Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Διγενής Νεοχωρίου-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-0

«Λύγισε» στο 84΄ ο ΑΠΟΚ από την αδιάκοπη πίεση του Διγενή Νεοχωρίου, γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα με 1-0. Σκόρερ των Τρικαλινών ο Νίκος Σκόνδρας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο Οιχαλίας «Μπάμπης Παπαχατζής» και ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και παρουσία περίπου 250 θεατών.
Ο Διγενής Νεοχωρίου του Βαγγέλη Μπρισίμη «λυτρώθηκε» στο 84΄, αφού στο β΄ μέρος άσκησε ασφυκτική πίεση δημιουργώντας την μια ευκαιρία μετά από την άλλη. Το γκολ της νίκης σημείωσε κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς ο Νίκος Σκόνδρας. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο 26΄ με κεφαλιά του Βασίλη Κατσαμάγκα.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, ωστόσο στην επανάληψη δεν άντεξε την πίεση των γηπεδούχων και δέχτηκε το γκολ στο 84΄.  Στο πρώτο μέρος ο ΑΠΟΚ ήταν καλύτερος και φάνηκε απειλητικός μέσα από αντεπιθέσεις. Από τα μισά του β΄ μέρους δεν μπόρεσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να δημιουργεί την μια ευκαιρία μετά από την άλλη.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική το Βελούχι θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι την Κυριακή (29/10) τον Αστέρα Ιτέας, ενώ ο Διγενής θα παίξει στην έδρα του ξανά με τον Οπούντιο Μαρτίνου. Οι δυο ομάδες έχουν πλέον από 3 βαθμούς, με τους Τρικαλινούς να «χαμογελούν» για πρώτη φορά.

Γύρω στους 250
Η αναμέτρηση της Κυριακής έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Οιχαλίας Μπάμπης Παπαχατζής παρουσία περίπου 250 θεατών.



Υψηλή θερμοκρασία
Μόνο φθινόπωρο δεν θύμιζαν οι συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το παιχνίδι έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία να είναι στους 27 με 28 βαθμούς.

Λιγοστοί εκδρομείς
Περίπου 15 με 20 εκδρομείς ταξίδεψαν στο Νεοχώρι για να παρακολουθήσουν την πρώτη εκτός έδρας αναμέτρηση του ΑΠΟΚ στην Γ΄ Εθνική.


Από 3 πόντους
Διγενής Νεοχωρίου και ΑΠΟΚ Βελούχι ισοβαθμούν πλέον έχοντας από 3 βαθμούς.

3ο σερί στο γκολ
Για 3ο συνεχόμενο ματς ο ΑΠΟΚ χάνει γνωρίζοντας ήττα στο γκολ. Μάλιστα στο προτελευταίο με το Μαρτίνο είχε ξανά δεχτεί το γκολ στα τελευταία λεπτά.

Μέσα ο Χαλλής


Ο Γιώργος Χαλλής ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας αντικαθιστώντας τον τραυματία Νίκο Λάππα. Αυτή ήταν η μοναδική αλλαγή στην 11αδα για τον Γιάννη Φλωράκη σε σχέση με το ματς της περασμένης Τετάρτης στο Καρπενήσι με τον Οπούντιο Μαρτίνου. Για ένα ακόμη ματς απουσίαζε ο τραυματίας Δημήτρης Κατσαδούρος.

Ξεχώρισε ο Λαμπρόπουλος


Καίριες και σωτήριες αποκρούσεις έκανε ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ Γιώργος Λαμπρόπουλος κρατώντας την ομάδα του μέσα στο ματς για 84΄ λεπτά. Αποκορύφωμα των επεμβάσεων η απόκρουση στην εξ επαφής κεφαλιά του Μανώλη Αμπαδιωτάκη στο.  72΄


Α΄ Μέρος

Δραστήριοι οι γηπεδούχοι
Η ομάδα του Νεοχωρίου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την εστία του Βελουχίου.

Κίτρινη σε «Σάρα»

 












Στο 5ο λεπτό του ματς ο Κοζανίτης ρέφερι Κωνσταντίνος Πανυτσίδης (Φωτογραφία Αριστερά) «κιτρίνισε» τον Αχιλλέα Σαρακατσάνο (Φωτογραφία Δεξιά) για θέατρο, όταν  θεώρησε πως «εκβίασε» το πέναλτι.




«Αιφνιδιάστηκε» ο «Μπάκα»


Στο 19ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ Κώστα Ζαφείρη , ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον τερματοφύλακα και αμυνόμενο να αποσοβούν το 0-1.


Έξω ο Χαλλής


Στο 24΄ ο Γιώργος Χαλλής που προέρχονταν από τραυματισμό δεν μπόρεσε να συνεχίσει με τον Παναγιώτη Κόλλια (Φωτογραφία) να τον αντικαθιστά.


Κοντά στο γκολ


Στο 26΄ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ όταν μετά την έξοχη σέντρα του Μιχάλη Γκαγκαστάθη από τα δεξιά η κεφαλιά του Βασίλη Κατσαμάγκα (Φωτογραφία) από κοντά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ, με τον Γιώργο Λαμπρόπουλο να μπλοκάρει στην συνέχεια της φάσης. 



Στην κόντρα ο ΑΠΟΚ
Οι Ευρυτάνες αμύνονταν σε όλο το πρώτο μέρος και επιτέθηκαν μέσα από αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις.

Ακυρωθέν Ζαραβέλη


Στο 34΄ ο Χάρης Ζαραβέλης σκόραρε για τον ΑΠΟΚ, ωστόσο το τέρμα δεν μέτρησε διότι μετά το κόρνερ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου η μπάλα είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου στο γύρισμα που έκανε ο Άλεξ Μπακαλίδης στο δεύτερο δοκάρι.



Τραυματίας ο Γκαγκαστάθης

 












Και ο δεξιός μπακ του Διγενή όπως και του ΑΠΟΚ αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού. Ο Μιχάλης Γκαγκαστάθης(Φωτογραφία Αριστερά) στο 34΄ πέρασε εκτός ματς με τον Βασίλη Μπασιάκα (Φωτογραφία Δεξιά) να παίρνει την θέση του.



Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Σουτ του Κατσαμάγκα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
5΄: Ο Κολοβός έστρωσε στον Σκόνδρα που σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Ευρυτάνων.
13΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Κακκάβα, ο οποίος από πλάγια αριστερά στα όρια της περιοχής σούταρε και μπλόκαρε ο γκολκίπερ Ζαφείρης.
19΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Γενιτσαρόπουλο, αυτός σούταρε η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε σε θέση βολής στον Μπακαλίδη, ο οποίος πλάσαρε , ο Ζαφείρης απέκρουσε και αμυνόμενος έδιωξε εν συνεχεία.
21΄: Ο Κολοβός πάσαρε στον Τσικρικά, που έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, το οποίο πέρασε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
23΄: Ο Αμπαδιωτάκης πάσαρε στον Κατσαμάγκα, ο οποίος σούταρε λίγο πάνω από το τέρμα του Βελουχίου.
26΄: Ο Γκαγκαστάθης σέντραρε όμορφα από τα δεξιά, ο Κατσαμάγκας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια ο Λαμπρόπουλος μπλόκαρε.
28΄: Ο Γενιτσαρόπουλος μετά από λάθος στην άμυνα του Διεγενή κέρδισε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι στον Ζαφείρη έκανε το γύρισμα, αλλά η μπάλα ανακόπηκε από τους αμυντικούς.
31΄: Ο Γκαγκαστάθης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Κατσαμάγκας πήρε την κεφαλιά και ο Λαμπρόπουλος μπλόκαρε.
38΄: Σουτ του Αμπαδιωτάκη από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.
42΄: Χαμηλό σουτ του Βαρότση εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο Ζαφείρης.

Β΄ Μέρος

Αύξησε την πίεση
Στο τελευταίο 30λεπτο του ματς οι γηπεδούχοι αυξήσαν την πίεση τους και έκλεισαν τον ΑΠΟΚ στο μισό γήπεδο, φτάνοντας στο 84΄ στο «χρυσό» τέρμα.

Έχασε μέτρα
Το Βελούχι δεν κρατούσε την μπάλα στο δεύτερο μέρος, έχασε αρκετά μέτρα στο γήπεδο με αποτέλεσμα να δεχτεί έντονη πίεση και να «λυγίσει» 6 λεπτά πριν το φινάλε.

Ακυρωθέν τέρμα
Στο 69ο λεπτό οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Νίκο Σκόνδρα, ωστόσο ο παίκτης υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον β΄ βοηθό Πέτρο Κανιούρα και το γκολ δεν μέτρησε.



Εντυπωσιακή επέμβαση


Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος στο 72΄ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση όταν μετά την σέντρα του Νίκου Σκόνδρα από αριστερά, ο Μανώλης Αμπαδιωτάκης (Φωτογραφία) στο δεύτερο δοκάρι έκανε εξ επαφής κεφαλιά χωρίς πίεση με τον γκολκίπερ του ΑΠΟΚ να εκτινάσσεται και να αποκρούει εντυπωσιακά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αμπαδιωτάκης είναι ο γιός του παλαίμαχου γκολκίπερ του Παναθηναϊκού Γιώργου. 


«Λύτρωση» από Σκόνδρα


6 λεπτά πριν το φινάλε ο Νίκος Σκόνδρας  «λύτρωσε» τους Τρικαλινούς βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Γιώργο Λαμπρόπουλο μετά την μπαλιά του Αχιλλέα Νασιακόπουλου και με ψηλοκρεμαστό πλασέ στην αριστερή γωνία έκανε το 1-0 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.





Ζήτησαν νέο πέναλτι


Στο 85ο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας ξανά πέναλτι ωστόσο ο ρέφερι Κωνσταντίνος Πανυτσίδης θεώρησε ότι δεν υπήρχε κάτι το αντικανονικό στο μαρκάρισμα που έγινε εντός περιοχής στον Γιάννη Κολοβό (Φωτογραφία).



Πρώτο «Τσίλι»


Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης (Φωτογραφία) έκανε ντεμπούτο στην Γ΄ Εθνική, αγωνιζόμενος ως αλλαγή.

Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Ο Τσικρικάς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και σουτ του Κατσαμάγκα μπλόκαρε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
58΄: Ο Λάππας έδωσε στον Μπακαλίδη, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της δεξιάς γωνίας του Νεοχωρίου.
59΄: Ο Τσικρικάς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Κατσαμάγκας πήρε την κεφαλιά από κοντά και ο Λαμπρόπουλος μπλόκαρε.
67΄: Ο Νασιακόπουλος πάσαρε στον Κολοβό, που σέντραρε και το σουτ του Σκόνδρα από κοντά απέκρουσε σε κόρνερ ο Λαμπρόπουλος.
70΄: Επικίνδυνο γύρισμα του Σκόνδρα από αριστερά μπλόκαρε ο πορτιέρο του Βελουχίου.
72΄: Ο Σκόνδρας σκόραρε από τα αριστέρά και την εξ επαφής κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι του Αμπαδιωτάκη απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λαμπρόπουλος.
79΄: Σουτ του Μπασιάκα πέρασε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
84΄: Ο Νασιακόπουλος πέρασε την μπάλα στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας με έξοχη πάσα, ο Σκόνδρας βρέθηκε μέσα στην περιοχή απέναντι στον Λαμπρόπουλο και με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ ψηλά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το 1-0.
92΄: Ο Νασιακόπουλος από τα δεξιά βρήκε τον Αμπαδιωτάκη,  που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Λαμπρόπουλο με την μπάλα να κοντράρει και στα πόδια και να καταλήγει στην συνέχεια άουτ.

Πανηγύρισαν οι γηπεδούχοι
Μετά το τέλος του ματς οι παίκτες του Νεοχωρίου πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην Γ΄ Εθνική, παίρνοντας και το χειροκρότημα των φιλάθλων τους.




Διακριθέντες
Διγενής Νεοχωρίου: Σκόνδρας, Νασιακόπουλος, Αμπαδιωτάκης, Σαρακατσάνος
ΑΠΟΚ Βελούχι: Λαμπρόπουλος

Κίτρινες Κάρτες
Σαρακατσάνος, Μπασιάκας, Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Βαγγέλης Μπρισίμης (Διγενής Νεχωρίου): «Καταρχήν θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, γιατί δείξαν φοβερά ψυχικά αποθέματα. Είχαμε πει ότι στο σημερινό παιχνίδι το μόνο αποτέλεσμα που θέλαμε ήταν η νίκη. Αρά για εμάς ήταν μονόδρομος, οπότε μπορώ να πω ότι κερδίσαμε πέρα από τους 3 βαθμούς και ψυχολογία για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα αναφορικά με το παιχνίδι πιστεύω ότι μπήκαμε αρκετά δυνατά, το αποτέλεσμα το κρίνω δίκαιο, γιατί και εμείς και ο αντίπαλος είχε κάποιες ευκαιρίες, αλλά τις περισσότερες ευκαιρίες τις είχαμε εμείς. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ, αν και είχαμε αρκετές φάσεις είπαμε στην ανάπαυλα ότι θα έχουμε υπομονή και το γκολ θα έρθει έστω και στο τελευταίο λεπτό. Τα παιδιά δείξανε πάρα πολύ μεγάλη αγωνιστικότητα και διάθεση και στο τέλος δικαιωθήκανε, γιατί σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα ήταν ανάγκη να πάρουμε τους πρώτους μας βαθμούς και να έχουμε κουράγιο για τα επόμενα παιχνίδια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την διάθεση των παιδιών και το δείχνουν και στην προπόνηση και πιστεύω παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε. Συγκριτικά με την ομάδα του Βελουχίου θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την άψογη συμπεριφορά που είχαν όλοι σαν ομάδα και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια στους στόχους που έχουν.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): « Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, η αντίπαλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερη από εμάς, εμείς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι το χάνουμε μετά το 80΄-85΄, αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε δυνάμεις να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Ίσως και αυτοί που μπαίνουν από τον πάγκο δεν βοηθάνε όσο πρέπει έτσι ώστε να κρατήσουν 10-15 λεπτά για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποιες καλές και σημαντικές ευκαιρίες, όπως ο αντίπαλος, θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί οπότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Διγενή, η νίκη της ήταν δίκαιη, ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Διγενής Νεοχωρίου (Βαγγέλης Μπρισίμης): Ζαφείρης, Γκαγκαστάθης(34΄ λ.τρ. Μπασιάκας), Τζέλης, Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Μακρής, Κατσαμάγκας(61΄ Νασιακόπουλος), Σκόνδρας, Κολοβός(86΄ Νικόλαρος), Τσικρικάς(61΄ Γιώτας), Αμπαδιωτάκης

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος, Χαλλής(24΄ λ.τρ. Κόλλιας), Παχής, Σιάτρας, Ζαραβέλης, Γιαουπλάρι, Λάππας Ι.(73΄ Λέρης), Βαρότσης(84΄ Τσιλιμέκης), Μπακαλίδης, Κακκάβας(69΄ Δικαιόπουλος), Γενιτσαρόπουλος

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πανυτσίδης (ΕΠΣ Κοζάνης)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Τίκας (ΕΠΣ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Πέτρος Κανιούρας (ΕΠΣ Καρδίτσας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος