Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Φραγκίστα-Μυρίκη 1-5

«Σαρωτικό» πέρασμα από το Κερασοχώρι είχε η Μυρίκη που νίκησε την τοπική Φραγκίστα με σκορ 1-5.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή(10/12) στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο και παρουσία περίπου 20 θεατών.
Η Φραγκίστα κατέβηκε με πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών της και υπό την καθοδήγηση του Μάκη Ζήκα έχοντας αρκετά αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα. Ξεκίνησε το ματς στα πρώτα λεπτά με 10 παίκτες και βρέθηκε στο πρώτο μέρος πίσω στο σκορ με 0-3. Στην επανάληψη ο Μάκης Ζήκας στο 78΄ πέτυχε το γκολ της τιμής μειώνοντας στο τελικό 1-5 αφού προηγουμένως είχαν χαθεί δυο μεγάλες ευκαιρίες με τους Κώστα Μπούκα και Στέφανο Γαλανό.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου κυριάρχησε πλήρως στο ματς, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών και θα μπορούσε να είχε δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στην νίκη της.  Για τους «κόκκινους» ο Κώστας Σταμούλης σημείωσε χατ-τρικ και ο Βασίλης Συγκελόπουλος σκόραρε δυο φορές.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική η Μυρίκη παίζει στις 14 Ιανουαρίου με την Ποταμιά, ενώ την ίδια μέρα η Φραγκίστα αγωνίζεται εκτός έδρας με το Ραπτόπουλο. Η Μυρίκη μετά την νίκη της ανέβηκε στην 3η θέση φτάνοντας τους 9 βαθμούς, ενώ η Φραγκίστα υποχώρησε στην 4η θέση μένοντας στους 7 βαθμούς.

Λιγοστοί θεατές
Ο αγώνας έγινε κάτω από χαμηλή θερμοκρασία, τσουχτερό κρύο και παρουσία περίπου 20 θεατών.

Με πρωτοβουλία των παικτών
Η Φραγκίστα κατέβηκε να αγωνιστεί στο ματς με πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών της μετά την αποχώρηση του Χρήστου Γαλανού από την ομάδα. Τον ρόλο του παίκτη-προπονητή είχε ο Μάκης Ζήκας.


Προσπέραση Μυρίκης
Η Μυρίκη μετά την 3η της νίκη στο πρωτάθλημα έφτασε τους 9 βαθμούς, αφήνοντας την Φραγκίστα στην 4η θέση με 7 βαθμούς.

Βασικοί «Σταμ» & Τριανταφύλλου


Η φιλοξενούμενη Μυρίκη άρχισε το παιχνίδι με δυο αλλαγές στο βασικό της σχήμα σε σύγκριση με το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής ενάντια στον Αίολο. Ο Κώστας Σταμούλης έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στην κορυφή της επίθεσης προερχόμενος από τραυματισμό, ενώ ο Θανάσης Τριανταφύλλου (Φωτογραφία) κάλυψε θέση στο δεξί άκρο του κέντρου αλλά και στην άμυνα. Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Τσιάμη (Έμεινε στον πάγκο) και Νίκου Κωστή (Απουσίαζε).

5 διαφοροποιήσεις
 

Η γηπεδούχος Φραγκίστα παρατάχτηκε με 5 νέα πρόσωπα στο βασικό της σχήμα σε σχέση με το ματς της 5ης αγωνιστικής κόντρα στην Ποταμιά. Ο Αλέξανδρος Λάμπρου (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε ως δεξιός αμυντικός, ο Άκης Κατσιφής έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, ο Άγγελος Σάλτης (Φωτογραφία Κέντρο) αγωνίστηκε στο κέντρο, ο Νίκος Γούλας (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε ως δεξιός μεσοεπιθετικός και ο Κώστας Μπούκας αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Αντικατέστησαν τους: Θανάση Ντάλλα, Γιάννη Μπισμπίκη, Πάνο Γερονίκο, Χρήστο Γενιταρόπουλο και Δημήτρη Λαθύρη (Απουσίαζαν).

Α΄ μέρος

Επέβαλλε τον ρυθμό της
Η Μυρίκη από το πρώτο κιόλας λεπτό επέβαλλε τον ρυθμό της, πίεσε τον αντίπαλο, δημιούργησε ευκαιρίες και προηγήθηκε με 0-3.

Άρχισε με 10


Ο ΑΠΟΔΦ ξεκίνησε το παιχνίδι με 10 παίκτες αφού ο Βοιωτός Άκης Κατσιφής (Φωτογραφία) μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 5ο λεπτό.


Δεν συγχώρησε


Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) στο 10ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία του Άκη Κατσιφή και του γκολκίπερ Χρήστου Σάλτη έκλεψε την μπάλα και δεν συγχώρησε σε κενή εστία εύκολα με πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1).




0-2 από «Σύγκε»


Η Μυρίκη στο 24΄ έκανε 2 τα τέρματα της, όταν ο Σάκης Τσιλίκας πάσαρε στον Βασίλη Συγκελόπουλο (Φωτογραφία), ο οποίος από κοντά με πλασέ στην αριστερή γωνία του Χρήστου Σάλτη έγραψε το 0-2.




Έξοχο γκολ «Σταμ»
Η «σκυτάλη» σκοραρίσματος πέρασε πάλι στον Κώστα Σταμούλη που στο 33ο λεπτό με έξοχο σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα του ΑΠΟΔΦ για το 0-3.



Αμυντικά οι Φραγκιστιανοί
Οι γηπεδούχοι της Φραγκίστας είχαν αμυντικές βλέψεις στο πρώτο μέρος, ωστόσο η εστία τους «παραβιάστηκε» 3 φορές.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Μετά από ελεύθερο του Νούλα ο Τσιλίκας έκανε την κεφαλιά και ο Σάλτης μπλόκαρε.
10΄: Λάθος συνεννόηση Κατσιφή και γκολκίπερ Σάλτη Χ., ο Σταμούλης κλέβει την μπάλα και με πλασέ σε κενή εστία εύκολα κάνει το 0-1.
13΄: Ο Τσίπρας σέντραρε από τα αριστερά και η κεφαλιά του Σταμούλη πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
23΄: Ο Συγκελόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Σταμούλη πέρασε πάνω από το τέρμα του Σάλτη.
24΄: Ο Τσιλίκας πάσαρε στον Συγκελόπουλο που από κοντά με πλασέ στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας σκόραρε για το 0-2.
26΄: Μονοκόματο σουτ του Τσίπρα από πλάγια αριστερά πέρασε λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
30΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η κεφαλιά του Τσιλίκα έφυγε άουτ πάνω από τέρμα του Σάλτη.
32΄: Πλασέ του Μπούκα μπλόκαρε εύκολα ο Νούλας.
33΄: Ο Σταμούλης με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα (0-3).
34΄: Ο Συγκελόπουλος τροφοδότησε τον Σταμούλη που σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
35΄: Πλασέ του Γούλα από καλή θέση κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
36΄: Ο Κατσαδούρος εκτέλεσε φάουλ και την εξ επαφής κεφαλιά του Μάκκα μπλόκαρε σωτήρια ο γκολκίπερ της Μυρίκης.

Β΄ μέρος

Ανοιχτό ματς
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι άνοιξε με την Μυρίκη να σκοράρει ακόμη δυο φορές και να προηγείται με 0-5. Η Φραγκίστα ήταν και αυτή επιθετική σκόραρε και μείωσε στο 1-5, χάνοντας προηγουμένως δυο μεγάλες ευκαιρίες.

Χατ-τρικ Σταμούλη
Ο Κώστας Σταμούλης σημείωσε χατ-τρικ στο ματς στο 63΄, όταν μετά την πάσα του Φώτη Ζαχαράκη ο φορ των «κόκκινων» πλάσαρε από τα όρια της περιοχής στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων πραγματοποιώντας το 0-4.




Σκόραραν 5η φορά
Οι φιλοξενούμενοι της Μυρίκης σκόραραν για 5η φορά στο 74΄ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-5. Ο Κώστας Σταμούλης σέντραρε από αριστερά και ο Βασίλης Συγκελόπουλος από κοντά με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-5.




Ντεμπούτο Μπίκα


Την πρώτη του συμμετοχή στην Α΄ κατηγορία έκανε με την ομάδα της Μυρίκης ο Παναγιώτης Μπίκας που πέρασε στο ματς στο 75΄ παίζοντας ως αριστερός μέσος.

Απείλησε η Φραγκίστα

 












Η γηπεδούχος ομάδα έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει, πρώτα στο 62ο λεπτό το πλασέ του Κώστα Μπούκα (Φωτογραφία Αριστερά) απέκρουσε πάνω στην γραμμή ο Μάριος Πατρώνης και έπειτα στο 72΄ ο Στέφανος Γαλανός (Φωτογραφία Δεξιά) πλάσαρε εξ επαφής με τον Αποστόλη Νούλα να αποκρούει.




Το γκολ της τιμής


Η ομάδα της Φραγκίστα στο 78΄ πέτυχε το γκολ της τιμής, μετά από λάθος της άμυνας η μπάλα έφτασε στον Μάκη Ζήκα (Φωτογραφία) που με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής το οποίο βρήκε πρώτα στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού μείωσε στο τελικό 1-5.



Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Τσίπρας έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Ζαχαράκης σούταρε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.
62΄: Ο Μπούκας μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από αριστερά πλάσαρε τον Νούλα και ο Πατρώνης απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή.
63΄: Ο Ζαχαράκης πάσαρε στον Σταμούλη που από το ύψος της περιοχής με πλασέ στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.
72΄: Ο Κατσαδούρος γύρισε από τα δεξιά και ο Γαλανός ανενόχλητος σούταρε από κοντά με τον Νούλα να αποκρούει ενστικτωδώς.
74’ : Ο Σταμούλης γύρισε από αριστερά και ο Συγκελόπουλος από κοντά με πλασέ πέτυχε το 0-5.
77΄: Ο Σταμούλης έδωσε στον Συγκελόπουλο που σούταρε και ο Σάλτης απέκρουσε σε κόρνερ.
78΄: Μετά από λάθος της άμυνας της Μυρίκης ο Ζήκας σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής η μπάλα βρήκε στην ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού και κατέληξε στα δίχτυα (1-5).
81΄: Σουτ του Γούλα μπλόκαρε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Ζήκας, Κατσαδούρος
Μυρίκη: Σταμούλης, Συγκελόπουλος, Τριανταφύλλου, Τσιλίκας

Κίτρινες Κάρτες
Μάκκας Ε.

Δηλώσεις Προπονητών

Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): « Ξέραμε από πριν ότι θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε πάλι απώλειες βασικών παικτών, που λόγω των περιορισμένων επιλογών που έχουμε φαίνονται πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο. Είμαστε όλοι επηρεασμένοι από τα εξωαγωνιστικά και τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε στην συνέχεια να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Η Μυρίκη ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δίκαια κέρδισε. Συγχαρητήρια στην Μυρίκη και τις εύχομαι καλή συνέχεια. Τέλος να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές με υγεία.»

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Ήμασταν αποφασισμένοι σήμερα και αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας και τα προβλήματα που έχει ο αντίπαλος. Επιβληθήκαμε στο παιχνίδι και πραγματικά αξίζαμε στην νίκη, αυτό φάνηκε και από το σκορ και από τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Δώσαμε ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο να αγωνιστούν και νέα παιδιά. Κλείνοντας να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές με υγεία, καλή χρονιά να έχουμε και του χρόνου να έχουμε όλοι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα μας.»





Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Σάλτης Χ., Λάμπρου, Μπισμπίκης Φ., Μάκκας Ε., Κατσιφής, Σάλτης Α., Γούλας Ν., Κατσαδούρος, Μπούκας, Ζήκας, Γαλανός Σ.

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Ζαχαράκης, Πατρώνης, Ίβρος(70΄ Μπουμπουρής), Σκοτίδας, Συγκελόπουλος, Τριανταφύλλου, Τάσιος, Τσιλίκας(83΄ Τσούκας), Σταμούλης, Τσίπρας(75΄ Μπίκας)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος