Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΠΑΣ Γιάννινα-Λάρισα 1-0

Ο Νταβίντ Λόπεζ Ναδάλες στο 79΄ χάρισε την φιλική νίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε της Λάρισας με 1-0.
Η φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας μεταξύ δυο ομάδων Super League πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουλίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 7 το απόγευμα. Έγινε κάτω από ψιλόβροχο στο α΄ μέρος και παρουσία περίπου 150 θεατών.
Ο ΠΑΣ του Γιάννη Πετράκη μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος στην επανάληψη βελτιώθηκε αισθητά δημιούργησε ευκαιρίες και τελικώς «παραβίασε» την αντίπαλη εστία στο 79ο λεπτό με τον Ισπανό Ναδάλες, ξεκινώντας με το «δεξί» την νέα ποδοσφαιρική σεζόν.
Η Λάρισα του Αντρέ Πάους είχε αρκετά καλή παρουσία στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και παρότι ηττήθηκε έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία. Οι «βυσσινί» είχαν δυο μεγάλες ευκαιρίες στην επανάληψη με τον Νίκο Γιαννιτσάνη και τον Βασίλη Κουτσιανικούλη.
Οι Γιαννιώτες θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη (20/7) σε νέο φιλικό των Παναιτωλικό, ενώ η Λάρισα θα αγωνιστεί την Τετάρτη (19/7) με τον Λεβαδειακό.

Γύρω στους 150
Η πρώτη καλοκαιρινή φιλική αναμέτρηση που γίνεται στο Καρπενήσι το φετινό καλοκαίρι έγινε παρουσία περίπου 150 θεατών.


Προεδρικές παρουσίες
Το ματς παρακολούθησε ο «ισχυρός άνδρας» του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης και ο μεγαλομέτοχος  της Λάρισας Αλέξης Κούγιας, που κάθισαν στις κερκίδες του αθλητικού κέντρου. Ο κ. Κουγιας υπήρξε και «αφεντικό» των Ιωαννίνων κατά το παρελθόν




Θετικός ο Χαλκιαδάκης


Αρκετά κινητικό ήταν το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Γιαννιωτών ο μεσοεπιθετικός Μπρούνο Χαλκιαδάκης που έπαιξε στο πρώτο μέρος στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Δοκιμάστηκαν Ζαχαρός & Σεριβιλάκης

 












Για τον ΠΑΣ δοκιμάστηκαν ξεκινώντας στην αρχική 11αδα του Γιάννη Πετράκη οι:  Λάμπρος Ζαχαρός (Φωτογραφία Αριστερά) και Γιώργος Σεριβιλάκης (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος αγωνιζόταν στον Αχααρναϊκό και ο δεύτερος στην ομάδα νέων του Παναθηναϊκού.

90λεπτο ο Μπόζοβιτς


Ο Μαυροβούνιος γκολκίπερ της ΑΕΛ Μλάντεν Μπόζοβιτς αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του ματς, κάνοντας το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα.

Οι τέως αντίπαλοι


Στο αρχικό σχήμα της ΑΕΛ ξεκίνησε ο δεξιός μπακ Βασίλης Ρέντζας (Φωτογραφία Αριστερά), ο στόπερ Νίκος Γκόλιας (Φωτογραφία Κέντρο), ενώ βασικός ήταν και ο Απόστολος Σκόνδρας (Φωτογραφία Δεξιά) των Ιωαννίνων. Και οι 3 πριν πολλά χρόνια έχουν αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΚ, ο πρώτος με τον ΦΙλικότητη Μελιβοίας, ο δεύτερος με τον Α.Ο. Καρδίτσας και ο τρίτος με τον Ασκληπιό για το θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών.

Α΄ Mέρος

Με ψιλόβροχο
Το πρώτο 45λεπτο ήταν κακό ποιοτικά και με λιγοστές καλές στιγμές και έγινε κάτω από ψιλόβροχο.

Δραστήρια η ΑΕΛ
Η ομάδα της ΑΕΛ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 45λεπτο και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και είχε 2-3 αξιόλογες τελικές προσπάθειες, με κυριότερη την κεφαλιά του Νίκου Αναστασόπουλου στο 7΄

Στην κόντρα ο ΠΑΣ
Ο ΠΑΣ απείλησε μόλις μια φορά με ένα μακρινό σουτ του Ιγκόρ Βιδάλ, επιτιθέμενος κυρίως με κόντρα επιθέσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Ρέντζας σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Αναστασόπουλου έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.
15΄: Ο Αγκάνοβιτς μετά από πάσα του Ναζλίδη σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.
27΄: Μακρινό σουτ του Βιδάλ μπλόκαρ εχωρίς δυσκολία  ο Μπόζοβιτς.
34΄: Ο Αγκάνοβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και η κεφαλιά του Γκόλια έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΣ.

Β΄ Μέρος

Δοκίμασε Μουταμπάλα


Ο 24χρονος Κογκολέζος αριστερός μπακ Λομαλίσα Μουταμπάλα αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος με τους Γιαννιώτες, καθώς δοκιμάζεται στην ομάδα. Αγωνιζόταν στην DR Kongo.

Επάνοδος Βελλίδη


Ο πορτιέρο Μάρκος Βελλίδης φόρεσε ξανά την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επέστρεψε στην ομάδα από τον ΠΑΟΚ.

Πρώτες συμμετοχές
















Για την ομάδα της Λάρισας στο δεύτερο μέρος τα νέα αποκτήματα της ομάδας έκανε την ανεπίσημη πρώτη τους. Πρόκειται για τους: Λεοζίνιο, Φερνάντο Γουάλας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), Χρήστο Αγροδήμο (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο), Άλμπι Άλλα (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), Σάντι Κριζμάν (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) και Νίκολα Ζίζιτς (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά).

Άνοιξε το ματς
Στο τελευταίο ημίωρο το ματς άνοιξε και χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρων με τον ΠΑΣ να επικρατεί με 1-0.

Ευκαιρία  με Γιαννιτσάνη


Στο 63ο λεπτό η Λάρισα έχασε σπουδαία στιγμή να προηγηθεί, όταν ο Νίκος Γιαννιτσάνης κατέβασε την μπάλα μέσα από την περιοχή και αριστερά  μετά από σέντρα του Σάντι Κριζμάν και σούταρε χαμηλά άουτ από το αριστερό  κάθετο δοκάρι του Μάρκου Βελλίδη. Γιαννιτσάνης επέστρεψε την ΑΕΛ μετά από δανεισμό στα Τρίκαλα.



Τραυματισμός Λεοζίνιο


Στο 72ο λεπτό ο στόπερ του ΠΑΣ Θοδωρής Μπέριος έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Βραζιλιάνο Λεοζίνιο της Λάρισας. Ο Γιαννιώτης στόπερ αντίκρισε την κίτρινη, ενώ ο μέσος των Θεσσαλών αποχώρησε τραυματίας με τον Τάσο Κρητικό να τον αντικαθιστά 4 λεπτά αργότερα.




Αστόχησε ο Γιάκος


Τα Γιάννενα έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν στο 77΄όταν μετά την σέντρα του Ρομαλέσα από αριστερά η κοντινή προβολή του Άκη  Γιάκου στο δεύτερο δοκάρι πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια των «βυσσινί».


Νικητήριο από Ναδάλες


Το νικητήριο τέρμα για τον ΠΑΣ επετεύχθη στο 79ο λεπτό με τον Ναδάλες. Ο Ντόλοβατς έκανε την μπαλιά για τον κορυφαίο της επανάληψης Άκη Γιάκο, που έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια μπήκε στην περιοχή πλάσαρε, ο Μλάντεν Μπόζοβιτς απέκρουσε και στην επαναφορά ο Άκης Γιάκος πάσαρε στον Νταβίν Λόπεζ Ναδάλες  η αλλιώς «Φόνσι», που με σουτ στην αριστερή γωνία της Λάρισας σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (1-0).






Νικήθηκε ο Κουτσιανικούλης


Στο 88ο λεπτό ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μετά την μεταβίβαση του Σάντι Κριζμάν βρέθηκε τετ α τετ με τον Μάρκο Βελλίδη πλάσαρε και ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε σωτήρια κρατώντας την νίκη για την ομάδα του. Ο «Κουτς» έχει φορέσει την φανέλα του Ηρακλή Χάλκης και έχει και αυτός αγωνιστεί στην Δ΄ Εθνική ενάντια σε ομάδες του νομού μας.


Οι καλύτερες φάσεις
60΄: Μακρινό σουτ του Αγροδήμου κατέλεξε πάνω από το τέρμα του Βελλίδη.
63΄: Ο Κριζμάν σέντραρε από αριστερά, ο Γιαννιτσάνης κατέβασε όμορφα την μπάλα μέσα από την περιοχή και αριστερά και σούταρε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.
64΄: Ο Ντόλοβατς πλάσαρε μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας μόλις έξω από το δεξί δοκάρι της ΑΕΛ.
76΄: Ο Κουτσιανικούλης πάσαρε στον Κριζμάν που σούταρε η μπάλα κόντραρε και ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ μπλόκαρε.
77΄: Ο Μουταμπάλα σέντραρε από τα αριστερά και η εξ επαφής προβολή του Γιάκου στο δεύτερο δοκάρι κατέληξε πάνω από το τέρμα του Μπόζοβιτς.
79΄: Ο Ντόλοβατς έκανε την μπαλιά στον Γιάκο, που έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια πλάσαρε ο Μπόζοβιτς απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γιάκος πάσαρε στον Ναδάλες που με σουτ στην αριστερή γωνία της Λάρισας πέτυχε το 1-0.
83΄: Ο Κρητικός έκανε προσωπική ενέργεια, η μπάλα μετά από κόντρες στρώθηκε στον Κουτσιανικούλη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πέρασε μόλιςπάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ.
87΄: Ο Καρανίκας σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Γιάκου στην κίνηση έφυγε άουτ.
88΄: Ο Κριζμάν έκανε την μπαλιά και ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε τετ α τετ με τον Βελλίδη πλάσαρε και ο γκολκίπερ τη ΠΑΣ απέκρουσε σωτήρια,

Κίτρινες Κάρτες
Μπέριος

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης(46΄ Βελλίδης), Βιδάλ(46΄ Γαρουφαλιάς), Νικολιάς(46΄ Τζημόπουλος), Σκόνδρας(46΄ Ναδάλες), Μπουκουβάλας(46΄ Κοζορώνης), Μιχαήλ(46΄ Μπέριος), Κόντε(46΄ Γιάκος), Μαυροπάνος(46΄ Μουταμπάλα), Χαλκιαδάκης(46΄ Παπαδόπουλος, 71΄ Λιάππης), Ζαχαρός(46΄ Ντόλοβατς), Σεριβιλάκης(46΄ Καρανίκας)

Λάρισα (Άντρε Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας(46΄ Ζίζιτς), Γκόλιας(46΄ Άλλα), Φάρκας(46΄ Γουάλας), Κόντορ(46΄ Αγροδήμος), Αναστασόπουλος(46΄ Κουτσιανικούλης), Φατιόν(46΄ Λαμπρόπουλος), Ντέλετιτς(46΄ Γιαννιτσάνης), Αγκάνοβιτς(46΄ Λεοζίνιο, 76΄ λ.τρ. Κρητικός), Ναζλίδης(46΄ Κριζμάν), Ντοντό(46΄ Μασούρας)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος