Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΟΚ-Αίολος 0-7

Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, κρύο και αδιάκοπη χιονόπτωση ο Αίολος μπήκε με το «δεξί» στο 2018, συντρίβοντας τον ΠΑΟΚ με 7-0.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(13/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο και με χιονόπτωση.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των νεαρών ποδοσφαιριστών του γνώρισε την πιο βαριά του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο νέο έτος, παίρνοντας μια ευρεία και επιβλητική νίκη. Χατ-τρικ σημείωσε ο Κώστας Καλύβας, 2 φορές σκόραρε ο Κώστας Μπόνιας και από 1 οι: Βασίλης Παρασκευόπουλος και Νίκος Νικολάου.
Την επόμενη (8η) ο Αίολος αγωνίζεται την Κυριακή(21/1) με την Ποταμιά, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Σάββατο(20/1) την Φραγκίστα. Ο Αίολος έφτασε τους 17 πόντους, ενώ ο «δικέφαλος» παραμένει χωρίς βαθμολογική συγκομιδή.

Αντίξοες συνθήκες
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς το τσουχτερό κρύο και η συνεχή χιονόπτωση δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Αρκετοί ποδοσφαιριστές αντικαταστάθηκαν λόγω του ψύχους και αρκετοί ζήτησαν αλλαγή για τον ίδιο λόγο.




Άρχισαν…όπως έκλεισαν
Οι ομάδες άρχισαν το νέο έτος αντίπαλες, όπως αποχαιρέτησαν και το 2017. Είχαν αγωνιστεί τον Δεκέμβριο στον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου, με τον Αίολο να επικρατεί με 1-5.

Πρώτη «Μπούμπου»


Ο φορ Κώστας Μπουμπουρής (Φωτογραφία) μετά από μερικούς μήνες παρουσίας του στην Ποταμιά επέστρεψε στον Αίολο και πήρε φανέλα βασικού παίζοντας στο πρώτο 45λεπτο.

Προσθήκες οι φοιτητές
Ο ΠΑΟΚ σε σχέση με το ματς του κυπέλλου είχε στην διάθεση του τους φοιτητές.

Α΄ Μέρος

Επιδιορθώσεις στα δίχτυα
Ο αγώνας άρχισε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, αφού έγιναν επιδιορθώσεις και στα δίχτυα των δυο τερμάτων.



«Καθάρισε» από την αρχή
Ο Αίολος έδειξε από την αρχή ποιος είναι το «αφεντικό» στην αναμέτρηση, κυριάρχησε και με δυο γρήγορα γκολ έκανε το 0-2 μόλις στο 12΄.

Γκολ από τα «αποδυτήρια»


Περίπου 90 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα ο Αίολος σκόραρε. Μετά από λάθος διώξιμο της άμυνας του ΠΑΟΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Βασίλη Παρασκευόπουλο (Φωτογραφία) που με πλασέ από τα όρια της περιοχής στην δεξιά γωνία του Γρηγόρη Παπαϊωάννου έκανε το 0-1.



Διπλασίασε ο Καλύβας


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 12΄, ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος τροφοδότησε τον Νίκο Νικολάου, αυτός σέντραρε από τα δεξιά και ο Κώστας Καλύβας με πλασέ στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ διαμόρφωσε το 0-2.



Δοκάρι με Νικολάου
Στο 34΄ ο Δημήτρης Μπισμπίκης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Νίκος Νικολάου σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε και στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του.


Δυο αποχωρήσεις

 












Στο 35΄ αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο πορτιέρο Γρηγόρης Παπαϊωάννου (Φωτογραφία Αριστερά) του ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Γυφτομήτρο να τον αντικαθιστά. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το 1ο μέρος με 10 παίκτες αφού ο Κώστας Ρουμελιώτης (Φωτογραφία Δεξιά), έφυγε πρόωρα από το ματς. Η αντικατάσταση του έγινε στην ανάπαυλα.



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Μετά από κακό διώξιμο της άμυνας του ΠΑΟΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Παρασκευόπουλο, που από τα όρια της περιοχής με πλασέ στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ έκανε το 0-1.
12΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Χ. έδωσε στον Νικολάου, που σέντραρε από τα δεξιά και ο Καλύβας με πλασέ στην αριστερή γωνία του Παπαϊωάννου πέτυχε το 0-2.
18΄: Μετά από λάθος του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, πλασέ του Νικολάου από κοντά κόντραρε και κατέληξε κόρνερ από το δεξί δοκάρι.
25΄: Όμορφη ατομική ενέργεια του Γούλα και σουτ εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί «Γ» των γηπεδούχων.
32΄: Ο Ζανιάς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και το σουτ του Κωστορρίζου σταμάτησε στα σώματα αμυνόμενων.
34΄: Ο Μπισμπίκης εκτέλεσε φάουλ από τα κέντρο, ο Νικολάου σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Παπαϊωάννου απέκρουσε με την μπάλα να βρίσκει και στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Σκόραρε ακατάπαυστα
Ο Αίολος έκλεισε στα καρέ του τον «δικέφαλο»  και μέσα σε 19 λεπτά σκόραρε 5 φορές για το τελικό 0-7.

2ο προσωπικό
Στο 5ο λεπτό της επανάληψης ο Κώστας Καλύβας σκόραρε το 2ο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, ο Νίκος Νικολάου σέντραρε από αριστερά και ο μεσοεπιθετικός του Αίολου με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 0-3.



Βρήκε δίχτυα


Στο 53΄ ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος τροφοδότησε τον Νίκο Νικολάου (Φωτογραφία), που με σουτ από αριστερά βρήκε δίχτυα, «γράφοντας» το 0-4.



Απευθείας κόρνερ


Στο 56΄ ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία) εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από αριστερά, με τον Σάββα Χαλκίδη να κάνει κίνηση προς την μπάλα χωρίς να την βρίσκει (0-5).



Χατ-τρικ Καλύβα
Στο 65΄ ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Κώστας Καλύβας με πλασέ από κοντά σημείωσε χατ-τρικ για το 0-6. Ο «Καλάιφερτ» έφτασε τα 5 γκολ και είναι δεύτερος σκόρερ πλέον του πρωταθλήματος.



Νέο γκολ Μπόνια
Στο 69ο λεπτό μετά την σέντρα του Νίκου Νικολάου από αριστερά ο Κώστας Μπόνιας με σουτ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-7 σκοράροντας για 2η φορά στην αναμέτρηση. Τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο «Κ.Μ.»



Φινάλε με 10
Από το 67΄ και έπειτα ο Αίολος έπαιξε με 10 παίκτες αφού ο Βασίλης Παρασκευόπουλος αποχώρησε από το παιχνίδι.


Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Νικολάου έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Καλύβας πλάσαρε από κοντά (0-3).
52΄: Ο Μπόνιας σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Νικολάου έφυγε λίγο άουτ.
53΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Χ.  έκανε την μπαλιά και ο Νικολάου με σουτ από αριστερά πραγματοποίησε το 0-4, αφού ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν συγκράτησε την μπάλα.
54΄: Ο Τριανταφυλόπουλος Χ. βρήκε  τον Καλύβα, που σούταρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
56΄: Ο Μπόνιας με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από αριστερά πέτυχε το 0-5, στέλνοντας την μπάλα άουτ από το αριστερό .
57΄: Ο Γούλας σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Γυφτομήτρου.
65΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Χ. τροφοδότησε τον Καλύβα, που με κοντινό πλασέ έκανε το 0-6.
69΄: Ο Νικολάου σέντραρε από αριστερά και ο Μπόνιας εύκολα με σουτ «έγραψε» το τελικό 0-7.

Διακριθέντες
ΠΑΟΚ: -
Αίολος: Νικολάου, Καλύβας, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Μπόνιας

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλους. Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν, όπως και ο Αίολος που στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου,  να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους  και εμείς θα συνεχίσουμε για τα εναπομείναντα παιχνίδια να τελειώσουμε με ότι καλύτερο το πρωτάθλημα. Σήμερα ήταν μια κακή μέρα για ποδόσφαιρο και κατά εμένα θα έπρεπε με τέτοιες καιρικές συνθήκες να μην γίνονται παιχνίδια διότι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου αντιμετώπισα προβλήματα υποθερμίας σε κάποιους ποδοσφαιριστές μου, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν . Είμαστε υποχρεωμένοι να προσέχουμε για να μην υπάρχουν προβλήματα με θέματα κυρίως υγείας.»


Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Θα ήθελα πρώτα από όλα να αναφέρω ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες για τους ποδοσφαιριστές, είχε πάρα πολύ κρύο και ο αέρας πολλές φορές δεν επέτρεπε στην μπάλα να έχει την πορεία, που θα ήθελαν οι ποδοσφαιριστές. Ήθελα να σταθώ στην αλλαγή εικόνα της ομάδας μου, η οποία έδινε την αίσθηση ότι ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο, επιμέναμε σε ένα πλάνο που είχαμε συζητήσει τις προηγούμενες μέρες, δημιουργήσαμε πάρα πολλές φάσεις εκτός από τα γκολ που πετύχαμε. Είναι σημαντικό οι ποδοσφαιριστές όταν μπαίνουν στο γήπεδο  να ακολουθούν την ατομική τους τακτική και μέσα από αυτή στην συνέχεια θα έρθει και η ομαδική. Βάλαμε 2-3 λεπτομέρειες στο παιχνίδι μας και φάνηκε η διαφορά. Ελπίζω να τις υιοθετήσουν οι ποδοσφαιριστές ακόμη καλύτερα στην συνέχεια και στην πορεία να βγάζουμε μια αβίαστη εικόνα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων και της αμυντικής μας ισορροπίας. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το σημερινό παιχνίδι και πιστεύω ότι μέσα από δουλειά στο γήπεδο θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια με πολλά νέα παιδιά. Θα ήθελα να ευχηθώ τέλος σε όλους εμάς στον Αίολο να είμαστε πραγματικά συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και στις ευθύνες που έχουμε αναλάβει όσον αφορά την διεκδίκηση των στόχων που έχουμε θέσει.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ(Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Παπαϊωάννου(35΄ λ.τρ. Γυφτομήτρος), Τσάκνης, Ζανιάς, Τσάρας, Μουστάκης(46΄ Γκριμόπουλος), Μίλης, Μαστρογιάννης, Ρουμελιώτης(46΄ λ.τρ. Βουτσέλης), Κωστορρίζος, Ρέπας(46΄ Καώνης), Τόλης Ν.

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπουμπουρής Π.(53΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Μπισμπίκης, Χαλκίδης, Παρασκευόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Μπουμπουρής Κ.(46΄ Μπόνιας), Νικολάου, Γούλας(60΄ Κυλλής), Καλύβας, Μάρκης(46΄ Τόλης Α.)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος