Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Wadi Degla SC 1-2

Την ανατροπή έκανε στο β΄ μέρος η Αιγυπτιακή Wadi Degla και επικράτησε το ΑΠΟΚ με 1-2, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις με την απόδοση του.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Αύγουστου στο γήπεδο του ξενοδοχείου Avaris και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 50-60 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο 3ο του φιλικό ματς και κέρδισε τις εντυπώσεις ενάντια σε μια επαγγελματική ομάδα της Α΄ Εθνικής της Αιγύπτου. Το Βελούχι προηγήθηκε στο 30ο λεπτό με τέρμα του Γιάννη Κακκάβα, στο δεύτερο μέρος έγινε η ανατροπή, ωστόσο και εκεί δημιούργησε ευκαιρίες έχοντας και δοκάρι στο 75΄με τον Χρήστο Λέρη.
Η Wadi Degla του Mido μετά από ένα μέτριο πρώτο 45λεπτο βρέθηκε να χάνει στο σκορ, έχοντας και δοκάρι στο 0-0 με τον Hossam Arafat. Στην επανάληψη ο Mohamed Sherif ισοφάρισε στο 57΄ και ο προωθημένος στόπερ Mohamed Anwar στο 84΄ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Το επόμενο φιλικό ματς της Wadi Degla είναι με τον Αήττητο Σπάτων την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Ο ΑΠΟΚ θα αγωνιστεί την Κυριακή(3/9) με τον Αλμυρό στην έδρα της πρωταθλήτριας ομάδας της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Πάνω από  50
Η διεθνής φιλική αναμέτρηση έγινε παρουσία περισσοτέρων από 50 θεατών. 


2ο διεθνές
Ο ΑΠΟΚ δίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία του διεθνές φιλικό ματς αφού είχε πραγματοποιηθεί αγώνας ενάντια σε ομάδα ομογενών της Βουλγαρίας στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Τιμητική πλακέτα
Πριν την έναρξη του αγώνα ο Χρήστος Τσάμπρας εκπροσωπώντας την ομάδα του ΑΠΟΚ απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον ιδιοκτήτη της Wadi Degla Maged Samy.



Νέα θέση


Ο Γιώργος Χαλλής του ΑΠΟΚ αγωνίστηκε σε νέα θέση, παίζοντας με επιτυχία για 67΄ λεπτά ως δεξιός αμυντικός.

Παρουσία Samy


Το φιλικό παρακολούθησε ο ιδιοκτήτης της Αιγυπτικής ομάδας ο επιχειρηματίας Maged Samy, καθώς και ο γιός Nadim.



Α΄ Mέρος

Ελαφριά υπεροχή
Η ομάδα της Αιγύπτου είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του α΄ μέρους, όμως ο ΑΠΟΚ έκλεινε με επιτυχία όλους τους χώρους βγάζοντας τα πρώτα 45΄ με παθητικό μηδέν.

Δεν καταλογίστηκε
Στο 17ο λεπτό μετά το γύρισμα του Γιάννη Κακκάβα μέσα από την περιοχή και δεξιά ο Ahmed El Shenawy απέκρουσε την μπάλα με το χέρι, ωστόσο παρά τις διαμαρτυρίες του ΑΠΟΚ δεν καταλογίστηκε η παράβαση.


Δοκάρι με Arafat


Η Waid Degla είχε δοκάρι στο 28ο λεπτό και ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Bassam Walid σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Hossam Arafat χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Λαμπρόπουλου και στην συνέχεια πέρασε άουτ.



Υποδειγματικές αντεπιθέσεις
Το Βελούχι σε όλο το πρώτο μέρος βγήκε αρκετές φορές στην επίθεση μέσα από ταχύτατες επιθετικές προσπάθειες και προηγήθηκε στο σκορ με 1-0.

«Εκτέλεσε» ο Κακκάβας


Ο γηπεδούχος ΑΠΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Ο Φθιωτός Γιάννης Κακκάβας έκλεψε την μπάλα από τον τερματοφύλακα της Αιγυπτιακής ομάδας Khaled Walid και με χαμηλό πλασέ από πλάγια δεξιά στην ανυπεράσπιστη εστία έκανε το 1-0.





Οι καλύτερες φάσεις
20΄: O El Shenawy σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Maarei στο δεύτερο δοκάρι έφυγε άουτ από την δεξιά γωνία του Λαμπρόπουλου.
23΄: Ο Mahmoud πλάσαρε από αριστερά και ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ μπλόκαρε σταθερά.
25΄: Σουτ του Hassan πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των Ευρυτάνων.
28΄: Ο Walid έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και η κεφαλιά του Arafat χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.
30΄: Ο Κακκάβας από πλάγια δεξιά εκτός περιοχής έκλεψε την μπάλα από τον γκολκίπερ Walid και με πλασέ στην κενή εστία έκανε το 1-0.
36΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και το απευθείας σουτ του Κακκάβα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της Wadi Degla.
38΄: O Arafat έκανε ατομική προσπάθεια πάσαρε στον Sherif,που σούταρε χαμηλά με τον Λαμπρόπουλο να μπλοκάρει.

Β΄ Μέρος

Βελτιωμένοι οι Αιγύπτιοι
Η ομάδα της Αιγύπτου βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος και έκανε την ολική ανατροπή, επικρατώντας με 1-2.

Ισοφάριση με Sherif


Μόλις στο 6ο λεπτό της επανάληψης η Wadi Degla ισοφάρισε, όταν μετά το τραγικό λάθος στο κέντρο της άμυνας του Βελουχίου,ο Mohamed Sherif βρέθηκε μόνος απέναντι στον Δημήτρη Ρεσίτη και με σουτ στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ ισοφάρισε σε 1-1.




Έπαιξε ο «Τσίλι»


Ο δεξιός μπακ Δημήτρης Τσιλιμέκης του ΑΠΟΚ έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή σε φιλικό ματς της ομάδας του.

Άτυχος ο Λέρης


Σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί εκ νέου στην αναμέτρηση απώλεσε το Βελούχι στο 75΄, όταν μετά την έξοχη προσπάθεια του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου από τα αριστερά και το γύρισμα που έκανε στο ύψος του πέναλτι ο επερχόμενος Χρήστος Λέρης σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Wadi Degla.


1-2 από Anwar


Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 84ο λεπτό όταν μετά την σέντρα του Amro Tarek από τα αριστερά ο κεντρικός αμυντικός της Degla Mohamed Anwar με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας των γηπεδούχων πραγματοποίησε το τελικό 1-2.




Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Μετά από τραγικό λάθος της άμυνας του Βελουχίου, ο Sherif βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή με τον Ρεσίτη και με σουτ στην αριστερή γωνία ισοφάρισε σε 1-1.
57΄: Ο Mahmoud έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Sherif, που σούταρε και ο Ρεσίτης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
60΄: O Salem σέντραρε από τα αριστερά και μετά από ασταθές διώξιμο της άμυνας το σουτ του  Aaatty έφυγε ψηλά άουτ από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
70΄: Διαγώνιο σουτ του Aatty πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη άουτ.
74΄: O Aatty τροφοδότησε τον Reda που σούταρε και ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ μπλόκαρε σταθερά.
75΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε έξοχη προσπάθεια από τα αριστερά,γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον επερχόμενο Λέρη που σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Badawy.
81΄: O Reda σούταρε εκτός περιοχής άουτ.
84΄: O Tarek έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο προωθημένος Anwar με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο δεξί «παραθυράκι» του Ρεσίτη πέτυχε το τελικό 1-2.
85΄: Ο Γενιτσαρόπουλος με μεταβίβαση ακριβείας έβγαλε τον Σερπάνο τετ α τετ με τον Badawy, ο παίκτης του ΑΠΟΚ πλάσαρε και ο γκολκίπερ της Αιγυπτιακής ομάδας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος(46΄ Ρεσίτης), Σιάτρας(80΄ Φαρμάκης), Παχής(67΄ Ξαγάρας), Ζαραβέλης(67΄ Λέρης), Γιαουπλάρι(63΄ Ντουφεκιάς), Λάππας Ν.(77΄ Αθανασόπουλος), Μπακαλίδης(72΄ Κόλλιας), Κατσαδούρος(77΄ Σερπάνος), Νταβαρίνος(46΄ Γενιτσαρόπουλος), Χαλλής(67΄ Τσιλιμέκης), Κακκάβας(58΄ Λάππας Ι.)

Wadi Degla SC (Mido): Walid K.(46΄ Badawy), El Shenawy, Arafat, Hassan(46΄ Beder), Maarei(46΄ Tarek), Walid B.(61΄ Samir), Mahmoud(61΄ Reda), Aaatty, Salem, Anwar, Sherif

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος