Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ο Ευρωπαίος και ιστορικός Πανιώνιος πρώτος στο Καρπενήσι

Τον «χορό» των πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων, που θα προετοιμαστούν φέτος στο Καρπενήσι άνοιξε ο Πανιώνιος. Ο «ιστορικός» έφτασε την Δευτέρα 19 Ιουνίου και διαμένει στο Hotel Avaris και φέτος μέχρι τα τέλη του μήνα. Οι προπονήσεις του διεξάγονται στο ιδιόκτητο γήπεδο του ξενοδοχείου.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ετοιμάζεται για μεγάλη πρόκληση του Europa League(Θα αντιμετωπίσει στον 2ο προκριματικό  η την Σιράκ η την Γκόριτσα) μετά και την νέα εκπληκτική πορεία που πραγματοποίησε πέρυσι, φτάνοντας στην 5η θέση της Super League και στα play off. Νέος τεχνικός της είναι ο Μιχάλης Γρηγορίου, αντικαθιστώντας στον προπονητικό «θώκο» τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ήδη έχουν ενταχτεί στο ρόστερ 4 νεοαποκτηθέντες. Πρόκειται για τους: Σαραμαντά, Κότνικ,  Μαΐσουράντζε και Παπαγεωργίου, με την ενίσχυση να συνεχίζεται άμεσα. Υπήρξαν σημαντικές αποχωρήσεις με αυτές των Ρισβάνη και Σιώπη να ξεχωρίζουν.  Στην αποστολή μετέχουν από την πρώτη ημέρα 23 ποδοσφαιριστές και αναμένονται άμεσα και οι διεθνείς.
Ο προπονητής του Πανιωνίου τόνισε για την έναρξη της προετοιμασίας στο Καρπενήσι: «Δεν είμαστε αρκετοί, αλλά ήταν επιλογή μας. Μετά τη φυγή κάποιων παιδιών του βασικού κορμού της περσινής ομάδας, που πήραν μεταγραφή, αποφασίσουμε να κάνουμε προσεκτικές κινήσεις. Φέτος, θα καθυστερήσουν λίγο οι μεταγραφές, καθώς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλη τη χρονιά, όχι μόνο για το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Έτσι θα κάνουμε ό, τι καλύτερο, με το να έρθουν ποδοσφαιριστές που θα τους έχουμε όλη τη χρονιά. Έχουμε κλείσει και στόπερ, αλλά πάντα οι μεταγραφές στην επίθεση είναι οι πιο δύσκολες, για αυτό είναι και οι πιο χρονοβόρες»
Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης ιδρύθηκε το 1890 και έχει ως έδρα την Νέα Σμύρνη(Χωρητικότητα 11700). Χρώματα του αποτελούν το κόκκινο και το μπλε.  Έχει υπάρξει κυπελλούχος Ελλάδος το 1979 και το 1998. Ιδιοκτήτες του είναι οι: Χρήστος Δάρας και Νίκος Ζαμάνης.

Η άφιξη του «ιστορικού»
Οι «κυανέρυθροι» κατέφτασαν το μεσημέρι της Δευτέρας(19/6) στις 2, έχοντας ξεκινήσει στις 09:30 από την Αθήνα. Το απόγευμα στις 18:30 έκαναν την πρώτη τους προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Avaris.


Επιλέγει Καρπενήσι
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο «ιστορικός» επέλεξε το Καρπενήσι και το Avaris για την προετοιμασία του. Είναι μια από τις ομάδες που έρχονται την πόλη μας για προπονήσεις «παραδοσιακά».

Η αποστολή της ομάδας
Στο Καρπενήσι βρίσκονται οι 23 εξής ποδοσφαιριστές: Κόρμπος, Οικονόμου, Τασουλής, Μασούρας, Σαραμαντάς, Τασουρής, Σαββίδης, Βουκελάτος, Μπαντής, Γλυνός, Αντωνακόπουλος, Πατσατζόγλου, Βλάχος, Καθάριος, Παπαγεωργίου, Οικονομίδης, Μητσογιάννης, Ταπόκο, Γεσίλ,  Κότνικ, Μαΐσουράντζε, Σταυρόπουλος, Πινιώτης  και το τεχνικό επιτελείο των: Γρηγορίου, Ναλιτζή, Μανίκα, Δημήτρη, Γεωργιάδη, Γκρέκου, Μάρκου, Λίμα, Παπαθεοδώρου, Φιλιππή, Ζιώγκα, Kόντι, καθώς και ο οδηγός λεωφορείου.


Ο Δημήτρης Ναλιτζής














Αρχηγός αποστολής είναι ο Δημήτρης Ναλίτζης(Φωτογραφία). Ο 41χρονος είναι ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας από το 2016. Υπήρξε ποδοσφαιριστής(και με διεθνείς συμμετοχές) του Πανιωνίου, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Νίκης Ρέντη, του Εθνικού Αστέρα, της Κέρκυρας, του Εθνικού Πειραιώς, του Φωστήρα, των Ιταλικών Ουντινέζε και Περούτζια, ενώ έπαιξε και στην Πορτογαλία με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Οι νέοι και οι απόντες 


Συμμετέχουν με την ανδρική ομάδα οι πιτσιρικάδες της Κ20 Γιάννης Οικονομίδης(1998, μέσος), Σπύρος Γλυνός(1997, μέσος), Ανδρέας Αντωνακόπουλος(1997, επιθετικός), Λάμπρος Μητσογιάννης(1998,  αμυντικός), ενώ σύντομα θα ενσωματωθεί και ο Μάριος Αναστόπουλος(1999, επιθετικός). Μετέχει και ο Κύπριος τερματοφύλακας Γιώργος Τασουρής, που αγωνιζόταν στον Εθνικό Άσσιας. Απουσιάζουν οι διεθνείς  Λάζαρος Λάμπρου, Ζερόμ Άρνολντ Γκιοατά, Φιορίν Ντουρμισάι, Λευτέρης Αστράς και Μασούντ Σοτζαέι(Φωτογραφία). Ο τελευταίος βρίσκεται κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του.

Με 4 αποκτήματα
 























Ο Πανιώνιος έχει εντάξει στο δυναμικό τους ακόλουθους 4 ποδοσφαιριστές. Τον 26χρονο Σλοβένο τερματοφύλακα Μάτιτς Κότνικ(Φωτογραφία πάνω αριστερά) από την Τσέλιε, τον 30χρονο δεξιό μπακ Θανάση Παπαγεωργίου(Φωτογραφία πάνω δεξιά) από την Ξάνθη, τον 28χρονο Γεωργιανό μεσοαμυντικό Ιράκλι Μαΐσουράντζε(Φωτογραφία κάτω αριστερά) από τον Ερμή Αραδίππου της Κύπρου και τον 25χρονο αριστερό μπακ Γιώργο Σαραμαντά(Φωτογραφία κάτω δεξιά) από τον Ηρακλή. Επέστρεψε από δανεισμό στην Λαμία ο 20χρονος επιθετικός Φιορίν Ντουρμισάι.

Σημαντικές βασικές αποχωρήσεις


Αρκετές απώλειες είχε στο ρόστερ της η ομάδα της Νέας Σμύρνης. O 23χρονος μέσος Μανώλης Σιώπης(Φωτογραφία αριστερά), ο συνομήλικος του αμυντικός Σπύρος Ρισβάνης(Φωτογραφία κέντρο) εξαργύρωσαν την πολύ καλή τους παρουσία και συνεχίζουν στον Ολυμπιακό. Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός από τον Ολυμπιακό του 24χρονου τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη(Φωτογραφία δεξιά) και του 28χρονο Κομωριανού επιθετικού Μοχάμεντ Μπεν. Στον Πλατανιά συνεχίζει ο 29χρονος μέσος Βασίλης Πλιάτσικας και στην ΑΕΚ Λάρνακας ο 27χρονος Κύπριος αμυντικός Μάριος Αντωνιάδης.  Ελεύθερος έμεινε ο 28χρονος Γάλλος επιθετικός Νταβίντ Ενγκόγκ.
Το συμβόλαιο του αναμένεται να λύσει  ο 29χρονος Βόσνιος επιθετικός Αιντίν Μαχμούτοβιτς. Στην Ευρυτανική πρωτεύουσα δεν βρίσκονται επίσης ο 23χρονος Κύπριος αμυντικός Στέφανος Μουκτάρης, ο22χρονος επιθετικός Ταξιάρχης Φούντας, ο 28χρονος τερματοφύλακας Παναγιώτης Βοσνιάδης και ο 23χρονος μέσος Παναγιώτης Μπάλλας. Δανεικοί ενδέχεται να φύγουν οι: Βασίλης Πατσατζόγλου, Άγγελος Πινιώτης και Δημήτρης Σταυρόπουλος, καθώς και οι: Διαμανός Γκίνη(22χρονος μέσος) και Άγγελος Κερασίδης(20χρονος επιθετικός), οι οποίοι δεν ακολούθησαν την αποστολή. Πηνιώτης, Γκίνη και Κερασίδης ήταν δανεικοί στην Καλλιθέα.

Οι ποδοσφαιριστές της περυσινής ομάδας που βρίσκονται η αναμένονται στο Καρπενήσι:


Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Γιώργος Μπαντής
Τερματοφύλακας
22
Ελλάδα
Λευτέρης Αστράς
Τερματοφύλακας
20
Ελλάδα
Βαλεντίνος Βλάχος
Αμυντικός
25
Ελλάδα
Χρήστος Τασουλής
Αμυντικός
27
Ελλάδα
Βαγγέλης Οικονόμου
Αμυντικός
29
Ελλάδα
Βασίλης Πατσατζόγλου
Αμυντικός
23
Ελλάδα
Ζερόμ Άρνολντ Γκιοατά
Αμυντικός
22
Καμερούν
Δημήτρης Σταυρόπουλος
Αμυντικός
20
Ελλάδα
Παναγιώτης Κόρμπος
Μέσος
31
Ελλάδα
Γιώργος Μασούρας
Μέσος
23
Ελλάδα
Κέβιν Ταπόκο
Μέσος
23
Γαλλία
Κυριάκος Σαββίδης
Μέσος
22
Ελλάδα
Νίκος Καθάριος
Μέσος
22
Ελλάδα
Μασούντ Σοτζαέι
Μέσος
33
Ιράν
Άγγελος Πινιώτης
Μέσος
21
Ελλάδα
Λάζαρος Λάμπρου
Επιθετικός
19
Ελλάδα
Μάκης Βουκελάτος
Επιθετικός
19
Ελλάδα
Σαμέντ Γεσίλ
Επιθετικός
23
Γερμανία

Νέα «σούπερ» πορεία


Φέτος εξασφάλισε αδειοδότηση ο Πανιώνιος και θα αγωνιστεί στην Ευρώπη, έχοντας για δεύτερη σερί σαιζόν παρουσία στην πρώτη 5αδα Super League. Με εντυπωσιακή πορεία, η οποία βασιζόταν στο Ελληνικό στοιχείο και με προπονητή τον Σέρβο Βλάνταν Μιλόγεβιτς(Φωτογραφία αριστερά, συμφώνησε με τον Ερυθρό Αστέρα) τερμάτισε στην 5η θέση της κανονικής διάρκειας με 52 βαθμούς, συμμετέχοντας στα play off, όπου και εκεί είχε ανταγωνιστική παρουσία. Ο Μοχάμεντ Μπεν (Φωτογραφία κέντρο) ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 9 τέρματα, ενώ σε 29 ματς αγωνίστηκε ο αρχηγός Παναγιώτης Κόρμπος(Φωτογραφία δεξιά)



Ο Γρηγορίου νέος προπονητής


Νέος προπονητής του «ιστορικού» είναι ο Μιχάλης Γρηγορίου(Φωτογραφία κέντρο). Ο 43χρονος εργάστηκε στην Κέρκυρα, στον Ατρόμητο, στον Πανσερραΐκό, στην Δόξα Δράμας, στον Εθνικό, στην Κόρινθο, στον Αιολικό, στον Φωστήρα και στον Άγιο Δημήτριο. Άμεσο συνεργάτη του αποτελεί ο Γιάννης Γεωργιάδης. Τον ρόλο του αναλυτή παιχνιδιών έχει ο Βασίλης Καλογιάννης και επικεφαλής του σκάουτινγκ είναι ο Αντώνης Μανίκας. Προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Βαγγέλης Φιλιππής, ενώ μέλος του τεχνικού επιτελείου παραμένει ο Νόνι Λίμα. 

Ευρωπαϊκό «ραντεβού»


Το νικητή του ζευγαριού Σιράκ(Αρμενία)-Γκόριτσα(Σλοβενία) θα αντιμετωπίσει στην 2η φάση του Europa League ο «ιστορικός». Το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στις 13 Ιουλίου και για αυτόν τον λόγο διεξάγονται εργασίας. Ακριβώς μια εβδομάδα μετά έχει προγραμματιστεί η ρεβάνς. 



Οι δυο ιδιοκτήτες














Το 67% των μετοχών κατέχουν οι: Χρήστος Δάρας(Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Φωτογραφία αριστερά) και Νίκος Ζαμάνης(Διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος, Φωτογραφία δεξιά) από το 2015.

Φιλικό στις 2 Ιουλίου
Ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 2 Ιουλίου τον Ολυμπιακό στην Νέα Σμύρνη, το οποίο θα αφιερωθεί στον μικρό Βαγγέλη, ο οποίος δίνει «μάχη» με τον καρκίνο. Τα έσοδα θα διατεθούν στην οικογένεια του.









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος