Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Το Καρπενήσι γέμισε μπάσκετ


Περιστέρι(Μίνι) και Ίκαρος Καλλιθέας (Παμπαίδες) κατέκτησαν την πρωτιά στο Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά «Superstar Basketball”  που έβαλε… πλώρη να γίνει θεσμός.
Το Περιστέρι στα Μίνι (γεννηθέντες 2005-06) και ο Ίκαρος Καλλιθέας στους Παμπαίδες(γεννηθέντες 2004), ήταν οι ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες του πιλοτικού τουρνουά «Superstar Basketball” που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «ΜΟΝΤΑΝΑ» στο Καρπενήσι, 3-5 Ιανουαρίου. Για την διεξαγωγή του συνεργάστηκαν η Ολύμπια Λάρισας η Α.Ε.Β.Δ (Βόλου) και φυσικά η διεύθυνση του ξενοδοχείου που προσέφερε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.
Το τουρνουά, κράτησε τρεις  ημέρες και σε πρώτη φάση συμμετείχαν επτά (7) ομάδες, οι περισσότερες των οποίων συμμετείχαν και στις δυο ηλικιακές κατηγορίες, ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων νεαρών αθλητών στους 120. Ήταν εκεί το Περιστέρι, ο Ίκαρος Καλλιθέας, η Ολύμπια Λάρισας, η Α.Ε.Β.Δ, ο Ίκαρος Λάρισας, ο Άτλαντας Καρπενησίου και ο Κύδωνας Χανίων που έκανε το μεγαλύτερο ταξίδι για να απολαύσει τη χαρά της συμμετοχής.
Κάθε τμήμα έπαιζε δυο ματς την ημέρα στο κλειστό γήπεδο του ξενοδοχείου το οποίο, χρόνια τώρα, έχει ειδικευθεί στην φιλοξενία ομάδων μπάσκετ. Μη ξεχνάμε ότι στις εγκαταστάσεις του έχουν προετοιμαστεί όλα τα μεγάλα κλαμπ της χώρας, πολλά από το εξωτερικό (πχ ΤΣΣΚΑ) και φυσικά η Εθνική ομάδα.
Παράλληλα διοργανώθηκαν και ειδικοί διαγωνισμοί Στην κατηγορία Μίνι, ο Κοθράς του Ίκαρου Kαλλιθέας επικράτησε στα δίποντα και οι Ρομοσός(Ολύμπια Λ.)- Μαραγκουδάκης (Περιστέρι), μετά από θρίλερ, μοιράστηκαν την πρωτιά στα lay up. Στην κατηγορία Παμπαίδων τον διαγωνισμό τριπόντων νίκησε ο Καστρινάκης (Κύδωνα Χανίων) και τα δίποντα ο Ρένεσης (Ίκαρου Καλλιθέας). «Ρούκι» του τουρνουά αναδείχθηκε ο πιο μικρός από τους συμμετέχοντες, ο γεννημένος το 2008, Κίμωνας Μαλάκος (φωτό) γιος του προέδρου της Ολύμπιας Λ., Γιώργου Μαλάκου.
Στην τελετή λήξης τιμήθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κκ Γεώργιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Αριστείδης Τάσσιος, οι οποίοι μάλιστα έκαναν τις απονομές στις νικήτριες ομάδες. Επίσης, δια χειρός Γιάννη Παραγιού, τιμήθηκε για την προσφορά της στο άθλημα, η προπονήτρια της ομάδας Μίνι του Περιστερίου, Κατερίνα Δελλή, αλλά και ο άλλοτε προπονητής του Απόλλωνα Πάτρας (1988-1990) και παλιός τεχνικός σύμβουλος της Ολύμπιας Λ., Ντούλι Αντονέφσκι.
Με βάση την επιτυχία που σημείωσε το «test event”, θεωρείται δεδομένη πλέον η απόφαση να καθιερωθεί και να αναβαθμιστεί το τουρνουά και επίσης διοργανώνεται και στην περίοδο των εορτών του Πάσχα, αλλά και το καλοκαίρι, με την συμμετοχή και ομάδων του εξωτερικού.

*Άρθρο του gazzetta.gr