Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΣ Λαμία 1-1

Φιλική μοιρασιά για τους ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΣ Λαμία, οι οποίοι είχαν από ένα ημίχρονο ο καθένας. Οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-1, δείχνοντας ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Η δυνατή φιλική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 5 και 30 κάτω από αρκετά καλές καιρικές συνθήκες. Αντίπαλοι τέθηκαν οι δυο ΠΑΣ της Super League, παρουσία περισσότερων από 100 θεατών.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα στο πρώτο μέρος, έχοντας και υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, έχοντας δοκάρι νωρίτερα με τον Ιγκόρ ΒΙδάλ. Στην επανάληψη ο «Άγιαξ της Ηπείρου», όπως και στο πρώτο παιχνίδι με την Λάρισα ήταν αισθητά βελτιωμένος, ισοφάρισε με τον Πέδρο Κόντε και είχε και νέο δοκάρι με τον Αλέξανδρο Νικολιά.
Ο ΠΑΣ Λαμία του Μπάμπη Τεννέ ήταν αρκετά καλός στα πρώτα 45΄ και αφήνει υποσχέσεις για την συνέχεια. Οι «νεοφώτιστοι» με αυτογκόλ του αμυντικού των Ιωαννίνων Θοδωρή Μπέριου πήραν το προβάδισμα, έχοντας και καλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος η απόδοση τους έπεσε, όμως διατηρήθηκε σε όχι άσχημα στάνταρ.
Οι δυο ομάδες έδωσαν το τελευταίο τους φιλικό στο Καρπενήσι, καθώς αναχωρούν τις επόμενες ημέρες. Είχαν από μια νίκη και μια ισοπαλία.

Διασκορπισμένοι οι θεατές
Περισσότεροι από 100 φίλαθλοι παρακολούθησαν την φιλική αναμέτρηση σύμφωνα με την εκτίμηση μας. Καθώς το βοηθητικό γήπεδο δεν διαθέτει κερκίδες οι θεατές είδαν το ματς πέριξ του γηπέδου.


Υπο δοκιμή ο Φουάσης


Για τους Γιαννιώτες συμμετείχε στο πρώτο μέρος υπό δοκιμή Αντώνης Φουάσης(Φωτογραφία). Ο νεαρός αναδείχτηκε πρωταθλητής με την Κ20 του Ολυμπιακού. Αγωνίστηκε ξανά ο Γιώργος Σερβιλάκης, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Στο βοηθητικό το ματς
Η αναμέτρηση άλλαξε έδρα και τελικά πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου.

Εκδρομείς από Λαμία
Για ένα ακόμη παιχνίδι η Λαμία είχε την συμπαράσταση φίλων της, η οποία ταξίδεψαν από την γειτονική Φθιώτιδα. 


Ιδανική διαιτησία


Εξαιρετικά τα πήγε σε ένα ακόμη ματς ο Ευρυτάνας ρέφερι Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία), που δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για την μετέπειτα πορεία του. Αρκετά καλή παρουσία και για τους βοηθούς Σπύρο Μπύρο και Δημήτρη Γιαννιώτη.

Αντίπαλος ο Ακόστα


Με την πρώην του ομάδα τέθηκε αντιμέτωπος ο Ισπανός Νόε Ακόστα(Φωτογραφία), ο οποίος είχε δυο πολύ καλές ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ.

90΄ ο Όμο


Σε ολόκληρο το ματς έπαιξε ο Σουλειμάν Όμο(Φωτογραφία) της Λαμίας. Ήταν ο μοναδικός που το έκανε αυτό.

Α΄ Μέρος

Μπροστά οι Λαμιώτες-Καλό ματς
Πολύ καλή παρουσία είχε στο πρώτο μέρος η Λαμία, η οποία προηγήθηκε λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 45΄. Ευκαιρίες υπήρξαν και από τις δυο πλευρές εκατέρωθεν. Για τους Γιαννιώτες κύριες εκφραστές ήταν οι: Μπρούνο Χαλκιαδάκης, Φόνσι Ναδάλες και Ιγκόρ Βιδάλ. Για τους Φθιωτούς δυο φορές ο Νόε Ακόστα και μια φορά ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος βρέθηκαν κοντά στο γκολ.

Στο δοκάρι



Ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε με τον Ιγκόρ Βιδάλ(Φωτογραφία), αλλά το σουτ του στο 17ο λεπτό βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νίκου Παπαδόπουλου.

Προβάδισμα με αυτογκόλ














Η Λαμία έφτασε στο 43ο λεπτό στην επίτευξη ενός γκολ. Ο Θανάσης Παντελιάδης εκτέλεσε αράουτ και ο Θοδωρής Μπέριος(Φωτογραφία αριστερά) με κεφαλιά προ του κινητικού Πατρίκ Βουό(Φωτογραφία δεξιά) άνοιξε το σκορ για το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ.




Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Ακόστα από λάθος της αντίπαλης άμυνας πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.
15΄: Ο Βουό πάσαρε στον Βασιλαντωνόπουλο, το πλασέ του οποίυο από δεξιά απέκρουσε σωτήρια ο Βελλίδης.
17΄: Προσωπική ενέργεια και σουτ του Βιδάλ προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Λαμίας.
21΄: Χτύπημα φάουλ του Βιδάλ από δεξιά, κεφαλιά του Μπέριου έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.
24΄: Ο Βουό έδωσε στον Ακόστα, που πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.
35΄: Ο Βιδάλ τροφοδότησε τον Χαλκιαδάκη, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος στην δεξιά του γωνία.
37΄: Πάσα του Χαλκιαδάκη στον Ναδάλες, σουτ του τελευταίου από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Λαμίας.
43΄: Ο Παντελιάδης εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Μπέριος με κεφαλιά προ του Βουό σημάδεψε την αριστερή γωνία του Βελλίδη, σημειώνοντας αυτογκόλ(0-1).

Β΄ Μέρος

Αλλαγή δεδομένων
Ανώτερος ήταν στην επανάληψη ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έφτασε στην ισοφάριση. Ωστόσο καλή παρουσία είχε ξανά και η ομάδα της Λαμίας. Ο ρυθμός ήταν αισθητά πεσμένος.

Από ένας δοκιμασθείς














Ο Γιάννης Πετράκης για «λογαριασμό» των Ιωαννίνων «τσέκαρε» τον 23χρονο υπό δοκιμή Βραζιλιάνο μέσο Λουίς Ενρίκε Αντρεάτσι Γκρεγκάτι(Φωτογραφία αριστερά). Έπαιξε εκ νέου και ο Κογκολέζος Λομαλίσα Μουταμπάλα. Ο Μπάμπης Τεννές για την Λαμία δοκίμασε έναν Γάλλο μεσοεπιθετικό(Φωτογραφία δεξιά), αγνώστων στοιχείων.

Με τον μόνιμο σκόρερ του


Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έφτασε στο 1-1 στο 68ο λεπτό. Ο Βαλάντης Κοζορώνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ισπανός Πέδρο Κόντε(Φωτογραφία) με όμορφο απευθείας σουτ βρήκε δίχτυα για τους Γιαννιώτες. 




2ο δοκάρι Ιωαννίνων


Ο Αλέξανδρος Νικολιάς(Φωτογραφία) του ΠΑΣ δοκίμασε να χριστεί σκόρερ, αλλά το σουτ που επιχείρησε προσέκρουσε στην συμβολή των δοκαριών του Βαγγέλη Πίτκα και έφυγε άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
68΄: Κόρνερ του Κοζορώνη από δεξιά, απευθείας σουτ του Κόντε στο δεύτερο δοκάρι κατέληξε στην αριστερή γωνία του Πίτκα(1-1).
77΄: Μονοκόμματο σουτ του Καραγιάννη έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Ιωαννίνων.
78΄: Όμορφο δυνατό σουτ του Νικολιά προσέκρουσε στην συμβολή των δοκαριών της Λαμίας και έφυγε άουτ.
88΄: Ο Γάλλος υπό δοκιμή ποδοσφαιριστής της Λαμίας σούταρε εκτός περιοχής έξω από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης(46΄ Πασχαλάκης), Καρανίκας(46΄ Μπουκουβάλας), Φουάσης(46΄Μουταμπάλα), Μπέριος(46΄ Μιχαήλ), Σερβιλάκης(46΄ Σκόνδρας), Γαρουφαλιάς(46΄ Γιάκος), Βιδάλ(46΄ Νικολιάς), Τζημόπουλος(46΄ Λουίζ Ενρίκε), Ναδάλες(46΄ Κοζορώνης), Χαλκιαδάκης(46΄ Μαυροπάνος), Ντόλοβατς(46΄ Κόντε)

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος(46΄ Πίτκας), Βασιλαντωνόπουλος(46΄ Παπαργυρίου), Παντελιάδης(46΄ Πόντλογκαρ), Αναστασιάδης(46΄ Ασίγκμπα), Κουκόλης(46΄ Τσέλιος), Μπουλούλης(72΄ Μανιάς), Κουτρομάνος(68΄ Υπό Δοκιμή Γάλλος), Μπλάζιτς(46΄ Καραγιάννης), Όμο, Ακόστα(46΄ Φράγκος), Βουό(46΄ Τσούκαλος)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





















































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος