Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Μικτή Ευρυτανίας-Παναιτωλικός 0-4

Σε φιλικό ματς, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Ευρυτάνα τερματοφύλακα Γιώργου Γιόγιου ο Παναιτωλικός επιβλήθηκε με 4-0 της μικτής Ευρυτανίας.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουλίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, άρχισε στις 5 στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και διεξήχθη υπό βροχή, η οποία έγινε καταρρακτώδης στην επανάληψη.
Η μικτή Ευρυτανίας συγκεντρώθηκε για τις ανάγκες του φιλικού και για να τιμήσει την μνήμη του Γιόγιου. Αποτελούνταν κατά βάση από ποδοσφαιριστές του Αιόλου, ο οποίος είχε «κλείσει» το φιλικό. Κατέβηκε υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Αντωνίου. Είχε αρκετά ανταγωνιστική αμυντική παρουσία ,κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.
Ο Παναιτωλικός του Μάκη Χάβου «ξεμούδιασε» από τον ρυθμό των προπονήσεων και έχοντας την φυσιολογική υπεροχή έφτασε στην επίτευξη τεσσάρων τερμάτων σε συνάντηση, η οποία δεν χρήζει συμπερασμάτων. Δυο γκολ για τον Μάρκο Μαρκόβσκι και ένα για τους: Φράνκο Μάζουρεκ και Ηλία Γιαννιώτη. Προσπάθειες των: Λουίς Γκουτιέρες Ντίας και Γιώργου Βακράκου κατέληξαν στο αντίπαλο δοκάρι.
Οι Αγρινιώτες θα δώσουν την Πέμπτη 20 Ιουλίου δυνατό φιλικό ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δύσκολες συνθήκες για όλους
Το παιχνίδι, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για την εποχή παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές.


Αφιερωμένο στον Γιόγιο
Το φιλικό αφιερώθηκε στην μνήμη του Γιώργου Γιόγιου, ο οποίος έφυγε πέρυσι από την ζωή σε ηλικία μόλις 18 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο. Ο Γιόγιος υπήρξε τερματοφύλακας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, του ΑΠΟΚ και των Αγράφων.

Πρώτο του Παναιτωλικού
Οι Αγρινιώτες του Μάκη Χάβου έδωσαν το πρώτο τους ανεπίσημο φιλικό «τεστ». Τέσσερις μέρες αργότερα «κοντράρονται» με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Προεδρική παρουσία


Τον αγώνα παρακολούθησε ο Πρόεδρος του Παναιτωλικού Γεράσιμος Μπελεβώνη (Φωτογραφία) και φυσικά ο Γενικός Διευθυντής Μάκης Μπελεβώνης και ο Γενικός Αρχηγός Χρήστος Κουτσοσπύρος, που βρίσκονται από την πρώτη ημέρα στο Καρπενήσι.


Οι συντελεστές του φιλικού


Το παιχνίδι προγραμματίστηκε από τον Αίολο, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Παναιτωλικό. Συνδιοργανωτές ήταν οι: Άγραφα, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και κύριος διοργανωτής ήταν η ΕΠΣ Ευρυτανίας. Προπονητής των γηπεδούχων ήταν ο Δημήτρης Αντωνίου(Φωτογραφία).

Οι εκπρόσωποι της ΕΠΣ


Την Ένωση Ευρυτανίας εκπροσώπησαν οι: Γιώργος Παπαντζίμας(Φωτογραφία, Πρόεδρος), Πάνος Παπαδημητρίου, Γιώργος Λιάγκας, Νίκος Δροσίνης και ο εκπαιδευτής διαιτησίας Γιάννης Καλύβας.

«Δάνεισε» τους πορτιέρο

 












Την εστία των γηπεδούχων υπερασπίστηκε στο πρώτο ημίχρονο ο Νίκος Κουσιάδης (Φωτογραφία Αριστερά) και στο δεύτερο μέρος ο Άγγελος Σταματόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά), οι οποίοι είναι μέλη της ομάδας νέων του Παναιτωλικού και προπονούνται με την ανδρική ομάδα.

Με δυο νέα πρόσωπα
Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με δυο νεαποκτηθέντες στην βασική του σύνθεση. Πρόκειται για τον Αργεντινό Φράνκο Μάζουρεκ και τον Ουρουγουανό Λουίς Γκουτιέρες Ντίας. Ο πρώτος βρήκε δίχτυα και ο δεύτερος είχε δοκάρι. Και οι δυο είναι μεσοεπιθετικοί.

Αφιερωμένο πανό
Φίλοι του Γιώργου Γιόγιου κρατούσαν πανό στην μνήμη του, το οποίου ανέγραφε: «Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας. Καλό ταξίδι φιλαράκι μας.!»
Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές εισήλθαν στο γήπεδο, κρατώντας αυτό το πανό.

90λεπτο ο Φαρμάκης


Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που συμμετείχε σε ολόκληρο το παιχνίδι ήταν ο Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία) των γηπεδούχων.

Συμμετοχή ποδοσφαιριστή σάλας


Με τους γηπεδούχους αγωνίστηκε ο Ανέστης Σιδηρόπουλος(Φωτογραφία), ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Α΄ Εθνική σάλας. Ήταν μέλος  μεταξύ άλλων της ΑΕΚ, του Πρωτέα Ζωγράφου και αποτελεί προσωπικό φίλο του Γιώργου Φαρμάκη.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα Παναιτωλικού-Καλή παρουσία Ευρυτάνων
Τα «καναρίνια» είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες. Πέτυχα ένα τέρμα και είχαν και δοκάρι. Πολύ καλή και φιλότιμη αμυντική παρουσία για τους ερασιτέχνες της Ευρυτανίας.

Βραβεύσεις πριν την έναρξη
Μετά την είσοδο των ομάδων σε κλίμα συγκίνησης υπήρξαν οι σχετικές βραβεύσεις και οι απονομές πλακετών στην μνήμη του Γιώργου Γιόγιου. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας μέσω του Προέδρου της Γιώργου Παπαντζίμα και των υπόλοιπων μελών της, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002(Πρώτη ομάδα του Γιόγιου) μέσω των Δημήτρη και Πάνου Αντωνίου απένειμαν τιμητική πλακέτα. Τα Άγραφα(Τελευταία ομάδα του Γιόγιου) μέσω των: Θύμιου Μούτσελου και Γιάννη Τσιγαρίδα προσέφεραν την τελευταία φανέλα εκλιπόντος τερματοφύλακα. Ο Παναιτωλικός μέσω των: Δημήτρη Κυριακίδη και Μάρκος Πάουλο παρέδωσε μια υπογεγραμμένη φανέλα από τους ποδοσφαιριστές.
Τα αναμνηστικά και τις πλακέτες παρέλαβε η Αλεξάνδρα Γιόγιου, αδερφή του Γιόγιου. 










Τέρμα από Μάζουρεκ


Οι Αγρινιώτες «ξεκλείδωσαν» την άμυνα της μικτής Ευρυτανίας στο 31ο λεπτό. Ο Μοζαμβικανός Μπάουκε Κλέσιο σέντραρε από δεξιά και ο Φράνκο Μάζουρεκ(Φωτογραφία) με προβολή σημείωσε το 0-1, συνδυάζοντας με τέρμα το ανεπίσημο ντεμπούτο του.




Δοκάρι Ντίας


Οι παίχτες του Μάκη Χάβου είχαν και δοκάρι στο 35΄ με τον Λουίς Γκουτιέρες Ντίας(Φωτογραφία), ύστερα από σέντρα του Γιώργου Μύγα.

Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Σέντρα του Ντίας από δεξιά, πλασέ του Ρόσα κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κουσιάδη.
11΄: Ο Ντίας τροφοδότησε τον Κλέσιο, που σούταρε από δεξιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της μικτής.
18΄: Χτύπημα φάουλ του Μάζουρεκ απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
21΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Μύγα από δεξιά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Κουσιάδης.
24΄: Ο Ρόσα σέντραρε από αριστερά, ο Αντωνίου έκανε γύρισμα προς τα πίσω, με τον Κουσιάδη να αποκρούει σωτήρια.
31΄: Σέντρα του Κλέσιο από δεξιά ,ο Μάζουρεκ με προβολή στο πρώτο δοκάρι στην αριστερή γωνία των Ευρυτάνων σημείωσε το 0-1.
32΄: Ο Ρόσα δοκίμασε σουτ, το οποίο απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Κουσιάδης.
35΄: Ο Μύγας σέντραρε από δεξιά, ο Ντίας σούταρε και η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουσιάδη.
37΄: Χτύπημα φάουλ του Ρόσα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
39΄: Ο Μάζουρεκ τροφοδότησε τον Ρόσα, ο οποίος σούταρε από αριστερά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της μικτής.

Β΄ Μέρος

Αναμενόμενη επανάληψη
Οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού έφτασαν στα 4 γκολ, κλείνοντας σε ρυθμούς ρελαντί την φιλική αναμέτρηση. Παρά την φυσιολογική κούραση και τις αλλαγές οι γηπεδούχοι είχαν ξανά καλή παρουσία.

Καταρρακτώδης βροχή
Η μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου μέρους έγινε υπό καταρρακτώδης βροχή, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Με τρεις καινούργιους

 
Στην επανάληψη πέρασαν από πλευράς Παναιτωλικού τα νέα αποκτήματα Λουίτζι Τσέναμο (Φωτογραφία Αριστερά), Νίκος Μαρινάκης (Φωτογραφία Κέντρο) και Αχίγκα Σελεμανί (Φωτογραφία Δεξιά). Ο έμπειρος πορτιέρο Τσέναμο έχει παίξει και κατά το παρελθόν στην ομάδα.

«Κλάση» Μαρκόφσκι


Με την είσοδο του στο ματς ο Μάρκο Μαρκόβσκι(Φωτογραφία) βρήκε δίχτυα και μόλις στο πρώτο λεπτό της επανάληψης απόφυγε τον Άγγελο Σταματόπουλο και πλάσαρε εύστοχα(0-2).




Ο μικρός βρήκε δίχτυα


Το τρίτο γκολ του Παναιτωλικού πέτυχε ο Ηλίας Γιαννιώτης(Φωτογραφία) στο 77΄, με τον 20χρονο να έχει πολύ καλή παρουσία.



Δεύτερο δοκάρι


Ευκαιρία να χριστεί σκόρερ έχασε ο 19χρονος Γιώργος Βακράκος(Φωτογραφία) αλλά είδε την προσπάθεια του στο 82΄ να αποκρούεται από τον Άρη Σιταρά, να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει σε κόρνερ.



Έφτασε τα δυο προσωπικά
Το τελικό σκορ(0-4) σημείωσε ο Μάρκο Μαρκόβσκι στο 83΄ με άψογο ξεμαρκάρισμα και σουτ μετά την σέντρα του Γιώργου Βακράκου.



Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Μαρκόβσκι πέρασε από δεξιά τον Σταματόπουλο και πλάσαρε σε κενό τέρμα στην δεξιά γωνία της μικτής Ευρυτανίας(0-2).
51΄: Πάσα του Μαρκόβσκι στον Γιαννιώτη, ο οποίος σούταρε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ.
54΄: Μακρινό σουτ του Ρότσα έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των «κιτρινομπλέ».
62΄: Ο Μαρκόβσκι έδωσε στον Βασιλούδη, που δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Σταματόπουλου.
64΄: Μακρινό σουτ του Σιταρά από έξω αριστερά κόντραρε στα σώματα και μπλοκαρίστηκε από τον Τσέναμο στην δεξιά του γωνία.
67΄: Σουτ του Ρότσα έξω από την περιοχή απέκρουσε όμορφα στο δεξί του «παραθυράκι» ο Σταματόπουλος.
74΄: Σέντρα του Γιαννιώτη από δεξιά, κεφαλιά του Μαρκόβσκι πέρασε μόλις άουτ από το τέρμα των γηπεδούχων.
77΄: Ο Σταματόπουλος έδιωξε προ του Μαρκόβσκι και ο Γιαννιώτης με όμορφο σουτ στην δεξιά γωνία της μικτής σημείωσε το 0-3.
79΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Γιαννιώτη απέκρουσε ο Σταματόπουλος και το σουτ του Μιχάι έφυγε μόλις πάνω από την εστία των Ευρυτάνων.
82΄: Ο Γιαννιώτης έδωσε στον Μαρκόβσκι, ο οποίος τροφοδότησε τον Βακράκο, το σουτ του οποίου απέκρουσε πάνω στην γραμμή ο Σιταράς, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε σε κόρνερ.
83΄: Προσωπική ενέργεια και σέντρα του Βακράκου, ο Μαρκόβσκι με σουτ στην αριστερή γωνία του Σταματόπουλου «έγραψε» το 0-3.

Συνθέσεις Ομάδων

Μικτή Ευρυτανίας (Δημήτρης Αντωνίου): Κουσιάδης(46΄ Σταματόπουλος), Αντωνίου(40΄ Αζακάς), Φαρμάκης, Ζαραβέλης(64΄ Μπουμπουρής), Σιδηρόπουλος(46΄ Καλύβας), Τριανταφυλλόπουλος Χ.(50΄ Ράμμος), Μπόνιας(50΄ Χρυσικός), Παχής(54΄ Κόλλιας), Αθανασόπουλος(54΄ Σιταράς), Λιάγκας(72΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Νικολάου(72΄ Κυλλής)

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης(46΄ Τσέναμο), Μύγας(46΄ Μαρινάκης), Χαντάκιας(46΄ Ροντρίγκες), Μπράβο(46΄ Μιχάι), Τσοκάνης(46΄ Παρράς), Λόπες(46΄ Ρότσα), Πάουλο(46΄ Νταλακούρας, 68΄ Σελεμανί), Ρόσα(46΄ Βασιλούδης), Ντίας(46΄ Βακράκος), Μάζουρεκ(46΄ Γιαννιώτης), Κλέσιο(46΄ Μαρκόβσκι)

Διαιτητής:  Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος