Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Οι «πράσινοι» της Βοιωτίας προετοιμάζονται και φέτος στο Καρπενήσι

Προπονήσεις στο Καρπενήσι για ακόμη μια χρονιά διεξάγει ο Λεβαδειακός. Οι «πράσινοι» της Βοιωτίας κατέφτασαν το Σάββατο 15 Ιουλίου και θα παραμείνουν έως τις 30 του μηνός, διαμένοντας στο Hotel Spa Montana. Πρόκειται για την 6η κατά σειρά ομάδα της Super League, η οποία «χτίζεται» σε Ευρυτανικό έδαφος.
Οι Βοιωτοί προπονούνται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και αρχηγός αποστολής τους είναι ο Αντιπρόεδρος Λάμπρος Μπαλόκας. Σωτηρίου, Τσαμπούρης και Ζαραδούκας ήταν τα πρώτα αποκτήματα, για να προστεθεί η «βόμβα» με τον Βραζιλιάνο Μπραντάο. Νέος τεχνικός είναι διακεκριμένος Γάλλος Ζοσέφ Ανιγκό. Ο Λεβαδειακός αν και υποβιβάστηκε αγωνιστικά, αφού ήταν 15ος παρέμεινε μετά την «πτώση» λόγω μη αδειοδότησης του Ηρακλή. Συνεπώς θα αγωνιστεί για ακόμη μια χρονιά στην Super League.
Στο πρώτο φιλικό της σαιζόν ηττήθηκε με 1-0 από την Λαμία, ενώ την Τετάρτη 19/7 ακολουθεί νέο παιχνίδι απέναντι στην Λάρισα.
Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Κώστας Κολοκυθάς, ανιψιός του επί χρόνια μεγαλομετόχου Γιάννη Κομπότη.
Ο ΑΠΟ Λεβαδειακός έχει ιδρυθεί το 1961 και αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς. Χρώματα του είναι το πράσινο, το άσπρο και το μπλε. Υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει είναι η 7η την περίοδο 2011-2012.

Τελευταία της S.L.
Οι Βοιωτοί είναι η τελευταία ομάδα της Super League που έρχεται στο Καρπενήσι για προετοιμασία. Ήρθαν το Σάββατο 15 Ιουλίου. Είχαν προηγηθεί ο Πανιώνιος, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναιτωλικός, η Λαμία και η Λάρισα.


«Αγαπά» Ευρυτανία
Ο βασικότερος προορισμός για την θερινή προετοιμασία του Λεβαδειακού είναι η πόλη του Καρπενησίου. Είχε μείνει και πέρυσι στο Montana, ενώ το 2015 επέλεξε το Avaris

Τα μέλη των Βοιωτών


Την αποστολή αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Ναμάσκο, Σωτηρίου, Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Ζαραδούκας, Τσαμπούρης, Μάγκας, Σένκα, Νιάσε, Μεντί, Ομπιόρα, Βασιλείου, Γιακουμάκης, Γιουσούφ, Τόνι Σίλβα, Ζεζίνιο, Καραχάλιος, Καλτσάς, Καψάσκης, Μπελγκαζουανί, Σουμπίνιο, Μπραντάο, Συνοδινός, Τόπι, Χατζηλάμπρος και οι υπό δοκιμή Τζαφάρ και Μόισε. Αρχηγός αποστολής είναι ο Αντιπρόεδρος Λάμπρος Μπαλόκας(Φωτογραφία). Ενώ τα υπόλοιπα μέλη της είναι ο προπονητής Ανιγκό, ο βοηθός Ροντρίγκεζ, οι γυμναστές Λούλος, Τσιούμπρης, ο προπονητής τερματοφυλάκων Τόσκας, οι φυσιοθεραπευτές Καραμάνης, Κεφαλάς, οι φροντιστές Παπαδάς, Ντίνκοβ και ο οδηγός Κομπότης.

Οι μεταγραφές και το «μπαμ» Μπραντάο
 

Οι νέοι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι οι: εξής: Σάββας Τσαμπούρης(Φωτογραφία αριστερά, 31χρονος αμυντικός από την Νέα Σαλαμίνα), Γιάννης Ζαραδούκας(Φωτογραφία κέντρο, 31χρονος διεθνής  πλάγιος αμυντικός από την Κέρκυρα), Δημήτρης Σωτηρίου(Φωτογραφία δεξιά, 29χρονος τερματοφύλακας από τον Πλατανιά). Επέστρεψαν από δανεισμό ο 21χρονος επιθετικός Μάριος Τόπι(Λουφετάρι) και ο 20χρονοςαμυντικός Στάθης Χατζηλάμπρος(Α.Ο. Θήβα).
Αίσθηση προκάλεσε η απόκτηση του 37χρονου Βραζιλιάνου φορ Μπραντάο(Εβαέβερσον Λίμος Ντα Σίλβα) με θητεία και πολλά γκολ μεταξύ άλλων σε: Μαρσέιγ, Σεν Ετιέν, Μπαστιά, Σαχτάρ, ενώ πρόσφατα αγωνιζόταν στην Β΄Βραζιλίας με την Τρικορντιάνο. Συνυπήρξε με τον κ. Ανιγκό στην Μαρσέιγ. 


Οι ποδοσφαιριστές της περυσινής ομάδας που βρίσκονται στο Καρπενήσι είναι οι ακόλουθοι:
Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Στάνισλαβ Ναμάσκο
Τερματοφύλακας
30
Μολδαβία-Ρωσία
Τάσος Δασκαλάκης
Τερματοφύλακας
22
Ελλάδα
Συμεών Συνοδινός
Τερματοφύλακας
19
Ελλάδα
Τζάκσον Μεντί
Αμυντικός
29
Γαλλία-Σενεγάλη
Θοδωρής Τριποτσέρης
Αμυντικός
31
Ελλάδα
Νουάνκο Ομπιόρα
Αμυντικός
26
Νιγηρία
Ιμπραχίμα Νιάσε
Αμυντικός
28
Σενεγάλη
Αντώνης Μάγκας
Αμυντικός
23
Ελλάδα
Ζήσης Καραχάλιος
Αμυντικός
21
Ελλάδα
Λέοναρντ Σένκα
Μέσος
20
Αλβανία
Μοχάμεντ Γιουσούφ
Μέσος
29
Γαλλία-Νησιά Κομόρος
Τόνι Σίλβα
Μέσος
23
Γουινέα-Πορτογαλία
Ματθαίος Λούις Καψάσκης
Μέσος
20
Ελλάδα
Ζεζίνιο
Μέσος
24
Πορτογαλία-Γουνέα
Σαχίρ Μπελγκαζαουνί
Μέσος
31
Γαλλία-Μαρόκο
Νίκος Καλτσάς
Μέσος
28
Ελλάδα
Σίσερο Σουμπίνιο
Επιθετικός
30
Βραζιλία
Στέλιος Βασιλείου
Επιθετικός
26
Ελλάδα
Πέτρος Γιακουμάκης
Επιθετικός
24
Ελλάδα



Οι αποχωρήσαντες των Βοιωτών


Οι παίχτες που δεν βρίσκονται στο φετινό ρόστερ της ομάδας είναι οι: Γκάρι Κουλιμπαλί(31χρονος μέσος από το Μάλι), Δημήτρης Μαχαίρας(27χρονος μέσος), Βαγγέλης Μάντζιος(Φωτογραφία αριστερά, 34χρονος επιθετικός), Έντουιν Ουόν(36χρονος αμυντικός από την Ρουάντα), Θοδωρής Μοσχονάς(26χρονος τερματοφύλακας), Κάρλος Μιλιάζες(Φωτογραφία κέντρο, 36χρονος Πορτογάλος αμυντικός), Κώστας Παππάς(25χρονος μέσος) και Λοσεμί Καραμπουέ(29χρονος Γάλλος μέσος). Στον Άρη Λεμεσού μεταγράφηκε ο  32χρονος επί σειρά ετών αρχηγός Θανάσης Μουλόπουλος, που είναι δεξιός μπακ.
Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός από τον Ολυμπιακό του 21χρονου Αλβανού μέσου Καζίμ Λάτσι, και του 22χρονου αμυντικού Πραξιτέλη Βούρου, ενώ μέλος της ΑΕΚ είναι πλέον ο 24χρονος πορτιέρο Παναγιώτης Τσιντώτας(Φωτογραφία δεξιά).

Τελικά σώθηκε


Παρότι υποβιβάστηκε αγωνιστικά τελικώς έμεινε στην μεγάλη  κατηγορία η ομάδα του Λεβαδειακού. Ο Ηρακλής δεν έλαβε άδεια και θα συμμετάσχει στην Football League. Το διαιτητικό δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές του Ηρακλή και του Άρη. Οι «πράσινοι» τερμάτισαν στην 15η θέση με 26 βαθμούς(27-49 τέρματα και 6-8-16 νίκες-ισοπαλίες-ήττες). Πρώτοι σκόρερ του με 6 γκολ ήταν ο Πέτρος Γιακουμάκης και ο Τόνι Σίλβα(Φωτογραφία). Από τον πάγκο πέρασαν οι: Ράτκο Ντόστανιτς, Γιάννης Χριστόπουλος και Δημήτρης Φαράντος.


Προπονητικό όνομα ο Ανιγκό














Την προπονητική ηγεσία του Λεβαδειακού ανέλαβε ο 56χρονος Γάλλος Ζοζέ Ανιγκό(Φωτογραφία αριστερά). Από το 1979 έως το 1987 έπαιζε στην Μαρσέιγ, την οποία ανέλαβε προπονητικά το 2001. Την καθοδήγησε μάλιστα στον τελικό του Uefa το 2004, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από την Βαλένθια. Το 20105 δούλεψε στην Τυνησία με την Esperance Sportive De Tunis. Βοηθός του είναι ο συμπατριώτης του Μπερνάρντ Ροντρίγκεζ(Φωτογραφία δεξιά).

Τα άτομα τεχνικού-ιατρικού τιμ
Το υπόλοιπο τεχνικό-ιατρικό επιτελείο που βρίσκεται στο Καρπενήσι αποτελούν οι: γυμναστές Λουκάς Λούλος, Παναγιώτης Τσιούμπρης., ο προπονητής τερματοφυλάκων Κώστας Τόσκας, ο φυσιοθεραπευτές Λουκάς Καραμάνης, Μιχάλης Κεφαλάς, οι φροντιστές Δημήτρης Παπαδάς και Ντίνγκο Ντίνκοβ.

Το πρώτο φιλικό
Στο πρώτο ματς της σαιζόν ο Λεβαδειακός ηττήθηκε με 1-0 από την Λαμία την Κυριακή 16/7. Την Τετάρτη 19 Ιουλίου αντιμετωπίζει σε νέο «τεστ» την Λάρισα.


Ο Μεγαλομέτοχος & το Δ.Σ.


Το διοικητικό «αφεντικό» του Λεβαδειακού είναι ο 56χρονος Γιάννης Κομπότης(Φωτογραφία). Στην Προεδρία βρίσκεται ο Κώστας Κολοκυθάς και το υπόλοιπο συμβούλιο πλαισιώνουν οι: Δημήτρης Μίχας(Α΄ Αντιπρόεδρος), Λάμπρος Μπαλόκας(Β΄ Αντιπρόεδρος), Δημήτρης Παντίσκας(Διευθύνων Σύμβουλος), Γιώργος Τσαμπής, Γιώργος Παπαδημητρίου και Λουκάς Κουτριάρης(Μέλη).  Το πόστο του τεχνικού διευθυντή κατέχει ο Δημήτρης Φαράντος, ενώ υπεύθυνος επικοινωνίας είναι ο Γιάννης Παπαδήμος.

Οι αντίπαλοι στο ξεκίνημα


Τον ΠΑΟΚ θα υποδεχτούν οι παίχτες του Λεβαδειακού στην πρώτη αγωνιστική της S.L., ενώ εν συνεχεία θα παίξουν εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό. Ακολουθούν δυο εντός έδρας ματς με: Πλατανιά, Ξάνθη και ένα εκτός με Κέρκυρα.

Στους νέους ο Λιάγκας


Ποδοσφαιριστής της ομάδας νέων και μάλιστα πολύτιμο μέλος της είναι ο 17χρονος Ευρυτάνας μεσοαμυντικός Παναγιώτης Λιάγκας(Φωτογραφία).




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος