Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 4-14

Η ομάδα του Ολυμπιακού επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με το ευρύ 14-4 και προκρίθηκε στον τελικό.
Ο 2ος ημιτελικός του Final 4 πόλο ανδρών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/5) στο κολυμβητήριο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 8 το απόγευμα. Στο κολυμβητήριο της πόλης μας παραβρέθηκαν περίπου 400 με 500 θεατές.
Ο ΠΑΟΚ του Πάνου Βέργου έχασε από νωρίς την επαφή στο σκορ με το έργο του να είναι εξ αρχής δύσκολο. Προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό, γνωρίζοντας ωστόσο την ήττα, αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη. Καλύτερος του παίχτης ήταν ο Γιόβαν Σάριτς.
Ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου επέβαλλε από την αρχή τον ρυθμό του και πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Στην συνέχεια έκανε διαχείριση και έφτασε στην τελική επικράτηση. Στόχος του είναι η κατάκτηση και του κυπέλλου μετά από αυτήν του πρωταθλήματος, ενώ ακολουθεί και το final 6 του Τσάμπιονς Λιγκ στην Βουδαπέστη. 4 γκολ έβαλε ο Ισπανός περιφερειακός Άλμπερτ Εσπανιόλ Λιφάντε.
Ο Ολυμπιακός στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (20/5) θα αντιμετωπίσει στις 6 το απόγευμα την Βουλιαγμένη.
Ο ΠΑΟΚ είχε 0/5 στον παίκτη παραπάνω, 2 από την περιφέρεια, 1 από τη θέση του φουνταριστού και 1 με πέναλτι. Ο Ολυμπιακός είχε 4/11 στον παίκτη παραπάνω, 4 από την περιφέρεια, 3 από τη θέση του φουνταριστού, 2 με πέναλτι και 1 στην κόντρα.

Περίπου 400 με 500
Τον 2ο ημιτελικό αγώνα παρακολούθησαν περίπου 400 με 500 θεατές.



Κόκκινη κερκίδα
Στις εξέδρες του κολυμβητηρίου Καρπεησίου τοποθετήθηκαν πανό των φιλάθλων του Ολυμπιακού.



Αντίπαλοι και το 2015
Οι δυο ομάδες είχαν αγωνιστεί και στον ημιτελικό του Final4 πριν δυο χρόνια στο Καρπενήσι. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει και τότε με 16-5.

Ξανά με Ν.Ο.Β.
Όπως και στον τελικό του 2016 έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον τελικό κυπέλλου την Βουλιαγμένη. Ο τελικός πέρυσι είχε διεξαχθεί στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης στον Λαιμό και είχε λήξει με σκορ 12-5 υπέρ του Ολυμπιακού.

Για το 19ο
Ο Ολυμπιακός μετρά 18 τρόπαια σε 24 παρουσίες σε τελικό. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ δεν έχει προκριθεί ποτέ σε τελικό.

Τραυματισμός Φουντούλη


Οι «ερυθρόλεκοι» είχαν σημαντική απώλεια στο πρώτο 8λεπτο μετά τον τραυματισμό του Γιάννη Φουντούλη.

«Ερυθρόλευκη» αρχή


Η ομάδα του Ολυμπιακού μπήκα δυνατά από το ξεκίνημα και προηγήθηκε με 0-4. Ο Κώστας Γεννηδουνιάς (Φωτογραφία Αριστερά) με μακρινό σουτ, ο Χρισόδουλος Κολόμβος (Φωτογραφία Κέντρο) με σουτ από κοντά  και ο Μλάνταν Γιάνοβιτς (Φωτογραφία Δεξιά) με όμορφο σουτ έκαναν το 0-3.  Ο Κώστας Μουρίκης μετά από ασιστ του Κώστα Γεννηδουνιά διαμόρφωσε το 0-4 του 1ου 8λεπτου.

Χαμηλό σκορ

 












Το 2ο 8λεπτο δεν ήταν τόσο παραγωγικό με τον Ολυμπιακό να προηγείται του ΠΑΟΚ με 2-7 και το επί μέρους σκορ να είναι 2-3. Ο Γιώργος Ντόσκας (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από πάσα του Κώστα Γεννηδουνιά και ο Γιόβαν Σάριτς (Φωτογραφία Δεξιά) με πέναλτι έγραψαν το 1-5. Ο Γιόβαν Σάριτς με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ και ο Γιώργος Ντόσκας μετά από ασιστ του Μανώλη Μυλωνάκη στον παίκτη παραπάνω έκαναν το 2-6. Ο Γιώργος Ντόσκας σκόραρε στον παίκτη παραπάνω για το 2-7 του 8λεπτου.

Σερί Ολυμπιακού

 












Με σερί 4-0 του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος με το σκορ να ανεβαίνει στο 2-11. Ο Μανώλης Μυλωνάκης (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε μετά από νέα ασίστ του Κώστα Γεννηδουνιά και ο Χριστόδουλος Κολόμβος με σουτ από κοντά έκαναν το 2-9. Ο Κώστας Μουρίκης (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από ασιστ του Μανώλη Μυλωνάκη και ο Άλμπερτ Εσπανιόλ με πέναλτι έκαναν το 2-10 της περιόδου.

Συντήρηση δυνάμεων

 












Ο Ολυμπιακός έκανε συντήρηση δυνάμεων εν όψεις της συνέχεια επικρατώντας με 4-14. Ο Δημήτρης Νικολαϊδης (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από πάσα του Νίκου Τσολακούδη μείωσε σε 3-11. Ο Άλμπερτ Εσπανιόλ (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ο εύστοχο πέναλτι,  με όμορφο μακρινό σουτ και με νέο σουτ από ασιστ του Κώστα Γεννηδουνιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-14. Ο Γιόβαν Σάριτς διαμόρφωσε το τελικό 4-14 Την απόκριση του αγώνα έκανε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Στέφανος Γαλανόπουλος σε κοντινό σουτ του Δημήτρη Νικολαϊδη.

Παραλίγο διακοπή
Ο αλυτάρχης του αγώνα 2.56 πριν το τέλος προειδοποίησε ότι εάν δεν σταματήσουν τα υβριστικά συνθήματα των φίλων του Ολυμπιακού εις βάρος του ΠΑΟΚ θα υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα.


Τα 8λεπτα
0-4, 2-7, 2-11, 4-14

Δηλώσεις Προπονητών

Πάνος Βέργος (ΠΑΟΚ): «Κάτι κάναμε. Προσπαθήσαμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον Ολυμπιακό και τα καταφέραμε εάν κρίνει κανείς από τα κάτωθι γεγονότα: Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος ενόψει Final-6 του Champions League. Ο Ζάτοβιτς έπαιζε με τράβηγμα από τα πρώτα λεπτά, οι δύο κλασικοί αμυντικοί μας είχαν δύο ποινές από την αρχή της συνάντησης και υποχρεωθήκαμε να δώσουμε χρόνο σε πολλούς πιτσιρικάδες μας. Το 14-4 είναι ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ο ΠΑΟΚ κλείνει πολύ επιτυχημένα τη φετινή χρονιά. Στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε τα επόμενα χρόνια. Έχουμε μπει σφήνα στο κατεστημένο. Ως οικοδόμημα είμαστε ίσως το πιο ισχυρό σωματείο στην Ελλάδα. Ήμασταν τέταρτοι στους άνδρες, δεύτεροι στους νέους άνδρες και έχουμε τύχη να πάρουμε τους τίτλους στους έφηβους και τους παίδες. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προφυλαχθεί. Καμία ομάδα εκτός Αθηνών δεν αντιστέκεται και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από όλους».

Θοδωρής Βλάχος (Ολυμπιακός): «Δεν ξέρουμε πόσο σοβαρή θα είναι η απώλεια του Γιάννη Φουντούλη. Το ανησυχητικό είναι ότι είμαστε μία εβδομάδα πριν το Final-6. Αυτό είναι που με κάνει να μην χαμογελάω. Το παιχνίδι ξέραμε ότι θα το κερδίσουμε. Αυτό που με ανησύχησε από την αρχή ήταν ο τραυματισμός του Φουντούλη, το πόσο σοβαρός μπορεί να είναι, το πόσο καιρό θα τον κρατήσει έξω και εάν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Champions League, στη Βουδαπέστης. Αυτό με απασχολεί πιο πολύ απ' όλα. Και χωρίς τον Φουντούλη παραμένουμε φαβορί για τον αυριανό τελικό. Έχουμε παίξει κι άλλες φορές χωρίς τον Γιάννη. Διαθέτουμε αρκετούς παίκτες και νομίζω ότι μπορούμε να το διαχειριστούμε. Σίγουρα είναι ένας χαρισματικός υδατοσφαιριστής, που σε τέτοια παιχνίδια παίρνει πολλές προσπάθειες και πετυχαίνει κρίσιμα γκολ, αλλά θα βρούμε διαφορετικούς τρόπους, ώστε να πετύχουμε τα γκολ που θέλουμε. Προφανώς θα παίξουν αύριο ο Πάβιτς και ο Μπούσλιε. Πλέον όλοι με έχουν διαβάσει και ξέρουν τις αλλαγές που κάνω».

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Καραμπέτσος, Σιώπκας, Ζάτοβιτς, Προσινικλής Ν., Νικολαϊδης 1, Νάνος, Παπαποστόλου, Σάριτς 3, Κατζαλής, Μουρατίδης, Τσολακούδης, Προσινικλής Π., Σιορδίλης, Βοζίκης, Λάσκαρης

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Ποντικέας, Ντόσκας 3, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Γιάνοβιτς 1, Εσπανιόλ 4

Διαιτητές: Μιχάλης Κουρέτας & Σπύρος Αχλαδιώτης
Κριτές Τερμάτων: Ανδρέας Μοιραλής & Γρηγόρης Σπουνούδης
Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος