Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ραπτόπουλο-Απεραντιακός 0-0

Με ισοπαλία χωρίς γκολ ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους για την φετινή σαιζόν οι ομάδες της Δυτικής Ευρυτανίας Ραπτόπουλο και Απεραντιακός.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 14/5 στο γήπεδο του Ραπτοπούλου, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου υποομίλου της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε υπό το βλέμμα λιγοστών θεατών.
Το Ραπτόπουλο είχε καλύτερη παρουσία στην επανάληψη, όπου έψαξε το γκολ, κυρίως με μακρινές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του. Η ιστορική Δόξα έπαιξε με πολλούς πιτσιρικάδες από τον πρώην Δήμο Ασπροποτάμου και θα διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου.
Ο Απεραντιακός είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του αγώνα, καθώς συνολικά απώλεσε 4 τετ α τετ, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα των δυο του Γιάννη Κονδύλη στην επανάληψη. Η ομάδα της Βαλαώρας στηρίζεται σε αρκετά νέα παιδιά από την γύρω περιοχή και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, έχοντας χάσει τα δυο προηγούμενα χρόνια στον τελικό.
Την επόμενη(2η) αγωνιστική η Δόξα θα υποδεχτεί το Κεράσοβο την Κυριακή 21 Μαΐου, ενώ ο Απεραντιακός, ο οποίος έχει ως έδρα το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου θα κάνει το ρεπό του.

Μικρή μερίδα
Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 25-30 θεατές. Ήταν το πρώτο ματς που έγινε στο εν λόγω γήπεδο μετά από έναν ολόκληρο χρόνο.


Απογοητευτική εικόνα
Το γήπεδο του Ραπτοπούλου ήταν σε «τραγική» κατάσταση με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα δίχτυα του. 



Ταλαντούχος ρέφερι


Ο Σπύρος Μπύρος(Φωτογραφία) τα πήγε αρκετά καλά, όπως και οι δυο βοηθοί του Μίλτος Ελ Ταχάν και Δημήτρης Γιαννιώτης. Ο νεαρός ρέφερι παρατήρησε με κίτρινη κάρτα στην επανάληψη τον Θωμά Τσιαμάκη του Απεραντιακού.

«Τόπος» στα νιάτα
Στα θετικά το γεγονός ότι και οι δυο ομάδες συμμετείχαν με αρκετά νέα παιδιά.

Ο έμπειρος Κουτσοθανάσης


Την ομάδα του Απεραντιακού κατέβασε ο αρχηγός Κώστας Κουτσοθανάσης(Φωτογραφία), ο οποίος υπήρξε βασικός στέλεχος της πρωταθλήτριας ομάδας προ 7ετιας.

Οι διεκδικητές του 2010
Οι δυο ομάδες διεκδίκησαν σε ανταγωνιστικούς τριπλούς τελικούς το πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας το 2010, το οποίο κατέληξε στον Απεραντιακό.

Μόλις μια μεταγραφή
Το Ραπτόπουλο δεν έκανε κάποια μεταγραφική κίνηση τον Ιανουάριο. Ο Απεραντιακός ένταξε δυο ποδοσφαιριστές και ο ένας εξ αυτών, ο Γιάννης Κονδύλης αγωνίστηκε.

Α΄ Μέρος

Κάκιστο θέαμα
Αρκετά κακό ήταν το θέαμα του πρώτου ημιχρόνου και το 0-0 ήρθε φυσιολογικά. Το ποδόσφαιρο ήταν αρκετά κακής ποιότητας.

Σωτήρια απόκρουση














Σε μια από τις λιγοστές ευκαιρίες του πρώτου μέρους ο Απεραντιακός έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί, όταν το πλασέ του Κώστα Σιαλμά(Φωτογραφία αριστερά) απέκρουσε σε κόρνερ ο Κώστας Ντάλλης(Φωτογραφία δεξιά).



Οι καλύτερες φάσεις
16΄: Ο Ρηγόπουλος δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλοκαρίστηκε από τον Σκόνδρα.
33΄: Μακρινό σουτ του Κώτσια μάζεψε χωρίς δυσκολία ο Ντάλλης.
37΄: Ο Σιαλμάς έδωσε στον Τσιαμπόκαλο, το σουτ του οποίου από το ύψος της περιοχής πέρασε αρκετά πάνω από το τέρμα του Ντάλλη.
39΄: Ο Καρδαμπίκης τροφοδότησε τον Σιαλμά, ο οποίος πλάσαρε σε θέση τετ α τετ και ο τερματοφύλακας του Απεραντιακού απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Καλύτερος ρυθμός-Δεν ήρθε γκολ
Βελτιωμένο ήταν το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο δεν επετεύχθη κάποιο τέρμα με το ματς να ολοκληρώνεται με 0-0. Τρεις κλασικές ευκαιρίες είχε ο Απεραντιακός, ενώ το τέρμα έψαξε και η γηπεδούχος Δόξα.

Νέα κλασική Απεραντιακού


Στο 53ο λεπτό μετά την μπαλιά του Θύμιου Καρδαμπίκη, ο Θωμάς Τσιαμάκης(Φωτογραφία), που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο πλάσαρε πάνω από το τέρμα της Δόξας. 



Ευκαιρίες Κονδύλη


Δύο εξαιρετικές ευκαιρίες έχασε στο 76΄ και στο 78΄ ο ταχύτατος Γιάννης Κονδύλης(Φωτογραφία) των φιλοξενούμενων, όμως ισάριθμες φορές πλάσαρε άουτ. Ο Κονδύλης έπαιξε στο πρώτο μισό της σαιζόν στο Α΄ τοπικό με την Φραγκίστα.




Απειλητικός με μακρινά















Η Δόξα επιχείρησε να απειλήσει με χτυπήματα φάουλ του Θωμά Πέτσα(Φωτογραφία αριστερά) και σουτ του υψηλόσωμου Λάμπρου Παπαδήμου(Φωτογραφία δεξιά).


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Πέτσα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ από το δεξί δοκάρι του Απεραντιακού.
53΄: Μακρινή μπαλιά του Καρδαμπίκη στον Τσιαμάκη Θ., που σε θέση τετ α τετ πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλη.
68΄: Σουτ του Παπαδήμου Λ. εκτός περιοχής έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Απεραντιακού.
75΄: Εκτέλεση φάουλ του Πέτσα από το κέντρο κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
76΄: Ο Κονδύλης πλάσαρε από αριστερά μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλη.
78΄: Ο Σκόνδρας έκανε βολέ, ο Κοτούλας έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Κονδύλης από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλη.
79΄: Σουτ του Παπαδήμου Θεοφ. πέρασε μόλις άουτ από το τέρμα του Σκόνδρα.
84΄: Χαμηλό σουτ του Παπαδήμου Λ. έφυγε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιαμάκης Θ.

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Πέτσας, Τσιάμης
Απεραντιακό: Καρδαμπίκης, Κουτσοθανάσης Κ.

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Παναγιώτης Φλώτσιος): Ντάλλης, Τσιάμης, Παπαδημητρίου Α.(46΄ Κοτούλας), Καραντζούνης, Παπαδημητρίου Ι., Πέτσας, Πιπέρας, Ρηγόπουλος, Μπράζιας(46΄ Παπαδήμος Λ.), Παπαδήμος Θεοφ., Στασινός(67΄ Παπαδήμος Θεοδ.)

Απεραντιακός (Κώστας Κουτσοθανάσης): Σκόνδρας, Καρδαμπίκης, Κουτσοθανάσης Β.(75΄ Κοντογεώργος), Σιαλμάς, Κουτσοθανάσης Κ., Ζαρμακούπης, Κουτσοθανάσης Δ., Τσιαμπόκαλος(46΄ Τσιαμάκης Θ.), Τσιαμάκης Α., Κονδύλης, Κώτσιας

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος