Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Η Λαμία ξεκινά από το Καρπενήσι το «ταξίδι» της για την Super League

Η γειτονική ομάδα της Λαμίας προπονείται στο Καρπενήσι εν όψει της μεγάλης πρόκλησης της Super League. Οι Φθιωτοί κατέφτασαν την Δευτέρα 10 Ιουλίου και θα αναχωρήσουν την Παρασκευή 22 του μηνός. Διέμειναν τις πρώτες 5 ημέρες στο Montana και εγκαταστάθηκαν στην συνέχεια στο Avaris. Η πρωτεύουσα της Ευρυτανίας αποτελεί τον μόνιμο προορισμό της ομάδας, καθώς οι δυο πόλεις απέχουν χιλιομετρικά ελάχιστα.
Οι «κυανόλευκοι» σε μια ιστορική για αυτούς σαιζόν παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο τερμάτισαν στην 2η θέση του πρωταθλήματος της Football League και θα λάβουν μέρος στην μεγάλη κατηγορία της χώρας, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις τους με εκτός έδρας ματς  ενάντια στην Ξάνθη. Ο έμπειρος Μπάμπης Τεννές καθοδήγησε έναν ακόμη σύλλογο στην άνοδο και παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία. Αρκετές ανακατατάξεις(μεταγραφές-αποχωρήσεις) υπάρχουν από το περυσινό ρόστερ. Στα 10 έχουν φτάσει τα νέα πρόσωπα.
Ο Πανουργίας Παπαϊωάννου είναι ο «ισχυρός άνδρας» των Λαμιωτών, ενώ στην Προεδρία βρίσκεται ο Γιώργος Ποντίκας. Επί των ημερών του κ. Παπαϊωάννου οι «γείτονες» πετυχαίνουν σπουδαίες επιτυχίες. Το πρώτο φιλικό της ομάδας θα γίνει στην πόλη μας την Κυριακή 16 Ιουλίου κόντρα στον Λεβαδειακό.
Ο ΠΑΣ Λαμία ιδρύθηκε το 1964 και αγωνίζεται στο ΔΑΚ Λαμίας, στο οποίο γίνονται
διορθωτικές κινήσεις. Έχει ως χρώματα το άσπρο και το μπλε. Η περίοδος 2016-2017 είναι η πιο ιστορική, καθώς επετεύχθη για πρώτη φορά ο στόχος της ανόδου στην Super League.

Η άφιξη και η συνέχεια
Οι Φθιωτοί βρίσκονται στο Καρπενήσι από την Δευτέρα 10 Ιουλίου. Διέμειναν στο Montana και έκαναν προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Από το Σάββατο 15 Ιουλίου διαμένουν στο Avaris και προπονούνται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.


Τιμά την..γειτονιά
Μόνιμος θερινός προορισμός προετοιμασία για τον ΠΑΣ Λαμία είναι φυσικά η γειτονική για αυτόν Ευρυτανική πρωτεύουσα.

Οι παίχτες της αποστολής














Από ην πρώτη ημέρα της προετοιμασίας βρίσκονται στο Καρπενήσι οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές:  Αναστασιάδης, Κουκόλης, Βασιλαντωνόπουλος, Κουτρομάνος, Παπαργυρίου, Παντελιάδης, Omo, Blazic, Μπουλούλης, Καραγιάννης, Wanderson, Ακόστα, Podlogar, Φράγκος, Πατσαρούχας, Vouho, Τσούκαλος, Τσέλιος, Πίτκας, Μανιάς, Παπαδόπουλος και Βορύλλας. Προστέθηκε σε αυτούς το τελευταίο απόκτημα Ασίγκμπα και ο υπό δοκιμή Βραζιλιάνος Σάρλες. Τον προπονητή Μπάμπη Τεννέ πλαισιώνουν οι: Κόλτσης(Βοηθός Προπονητή), Αδάμ, Παντελίδης(Γυμναστές), Μουντάκης(Προπονητής Τερματοφυλάκων), Μπενάτος, Γεραγίδης(Φυσιοθερεαπευτές), Βλάχος(Φροντιστής) και Δρόσος(Οδηγός). Γενικός Αρχηγός είναι ο Γιάννης Συρογιάννης(Φωτογραφία αριστερά) και υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος ο Διονύσης Παππάς(Φωτογραφία δεξιά)

Η προσπάθεια της ενίσχυσης


Στα πλαίσια της ενδυνάμωσης της για την πρώτη της συμμετοχή στην Super League η Λαμία έχει αποκτήσει τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές: Πατρίκ Βουό (Φωτογραφία αριστερά, 29χρονος Ιβοριανός επιθετικός από τον ΟΦΗ), Ματέι Πόντλογκαρ(Φωτογραφία κέντρο, 26χρονος Σλοβένος μεσοεπιθετικός από την Τσέλιε), Νόε Ακόστα(Φωτογραφία δεξιά, 33χρονος Ισπανός μέσος από τον ΠΑΣ Γιάννινα), Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο(24χρονος αμυντικός, δανεικός από την ΑΕΚ), Μιχάλη Φράγκο (27χρονος επιθετικός από την Σπάρτη), Ηλία Τσέλιο (19χρονος μέσος, δανεικός από την ΑΕΚ), Χρήστο Κουκόλη(27χρονος αμυντικός από τον Αγροτικό Αστέρα), Δημήτρη Κουτρουμάνο (30χρονος αμυντικός από τον Παναιτωλικό), Σάκη Παντελιάδη(29χρονος αριστερός μπακ από την Κυπριακή Ομόνοια) και Μάρκ Ασίγκμπα(27χρονος Γκανέζος αμυντικός από την Βέροια).  Συμμετέχει χωρίς να έχει ανακοινωθεί ο 27χρονος τερματοφύλακας Νίκος Παπαδόπουλος, που αγωνιζόταν στον Ατρόμητο.

Οι ποδοσφαιριστές της περυσινής ομάδας που βρίσκονται στο Καρπενήσι έχουν ως εξής:
Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Βαγγέλης Πίτκας
Τερματοφύλακας
34
Ελλάδα
Χρήστος Βορύλλας
Τερματοφύλακας
20
Ελλάδα
Ιορδάνης Παπαργυρίου
Αμυντικός
24
Ελλάδα
Ανέστης Αναστασιάδης
Αμυντικός
34
Ελλάδα
Κώστας Μπουλούλης
Μέσος
24
Ελλάδα
Μάρκο Μπλάζιτς
Μέσος
31
Σερβία
Σουλειμάν Όμο
Μέσος
31
Νιγηρία
Νίκος Τσούκαλος
Επιθετικός
25
Ελλάδα
Βαγγέλης Πατσαρούχας
Επιθετικός
19
Ελλάδα
Βάντερσον Κόστα Βιάνα
Επιθετικός
23
Βραζιλία
Αλέξανδρος Καραγιάννης
Επιθετικός
23
Ελλάδα
Νίκος Μανιάς
Επιθετικός
18
Ελλάδα




Οι απώλειες της περυσινής ομάδας


Ο 26χρονος πολύτιμος μεσοεπιθετικός Ανδρέας Βασιλόγιαννης(Φωτογραφία αριστερά) συνεχίζει στην Β΄ κατηγορία της Τουρκίας με την φανέλα της Ουμρανίγεσπορ. Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός από τον Πανιώνιο του 20χρονου επιθετικού Φιορίν Ντουρμισάι(Φωτογραφία κέντρο).
Αποχώρησαν και οι: Λευτέρης Ματσούκας(Φωτογραφία δεξιά, 27χρονος επιθετικός), Τάσος Χριστοφιλέας(29χρονος αμυντικός), Λουίτζι Τζενάμο(37χρονος τερματοφύλακας), Παναγιώτης Σπυρόπολος(23χρονος αμυντικός), Δημήτρης Κοτσώνης(28χρονος αμυντικός), Σταύρος Πεταυράκης(24χρονος αμυντικός), Στέλιος Ποζατζίδης(23χρονος αμυντικός), Δημήτρης Φερφελής(24χρονος επιθετικός),  Στρατής Βαλιός(28χρονος αμυντικός), Μίλος Τζόκιτς(29χρονος Σέρβος μέσος), Γιάννης Αντωνόπουλος(25χρονος αμυντικός), Μιχάλης Αυγενικού(24χρονος μέσος) και Γιώργος Παπανικολάου(21χρονος μέσος) και Αντρέ Ρότσα(32χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός)

«Ονειρική» χρονιά
Χρονιά «σταθμός» ήταν το 2017 για την Λαμία. Κατέκτησε το «εισιτήριο» της ανόδου στην Super League. Τερμάτισε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League με 80 βαθμούς(25 νίκες-5 ισοπαλίες-4 ήττες), τρεις λιγότερους από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Άφησε πίσω της τον Άρη, που αναδείχτηκε τρίτος, τον τέταρτο ΟΦΗ και τα πέμπτα Τρίκαλα. Πρώτος σκόρερ της με 12 γκολ ήταν ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης. 



Συνεχίζει ο Μπάμπης Τεννές


Ο άνθρωπος που οδήγησε την Λαμία στην μεγάλη επιτυχία, ο Μπάμπης Τεννές(Φωτογραφία) παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία. Ο 63χρονος έχει πετύχει άλλες 5 ανόδους με τον Ακράτητο, με την Κέρκυρα(2), με τον Παναιτωλικό και την Καλλονή. Έχει περάσει επιπλέον από τον πάγκο της Καλλιθέας, του Ιάλυσου, του Αθηναϊκού, του Απόλλωνα Σμύρνης, της Καλαμάτας, του Πανηλειακού, του Πανελυσινιακού, του Άρη, του Ολυμπιακού Λευκωσίας, του Λεβαδειακού και του Εθνικού Αστέρα.

Το υπόλοιπο επιτελείο
O Γιώργος Κόλτσης αποτελεί τον βοηθό του Μπάμπη Τεννέ, ενώ γυμναστές είναι οι: Σάκης Παντελίδης Γιώργος Αδάμ. Τους τερματοφύλακες γυμνάζει ο Γιώργος Μουντάκης. Το ιατρικό επιτελείο αποτελούν οι: Γιώργος Νερολής, Βασίλης Χριστόπουλος, Χρήστος Χολέβας(Ιατροί), Βασίλης Κεραμίδας, Γιάννης Κεραμίδας(Φυσιοθεραπευτές), Άγγελος Γεραγίδης(Βοηθός φυσιοθεραπευτή), Βαγγέλης Μπενάτος(Βοηθός φυσιοθεραπευτή) και οι φροντιστές Στέλιος Βλάχος και Απόστολος Μώρης.

Ένα φιλικό ματς


Οι Λαμιώτες αντιμετωπίζουν σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας την Κυριακή 16 Ιουλίου τον Λεβαδειακό στο Καρπενήσι.  Μετά την επιστροφή στην βάση στις  29 Ιουλίου θα παίξουν με την Λάρισα, στις 2 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, στις 9/8 τον Απόλλωνα και στις 12/8 τον Παναιτωλικό.

Το «αφεντικό» του ΠΑΣ














Υπό τον ημερών του ιδιοκτήτη Πανουργιά Παπαϊωάννου(Φωτογραφία αριστερά) η Φθιωτική ομάδα αναγεννήθηκε, καταφέρνοντας να κάνει το μεγάλο «βήμα» και να σταματήσει να «βολοδέρνει» στις μικρότερες κατηγορίες. Πρόεδρος της Λαμίας είναι ο Γιώργος Ποντίκας(Φωτογραφία δεξιά).


Ο πρώτος αντίπαλος
Με εκτός έδρας παιχνίδι στην Ξάνθη θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Super League ο ΠΑΣ Λαμία. Την 2η αγωνιστική υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ενώ την 3η θα ταξιδέψει στην Τρίπολη, για να «κοντραριστεί» με τον τοπικό Αστέρα. ΑΕΚ(εντός) και Ατρόμητος(εκτός) είναι οι επόμενοι αντίπαλοι της.


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος