Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Απεραντιακός-Ραπτόπουλο 5-3

Οκτώ γκολ περιελάμβανε η συνάντηση Απεραντιακού και Ραπτοπούλου, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 5-3, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 5 και 30. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 2ου υποομίλου της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή.
Ο Απεραντιακός υπό την καθοδήγηση του Παναγιώτη Κώτσια πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Θύμιος Καρδαμπίκης σημείωσε χατ-τρικ, ενώ τέρμα πέτυχαν και οι: Θωμάς Τσιαμάκης και Άκης Ανδρεάκης. Οι Απεράντιοι έχουν 4 βαθμούς και έγιναν το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης.
Το Ραπτόπουλο του Παναγιώτη Φλώτσιου έκανε υπερπροσπάθεια, κατεβαίνοντας με 10 ποδοσφαιριστές σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Προηγήθηκε μάλιστα στο ημίχρονο με 2-3, έχοντας σκόρερ τους: Φάνη Παπαδήμο, Γιώργο Πιπέρα και Γιάννη Παπαδημητρίου. Η Δόξα παρέμεινε στον 1 βαθμό.
Την επόμενη(5η) αγωνιστική η Δόξα θα αγωνιστεί στο Κεράσοβο με την τοπική ομάδα την Κυριακή 11 Ιουνίου, την οποία θα υποδεχτεί ο Απεραντιακός στις 18 Ιουνίου, καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έχει ρεπό.

Καταρρακτώδης βροχή
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε υπό δυνατή βροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των παιχτών. Ούτε λόγος φυσικά για φίλαθλη παρουσία.




Άμισθοι οι ρέφερι
Η διαιτητική τριάδα αγωνίστηκε χωρίς αμοιβή, όπως θα συμβαίνει και μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας αποφάσισε να διευκολύνει οικονομικά τα σωματεία.

Ντεμπούτο Αρβανίτη-Ανδρεάκη


Την πρώτη τους φετινή εμφάνιση με τους Απεράντιους έκαναν οι: Πάνος Αρβανίτης(Φωτογραφία) και Άκης Ανδρεάκης. Ο δεύτερος μάλιστα βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ ο πρώτος αποτελεί μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου.

Χατ-ρικ Καρδαμπίκη
Νέα πολύ καλή εμφάνιση για τον ταλαντούχο Θύμιο Καρδαμπίκη του Απεραντιακού, ο οποίος έκανε χατ-τρικ.

Οδηγίες Κώτσια & Φλώτσιου














Για τον Απεραντιακό οδηγίες έδινε ο ποδοσφαιριστής της Φραγκίστας Παναγιώτης Κώτσιας(Φωτογραφία αριστερά) και για την Δόξα ο Πρέοδρος Παναγιώτης Φλώτσιος(Φωτογραφία δεξιά).

Ηρωικοί 10
Με 10 ποδοσφαιριστές κατέβηκε στο Καρπενήσι η ιστορική Δόξα, η οποία μάλιστα προηγούνταν με 2-3 στο ημίχρονο.

Τα τρία αδέρφια
Συνήθως συναντούμε δυο αδέρφια ως συμπαίχτες η ως αντιπάλους όμως στην ομάδα του Απεραντιακού στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν τα αδέρφια Τσιαμάκη(Θωμάς, Κώστας, Ανδρέας) κατά ηλικιακή σειρά. Επιπλέον συμπαίχτης τους είναι ο θείος τους Κοσμάς.

Α΄ Μέρος

Τις εντυπώσεις η Δόξα και 2-3
Τρεις φορές παρότι είχε το αριθμητικό μειονέκτημα προηγήθηκε το ανταγωνιστικό Ραπτόπουλο. Ο Απεραντιακός κατάφερε να ισοφαρίσει τις δυο πρώτες, έχοντας και ισάριθμα δοκάρια.

Με το «καλημέρα» γκολ


Περίπου στο 40ο δευτερόλεπτο το Ραπτόπουλο προηγήθηκε. Ο Γιώργος Πιπέρας έκανε ατομική προσπάθεια, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Φάνης Παπαδήμος(Φωτογραφία) με σουτ πέτυχε το 0-1.




Ισοφάριση Απεραντιακού


Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με ωραία προσπάθεια και σουτ του Θωμά Τσιαμάκη(Φωτογραφία) στο 13ο λεπτό.



Άμεση «απάντηση»


Η Δόξα ένα λεπτό αργότερα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ξανά με σκόρερ τον Γιώργο Πιπέρα(Φωτογραφία), ο οποίος ευστόχησε με σουτ εντός περιοχής(1-2).



Πάλι στα ίσια
Ο Απεραντιακός στο 31΄ ισοφάρισε σε 2-2. Ο Πάνος Αρβανίτης τροφοδότησε τον Θύμιο Καρδαμπίκη, που με ψηλοκρεμαστό πλασέ σκόραρε.



Μπροστά για 3η φορά


Η «απάντηση» των φιλοξενούμενων ήταν άμεση ξανά και συγκεκριμένα στο 33ο λεπτό ο Γιάννης Παπαδημητρίου(Φωτογραφία) με πλασέ μετά την σέντρα του Γιώργου Πιπέρα σημείωσε το 2-3.


Από ένα δοκάρι οι σκόρερ
Προσπάθειες στο δοκάρι είχαν οι σκόρερ του Απεραντιακού Θύμιος Καρδαμπίκης και Θωμάς Τσιαμάκης στο 3΄ και στο 20΄ αντίστοιχα.

Τρεις πορτιέρο

 
Ο Κοσμάς Τσιαμάκης(Φωτογραφία αριστερά) στο 22ο λεπτό πέρασε λόγω τραυματισμού κάτω από την εστία των γηπεδούχων και έξω από τα γκολπόστ πέρασε ο Μίλτος Σκαρμούτσος(Φωτογραφία κέντρο). Σε όλο το δεύτερο μέρος γκολκίπερ ήταν ο Κώστας Τσιαμάκης(Φωτογραφία δεξιά).


Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Πιπέρα κόντραρε στα σώματα και ο Παπαδήμος Θεοφ. με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Σκαρμούτσου διαμόρφωσε το 0-1.
3΄: Απευθείας χτύπημα κόρνερ του Καρδαμπίκη από αριστερά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλη.
13΄: Προσωπική προσπάθεια και διαγώνιο σουτ του Τσιαμάκη Θ. κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα(1-1).
14΄: Ο Πιπέρας με ξερό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σκαρμούτσου και στα δίχτυα, σημειώνοντας το 1-2.
20΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Τσιαμάκη Θ. κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλη και έφυγε άουτ.
27΄: Ο Καρδαμπίκης «τσίμπησε» την μπάλα προ του αντίπαλου τερματοφύλακα και πλάσαρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Δόξας.
31΄: Ο Αρβανίτης έκανε μπαλιά στον Καρδαμπίκη, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ ισοφάρισε σε 2-2.
33΄: Σέντρα του Πιπέρα από αριστερά, ο Παπαδημητρίου Ι. με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι, το οποίο κατέληξε στην δεξιά γωνία του Απεραντιακού πέτυχε το 2-3.
37΄: Σουτ του Καρδαμπίκη απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία ο Ντάλλης.
42΄: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Καρδαμπίκη έδιωξε έξοχα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου.

Β΄ Μέρος

Το ανέτρεψε ο Απεραντιακός
Η ομάδα της Βαλαώρας μετέτρεψε το 2-3 σε 5-3 και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα, παίρνοντας προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Δίλεπτο Θύμιου


Ο 17χρονος Θύμιος Καρδαμπίκης(Φωτογραφία) πολύ γρήγορα στο 52΄ και στο 53΄ συμπλήρωσε χατ-τρικ και πέτυχε αρχικά από κοντά μετά την ασίστ του Πάνου Αρβανίτη το 3-3 και εν συνεχεία με ωραίο σουτ εκτός περιοχής το 4-3.

Τελευταίο Ανδρεάκη


Ο ποιοτικός Άκης Ανδρεάκης(Φωτογραφία) «έγραψε» με μακρινό σουτ στο 66ο λεπτό το τελικό 5-3. Ο 49χρονος αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή-«κόσμημα» των γηπέδων της Ευρυτανίας.

Συμμετοχή Κατσίκη


Παραλίγο σκόρερ ο Δημήτρης Κατσίκης(Φωτογραφία) των γηπεδούχων, ο οποίος ήταν μέλος της μικτής νέων της ΕΠΣΕ. Πρόκειται για τον γιο του παράγοντα της Ενώσεως Βασίλη Κατσίκη, ο οποίος ήταν παρατηρητής αγώνα και επί σειρά ετών διοικητικό στέλεχος του Απεραντιακού.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Αρβανίτης έκανε την κάθετη πάσα στον Καρδαμπίκη, ο οποίος από θέση τετ ατετ πλάσαρε για το 3-3.
53΄: Με εντυπωσιακή βολίδα εκτός περιοχής ο Καρδαμπίκης πραγματοποίησε το 4-3, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ντάλλη.
56΄: Σέντρα του Αρβανίτη από αριστερά, πλασέ του Καρδαμπίκη έφυγε πάνω από το τέρμα της Δόξας.
61΄: Δυνατό σουτ του Καρδαμπίκη απέκρουσε όμορφα ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου και στην επαναφορά ο Κατσίκης δεν μπόρεσε να πλασάρει.
66΄: Ο Ανδρεάκης με μακρινό σουτ-βολέ, το οποίο δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Ντάλλης διαμόρφωσε το 5-3.
69΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Πιπέρα μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
76΄: Φαλτσαριστό σουτ του Ανδρεάκη υποχρέωσε σε εκτίναξη τον πορτιέρο του Ραπτοπούλου.
79΄: Ο Κατσίκης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλασάροντας άουτ από την εστία του Ντάλλη.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Απεραντιακός: Καρδαμπίκης, Ανδρεάκης, Αρβανίτης
Ραπτόπουλο: Πιπέρας, Πέτσας

Συνθέσεις Ομάδων

Απεραντιακός (Παναγιώτης Κώτσιας): Σκαρμούτσος, Ζαρμακούπης, Κουτσοθανάσης Β., Κουτσοθανάσης Κ., Τσιαμάκης Κοσμ.(46΄ λ.τρ Κατσίκης), Αρβανίτης, Καρδαμπίκης, Τσιαμάκης Α., Τσιαμάκης Κων., Ανδρεάκης, Τσιαμάκης Θ.

Ραπτόπουλο (Παναγιώτης Φλώτσιος): Ντάλλης, Πέτσας, Παπαδημητρίου Ι., Μύτας, Παπαδημητρίου Α., Στασινός, Πιπέρας, Μπράζιας, Παπαδήμος Θεοφ., Παπαδήμος Θεοδ.

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1η Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος