Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Μυρίκη-Αίολος 2-3

«Καρδιοχτύπησε» στο δεύτερο μέρος ο Αίολος, που επιβλήθηκε τελικώς της Μυρίκης με 2-3. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο(25/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 50 θεατών.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου έκανε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα και βρέθηκε να χάνει πολύ νωρίς με 3 τέρματα διαφορά. «Αφυπνίστηκε» στην συνέχεια είχε δοκάρι με τον Κώστα Σταμούλη λίγο πριν την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος αντέδρασε και κατάφερε να μπει στο παιχνίδι με την αντεπίθεση της να σταματάει στο 64΄ και στο 2-3 μετά από γκολ-πέναλτι του Κώστα Σταμούλη και τέρμα  του Σάκη Τσιλίκα.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και χάρης τη  κεφαλιά του Τόλη Φούκα, γκολ του Πάνου Μπουμπουρή με απευθείας κόρνερ που βρήκε και στον Δημήτρη Τσιάμη και πέναλτι του Κώστα Μπόνια έφτασε στο 25΄ να είναι μπροστά στο σκορ με 0-3. Στο δεύτερο μέρος όμως η απόδοση του δεν είχε διάρκεια και το ματς έγινε ντέρμπι μετά την γρήγορη αντίδραση των «κόκκινων». Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Τόλης Φούκας. Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας έπαιξαν σε ολόκληρο το 90λεπτο με την ίδια σύνθεση.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική η Μυρίκη θα παίξει εκτός έδρας με την Φραγκίστα, ενώ ο Αίολος θα υποδεχτεί το Ραπτόπουλο. Αναμένεται ο ορισμός των αγώνων από την επιτροπή πρωταθλήματος. Ο Αίολος μετά την νίκη του έφτασε τους 11 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη παρέμεινε στους 6.

Περίπου 50
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 50 θεατών.


Από 1 ημίχρονο
Το πρώτο μέρος άνηκε κατά κράτος στον Αίολο που στο πρώτο 25λεπτο σκόραρε 3 φορές. Η επανάληψη άνηκε στην Μυρίκη που μέσα σε 7 λεπτά (58΄64΄) μείωσε σε 2-, δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο ματς.

Βασικοί Τσίπρας-Τσιάμης


Η γηπεδούχος Μυρίκη ξεκίνησε με δυο νέα πρόσωπα στο αρχικό της σχήμα σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ. Ο Θωμάς Τσίπρας ξεκίνησε παίζοντας στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και ο Δημήτρης Τσιάμης (Φωτογραφία) έπαιξε στο κέντρο. Πήραν τις θέσεις των: Θανάση Τριανταφύλλου και Στάθη Μπουμπουρή (Αγωνίστηκαν ως αλλαγή).

Στην 11αδα Π. Μπουμπουρής & Φούκας
Από πλευράς φιλοξενούμενων ο Δημήτρης Τσιγαρίδας είχε δυο διαφοροποιήσεις στην βασική του σύνθεση σε σύγκριση με το ματς την Φραγκίστα την περασμένη Κυριακή. Στην μεσαία γραμμή στον άξονα αγωνίστηκαν οι Πάνος Μπουμπουρής και Τόλης Φούκας. Αντικατέστησαν τους: Νίκο Ράικο (Έμεινε λόγω τραυματισμού στον πάγκο) και Σάββα Χαλκίδη (Απουσίαζε).

Στέλλα αντί Στέλιου


Χρέη δεύτερου βοηθού εκτέλεσε η Στέλλα Ζαχαράκη αντί του αρχικά ορισθέντα Στέλιου Σώμαλη. Η Ζαχαράκη επέστρεψε στην ΕΠΣ Ευρυτανίας από την διαιτησία Λάρισας.

Αλλαγή Γούλα-Ράικου


Ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία) πήρε φανέλα βασικού την τελευταία στιγμή, αφού ο Νίκος Ράικος ένοιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και έμεινε στον πάγκο.

Αναφορά φιλάθλου στο Φ.Α.(!)
Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος ανέφερε στο φύλλο αγώνα ότι δέχτηκε εξύβριση από τον φίλαθλο Σταύρο Μαντή.

Παράπονα Αίολου
Η ομάδα του Αίολου έχει αρκετά παράπονα από την διαιτησία, έχοντας δίκιο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Α΄ Μέρος

Σε 25΄ 0-3
Εντυπωσιακός ήταν ο Αίολος στο πρώτο μέρος, όπου μέχρι το 25΄ είχε «χτίσει» προβάδισμα 3 τερμάτων.

0-1 από Φούκα


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι λίγο πριν την συμπλήρωση δέκα λεπτών παιχνιδιού προηγήθηκαν με 0-1. Ο Ταξιάρχης Γούλας έκανε σέντρα-σουτ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε συστημένη στο κεφάλι του Τόλη Φούκα, που με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Μυρίκης διαμόρφωσε το 0-1.




Καλοχτυπημένο κόρνερ

 












Ο νεαρός Πάνος Μπουμπουρής (Φωτογραφία Αριστερά) εκτέλεσε καλοχτυπημένα κόρνερ από αριστερά, με την μπάλα να βρίσκει στον Δημήτρη Τσιάμη (Φωτογραφία Δεξιά) που προσπάθησε να αποκρούσει προ της γραμμής για να γίνει το 0-2.



Γκολ-πέναλτι Μπόνια


Ο Αίολος συνέχισε να σκοράρει και στο 25΄ έκανε το 0-3. Ο Κώστας Μπόνιας έβγαλε έξοχη μπαλιά για τον Κώστα Καλύβα, που μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από δεξιά και ανατράπηκε από τον Αποστόλη Νούλα κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Κώστας Μπόνιας ανέλαβε να το εκτελέσει και με δυνατή εκτέλεση στην δεξιά γωνία της Μυρίκης και παρότι ο πορτιέρο του Α.Ο.Μ. ακούμπησε την μπάλα διαμόρφωσε το 0-3.





Διπλή αλλαγή
Ο Δημήτρης Αντωνίου έκανε διπλή αλλαγή στο 32΄ βάζοντας τον Κώστα Σταμούλη και τον Θανάση Τριανταφύλλου και βγάζοντας εκτός τους Δημήτρη Τσιάμη και Νίκο Κωστή.


Δοκάρι ο «Σταμ»
Στο 45΄ η Μυρίκη έχασε σπουδαία ευκαιρία να μειώσει όταν μετά την σέντρα του Θωμά Τσίπρα από αριστερά ο Κώστας Σταμούλης έκανε την κεφαλιά που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου και στην επαναφορά το αδύναμο σουτ του Βασίλη Συγκελόπουλου μπλόκαρε σταθερά ο Γιάννης Φεγγούλης.


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Αζακά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Νούλα.
10΄: Ο Γούλας έκανε σέντρα-σουτ από τα αριστερά, η μπάλα πήγε συστημένη στο κεφάλι του Φούκα και κατέληξε στην αριστερή γωνία της Μυρίκης (0-1).
20΄: Ο Μπουμπουρής εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από αριστερά , ο Τσιάμης άθελα του προ της γραμμής έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2.
21΄: Ο Γούλας σέντραρε από τα δεξιά και ο Καλύβας σούταρε πάνω από το τέρμα του Νούλα.
25΄: Ο Μπόνιας έκανε έξοχη μπαλιά για τον Καλύβα, που μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από δεξιά και ανατράπηκε από τον Νούλα, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μπόνιας με δυνατή εκτέλεση στην δεξιά γωνία της Μυρίκης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
30΄: Ο Νικολάου έβγαλε μπαλιά για τον Καλύβα, που πλάσαρε και ο Νούλας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
42΄: Απευθείας φάουλ του Συγκελόπουλου από αριστερά απέκρουσε σωτήρια με το κεφάλι σε κόρνερ ο Νικολάου.
45΄: Ο Τσίπρας έβγαλε σέντρα από τα αριστερά η κεφαλιά του Σταμούλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου και στην επαναφορά το χλιαρό σουτ του Συγκελόπουλου μπλόκαρε ο Φεγγούλης.

Β΄ Μέρος

Αλλαγή β΄ βοηθού


Η δεύτερη βοηθός Στέλλα Ζαχαράκη αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού από τον Νίκο Παπαρούπα (Φωτογραφία), που κλήθηκε εσπευσμένα στο γήπεδο.

Αντέδρασε η Μυρίκη
Η Μυρίκη μπήκε στο ματς στο δεύτερο μέρος και αντέδρασε, παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο μειώνοντας σε 2-3.

Μείωσε ο Σταμούλης


Στο 58΄ ο Βασίλης Συγκελόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πάνο Μπουμπουρή, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Κώστας Σταμούλης με πλασάρισμα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Αίολου μείωσε σε 1-3. Ο «Σταμ» σκόραρε για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι προερχόμενος όλες τις φορές από τον πάγκο, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ήταν ο περυσινός πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.




Διαφορά ενός


Στο γκολ και στο 2-3 διαμορφώθηκε το σκορ του ματς στο 64΄, όταν ο Θωμάς Σκοτίδας σέντραρε από τα δεξιά και ο Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία) από το ύψος του πέναλτι με πλασέ στην αριστερή γωνία του Γιάννη Φεγγούλη σκόραρε.





Ματς κέντρου
Στον χώρο της μεσαίας γραμμής παίχτηκε το ματς στο τελευταίο 25λεπτο, με τον Αίολο να κάνει μια φάση στο 87΄ με τον Κώστα Καλύβα.

Ολοκλήρωσε με 10
Στο δεύτερο λεπτό του εξτρά χρόνου ο Τόλης Φούκας του Αίολου αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Ο ποδοσφαιριστής του Αίολου ρώτησε έντονα τον ρέφερι τι σφύριξε, με τον κ. Κολοκώτσιο να τον αποβάλλει.




Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Νικολάου έκλεψε από τον Σκοτίδα από αριστερά και πλάσαρε ψηλοκρεμαστά πάνω από την εστία της Μυρίκης.
52΄: Ο Ζαχαράκης σέντραρε από τα δεξιά και ο Σταμούλης έπιασε το εναέριο σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από το τέρμα του Αίολου.
58΄: Ο Συγκελόπουλος ανατράπηκε από τον Μπουμπουρή, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Σταμούλης το εκτέλεσε και με πλασάρισμα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη έκανε το 1-3.
59΄: Γυριστό σουτ του Γούλα πέρασε πάνω από την εστία του Νούλα.
60΄: Σέντρα-σουτ του Νικολάου από αριστερά απέκρουσε ο γκολκίπερ της Μυρίκης και στην επαναφορά το σουτ του Καλύβα έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
64΄: Ο Σκοτίδας σέντραρε από τα δεξιά και ο Τσιλίκας από το ύψος του πέναλτι με άψογα πλασέ στην αριστερή γωνία του Φεγγούλη πραγματοποίησε το 2-3.
87΄: Ο Καλύβας πλάσαρε από τα δεξιά και ο Τάσιος απέκρουσε προ της γραμμής.
92΄: Ο Φούκας αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε.

Πανηγυρισμοί Αίολου
Οι παίκτες του Αίολου μετά το τέλος του ματς πανηγύρισαν την επιτυχία τους και την επιστροφή τους στα νικηφόρα αποτελέσματα. Ολοκλήρωσαν αήττητοι τον πρώτο γύρο.


Διακριθέντες
Μυρίκη: Σταμούλης, Ζαχαράκης, Τσιλίκας
Αίολος: Φούκας, Μπόνιας, Μάρκης, Μπουμπουρής Π.

Κίτρινες Κάρτες
Νούλας, Ίβρος, Συγκελόπουλος, Τσιλίκας, Αζακάς, Μπόνιας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Νομίσαμε ότι θα μπούμε στο παιχνίδι και θα το κερδίσουμε χωρίς να αγωνιστούμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν στον αγωνιστικό χώρο και αυτό φάνηκε, 3 δικά μας προσωπικά και ομαδικά λάθη διαμόρφωσαν το 3-0. Το θετικό είναι ότι αντιδράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, καταφέραμε να σκοράρουμε να έχουμε δοκάρι, το παλέψαμε για να ισοφαρίσουμε. Πρέπει να ξέρουμε ότι αυτά τα παιχνίδια πέρα από βαθμολογικό χαρακτήρα, έχουν χαρακτήρα ψυχολογίας, πρεστίζ, εγωισμού σε προσωπικού αλλά και ομαδικού επιπέδο. Αυτά τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Να δώσω συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα. Το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ομάδες να συμμετέχουν, είμαστε πάρα πολύ λίγοι και τους εύχομαι καλή συνέχεια. Εμείς πρέπει να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και το οργανωτικό μας κομμάτ, βελτιώνοντας κατά συνέπεια και το αγωνιστικό μας κομμάτι.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Το ματς σήμερα είχε δυο πρόσωπα, όπως δείχνει και η διακύμανση του σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί με πολύ περισσότερα γκολ. Στο δεύτερο είχαμε μια πάρα πολύ κακή εικόνα, για την οποία έχουμε συζητήσει μέσα στα αποδυτήρια και όλοι μας γνωρίζουμε τον λόγο. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Μυρίκης που πραγματικά μετά από ένα σκορ 0-3 χρειάζονταν πολύ μεγάλα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψει στο ματς και το έκανε υπερασπίζοντας έτσι το όνομα και την ιστορία της. Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά. Θέλω να σταθώ και στο ότι όταν παίζουν δυο από τις ιστορικότερες ομάδες του νομού αναλογιζόμενοι τους τίτλους που έχουν κατακτήσει θα πρέπει και η διαιτησία να είναι πιο προσεκτικά επιλεγμένη. Καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να παίξουν και τα νέα παιδιά, αλλά δεν μπορεί ο διαιτητής να αποδεχτεί υπόδειξη του επόπτη και να σφυρίξει οφσάιντ από πλάγιο άουτ. Ούτε μπορεί να αποδέχεται υπόδειξη και να σφυρίξει οφσάιντ από πίσω γύρισμα αμυντικού. Ούτε επίσης ο διαιτητής μπορεί να είναι επιλεκτικός όσον αφορά τον κανονισμό, ούτε να είναι επιλεκτικός σε ανθρώπους που συμπαθεί η δεν συμπαθεί. Δεν μπορεί ο διαιτητής να γράφει στο φύλλο αγώνος ονοματεπώνυμο φιλάθλου από την κερκίδα. Ούτε μπορεί συνειδητά να μην ακούει ύβρεις και να αποβάλλει παίκτη μετά από ερώτηση τι έδωσες. Όταν πρόκειται δε για επιλεκτικές καθαρά επιλεκτικές επιλογές του όσον αφορά τα σφυρίγματα του, έστω αν αφορά τη δική μου ή την αντίπαλη ομάδα. Ο επόπτης δεν σφυρίζει, υποδεικνύει, ο διαιτητής παίρνει την τελική απόφαση. Ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια που θα έχουν και βαθμολογικό ενδιαφέρον όπως και αυτό, η επιλογή των διαιτητών να γίνεται με βάση την πραγματική τους αξία. Ζητάω συγνώμη από όλους που αναφέρομαι αυτή την στιγμή στην διαιτησία. Και πραγματικά αναγνωρίζω ότι η ομάδα μου στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλή. Ο διαιτητής δεν καθόρισε το αποτέλεσμα, αλλά ήταν τραγικός. »

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Ζαχαράκης, Πατρώνης, Ίβρος(84΄ Μπουμπουρής Ε.), Συγκελόπουλος, Σκοτίδας, Τσιάμης(32΄ Σταμούλης), Τάσιος, Κωστής(32΄ Τριανταφύλλου), Τσιλίκας, Τσίπρας

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπουμπουρής Π., Παρασκευόπουλος, Αζακάς, Μπισμπίκης, Φούκας, Μπόνιας, Γούλας, Καλύβας, Νικολάου, Μάρκης

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλλα Ζαχαράκη (Α΄ Μέρος) Νίκος Παπαρούπας (Β΄ Μέρος) (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος