Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 4-2

Με το «δεξί» μπήκε στα Play Off ο ΑΠΟΚ,  που νίκησε την μαχητική Ποταμιά με σκορ 4-2.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(22/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από βροχόπτωση και παρουσία περίπου 40-50 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έκανε αρκετά καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να μπει νικηφόρα στην διαδικασία των play off. Το Βελούχι προηγήθηκε με όμορφο γκολ του Μίτλου Μπουγιώτα, αλλά δέχτηκε αμέσως την ισοφάριση, με το πρώτο μέρος να είναι στο ισόπαλο 1-1. Στην επανάληψη βελτιώθηκε αρκετά και χάρις σε ένα «ξέσπασμα» με γκολ των Άλεξ Μπακαλίδη και Νίκου Λάππα έφτασε στο 3-1, για να διαμορφωθεί στις καθυστερήσεις το τελικό σκορ με τέρμα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου, ο οποίος είχε και δοκάρι στο πρώτο μέρος.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα ήταν αρκετά ανταγωνιστική και προσπάθησε μέχρι το τελευταίο λεπτό να αποσπάσει κάποιο βαθμό. Παρότι βρέθηκε να χάνει απάντησε αμέσως και μετά από φάση διαρκείας ο Κώστας Ζαραβέλης με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στο β΄ μέρος εξαιτίας κυρίως ενός «νεκρού» διαστήματος βρέθηκε να χάνει με δυο γκολ διαφορά, για να μειώσει προσωρινά με απευθείας φάουλ σχεδόν από την σέντρα ο Δημήτρης Ζαλοκώστας.
Την επόμενη (2η) ο ΑΠΟΚ παίζει την Κυριακή(30/4) με την Μυρίκη και η Ποταμιά το Σάββατο(29/4) με τον Αίολο. Το Βελούχι έχει πλέον 6 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά παρέμεινε χωρίς πόντο.

Λίγοι λόγω βροχής
Η πρεμιέρα των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας έγινε παρουσία περίπου 30-40 θεατών, αφού σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα έπεφτε βροχή.


Ντεμπούτο Ασίκογλου


Ο έμπειρος φορ Γιώργος Ασίκογλου έκανε την πρώτη εμφάνιση με την ομάδα της Ποταμιάς ξεκινώντας βασικός και παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης.

2 ευρω είσοδος
Ο γηπεδούχος ΑΠΟΚ όρισε γενική είσοδο στον αγώνα, η οποία αντιστοιχούσε στο ποσό των 2 ευρώ.

Το «δίδυμο» του 2014


Στο κέντρο της άμυνας της Ποταμιάς αγωνίστηκαν οι Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία) και Δημήτρης Ζαλοκώστας. Οι δυο τους το 2014 σήκωσαν το τελευταίο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο ΑΠΟΚ, παίζοντας τότε στο κέντρο της άμυνας του Βελουχίου.

Εκτός ο Κόγιας
Απώλεια για την Ποταμιά λογίζεται η απουσία από εδώ και στο εξής του κεντρικού μέσου του Λεωνίδα Κόγια, που απουσιάζει σε νησί των Κυκλάδων για επαγγελματικούς λόγους.

Σε κακή μέρα ο Ρεσίτης


Καίρια ευθύνη και στα δυο γκολ που δέχτηκε φέρει ο πορτιέρο των γηπεδούχων Δημήτρης Ρεσίτης. Μάλιστα στο δεύτερο γκολ δεν έλεγξε σωστά μια ανύποπτη φάση με την μπάλα να έρχεται από το κέντρο και χωρίς δύναμη. Ο Ρεσίτης είναι ένας από τους καλύτερους Ευρυτάνες τερματοφύλακες και βρέθηκε σε κακή μέρα.

Και 4ος διαιτητής
Η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας όρισε για πρώτη φορά σε ματς πρεμιέρας play off 4ο διαιτητή. Τα προηγούμενα χρόνια είχε ορίσει 4ο σε 2 αναμετρήσεις.

Τεχνικές περιοχές
Οι δυο προπονητές είχαν τεχνικά όρια και μπορούσαν μέχρι το σημείο που τοποθετήθηκαν κώνοι να δίνουν οδηγίες στους ποδοσφαιριστές τους.

Στην φυσική του θέση


Ο Χρήστος Δημητρίου (Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ αγωνίστηκε στην φυσική του θέση στο κέντρο της άμυνας και όχι ως αμυντικός μέσος που αγωνίζονταν στα προηγούμενα ματς.

Μετά από 9 χρόνια
Οι Μεγαλοχωρίτες συμμετείχαν σε αγώνα μπαράζ μετά από 9 ολόκληρα χρόνια, όταν τότε η διαδικασία γινόταν με άλλο σύστημα.

Α΄ Μέρος

Νωχελική αρχή
Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης με το Βελούχι να παίρνει την κατοχή της μπάλας.

Ανέβασε στροφές
Ο ΑΠΟΚ πριν φτάσει στο γκολ στο 23΄ για ένα περίπου 5λεπτο αύξησε την πίεση του στα αντίπαλα καρέ.

Με όμορφη ενέργεια


Οι «κυανόλευκοι» του Καρπενησίου άνοιξαν το σκορ στο 23ο λεπτό μετά από μια έξοχη επιθετική τους προσπάθεια. Ο Χάρης Κουτσουπιάς πάσαρε στον Νίκο Λάππα, που άνοιξε αμέσως δεξιά στον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, αυτός σέντραρε και ο Μίλτος Μπουγιώτας (Φωτογραφία) με προβολή από κοντά και αφού η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι πρώτα άνοιξε το σκορ (1-0). 





Άμεση απάντηση-4 κεφαλιές


Τρία λεπτά αργότερα η Ποταμιά απάντησε στο γκολ που δέχτηκε και ισοφάρισε σε 1-1 με μια φάση που είχε συνολικά 4 κεφαλιές. Ο Ραούλ Κβελαξβίλι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Αλέξης Μπολοβίνος έπιασε κεφαλιά, ο Κώστας Ζαραβέλης έκανε νέα κεφαλιά, στην συνέχεια ο Γιώργος Ασίκογλου έκανε μια ακόμη κεφαλιά και ο Κώστας Ζαραβέλης (Φωτογραφία) εξ επαφής με τελευταία κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ο ΑΠΟΚ στην φάση του γκολ έπαιζε με 10 παίκτες, αφού ο Νίκος Λάππας χτύπησε στην φάση του 1-0 και του προσφέρονταν οι πρώτες βοήθειες εκτός αγωνιστικού χώρου.





Άνοιξε το ματς
Μετά την άμεση ισοφάριση της Ποταμιάς το ματς απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, με τις ομάδες να χάνουν από μια σημαντική στιγμή να προηγηθούν.

Δοκάρι με Γενιτσαρόπουλο
Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο ΑΠΟΚ έχασε σημαντική ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος ξεμαρκαρίστηκε εκτός περιοχής, σούταρε χαμηλά ο Στέλιος Μεριγκούνης απέκρουσε η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια ο πορτιέρο των Μεγαλοχωριτών μπλόκαρε.


Σημαντική στιγμή
Μεγάλη ευκαιρία απώλεσε και στο 35΄ η Ποταμιά όταν μετά την πάσα του Κώστα Γιαννακόπουλου ο Γιώργος Ασίκολου απέφυγε τον Δημήτρη Ρεσίτη, πλάσαρε από δύσκολη θέση με τον Σπύρο Ξαγάρα να αποκρούει σωτήρια προ της γραμμής.




Οι καλύτερες φάσεις
16΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκλεψε από τον Μπολοβίνο και σούταρε από μακρινή απόσταση πάνω από την εστία του Μεριγκούνη.
21΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε σέντρα από τα αριστερά και η προβολή του Φαρμάκη πέρασε κόρνερ ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
23΄: Ο Κουτσουπιάς, πάσαρε στον Λάππα, αυτός έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο που σέντραρε από τα δεξιά και ο Μπουγιώτας εξ επαφής στο πρώτο δοκάρι με προβολή που βρήκε και το οριζόντιο δοκάρι άνοιξε το σκορ (1-0).
25΄: Ο Ασίκογλου πάσαρε στον Ζαραβέλη, αυτός σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Γιαννακόπουλου κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.
26΄:  Ο Κβελαξβίλι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπολοβίνος πήρε την κεφαλιά, ο Ζαραβέλης έκανε νέα κεφαλιά, ο Ασίκογλου έκανε ξανά κεφαλιά και ο Ζαραβέλης εξ επαφής με μια 4η κεφαλιά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ ισοφάρισε σε 1-1.
28΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπακαλίδης έκανε την κεφαλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Χαλλής πήρε την νέα κεφαλιά, που μπλόκαρε ο Μεριγκούνης.
30΄: Ο Γενιτσαρόπουλος ξεμαρκαρίστηκε όμορφα εκτός περιοχής έκανε το χαμηλό σουτ ο Μεριγκούνης απέκρουσε η μπάλα χτύπησε στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού και στην συνέχεια ο πορτιέρο της Ποταμιάς μπλόκαρε.
35΄: Ο Γιαννακόπουλος τροφοδότησε τον Ασίκογλου, που απέφυγε στην έξοδο τον Ρεσίτη πλάσαρε αλλά ο Ξαγάρας απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής του τέρματος.
39΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Μπακαλίδη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ένταση στο ημίχρονο
Ένταση επικράτησε κατά την διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου έξω από τα αποδυτήρια των ομάδων και των διαιτητών. Υπήρξε έντονος λεκτικός διάλογος μεταξύ φίλων/παραγόντων των δυο ομάδων.

Β΄ Μέρος

Καλύτερος ο ΑΠΟΚ
Το Βελούχι ήταν αρκετά βελτιωμένο στο δεύτερο μέρος και χάρις ένα 3λεπτο ξέσπασμα (62΄-65΄) έφτασε σε προβάδισμα 2 τερμάτων πολύ νωρίς.

Τραυματισμός Φλωράκη


Στο 57ο λεπτό του ματς ο Γιάννης Φλωράκης του Βελουχίου που αντικατέστησε στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού τον Γιώργο Χαλλή τραυματίστηκε στον ώμο και την φάση του πήρε ο Τζίμης Κουτσούμπας.





Σκόραρε ο «Μπάκα»


Στο 62ο λεπτό ο Μίλτος Μπουγιώτας έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά έβγαλε σέντρα και ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά σκόραρε (2-1).





3-1 με Λάππα


Οι γηπεδούχοι του ΑΠΟΚ 2 λεπτά έπειτα έκαναν 3 τα τέρματα τους, όταν ο Νίκος Λάππας έκλεψε μέσα στην περιοχή από τον Γιώργο Φαρμάκη και από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής πλάσαρε στην απέναντι αριστερή γωνία του Στέλιου Μεριγκούνη γράφοντας το 3-1. Το τέρμα του το αφιέρωσε στον τέως Πρόεδρο του ΑΠΟΚ Δήμο Αθανασίου.





Γκολ από το πουθενά


Η Ποταμιά μπήκε ξανά στο ματς στο 76ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία) εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αριστερά, ο Δημήτρης Ρεσίτης δεν έκανε κίνηση προς την μπάλα και αυτή κατέληξε στην δεξιά του γωνία (3-2). Ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ θεώρησε ότι η μπάλα θα βγει άουτ, έχοντας κακή εκτίμηση της φάσης. Ο Ζαλοκώστας δοκιμάζει αρκετές φορές τα πόδια του από μακρινές θέσεις, έχοντας με παρόμοιο τρόπο δημιουργήσει το νικητήριο γκολ του Γιώργου Ράικου στον περσινό τελικό κυπέλλου της ομάδας του.


Έδιωξε το άγχος


Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το Βελούχι «σφράγισε» την νίκη σκοράροντας για 4η φορά στο παιχνίδι. Ο "ορεξάτος" Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία), αφού μετά από κόρνερ άλλαξε την μπάλα με τον Άλεξ Μπακαλίδη μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με σουτ από πλάγια θέση στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων έγραψε το τελικό 4-2.





Ολοκλήρωσε με 10
Το Βελούχι ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, αφού ο σκόρερ του 4ου γκολ Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος βγήκε προληπτικά εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς ένοιωσε ενοχλήσεις.


Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Σουτ του Κβελαξβίλι εκτός περιοχής μετά από αντεπίθεση μπλόκαρε ο Ρεσίτης.
53΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη μπλόκαρε ο Μεριγκούνης.
62΄: Ο Μπουγιώτας σέντραρε όμορφα από αριστερά και ο Μπακαλίδης στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έκανε το 2-1.
65΄: Ο Λάππας έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Φαρμάκη από την  γωνία της μικρής περιοχής με πλασέ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς διαμόρφωσε το 3-1.
67΄: Επικίνδυνο σουτ του Μπουγιώτα εκτός περιοχής απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή του γωνία ο Μεριγκούνη.
71΄: Εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Ποταμιάς.
76΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αριστερά, ο Ρεσίτης θεώρησε ότι η μπάλα θα βγει άουτ και δεν έκανε κίνηση προς αυτήν, η οποία κατέληξε στην δεξιά  του γωνία(3-2).
91΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά με πάσα για τον Μπακαλίδη, έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με δυνατό σουτ στην απέναντι αριστερή γωνία της Ποταμιάς έκανε το τελικό 4-2.

«Φώναξαν» ΑΠΟΚ-Ένωση
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του ΑΠΟΚ μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου και φώναξαν «ΑΠΟΚ-Ένωση».



Κίτρινες Κάρτες
Τσιλιμέκης, Μπουγιώτας, Συγκελόπουλος, Μπακαλίδης, Σαπούνης, Γιαννακόπουλος

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Λάππας, Μπουγιώτας, Γενιτσαρόπουλος, Μπακαλίδης
Ποταμιά: Ζαλοκώστας Δ., Φαρμάκης, Ζαραβέλης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Πιστεύω ότι ήταν δίκαιη η νίκη μας, αν και σε κάποια στιγμή κινδυνέψαμε από δικά μας ατομικά λάθη. Ξέραμε τι ομάδα θα αντιμετωπίσουμε, μια ομάδα σκληρή και αρκετά κλειστή πίσω, θα κυνηγούσε το λάθος το δικό μας και τις αντεπιθέσεις. Ήμασταν αρκετά καλοί στον επιθετικό τομέα, βάλαμε 4 γκολ, είχαμε αρκετές ευκαιρίες και πιστεύω ότι δίκαια κερδίσαμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, για την προσπάθεια που κατέβαλλαν και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΚ για την νίκη του.  Εμείς παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις , χάσαμε μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία μετά το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου, εκεί αν έμπαινε το γκολ θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε διαφορετικά το ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε τρία γκολ από προσωπικά λάθη των παικτών μας και αφού ο χρόνος περνούσε, χάναμε και τις δυνάμεις μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξαναντιδράσουμε. Εμείς θα παλέψουμε όλα τα ματς, όποιος παίκτης και αν μπει μέσα, δεν θα παίξει κανένα ρόλο η 11αδα μας, αλλά η διάθεση που θα έχουμε κατά την διάρκεια των ματς. Να μην ξεχνάμε ότι η Ποταμιά είχε πάρα πολύ καιρό να συμμετέχει σε αγώνες μπαράζ και η απειρία που αυτό συνεπάγεται, ίσως να επηρεάσει την εξέλιξη του κάθε παιχνιδιού.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Τσιλιμέκης(74΄ Κόλλιας), Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Δημητρίου, Λάππας, Χαλλής(46΄ λ.τρ. Φλωράκης, 58΄ λ.τρ. Κουτσούμπας), Κουτσουπιάς, Μπουγιώτας, Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Μπισμπίκης, Ζαλοκώστας Δ., Φαρμάκης, Σαπούνης, Μπολοβίνος, Λιάνγκος(70΄ Μαντζιούτας Κ.), Γιαννακόπουλος, Κβελαξβίλι(70΄ Ζαλοκώστας Ι.), Ασίκογλου(74΄ Μπίκας)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος