα δυνατά στοιχεία του Αίολου, επικεντρωθήκαμε στο να περιορίσουμε την επιθετική του ανάπτυξη ειδικά από το κέντρο του και παίξαμε με δυο επιθετικούς, για να φανούμε όσο το δυνατόν πιο απειλητικοί για αυτό. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών και πιστεύω ότι αν το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης, αλλά και της επιθετικής μας συνεργασίας θα γινόταν μέσα από τις προπονήσεις και ήταν καλύτερο τότε πραγματικά και στο ματς με τον ΑΠΟΚ, αλλά και στο σημερινό θα μπορούσε να υπάρχει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Με τον ΑΠΟΚ χάσαμε την ευκαιρία για το 2-1, με τον Αίολο χάσαμε την ευκαιρία 5 λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού να ισοφαρίσουμε, αρά πιστεύω και η τύχη πέρα από τις δικές μας αδυναμίες έπαιξε το ρόλο της. Να μην ξεχνάμε ότι ο Αίολος έχει κατακτήσει τους 3 από τους 4 τίτλους των δυο τελευταίων χρόνων και ο ΑΠΟΚ είναι μια ομάδα πολυνίκης στο θεσμό του πρωταθλήματος και με τις πολλές παρουσίες με επιτυχία στην Δ΄ Εθνική. Αυτά τα 3μιση χρόνια που είμαι στην Ποταμιά, η ομάδα έχει κάνει πάρα πολλά βήματα προόδου τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε διοικητικό. Επίσης έχουν έρθει παίκτες με ποιότητα στην ομάδα, που μας έδωσαν το δικαίωμα όλο αυτό το χρονικό διάστημα να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να κατακτήσει το κύπελλο την περσινή χρονιά. Φέτος πραγματικά είμαστε ανταγωνιστικοί, παρουσιάζουμε μια καλή εικόνα ομάδος, αλλά το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης σε συνδυασμό με τον μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, που έχουμε μας στερεί την επιτυχία απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες της τετράδας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου, δίκαια κέρδισε το παιχνίδι, αφού κατάφερε να βάλει και δυο γκολ, βέβαια να σταθούμε στο γεγονός ότι εμείς από το 80΄ περίπου παίζαμε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Μπισμπίκη, αλλά και πάλι θέλω να δηλώσω περήφανος γιατί και με 10 παίκτες η ομάδα προσπάθησε και είχε και ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς, αλλά και περιόρισε πραγματικά την λειτουργία της ομάδος του Αίολου. Στην συνέχεια του μίνι αυτού πρωταθλήματος η ομάδα της Ποταμιάς θα προσπαθήσει να συνδυάσει μια ανταγωνιστική ομάδα, αλλά και παράλληλα να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε όλους τους παίκτες του ρόστερ της. Εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και θέλω να τους επισημάνω ότι η ομάδα της Ποταμιάς θα αγωνιστεί σε κάθε ματς με τον ίδιο ζήλο και την ίδια διάθεση ασχέτως προσώπων, για να κερδίσει ότι καλύτερο δυνατό μπορεί για το όνομα της ομάδας και για την ιστορία της. »

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Φούκας, Ράικος, Ζαραβέλης Χ., Μούργκας, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Μπόγδανος(92΄ Χαλκίδης), Στύλα(91΄ Χρυσικός), Καραχαλίδης, Νικολάου(96΄ Κυλλής)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Γιαννακόπουλος, Μπισμπίκης, Μπολοβίνος, Μαντζιούτας Κ., Ζαραβέλης Κ.(56΄ Σαπούνης), Λιάνγκος(77΄ Γκορόγιας Ι.), Φαρμάκης, Ζαλοκώστας Δ., Κβελαξβίλι(69΄ Ζαλοκώστας Ι.), Ασίκογλου

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος