Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Λαμία-Λεβαδειακός 1-0

Η ομάδα της Λαμίας μπήκε με το «δεξί» στην νέα σαιζόν και στο πρώτο της φιλικό επικράτησε του Λεβαδειακού με 1-0.
Ο φιλικός αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα. Έγινε κάτω από συνεχόμενη βροχόπτωση και παρουσία περίπου 200 θεατών.
Η Λαμία του Μπάμπη Τεννέ μπήκε δυνατά στο ματς και από τα πρώτα λεπτά έχασε σημαντικές στιγμές να ανοίξει το σκορ. Τελικώς πήρε το προβάδισμα στο 35ο λεπτό με τον Ματέι Πόντλογκαρ και το διατήρησε μέχρι το φινάλε. Στο δεύτερο μέρος δεν είχε την ίδια καλή απόδοση, όμως κράτησε χωρίς να δυσκολευτεί το υπέρ της αποτέλεσμα.
Ο Λεβαδειακός του Ζοζέ Ανιγκό δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στο πρώτο μέρος και έμεινε πίσω στο σκορ. Στην επανάληψη υπήρχε αισθητή βελτίωση των Βοιωτών, ωστόσο το εις βάρος τους αποτέλεσμα έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.
Η Λαμία δεν θα δώσει άλλο φιλικό ματς στο Καρπενήσι, ενώ ο Λεβαδειακός θα αγωνιστεί την Τετάρτη (19/7) με την Λάρισα.

Αρκετοί θεατές
Παρά το κρύο, την βροχή και τις κακές καιρικές συνθήκες το φιλικό έγινε παρουσία περίπου 200 θεατών.


Ένθερμοι Φθιωτοί
Πληθώρα εκδρομέων ταξίδεψαν από την γειτονική Λαμία για το ματς, με τους μισούς φιλάθλους να είναι φίλαθλοι της Λαμίας. Μάλιστα φώναζαν συνθήματα ανά διαστήματα, δίνοντας άλλο «τόνο» στο ματς και τοποθέτησαν και πανό στις κερκίδες του σταδίου.



Συνεχόμενη βροχόπτωση
Ο αγώνας έγινε σχεδόν σε όλη του την διάρκεια κάτω από συνεχόμενη βροχόπτωση.

Πρεμιέρα Ανιγκό


Ο Γάλλος Ζοζέ Ανιγκό (Φωτογραφία) που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα προπονητή στην Super League κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Βοιωτικής ομάδας. Έχει υπηρετήσει την Μαρσέιγ από διάφορα πόστα

Τα νέα πρόσωπα



 























Για τους Φθιωτούς το ανεπίσημο ντεμπούτο τους έκαναν στο πρώτο 45λεπτο οι: Πατρίκ Βουό, Ματέι Πόντλογκαρ, Νόε Ακόστα, Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), Χρήστος Κουκόλης (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Δημήτρης Κουτρουμάνος (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και Σάκης Παντελιάδης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά).

Βασικός ο «Ζάρα»


Ο Γιάννης Ζαραδούκας (Φωτογραφία) έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του στο α΄ μέρος με τον Λεβαδειακό αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στην Κέρκυρα.

Παρουσία Προέδρου
Το φιλικό παρακολούθησε ο Πρόεδρος του Λεβαδειακού Κώστας Κολοκυθάς, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Λάμπρο Μπαλόκα. Παρών και ο τεχνικός διευθυντής Δημήτρης Φαράντος, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας, ο οποίος έχει διατελέσει παράγοντας των Βοιωτών.


Αίσθηση με Μπραντάο
Στα τελευταία λεπτά του ματς αφίχθη στο Καρπενήσι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας ο Βραζιλιάνος Μπραντάο. Ο 37χρονος έχει σπουδαία καριέρα με Σαχτάρ, Μαρσέιγ και Σεντ Ετιέν.



Θετική διαιτησία


Και στο 3ο φιλικό ματς του Σαββατοκύριακου οι διαιτητές της ένωσης μας τα πήγαν πολύ καλά. Το ματς της Λαμίας με τον Λεβαδειακό διεύθυνε ο ανερχόμενος Ευρυτάνας ρέφερι Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία)
Α΄ Μέρος

Κινητικότερη η Λαμία
Η Φθιωτική ομάδα ήταν κινητικότερο στο πρώτο 45λεπτο, δημιούργησε ευκαιρίες και δίκαια προηγήθηκε με 1-0.

Δεν βρήκε ρυθμό
Η ομάδα της Βοιωτίας δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και να αναπτυχθεί επιθετικά και μοιραία βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Απειλητική με Βουό και Ακόστα

 












Η γειτονική Λαμία έκανε από το ξεκίνημα δυο πολύ καλές ευκαιρίες. Πρώτα στο 4΄ το σουτ του Πατρίκ Βουό (Φωτογραφία Αριστερά) απέκρουσε ο πορτιέρο του Λεβαδειακού και στην συνέχεια και στο 7ο λεπτό το σουτ του Νόε Ακόστα (Φωτογραφία Δεξιά) αποκρούστηκε ξανά από τον Στάνισλαβ Ναμάσκο.


Εύκολα ο Πόντλογκαρ


Η ομάδα της Λαμίας πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 35ο λεπτό, μετά από το βολέ του γκολκίπερ Βαγγέλη Πίτκα, ο έτερος γκολκίπερ Στάνισλαβ Ναμάσκο έκανε τραγικό λάθος και άστοχη έξοδο και ο Σλοβένος  Ματέι Πόντλογκαρ σε κενή εστία εύκολα με πλασέ έγραψε το 1-0.





Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Βουό έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, σούταρε από καλή θέση και ο Ναμάσκο απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
7΄: Ο Ακόστα μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε και ο πορτιέρο του Λεβαδειακού απέκρουσε σωτήρια.
32΄: Ο Βουό σούταρε εκτός περιοχής και ο Ναμάσκο απέκρουσε όμορφα στην γωνία τους σε κόρνερ.
35΄: Ο Πίτκας έκανε το βολέ, ο Ναμάσκο έκανε άστοχη έξοδο και τραγικό λάθος και ο Πόντλογκαρ πλάσαρε σε κενή εστία γράφοντας το 1-0.

Β΄ Μέρος

Υπό δοκιμή εκατέρωθεν
Από πλευράς Λαμίας έπαιξα στο δεύτερο μέρος ο τερματοφύλακας Νίκος Παπαδόπουλος (Αγωνιζόταν στον Ατρόμητο) και ο 23χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός Σάρλες Ντε Σόουζα, που έπαιζε στην Chennai City της Ινδίας. . Δεν έπαιξε λόγο θλάσης ο Βάντερσον Ντα Κόστα.  Για τους Βοιωτούς έπαιξαν οι υπό δοκιμή: Τζαφάρ και Μόισε

Τα αποκτήματα της επανάληψης

 
Ντεμπούτο για την Λαμία έκαναν οι: Ηλίας Τσέλιος (Φωτογραφία Αριστερά), Μιχάλης Φράγκος(Έχει και παλαιότερη θητεία στην ομάδα) και Μάρκ Ασίγκμπα (Φωτογραφία Κέντρο). Για τον Λεβαδειακό συμμετείχε ο Σάββας Τσαμπούρης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος αγωνιζόταν στην Νέα Σαλαμίνα.

Ίδιο σκηνικό
Στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης η Λαμία μπήκε καλύτερα, όμως στην συνέχεια η κυριαρχία και η κατοχή της μπάλας πέρασε στα πόδια του Λεβαδειακού.

Βελτίωση Βοιωτών
Στο τελευταίο ημίωρο του ματς ο Λεβαδειακός βελτίωσε την αγωνιστική του παρουσία, απειλώντας την αντίπαλη εστία.

Ακυρωθέν γκολ
Η ομάδα της Λειβαδιάς σκόραρε στο 72ο λεπτό όμως το τέρμα της ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Ματθαίος Καψάσκης πάσαρε στον Λέοναρντ Σένκα, ο οποίος με την σειρά του τροφοδότησε τον Στέλιο Βασιλείου που σούταρε, ο Νίκος Παπαδόπουλος απέκρουσε με τα πόδια σωτήρια και στην επαναφορά το γκολ που πέτυχε ο Ματθαίος Καψάσκης υποδείχτηκε ως οφσάιντ από τον β΄ βοηθό Θοδωρή Κατσαρό και δεν μέτρησε ποτέ.



Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Σουτ του Τσάρλες εκτός περιοχής μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού.
53΄: Ο Τσέλιος πάσαρε στον Τσούκαλο, που σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
72΄: Ο Καψάσκης πάσαρε στον Σένκα, αυτός έδωσε στον Βασιλείου που σούταρε και ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και στην συνέχεια ακυρώθηκε γκολ του ως οφσάιντ.
79΄: Ο Σένκα σούταρε από αριστερά με την μπάλα να φεύγει πάνω από το τέρμα της Λαμίας.

Κίτρινες Κάρτες
Πατσαρούχας, Τσαμπούρης

Συνθέσεις Ομάδων

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας(46΄ Παπαδόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος(46΄ Τσούκαλος), Παντελιάδης(46΄ Παπαργυρίου), Κουκόλης(68΄ Πατσαρούχας), Αναστασιάδης(46΄ Ασίγκμπα), Κουτρομάνος(46΄ Όμο), Ακόστα(46΄ Τσέλιος), Πόντλογκαρ(46΄ Καραγιάννης), Μπλάζιτς(46΄ Φράγκος), Βουό(46΄ Σάρλες), Μπουλούλης(72΄ Μανιάς)

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Ναμάσκο(46΄ Δασκαλάκης), Τόπι(46΄ Χατζηλάμπρος), Ζαραδούκας(46΄ Μάγκας), Τριποτσέρης(46΄ Τσαμπούρης), Μεντί(46΄ Καψάσκης), Καραχάλιος(46΄ Σένκα), Νιάσε(46΄ Τζαφάρ), Γιουσούφ(46΄ Μόισε), Τόνι Σιλβα(46΄ Βασιλείου), Μπελγκαζαουνί(46΄ Καλτσάς), Γιακουμάκης(46΄ Ζεζίνιο)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος