Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

To καμάρι της Ηπείρου ΠΑΣ Γιάννινα «χτίζεται» και φέτος στο Καρπενήσι

Μια ακόμη προετοιμασία διεξάγει στο Καρπενήσι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες επέλεξαν την πόλη μας και το Hotel Avaris για 5η συνεχόμενη χρονιά με τις ημερομηνίες προετοιμασίας να είναι από τις 9 έως τις 21 Ιουλίου. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κατέφτασε την περασμένη Κυριακή και το απόγευμα έπιασε αμέσως δουλειά στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.
 Την αποστολή αποτελούσαν την πρώτη ημέρα 26 στο σύνολο ποδοσφαιριστές. Μοναδικό απόκτημα αποτελεί ο Μάρκος Βελλίδης, ενώ ο δεύτερος αναμένεται να είναι ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης. Η μεταγραφική ενίσχυση θα συνεχιστεί, καθώς υπήρξαν σημαντικές απώλειες, όπως αυτές των: Λεονάρντο Κούτρη, Άντι Λίλα και Νόε Ακόστα, αλλά και δυο ολοκληρώσεις δανεισμών. Αρχηγός των Ηπειρωτών είναι ο Αλέξης Μιχαήλ.
Ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων τεχνικών Γιάννης Πετράκης συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε με επιτυχία στις αρχές του 2014, έχοντας καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό από το φίλαθλο κοινό.
Κατά την διάρκεια της παραμονής στο Καρπενήσι έχουν προγραμματιστεί δυο σημαντικά φιλικά ματς με την Λάρισα και τον Παναιτωλικό.
Οι Γιαννιώτες έχουν καθιερωθεί στο πρωτάθλημα της Super League και θα συμμετάσχουν σε αυτήν για 7η σερί περίοδο. Πέρυσι τερμάτισαν στην 9η θέση, συμμετέχοντας και στα «σαλόνια» του Europa League. «Ισχυρός άνδρας» του ΠΑΣ είναι ο Γιώργος Χριστοβασίλης.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ιδρύθηκε το 1966 έπειτα από συγχώνευση των τοπικών σωματείων Α.Ο. Ιωαννίνων και ΠΑΣ Αβέρωφ.  Έδρα του είναι το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ενώ το ιστορικότερο σωματείο της Ηπείρου είναι γνωστό για τους πιστούς υποστηρικτές του, αξιοζήλευτους για μια επαρχιακή ομάδα.

Από την Κυριακή το πρωί
Το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη έφτασε στο Καρπενήσι την Κυριακή στις 11:30, έχοντας ξεκινήσει από την βάση του στις 7. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:30 άρχισε η δουλειά επί Ευρυτανικού εδάφους.


ΠΑΣ Γιάννινα=Avaris
Είναι η 5η συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία ο ΠΑΣ Γιάννινα προπονείται στην πόλη μας με διαμονή στο «γούρικο» για αυτόν Avaris.

Η αποστολή του ΠΑΣ


Οι 26 ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή από την πρώτη ημέρα είναι οι ακόλουθοι: Μιχαήλ, Γιάκος, Πασχαλάκης, Βελλίδης, Καρανίκας, Ναδάλες, Σκόνδρας, Κόντε, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοζορώνης, Νικολιάς, Γαρουφαλιάς, Μαυροπάνος, Περιστερίδης, Ντόλοβατς, Μαμπούλου, Μπερτρά, Ζώγκος, Βιδάλ, Λιάσος, Λιάπης, Παπαδόπουλος, Σερβιλάκης και Παπαϊωάννου. Σε αυτούς προστέθηκε και ο Χαλκιαδάκης. Αρχηγός αποστολής είναι ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος(Φωτογραφία). Την πλαισιώνουν το τεχνικό επιτελείο των: Πετράκη, Αλεξίου, Ταουσιάνη, Τσελιόπουλο, το ιατρικό τιμ των: Σκόρδου, Γκαμπράνη, Μπάρμπα, Λάμπρου, Χατζηγιάννη, ο οδηγός Δάλλας, ο αναλυτής Γκορτζής και οι φροντιστές Αγγελής και Βασιλείου.

Επιστροφή Βελλίδη-«Κλείνει» Χαλκιαδάκη














Το μοναδικό απόκτημα του ΠΑΣ μέχρι αυτήν την ώρα είναι ο τερματοφύλακας Μάρκος Βελλίδης(Φωτογραφία αριστερά). Ο 29χρονος επέστρεψε στην ομάδα, έχοντας μεταγραφεί τον Ιανουάριο του 2016 στον ΠΑΟΚ. Υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Κοντά στους Γιαννιώτες είναι ο 24χρονος μεσοεπιθετικός Μπρούνο Χαλκιαδάκης(Φωτογραφία δεξιά) με θητεία σε: Εργοτέλη, Ολυμπιακό και Πανιώνιο. Αγωνιζόταν πρόσφατα στην Βραζιλιάνικη Caskavel. Μάλιστα προπονείται με τους Ηπειρώτες στο Καρπενήσι.

Δοκιμές και νεαροί
Δυο ποδοσφαιριστές περνούν από το «μικροσκόπιο» του Γιάννη Πετράκη. Πρόκειται για τον 20χρονο αριστερό μπακ Γιώργο Σεριβιλάκη, που προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και τον 20χρονο Γάλλο επιθετικός Φράνκ Μπερτρά από την Σέφιλντ Γουένσντει. Στην προετοιμασία λαμβάνουν μέρος και οι παίχτες της ομάδας νέων Γιώργος Παπαϊωάννου(Τερματοφύλακας), Άγγελος Λιάσος, Κώστας Παπαδόπουλος(Μέσοι) και Γιώργος Λιάπης(Επιθετικός). Δικαίωμα συμμετοχής θα έχει πλέον ο 19χρονος Σέρβος μεοσοεπιθετικός Ενές Ντόλοβατς, ο οποίος είχε ακολουθήσει και στην περυσινή προετοιμασία. Αναμένεται να υπογράψει ο 18χρονος Βασίλης Ζώγκος, που προέρχεται από τις ακαδημίες του ΠΑΣ στην Αθήνα.

Οι ποδοσφαιριστές της περυσινής ομάδας που βρίσκονται στο Καρπενήσι έχουν ως εξής:
Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Αλέξανδρος Πασχαλάκης
Τερματοφύλακας
27
Ελλάδα
Κώστας Περιστερίδης
Τερματοφύλακας
26
Ελλάδα
Νταβίντ Λόπεζ Ναδάλες
Αμυντικός
31
Ισπανία
Νίκος Καρανίκας
Αμυντικός
25
Ελλάδα
Μιχάλης Μπουκουβάλας
Αμυντικός
29
Ελλάδα
Κωνσταντίνος Μαυροπάνος
Αμυντικός
19
Ελλάδα
Απόστολος Σκόνδρας
Αμυντικός
28
Ελλάδα
Θοδωρής Μπέριος
Αμυντικός
28
Ελλάδα
Ηρακλής Γαρουφαλιάς
Αμυντικός
24
Ελλάδα
Αλέξης Μιχαήλ
Αμυντικός
30
Ελλάδα
Άκης Γιάκος
Μέσος
26
Ελλάδα
Βαλάντης Κοζορώνης
Μέσος
24
Ελλάδα
Θέμης Τζημόπουλος
Μέσος
31
Ελλάδα
Ιγκόρ Φελίπε Βιδάλ
Μέσος
20
Βραζιλία
Αλέξανδρος Νικολιάς
Μέσος
22
Ελλάδα
Κρίστοφερ Μαμπουλού
Επιθετικός
27
Κονγκό
Πέδρο Κόντε
Επιθετικός
28
Ισπανία




Να καλύψει τα κενά
 
 
Στον Ολυμπιακό, κάνοντας σημαντικό βήμα στην καριέρα του συνεχίζει ο 21χρονος πλάγιος οπισθοφύλακας Λεονάρντο Κούτρης(Φωτογραφία αριστερά), εξαργυρώνοντας την εξαιρετική του σαιζόν. Ελεύθερος έμεινε ο Άντι Λίλα(Φωτογραφία κέντρο, 31χρονος Αλβανός αμυντικός). Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός από τον ΠΑΟΚ του 25χρονου Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Ζάιρο Ντε Μασέντο Ντα Σίλβακαι του 25χρονου μέσου Νίκου Κοροβέση. Στην Λαμία συνεχίζει ο 33χρονος Ισπανός μέσος Νόε Ακόστα(Φωτογραφία δεξιά), ενώ δεν βρίσκονται στην Ευρυτανία ο 20χρονος τερματοφύλακας Νίκος Κολιοφούκας και ο 19χρονος μέσος Αλέξανδρος Μασούρας.

Σταθερή και άνετη πορεία


Η περυσινή σαιζόν βρήκε την ομάδα να εξασφαλίζει μια ακόμη άνετη παραμονή στην Super League. Ο ΠΑΣ ήταν 9ος με 36 βαθμούς(30-37 τέρματα, 8 νίκες, 12 ισοπαλίες, 10 ήττες). Πρώτος σκόρερ με 13 γκολ ο Ισπανός Πέδρο Κόντε(Φωτογραφία). Μάλιστα το καλοκαίρι οι Γιαννιώτες έπαιξαν στο Europa League, απέκλεισαν την Νορβηγική Όντ Γκρέλαντ και έμειναν εκτός συνέχειας από την Ολλανδική Άλκμααρ.



«Συνταγή» Γιάννη Πετράκη


Τα «κλειδιά» της τεχνικής ηγεσίας έχει από τον Ιανουάριο του 2014 ο Γιάννης Πετράκης(Φωτογραφία), εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών. Ο τεχνικός coach υπήρξε προπονητής επίσης του Αστέρα Περάματος, του Ηροδότου, των Μαλίων, του ΟΦΗ 94΄, του Αστέρα Τρίπολης, του Αστέρα Ρεθύμνου, της Νέας Ιωνίας, του Ιωνικού, του Εθνικού Αστέρα, των Χανίων, του ΟΦΗ και του Εργοτέλη. Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Αστέρα Περάματος, του Εργοτέλη, του ΟΦΗ, της ΕΑΡ και του Ποσειδώνα Ηρακλείου. Επί των ημερών του ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει κερδίσει τον ποδοσφαιρικό σεβασμό πανελληνίως.

Μόνιμο & πλήρες επιτελείο












 














Βοηθός προπονητή από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι ο Γιάννης Ταουσιάνης. Το πόστο του γυμναστή κατέχει ο Βασίλης Αλεξίου και του προπονητή τερματοφυλάκων ο Χρήστος Τσελιόπουλος. Στον Αστέρα Τρίπολης συνεχίζει ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος, που ήταν άμεσος συνεργάτης του κ. Πετράκη.
Το υπόλοιπο επιτελείο αποτελούν σύμφωνα με το επίσημο site οι: Σταύρος Ριστάνης(Ιατρός), Φίλιππος Σκόδρος(Φυσιοθεραπευτής-Αθλητικός αποκαταστάτης), Γιάννης Μπαλαούρας(Φυσιοθεραπευτής), Στέφανος Στεφάνου(Βοηθός φυσιοθεραπευτή), Στέφανος Αγγελής, Λευτέρης Βασιλείου(Φροντιστές) και Γιώργος Δάλλας(Οδηγός). Τα στελέχη έχουν ως εξής: Δημήτρης Νιαρχάκος(Διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος),

Τα δυο φιλικά


Το πρώτο φιλικό του ΠΑΣ θα δοθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου ενάντια στην Λάρισα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα θα υπάρξει αγώνας ενάντια στον Παναιτωλικό(Πέμπτη 20 Ιουλίου).

Ηγέτης ο Χριστοβασίλης


«Αφεντικό» των Ηπειρωτών από το καλοκαίρι του 2018 είναι ο Γιώργος Χριστοβασίλης(Φωτογραφία). Είναι επίσης Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ. Υπό ην ηγεσία του κ. Χριστοβασίλη ο ΠΑΣ διάγει σπουδαίες ποδοσφαιρικές ημέρες. Το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο αποτελούν οι: Χρήστος Παπαγεωργίου(Αντιπρόεδρος), Γιώργος Ιωάννου, Χρήστος Κώστας, Αλέξανδρος Φαρμάκης, Νίκος Γκόντας, Παναγιώτης Χριστοβασίλης, Γιάννης Χριστοβασίλης, Κώστας Μπέλλος, Κώστας Σαμαντούρος(Μέλη) και Δημήτρης Στούκας(Μέλος-εκπρόσωπος ερασιτέχνη).

Ο Ευρυτάνας Μπουκουβάλας


Καταγωγή από τον Τριπόταμο Ευρυτανίας έχει ο δεξιός μπακ του «Άγιαξ της Ηπείρου» Μιχάλης Μπουκουβάλας(Φωτογραφία). Έχει αγωνιστεί στον Παναιτωλικό, στην Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Κέρκυρα και στον Ηρακλή.

















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος