Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Ο Γ.Σ. Γλυφάδας και φέτος στο αγαπημένο του Καρπενήσι

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο εκ των κορυφαίων συλλόγου του στίβου Γ.Σ. Γλυφάδας πραγματοποιεί προπονητικό καμπ προετοιμασίας στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Η πολυπληθής αποστολή κατέφτασε την Παρασκευή 25 Αυγούστου και θα παραμείνει έως τις 31 Αυγούστου με διαμονή στο Casa Di Neve στον Άγιο Νικόλαο. Συμμετέχουν  61 παιδιά και επικεφαλής της είναι ο προπονητής Μανώλης Χάντζος, μαζί με τον Γιάννη Περίφανο. Να αναφερθεί πως η αθλήτρια του συλλόγου Γκλόρια Πριβιλέτζιο συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου πριν λίγες ημέρες στο αγώνισμα του μαραθωνίου.
Ξεχωρίζουν τα ονόματα  που βρίσκονται στο Καρπενήσι των: Θάνου Καλάκου(7ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων του Γκροσσέτο της Ιταλίας στα 800 μ., πρωταθλητής Ελλάδος ανδρών με Πανελλήνιο ρεκόρ 1:48:59), Ανθή Κυριακοπούλου(1η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 1500 μ.  με ατομικό ρεκόρ 4:19:50 και 2η στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Σερβίας), Ειρήνη Μινοπούλου(1η στα 300 μ. στις παγκορασίδες Α΄ με 40:70), Ισιδώρα Ξενάκη(3η στα 600 μ. στις παγκορασίδες Α΄ με 1:40:80), όπως και άλλα παιδιά, τα οποία στελεχώνουν τις σκυτάλες 4Χ400 μ., 4Χ80 μ. και 4Χ100 μ. Καλάκος και Κυριακοπούλου προπονήθηκαν πριν λίγους μήνες στην Ευρυτανική πρωτεύουσα εν όψει των μεγάλων διοργανώσεων τους.
Οι προπονητές του συλλόγου, ο οποίος καλλιεργεί όλα τα αγωνίσματα του στίβου είναι οι:  Μανώλης Χάντζος(Υπεύθυνος τμήματος ενηλίκων, παλαιός βαλκανιονίκης και πρωταθλητής Ελλάδος), Γιάννης Περίφανος(Υπεύθυνος ακαδημιών, των αποστάσεων δρόμου, παλαιός πρωταθλητής του μαραθωνίου), Δημήτρης Τσιμένης(Υπεύθυνος στις ταχύτητες), Ελένη Ρούσσου(Υπεύθυνη στις ρίψεις) και Ζάνα Λαμπροπούλου(Υπεύθυνη στα άλματα, παλαιά πρωταθλήτρια του άλματος εις ύψος με 1,78 την εποχή της Νίκης Μπακογιάννη και της Νίκης Γκαβέρα, σύζυγος του παλαιού βαλκανιονίκη των 3 χλμ στιπλ Κυριάκου Μουτεσίδη). Το τιμ συμπληρώνει η επί σειρά πρωταθλήτρια στις σκυτάλες Γεωργία Αρσένου, 2η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 4Χ400 μ., προπονήτρια των ακαδημιών.
Ο Γ.Σ. Γλυφάδας ιδρύθηκε το 1997 και έχει πληθώρα πρωταθλητών στο ενεργητικό του. Αποτελεί ένα εξαιρετικά οργανωμένο και αξιοζήλευτο σωματείο.

Δηλώσεις των κορυφαίων αθλητών του συλλόγου:


Θάνος Καλάκος (Πρωταθλητής στα  800 μ.): «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, κάναμε το σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας μας στο Καρπενήσι στο αθλητικό κέντρο. Εδώ και τρία συνεχόμενα χρόνια ερχόμαστε στο Καρπενήσι για να ξεκινήσουμε την χρονιά μας. Είναι πολύ καλές οι εγκαταστάσεις, στο ξενοδοχείο είναι πολύ ωραία τα πράγματα, το υψόμετρο μας ευνοεί πάρα πολύ, πάντα έχει καλό καιρό, η θερμοκρασία είναι καλή, ούτε πολύ κρύο ούτε ζέστη. Αυτό μας ευνοεί εμάς των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στην προπόνηση μας.»

Ανθή Κυριακοπούλου (Πρωταθλήτρια των 1500 μ.): «Κάναμε την προετοιμασία μας στο Καρπενήσι πριν τους σημαντικούς αγώνες, μας ευνόησε πάρα πολύ χάρης της βοήθειας του συλλόγου μας και την κ. Τίτυς Ντολαπτσής. Μείναμε στο Casa Di Neve, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο, όπως και η περιοχή του Καρπενησίου. Μας ευνοεί το κλίμα, οι συνθήκες, η θερμοκρασία. Είναι κάτι που αναζητάμε και με τον σύλλογο ερχόμαστε κάθε χρόνο. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι και για αυτό το προτιμάμε.»

Ειρήνη Μινόπουλου (Πρωταθλήτρια στα  300 μ. παγκορασίδων Α΄): «Το κλίμα και το όλο περιβάλλον είναι πάρα πολύ καλό, μας βοηθάει. Δεν κάνει ούτε ζέστη, ούτε κρύο. Είμαστε πολύ κοντά στην φύση και αυτό ευνοεί τις συνθήκες. Κάνουμε την προετοιμασία μας, για να μπούμε μέσα στην χρονιά ξανά δυναμικά.»

Ισιδώρα Ξενάκη (Πρωταθλήτρια στα 600 μ. παγκορασίδων Α΄): «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη που κατάφερα να βρεθώ στην 3η θέση στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι πάρα πολύ καλές. Ειδικά το οξυγόνο μας βοηθάει πάρα πολύ στο να καλυτερέψουμε τις επιδόσεις μας και να βρούμε την αντοχή πάλι. Είναι μια πάρα πολύ καλή προετοιμασία για την επόμενη χρονιά.»

Γεωργία Αρσένου (Πρωταθλήτρια στις σκυτάλες): «Είναι η πρώτη μου  χρονιά στο Καρπενήσι, το μέρος είναι καταπληκτικό. Θεωρώ μεγάλο προνόμιο για έναν αθλητή να τρέχει μέσα στα έλατα, μέσα στο πράσινο. Το ξενοδοχείο είναι σε φοβερό μέρος και νομίζω ότι αυτό κάνει καλό στην ομάδα. Τα μικρότερα μέρη με τα μεγαλύτερα έρχονται κοντά και κάνουν μαζί προπόνηση, ανταλλάσσουν απόψεις, είναι μια πολύ ωραία εμπειρία, που όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν του συλλόγου μας.»

Ο Μανώλης Χάντζος


Ο εξαιρετικός Μανώλης Χάντζος(Φωτογραφία) είναι ο επικεφαλής του καμπ, μαζί με τον Γιάννη Περίφανο. Πρόκειται για παλαιό βαλκανιονική και πρωταθλητή Ελλάδος, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.  Είναι κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στα 3000 μ. εφήβων το 1981 και έκανε τα πρώτα του αθλητικά βήματα στην Ιταλία δίπλα σε μετέπειτα κορυφαίους πρωταθλητές.

Ο Περίφανος για την προσπάθεια της Πριβιλέτζιο














Ο αξιόλογος προπονητής Γιάννης Περίφανος(Φωτογραφία αριστερά) , παλαιός πρωταθλητής μαραθωνίου βρέθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, το οποίο έγινε στο Λονδίνο, καθοδηγώντας την 29χρονη Γκλόρια Πριβιλέτζιο(Φωτογραφία δεξιά) του Γ.Σ. Γλυφάδας, η οποία τερμάτισε 71η  μεταξύ 93  με 2:57:06(Προκρίθηκε με επίδοση 2:45:19 στις 9-4 στο Ρότερνταμ). Ο κ. Περίφανος δήλωσε: «Ήταν φοβερή εμπειρία για την αθλήτρια μας. Εγώ το είχα ζήσει και το 1997 στην Αθήνα. Μόνο που συμμετέχεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και συμμετέχεις σε μια μεγάλη διοργάνωση είναι επιτυχία. Κάναμε μια μικρής διάρκειας προετοιμασία, αλλά παρόλα αυτά είχαμε σαν στόχο να κάνει κάτω από 2΄ 50΄΄. Ο μαραθώνιος είναι δύσκολος, παίζουν ρόλο οι συνθήκες. Παρασύρθηκε λίγο από τον ρυθμό στην αρχή, ήταν σε μια μεγάλη διοργάνωση, αγχώθηκε να πάει λίγο πιο γρήγορα και αυτό της στοίχησε. Παρόλα αυτά τερμάτισε και αυτό είναι το ευχάριστο. Σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως ο μαραθώνιος και το βάδην η επιτυχία είναι να τερματίσεις, για ψυχολογική σημασία για τον ίδιο αθλητή.»

«Σπίτι» του στίβου
Το Casa Di Neve φιλοξενεί και φέτος μεγάλα ονόματα του στίβου, με  κύριο υπεύθυνο τον Γιώργο Λαθύρη, ο οποίος έχει συμβάλλει αποφασιστικά στον τομέα αυτό.






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος