Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΟΦΗ-Παναχαϊκή 2-2

Ένα όμορφο φιλικό παιχνίδι προσέφεραν ο ΟΦΗ και η Παναχαϊκή. Οι δυο ομάδες, οι οποίες θα τεθούν αντιμέτωπες και στην Football League έμειναν στο 2-2.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Αυγούστου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου στις 6 και 30, υπό το βλέμμα περίπου 100 θεατών και αρκετών εκδρομέων από την Πάτρα.
Ο ΟΦΗ του Νίκου Παπαδόπουλου έδωσε το πρώτο του «τεστ», έχοντας μόλις δυο ημέρες στο Καρπενήσι. Είχε ανά διαστήματα καλή απόδοση και αγωνίστηκε με ανάμειξη παλαιών και νέων προσώπων. Ισοφάρισε στο πρώτο μέρος με τον Δημήτρη Μάνο και στην επανάληψη με πέναλτι του Σέρχιο Λεάλ, με τους δυο ποδοσφαιριστές να αποτελούν τους πιο κινητικούς του Ομίλου.
Η Παναχαϊκή του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο της «σοβαρό» φιλικό. Ο 19χρονος Παναγιώτης Μωραΐτης έδωσε δυο φορές το προβάδισμα στους «ροσονέρι» στο α΄ 45λεπτο, οι οποίοι απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος.
Τα επόμενα φιλικά των δυο ομάδων στο Καρπενήσι έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 12 Αυγούστου. Ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τα Τρίκαλα και η Παναχαϊκή τον Απόλλωνα Λάρισας.

Περίπου 100 φίλαθλοι
Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές, απολαμβάνοντας ένα αρκετά ανοιχτό και ενδιαφέρον παιχνίδι.



Πρώτο φιλικό
Ο ΟΦΗ, ο οποίος βρίσκεται μόλις δυο ημέρες στο Καρπενήσι έδωσε το πρώτο του φιλικό. Η Παναχαϊκή είχε αντιμετωπίσει πριν 10 μέρες τον Αίολο σε αγώνα προπονητικού χαρακτήρα. Οι δυο ομάδες «συγκατοικούν» στο Montana.

Συμπαράσταση σε Παναχαϊκή
Εκδρομή στο Καρπενήσι διοργάνωσαν φίλαθλοι της Παναχαϊκής. Παρόντες ήταν περίπου 40-50 φίλαθλοι, που βρέθηκαν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα, τοποθετώντας και τα σχετικά πανό.




Άλλοτε Α΄ Εθνική
Οι δυο ιστορικές ομάδες έχουν βρεθεί αντίπαλες για αρκετά χρόνια στην Α΄ Εθνική, όμως την νέα σαιζόν θα «κοντραριστούν» στην Football League.

Με νέες εμφανίσεις
Καινούργιες εμφανίσει φόρεσαν ΟΦΗ και Παναχαϊκή. Οι Ηρακλειώτες τις χρυσαφί και οι Πατρινοί τις μαύρες.

Οι τεχνικοί των Θεσσαλών
Από τις κερκίδες παρακολούθησαν το παιχνίδι ο προπονητής των Τρικάλων Σωτήρης Αντωνίου και ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Σάκης Θεοδοσιάδης, καθώς και οι Τεχνικοί Διευθυντές των δυο ομάδων Βαγγέλης Αγγελής και Ανδρέας Πασπαλιάρης αντίστοιχα.


Α΄ Μέρος

Καλύτερα οι «ροσονέρι»
Οι «ροσονέρι» είχαν καλύτερη απόδοση στο πρώτο μέρος και πήραν το προβάδισμα με 2-1. Ο ΟΦΗ είχε ισοφαρίσει προσωρινά.

Προειδοποίησαν οι σκόρερ
Οι δυο ομάδες είχαν από μια πολύ καλή ευκαιρία. Πρώτα στο 7΄ την κεφαλιά του Δημήτρη Μάνου έδιωξε σε κόρνερ ο Βασίλης Σούλης, ενώ 4 λεπτά αργότερα ελάχιστα άουτ έφυγε η κεφαλιά του Παναγιώτη Μωραΐτη. Οι δυο τους βρήκαν δίχτυα στην συνέχεια το πρώτου μέρους.



Προβάδισμα με Μωραΐτη


Το συγκρότημα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου μετά από μια όμορφη επιθετική ενέργεια προηγήθηκε στο 16ο λεπτό. Ο Γιώργος Φωτάκης τροφοδότησε τον Χρήστο Ελευθεριάδη, ο οποίος σούταρε από αριστερά, ο Γιώργος Στρέζος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Παναγιώτης Μωραΐτης(Φωτογραφία) με εξ επαφής πλασέ «έγραψε» το 0-1.





Ισοφάρισε ο Μάνος


Άμεση ήταν η απάντηση των Κρητικών. Ο Νίκος Πουρτουλίδης εκτέλεσε κόρνερ στο 21ο λεπτό και ο Δημήτρης Μάνος(Φωτογραφία) με απευθείας πλασέ πέτυχε το 1-1.



2ο προσωπικό και πάλι μπροστά
Δέκα λεπτά αργότερα το προβάδισμα πέρασε ξανά στα χέρια της Παναχαϊκής. Ο Παναγιώτης Μωραΐτης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ανέστη Νάστου και από θέση τετ α τετ «έγραψε»  το 1-2. Ο 19χρονος επιθετικός σημείωσε δυο προσωπικά γκολ.


Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Σέντρα του Χαντί από αριστερά, κεφαλιά του Μάνου απέκρουσε σε κόρνερ ο Σούλης.
9΄: Ο Πολυχρόνης δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, για να μπλοκάρει ο Στρέζος.
11΄: Ο Φωτάκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κεφαλιά του Μωραΐτη έφυγε μόλιςέξω από το δεξί δοκάρι του ΟΦΗ.
16΄: Ο Φωτάκης με μπαλιά τροφοδότησε τον Ελευθεριάδη, που κινήθηκε από αριστερά και σούταρε διαγώνια, ο Στρέζος απέκρουσε και ο Μωραΐτης με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 0-1.
21΄: Κόρνερ του Πουρτουλίδη από αριστερά, απευθείας πλασέ του αμαρκάριστου Μάνου κατέληξε στην δεξιά γωνία του Σούλη(1-1).
29΄: Πλασέ του Μάνου από θέση δεξιά μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής.
31΄: Ο Μωραΐτης εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης αμυντικής γραμμής και με πλασέ σε θέση τετ α τετ διαμόρφωσε το 1-2.
40΄ Σέντρα του Μπολάκη από δεξιά, απευθείας πλασέ του Περογαμβράκη έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βρονταρά.

Β΄ Μέρος

«Έκατσε» στην ισοπαλία
Ο ΟΦΗ ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι σε 2-2, ενώ προηγουμένως ο αντίπαλος του είχε απωλέσει δυο πολύ καλές ευκαιρίες.

Μοναδικές ευκαιρίες


Στο 52΄ και στο 62΄ η Παναχαϊκή έχασε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα της με τον Κώστα Αποστολόπουλο(Φωτογραφία) και τον Παναγιώτη Κυνηγόπουλο. 



Στα γκολπόστ ο Χαλκιάς


Στην εστία της Παναχαϊκής βρέθηκε για περίπου 30 λεπτά ο Κώστας Χαλκιάς(Φωτογραφία). Ο 43χρονος υπήρξε πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική το 2004 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Από τα 11 βήματα


Ο Ουρουγουανός ποιοτικός μέσος Σέρχιο Λεάλ(Φωτογραφία) κέρδισε πέναλτι από τον Δημήτρη Γκίνο στο 72΄ και το μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος για το 2-2.
Οι παίχτες της Παναχαϊκής διαμαρτυρήθηκαν για την υπόδειξη εις βάρος τους. 





Διαμαρτυρήθηκαν οι Αχαιοί


Η Παναχαϊκή διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 89ο λεπτό σε πτώση του Παναγιώτη Κυνηγόπουλου(Φωτογραφία) μέσα στην περιοχή. Ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός δεν υπέδειξε κάποια παράβαση.


Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Μαστραντωνάκης τροφοδότησε τον Αποστολόπουλο, ο οποίος πλάσε σε θέση τετ α τετ και ο Μονιάκης έδιωξε προ της γραμμής σε κόρνερ.
62΄: Ο Αργυρόπουλος έκανε βαθιά μπαλιά στον Κυνηγόπουλο, το πλασέ του δεύτερου απέκρουσε ο Δερμιτζάκης.
73΄: Ο Λεάλ έκανε προσωπική προσπάθεια από αριστερά μετά από πλάγιο του Μονιάκη και ανατράπηκε από τον Γκίνο, κερδίζοντας πέναλτι. Εύστοχα εκτέλεσε ο Λεάλ, «γράφοντας» το 2-2.
75΄: Χαμηλό σουτ του Αποστολόπουλου έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δερμιτζάκη.
77΄ Σέντρα του Γκέσιου από δεξιά, σουτ του Μαστραντωνάκη μπλοκαρίστηκε από τον πορτιέρο του ΟΦΗ.
80΄: Χτύπημα φάουλ με πάσα του Λεάλ, σουτ του Μάρτος κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά.
83΄: Ο Κουσκουνάς σέντραρε από δεξιά, το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Λεάλ μπλόκαρε ο Χαλκιάς.

Χειροκρότημα του κόσμου
Μετά την λήξη της αναμέτρησης οι φίλαθλοι της Παναχαϊκής χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, οι οποίοι ανταπέδωσαν. 




Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος(46΄ Δερμιτζάκης), Κοιλιάρας(46΄ Σιώπης), Κομεσίδης(46΄ Μονιάκης),Ποτουρίδης(68΄ Νηστικάκης), Μπολάκης(46΄ Ζιαμπάρης), Νάστος(62΄ Πλευράκης), Χαντί(46΄ Μάρτος), Πουρτουλίδης(46΄ Οικονόμου, 76΄ Κοντογιάννης), Περογαμβράκης(46΄ Κουσκουνάς), Μάνος(46΄ Λεάλ), Όγκμποε(46΄ Ορτέγκα)

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης(32΄ Βρονταράς, 62΄ Χαλκιάς), Στεργίδης(46΄ Πολίμος), Φωτάκης(46΄ Γκίνο),Ελευθεριάδης(46΄ Αργυρόπουλος), Πολυχρόνης(46΄ Σωτηράκος), Λουμπαρδέας(46΄ Μαστραντωνάκης), Μουστακόπουλος(46΄ Κωνσταντακόπουλος), Αντωνακόπουλος(46΄ Αποστολόπουλος), Μπουτζίκος(46΄ Γκέσιος), Μακρυδημήτρης(46΄ Κυνηγόπουλος), Μωραΐτης(46΄ Μασούρας)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος