Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ο ΟΦΗ προετοιμάζεται στο Καρπενήσι για την επιστροφή στην Super League

Η ιστορική ομάδα του ΟΦΗ προπονείται στο Καρπενήσι. Κατέφτασε την Δευτέρα 7 Αυγούστου και έως τις 19 του μηνός θα «χτίζεται» στην Ευρυτανική πρωτεύουσα με διαμονή στο Hotel Spa Montana και προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Οι Κρητικοί επέστρεψαν στην πόλη μας μετά από 6 χρόνια, με την τελευταία τους προετοιμασία σε αυτό το μέρος να χρονολογείται το 2011.
Ο Όμιλος θα μετάσχει και φέτος στο πρωτάθλημα της Football League, στο οποίο πέρυσι τερμάτισε 4ος και στοχεύει να επιστρέψει όσο το δυνατόν συντομότερο στην φυσική του θέση, στην S.L.  Στην τεχνική ηγεσία παρέμεινε ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Στην αποστολή, την οποία συνοδεύουν οι: Κώστας Ζερβάκης και Ηλίας Κώτσιος περιλαμβάνονται 27 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι 11 αποτελούν θερινά μεταγραφικά αποκτήματα. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας έχουν κανονιστεί τρία δυνατά φιλικά παιχνίδια, με το πρώτο να δίνεται ενάντια στην Παναχαϊκή. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Φώτης Τσάλος, ενώ τον σύλλογο στηρίζουν αρκετοί Κρητικοί μέτοχοι
Η ΠΑΕ ΟΦΗ ιδρύθηκε το 1925 και είναι μια ομάδα(η πιο ιστορική της Κρήτης), η οποία έχει γράψει την δικιά της ιστορία στην Super League(Αγωνιζόταν μάλιστα διαρκώς σε αυτήν για 33 χρόνια από το 1976 έως το 2009). Χρώματα του συλλόγου είναι το μαύρο και λευκό Συμμετείχε  στην μεγάλη κατηγορία  για τελευταία φορά την περίοδο 2014-2015, όπου αποχώρησε και υποβιβάστηκε στην Γ΄ Εθνική λόγω οικονομικών προβλημάτων, ανεβαίνοντας όμως αμέσως στην Football League. Εδρεύει στο Ηράκλειο και αναδείχτηκε κυπελλούχος Ελλάδος το 1987, έχοντας και Ευρωπαϊκές διακρίσεις. Αγωνίζεται στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»(«Γεντί Κουλέ»), χωρητικότητας 9.088 θεατών με τον κόσμο του να αποτελεί ένα από τα δυνατά του «χαρτιά»

Πριν από 6ετια
Ο ΟΦΗ πραγματοποίησε προετοιμασία στο Καρπενήσι το 2009, το 2010 και το 2011. Επέστρεψε μετά από 6 καλοκαίρια στην Ευρυτανική πρωτεύουσα.

Άφιξη την Δευτέρα
Το μεσημέρι της Δευτέρας(7/8) μετά από ένα πολύωρο ταξίδι ο ΟΦΗ έφτασε στο Καρπενήσι, διαμένοντας στο Montana. Το απόγευμα στις 5 και 30 προπονήθηκε στο κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου.


Τα ονόματα της αποστολής


Την αποστολή των Κρητικών αποτελούν οι ακόλουθοι 27 ποδοσφαιριστές: Στρέζος, Δερμιτζάκης, Παπαδάκης, Παναγιώτου, Φαζός, Κοιλιάρας, Κομεσίδης, Σιώπης, Μονιάκης, Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης, Μπολάκης, Νηστικάκης, Νάστος, Χαντί, Μάρτος, Πλευράκης, Κοντογιάννης, Πουρτουλίδης, Περογαμβράκης, Μάνος, Όγκμποε, Κουσκουνάς, Λεάλ, Ορτέγκα, Οικονόμου και Παπατόλιος. Τους πλαισιώνουν οι: Παπαδόπουλος, Αμανατίδης, Καραμπετάκης, Κώτσιος(Φωτογραφία, Τεχνικός Διευθυντής), Ζερβάκης(Γενικός Αρχηγός), Σακούτης, Παπάς, Γαυγιωτάκης, Μιχελογιαννάκης και Βετουλάκης.
Ο Λαρισαίος Ηλίας Κώτσιος να αναφέρουμε «κρέμασε» πρόσφατα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, όμως παραμένει στην ομάδα από άλλο πόστο. Έχει αγωνιστεί στον Ίκαρο Νεάπολης, στον Ηρακλή Λάρισας, στον Παναθηναϊκό, στην Λάρισα, στον ΠΑΣ Γιάννινα, στην Καλλονή, στον λεβαδειακό και φυσικά στον ΟΦΗ.

Εντεκάδα μεταγραφικών αποκτημάτων


Οι μεταγραφές που έχουν πραγματοποιηθεί είναι οι ακόλουθες: Άγγελος Οικονόμου(22χρονος μέσος από τις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου), Γιάννης Ποτουρίδης(25χρονος αμυντικός από την Πολωνική Μίεντζ Λέγκνιτσα), Αρμίτσε Ορτέγκα(29χρονος Ισπανός μέσος από την Μπούργκος), Νίκος Ζιαμπάρης(26χρονος αμυντικός από τον Ηρακλή), Αλέξης Περογαμβράκης(Φωτογραφία αριστερά, 29χρονος επιθετικός από τον Απόλλωνα Σμύρνης), Σέρχιο Λεάλ(35χρονος Ουρουγουανός επιθετικός από τον Εργοτέλη), Μάριο Μάρτος(26χρονος Ισπανός μέσος από την Λινάρες), Μανώλης Μονιάκης(Φωτογραφία κέντρο, 29χρονος αμυντικός από την Λάρισα), Δημήτρης Σιώπης(20χρονος επιθετικός από την Σπάρτη), Θανάσης Παπατόλιος(23χρονος μέσος από τον Αχαρναϊκό) και Νίκος Κουσκουνάς(Φωτογραφία δεξιά, 27χρονος επιθετικός από τα Τρίκαλα).

Μεταγραφές & αποχωρήσεις
Από την περυσινή ομάδα παρέμειναν οι: Γιάννης Δερμιτζάκης(23χρονος τερματοφύλακας), Γιώργος Στρέζος(21χρονος τερματοφύλακας), Γιάννης Κοιλιάρας(29χρονος αμυντικός), Δημήτρης Κομεσίδης(29χρονος αμυντικός), Μανώλης Φαζός(20χρονος αμυντικός), Άγγελος Χαντί(27χρονος μέσος), Ανέστης Νάστος(28χρονος μέσος), Γιώργος Κοντογιάννης(19χρονος μέσος), Νίκος Πουρτουλίδης(33χρονος μέσος), Δημήτρης Μάνος(22χρονος επιθετικός), Μάριος Όγκμποε(22χρονος επιθετικός). Επαγγελματίες έγιναν οι: Μανώλης Παπαδάκης(19χρονος τερματοφύλακας), Βαγγέλης Πλευράκης(19χρονος μέσος) και Γιάννης Παναγιώτου(20χρονος τερματοφύλακας). Επέστρεψε από δανεισμό στον Κισσαμικό ο 22χρονος αμυντικός Μανώλης Μπολάκης. Στην προετοιμασία λαμβάνει μέρος και ο 19χρονος αμυντικός Παναγιώτης Νηστικάκης της ομάδας νέων . Ο 19χρονος Μανώλης Περδίκης θα αγωνίζεται στην Κ19 και θα συνεχίσει τις προπονήσεις με τους άνδρες μετά την προετοιμασία από το Ηράκλειο.
Παρελθόν αποτελούν οι: Βλάνταν Μιλοσάβλιεφ(30χρονος μέσος), Παύλος Μητρόπουλος(30χρονος μέσος), Γιακίμ Αντουκόρ(24χρονος μέσος), Νίκος Παντίδος(26χρονος αμυντικός), Κέβιν Χύσι(21χρονος μέσος), Πάτρικ Βουό(30χρονος επιθετικός), Βασίλης Βαλλιάνος(29χρονος αμυντικός), Κώστας Δαύκος(29χρονος τερματοφύλακας), Μπράνκο Όστοιτς(34χρονος αμυντικός), Αντώνης Μπουρσέλης(22χρονος μέσος), Ίμπαν Ράντι(30χρονος μέσος),), Ντίνος Πάγκαλος(31χρονος επιθετικός) και Ντέρεκ Μπόατενγκ(34χρονος μέσος).Τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια «κρέμασαν» ο 42χρονος μέσος Κώστας Κιάσσος και ο 40χρονος αμυντικός Ηλίας Κώτσιος. Δανεικός θα παραχωρηθεί ο 19χρονος μέσος Στέλιος Μανιάδης, ενώ στον Κισσαμικό παραχωρήθηκε ως δανεικός ο 22χρονος μεσοεπιθετικός Νίκος Βρέττος.


Νίκος Παπαδόπουλος στο «τιμόνι»














Παρέμεινε την τεχνική ηγεσία ο Νίκος Παπαδόπουλος(Φωτογραφία αριστερά), αναλαμβάνοντας τον περασμένο Ιανουάριο. Ο 46χρονος προπονητής έχει εργαστεί στον Θερμαϊκό Θέρμης, στην Ξάνθη, στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, στον Εθνικό Άχνας, στην Καβάλα, στην Παναχαϊκή κι στον Ηρακλή(Προετοιμασία στο Καρπενήσι). Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Μαυρονερίου, του Κιλκισιακού, του ΟΦΗ, του Άρη, της Ξάνθης, του Απόλλωνα Καλαμαριάς, του Εργοτέλη, του Αγροτικού Αστέρα και του Θερμαϊκού.
Βοηθός προπονητή είναι ο Νίκος Καραμπετάκης και γυμναστής ο Νίκος Αμανατίδης(Φωτογραφία δεξιά). Τους τερματοφύλακες προπονεί ο Γιώργος Γαυγιωτάκης. Ο Κώστας Παππάς και ο Κίμων Φρουδάκης είναι φυσιοθεραπευτές, ο Λεωνίδας Σακούτης μασέρ και ο Μιχάλης Μιχελογιαννάκης φροντιστής. Οδηγός του λεωφορείου είναι ο Σταύρος Βετουλάκης. Τον ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή έχει ο Ηλίας Κώτσιος και του Γενικού Αρχηγού ο Κώστας Ζερβάκης. Επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου, πάνω από μια 20ετια είναι ο Γιώργος Στεφανουδάκης.

Δεν πέτυχε την άνοδο
Ο «νεοφώτιστος» πέρυσι ΟΦΗ τερμάτισε στην 4η θέση της Football League μετά τον Απόλλωνα, την Λαμία και τον Άρη. Είχαν 22 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες(72 βαθμούς). Τα τέρματα τους ήταν 68-20. Προπονητής μέχρι τον Γενάρη ήταν ο Νίκος Νιόπλιας, προτού αναλάβει ο Νίκος Παπαδόπουλος.


Τρία φιλικά F.L.



Οι Ηρακλειώτες κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους στο Καρπενήσι έχουν προγραμματίσει φιλικά με την Παναχαϊκή(2-2), τα Τρίκαλα και τον Κισσαμικό, όλα με ομάδες της Football League.

Νέος Πρόεδρος ο Τσάλος


Στην Προεδρία της ΠΑΕ ΟΦΗ βρίσκεται μετά την Γ.Σ. των μετόχων ο επιχειρηματίας  Φώτης Τσάλος(Φωτογραφία), που είναι και τεχνικός σύμβουλος. Ο απερχόμενος ήταν ο Γιάννης Πολεμαρχάκης. Το υπόλοιπο Δ.Σ. αποτελούν οι: Γιάννης Δανδάλης(Αντιπρόεδρος & Πρόεδρος Ερασιτέχνη ΟΦΗ), Αντίπας Σηφάκης, Μανώλης Κουμαντάκης, Μανώλης Ορφανάκης, Κώστας Ζερβάκης και Δημήτρης Καλαΐτζάκης(Μέλη). Τον ΟΦΗ στηρίζει μια συμμαχία Κρητικών μετόχων, με στόχο να δουν ξανά την αγαπημένη τους ομάδα να πρωταγωνιστεί.  


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος