Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Η «γιορτή» του Tae Kwon Do με σπουδαία ονόματα του χώρου στο Καρπενήσι












Ένα σπουδαίο διεθνές event από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού χώρου με αρκετά υψηλό επίπεδο διεξάγεται στο Καρπενήσι για ακόμη μια χρονιά. Αναφερόμαστε στο Summer Mountain Camp Tae Kwon Do 2017, το οποίο άρχισε την Παρασκευή 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 30 του μηνός.
Οι αποστολές διαμένουν στο Hotel Spa Montana και προπονούνται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, ενώ δεν λείπουν φυσικά οι παράλληλες αξιόλογες δράσεις, με σκοπό την ανάδειξη και την γνωριμία με τις Ευρυτανικές ομορφίες.
Λαμβάνουν μέρος 270 περίπου αθλητές-τριες, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά με σπουδαίες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες στον χώρο  και επίσης πρωταθλητές από την Αυστραλία, την Ουκρανία, την Γερμανία, την Τουρκία, την Αλβανία, την Κύπρο και το Ισραήλ, αλλά και διακεκριμένοι προπονητές.
Διοργανωτής του καμπ είναι ο 43χρονος Μεγαλοχωρίτης ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής και του Α.Σ. Αίαντας Αγίου Δημητρίου Θοδωρής Ζηνέλης, γνωστός για την αγάπη του για τον τόπο καταγωγής του, όπως και αδερφός του Κώστας, προπονητής του Α.Ο. Αίαντας Ασυρμάτου και εκ των δασκάλων του κάμπ.

Δηλώσεις του Θοδωρή Ζηνέλη:


Για το κάμπ γενικότερα μας δήλωσε: «Είναι άλλο ένα διεθνές καμπ, το οποίο λαμβάνει μέρος στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και στον Ευρωπαϊκό  χώρο. Έχει γύρω στους 270 αθλητές, είναι σχεδόν όλη η «αφρόκρεμα» του Ελληνικού Tae Kwon Do με παρά πολλά παιδιά μέλη της Εθνικής με Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διακρίσεις. Παράλληλα συμμετέχουν και άλλες 9 χώρες με αθλητές  πολύ υψηλού επιπέδου, παιδιά με περγαμηνές και διακρίσεις, που έκαναν χιλιάδες χιλιόμετρα, για να έρθουν στο Καρπενήσι να πάρουν μέρος σε αυτήν την γιορτή, σε αυτό το πολύ ωραίο μέρος. Έχουν έρθει αθλητές από την Εθνική ομάδα της Αυστραλίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας, της Αλβανίας, της Τουρκίας, της Κύπρου και του Ισραήλ. Πρόκειται για μια κοσμοσυρροή, πραγματική γιορτή για το άθλημα μας και έχουμε την χαρά σε αυτό το προπονητικό κάμπ να διδάσκουν εκτός από εμένα που είμαι ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική ομάδα και γέννημα-θρέμμα από αυτόν τον τόπο, τον  αγαπάω και τον λατρεύω, για αυτό έρχομαι εδώ, ο Γιάννης ο Δάκος, προπονητής σε κλιμάκιο της Γερμανικής ομοσπονδίας με πολλές περγαμηνές και σαν αθλητής και σαν προπονητές, δυο Κορεατές, προπονητές οι οποίοι έρχονται για μια πενταετία, έχουν μάθει καλύτερα Ελληνικά και από εμάς, έχουν προσαρμοστεί στην Ελληνική νοοτροπία. Είναι πάρα πολύ καλές όλες οι συνθήκες, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός είναι ο κατάλληλος, το υψόμετρο το κατάλληλο, η αγάπη μας για αυτόν τον τόπο και για αυτό το άθλημα είναι το καταλληλότερο, οπότε θεωρώ ότι έχουμε όλες τις ανάλογες προϋποθέσεις για να μπορέσουμε πιο πάνω. Φέτος έχουμε την τιμή και την χαρά να έχουμε και ένα χορηγό φέτος, τα ιατρικά κέντρα Affidea, τα οποία χορήγησαν τα μπλουζάκια των αθλητών. Είναι κάτι για μας πολύ σημαντικό, είναι μικρές ενέργειες, οι οποίες όμως μας δίνουν θάρρος, κουράγιο, γιατί βλέπουμε ότι και σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο του πρωταθλητισμού, όπου οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές και καθημερινές υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι συμμερίζονται τις ανάγκες μας και ότι μπορούν μα βοηθούν έστω και λίγο και αυτό μας δίνει τεράστια ψυχική δύναμη για να συνεχίσουμε.»
Για τις παράλληλες δράσεις του 5ημερου και την Ευρυτανία ανέφερε: «Είμαστε μια μεγάλη αθλητική οικογένεια. Όταν είναι κάποιος Ευρυτάνας και φέρνει τους φίλους του εδώ δεν μπορώ να φέρω τον άλλο από την άλλη άκρη του κόσμου και να μην του δείχνω την ομορφιά του τόπου μου, να μην τον πάω στον Προυσό, να μην τον πάω στο Πανταβρέχει, στο Κεφαλόβρυσο, στον Άγιο Λεωνίδη. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη στην Ευρυτανία, όπου μπορούν να περάσουν πάρα πολύ όμορφα και να τους μείνουν και για πάντα. Όλοι αυτοί οι 270 αθλητές και προπονητές μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην τοπική κοινωνία και είναι οι πιο άξιοι πρεσβευτές της περιοχής μας, διότι φεύγοντας από εδώ λένε και τα καλύτερα λόγια για τον τόπο μας, για την φιλοξενία μας. Χρόνο με τον χρόνο γίνεται ακόμη και καλύτερο, σε λίγο δεν θα μας χωράνε τα ξενοδοχεία του Καρπενησίου. Να είναι καλά όλοι οι αθλητές και να είναι καλά οι αθλητές που μας στηρίζουν και μας σέβονται, μας δίνουν δύναμη, για να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο, διότι είναι τρομερά δύσκολη προσπάθεια. Υπάρχουν περιοχές , που θα παρακαλούσαν, για να πάμε και να μείνουμε εκεί με πολύ πιο χαμηλό κοστολόγιο. Παρόλα αυτά προσπαθούμε να στηρίξουμε τον τόπο μας και να τον αναβαθμίσουμε. Μέσα από αυτήν την διοργάνωση ακούγεται πάρα πολύ το Καρπενήσι. Φανταστείτε 270 αθλητές από 8 ξένες χώρες τι διάσταση θα πάρει αυτό το θέμα, όταν υπάρχουν Παγκόσμιοι και Πανευρωπαϊκοί Πρωταθλητές.»
Τέλος κλείνοντας μας είπε: «Πρόσφατα πήραμε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα με αλματώδης εξέλιξη και τεράστια δυναμική αν αναλογιστεί κάποιος ότι είχε από 202 χώρες συμμετοχή. Υπάρχουν 70 εκατομμύρια ενεργά δελτία αθλητών. Για να μπορούν οι Έλληνες αθλητές να πρωταγωνιστούν και να μετέχουν σε τόσες μεγάλες διοργανώσεις, μια τέτοια  δράση σαν αυτή τους δίνει την δυνατότητα να αναβαθμίζουν τις ικανότητες τους, αλλά και το επίπεδο τους. Να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Δήμο Καρπενησίου και γενικότερα την τοπική κοινωνία, διότι οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστήκαμε, ήταν δίπλα μας, αρωγοί στην προσπάθεια μας. Όπου πήγαμε και όπου βρεθήκαμε ήταν όλοι δίπλα μας. Να τους ευχαριστήσουμε είναι το λιγότερο.»






























Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος