Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος 2-0

Στο τελευταίο μισάωρο του ματς ο ΑΠΟΚ έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Αίολου και επικράτησε με 2-0, κατακτώντας για 19η φορά το κύπελλο Ευρυτανίας.
Ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (21/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 14:30 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από συννεφιά και ψιλόβροχο στα τελευταία λεπτά και παρουσία περίπου 150 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ωστόσο δυσκολεύτηκε από την σφιχτή άμυνα του αντιπάλου. Το προβάδισμα στο σκορ ήρθε στο 64΄ με τον Άλεξ Μπακαλίδη και τον Γιάννη Κακκάβα στο 84΄ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα παρατάχτηκε με συνοχές στην γραμμή και με αμυντικές βλέψεις και κέρδισε τις εντυπώσει,ς κοντράροντας στα ίσα μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Παράλληλα μέσα από αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις επιτέθηκε, χάνοντας και δυο σημαντικές ευκαιρίες με κεφαλιές των: Βασίλη Μεταξούλη και Δημήτρη Μπισμπίκη. Παράλληλα ο Αίολος διαμαρτυρήθηκε για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο 48΄σε μαρκάρισμα του Βασίλη Μεταξούλη μέσα στην περιοχή.
Το Βελούχι στις 11 Απριλίου θα συνεχίσει στον θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος. Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής αγωνίζεται την Κυριακή(25/2) εκτός έδρας με τα Σέλλα. Ο Αίολος έχει ρεπό και θα ξεκινήσει τα play off σε 10 ημέρες κόντρα στη Μυρίκη.

Περίπου 150
Ο 28ος τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας έγινε παρουσία περίπου 150 θεατών, κάτω από κρύο, συννεφιά και βροχόπτωση στα τελευταία λεπτά του αγώνα.


Παρουσία Δημάρχου-Αντιπεριφερειάρχη
Το β΄ μέρος του τελικού παρακολούθησε ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, οι οποίοι έκαναν και τις απονομές στις νικήτριες ομάδες. Παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπενησίου Ταξιάρχης Κουτρομάνος.



Οι παράγοντες της ΕΠΣΕ
Σχεδόν σύσσωμη ήταν η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣ Ευρυτανίας στον τελικό. Το παρών έδωσε ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και τα στελέχη της ΕΠΣΕ: Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κατσίκης, Θωμάς Θεοδωρογιάννης, Νίκος Δροσίνης, π. Ευάγγελος Φεγγούλης και Γιώργος Λιάγκας. Απουσίαζαν οι: Σωτήρης Διώτης και Βασίλης Μπούρας. Τον τελικό παρακολούθησε και ο εκπαιδευτής διαιτησίας της ένωσης μας Γιάννης Καλύβας.

Απουσία Νικολάου-Σιάτρα
«Πλήγμα» για τον Αίολο ήταν η απουσία του τιμωρημένου αριστερού μπακ χαφ Νίκου Νικολάου, που εξέτισε την ποινή τριών αγωνιστικών. Για τον ΑΠΟΚ απουσίαζε ο τραυματίας Δημήτρης Σιάτρας.

Παράπονα Αίολου
Ο Αίολος έχει αρκετά παράπονα από την διαιτησία του Δημήτρη Κουρλού και κυρίως για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του στο 48ο λεπτό σε μαρκάρισμα του Λευτέρη Γιαουπλάρι πάνω στον Βασίλη Μεταξούλη.

Η «μηχανή» των γκολ
Ο Γιάννης Κακκάβας σκόραρε για 6ο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι του ΑΠΟΚ πιστοποιώντας την αγωνιστική του άνοδο στον β΄ γύρο της Γ΄ Εθνικής.

Ρεβάνς για πέρυσι
Ο ΑΠΟΚ πήρε άτυπη ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό από τον Αίολο. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία είχε κερδίσει με γκολ-πέναλτι του Κώστα Ρούσση με 1-0.

19o κύπελλο
Το Βελούχι κατέκτησε το κύπελλο για 19η φορά, κερδίζοντας μετά από 5 χρόνια τον τίτλο. Ακολουθεί με 7 κατακτήσεις ο Αίολος. Παράλληλα οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν για 10η σαιζόν σε μεταξύ τους τελικό(7 νίκες ΑΠΟΚ-3 Αιόλου).

Α΄ Μέρος

Χαιρέτησαν οι 3 Πρόεδροι
Πριν την έναρξη του τελικού ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας, ο Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Άρης Τσιούνης και ο Πρόεδρος του Αίολου Περικλής Πλακιάς χαιρέτησαν τους 22 ποδοσφαιριστές τους διαιτητές,  ευχόμενοι άπαντες έναν καλό τελικό.




Έχασε «Κάτσα»

 












Το Βελούχι έχασε στο 34ο λεπτό τον Δημήτρη Κατσαδούρο (Φωτογραφία Αριστερά) λόγω τραυματισμού με τον Λευτέρη Γιαουπλάρι (Φωτογραφία Δεξιά) να τον αντικαθιστά. Ο Γιαουπλάρι επανήλθε μετά από 2,5 μήνες.



Κινητικότερος ο ΑΠΟΚ
Οι «κυανόλευκοι» του Γιάννη Φλωράκη είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάνοντας 4-5 ευκαιρίες.

Απειλές με Μπαρμπόσα και Γεωργίου

 












Στο 25ο λεπτό το ξαφνικό σουτ του Ροντρίγκο Μπαρμπόσα (Φωτογραφία Αριστερά) εκτός περιοχής έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 44ο λεπτό πλασέ του Αλέξανδρου Γεωργίου (Φωτογραφία Δεξιά) με εξουδετερωμένο τον Γιάννη Φεγγούλη κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.



Δεμένος στην άμυνα
Η ομάδα του Αίολου παίζοντας με σφιχτή αμυντική διάταξη κατάφερε στα πρώτά 45΄ να διατηρήσει το μηδέν. Χαρακτηριστικό ότι πολλά μέτρα και χώρους κάλυψε μπροστά από τους δυο στόπερ η 3πλετα των: Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου, Τόλη Φούκα και Βασίλη Παρασκευκόπουλου.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από δεξιά έφυγε πάνω από τέρμα του Ρεσίτη.
8΄: Ο Κόλλιας έκανε σέντρα-σουτ από πλάγια δεξιά και ο Φεγγούλης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από τα δεξιά και ο Παχής και την κεφαλιά του Μπακαλίδη από κοντά στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αιόλου.
13΄: Ο Κακκάβας πάσαρε μέσα στην περιοχή και δεξιά για τον Μπακαλίδη που σούταρε και ο πορτιέρο του Αίολου μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία με διπλή προσπάθεια.
25΄: Ξαφνικό σουτ του Μπαρμπόσα εκτός περιοχής πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αίολου.
35΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Φούκας απέκρουσε προ της γραμμής την κεφαλιά του Χαλλή.
44΄: Ο Γιαουπλάρι έκανε το γέμισμα από μακριά, ο Φεγγούλης απέκρουσε, ο Γεωργίου κοντρόλαρε και σούταρε η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ από το αριστερό δοκάρι. Το κόρνερ εκτέλεσε από τα δεξιά ο Παχής και η κεφαλιά του Γιαουπλάρι πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Ανοιχτό 45λεπτο
Πολύ καλύτερο ήταν το δεύτερο μέρος, όπου έγινε πιο ανοιχτό ματς με τον ΑΠΟΚ να επικρατεί με 2-0.

Ζήτησε πέναλτι
Στο 48ο λεπτό ο Κώστας Καλύβας τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Βασίλη Μεταξούλη, που έκανε ωραία ενέργεια και έπεσε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Λευτέρη Γιαουπλάρι. Οι άνθρωποι του Αίολου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, με τον διαιτητή Δημήτρη Κουρλό να διατάζει συνέχιση του αγώνα.



Ευκαιρία στο ξεκίνημα


Με την έναρξη της επανάληψης ο Αίολος έχασε σημαντική στιγμή όταν μετά την σέντρα του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου από τα αριστερά, ο Βασίλης Μεταξούλης (Φωτογραφία) πήρε την κεφαλιά από κοντά και ο Δημήτρης Ρεσίτης απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία.


Από το κεφάλι του αρχηγού


Ο ΑΠΟΚ μετά από έξοχη επιθετική προσπάθεια στο 64΄ άνοιξε το σκορ όταν ο Γιώργος Χαλλής τροφοδότησε τον Ροντρίγκο Μπαρμπόσα, που σέντραρε από τα δεξιά και ο αρχηγός Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) με κεφαλιά από κοντά έγραψε το 1-0.





Ένταση στο 76΄
Λίγο έλλειψε να «χαλάσει» στο 76ο λεπτό ο τελικός κυπέλλου όταν επικράτησε ένταση και νεύρα μεταξύ των Λευτέρη Γιαουπλάρι και Πάνου Αζακά. Ο διαιτητής Δημήτρης Κουρλός τιμώρησε με κίτρινη τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΚ.



Με διπλή επέμβαση

 












Στο 81΄ ο Βασίλης Μεταξούλης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Αριστερά) πήρε την κεφαλιά και ο Δημήτρης Ρεσίτης (Φωτογραφία Δεξιά) έκανε ασταθή επέμβαση, μπλοκάροντας την τελευταία στιγμή πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος.



«Καθάρισε» τον τίτλο


Ο φορμαρισμένος Γιάννης Κακκάβας (Φωτογραφία) «σφράγισε» τον τίτλο του ΑΠΟΚ στο 83΄ όταν μετά την έξοχη μεταβίβαση του Γιώργου Σερπάνου, έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, βρέθηκε απέναντι στον Γιάννη Φεγγούλη και με υποδειγματικό πλασέ στην αριστερή του γωνία πραγματοποίησε το τελικό 2-0.





Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και η κεφαλιά του Κακκάβα πέρασε άουτ πάνω από την εστία του Αίολου.
49΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε από τα αριστερά και την κεφαλιά του Μεταξούλη απέκρουσε σωτήρια  στην αριστερή του γωνία ο Ρεσίτης.
51΄: Ο Μπαρμπόσα έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και σουτ του Γεωργίου απέκρουσε στην δεξιά  του γωνία ο Φεγγούλης.
53΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη από αριστερά απέκρουσε όμορφα με εκτίναξη ο πορτιέρο του Αίολου.
59΄: Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του προωθημένου Γιαουπλάρι πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
64΄: Ο Χαλλής άνοιξε δεξιά στον Μπαρμπόσα που σέντραρε και ο Μπακαλίδης από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-0.
77΄: Ο Σερπάνος σέντραρε από τα δεξιά και το πλασέ του Μπαρμπόσα στο δεύτερο δοκάρι κατέληξε άουτ.
78΄: Σουτ του Κακκάβα εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
81΄: Ο Μεταξούλης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μπισμπίκης πήρε την κεφαλιά ο Ρεσίτης έκανε ασταθή απόκρουση και τελικώς μπλόκαρε λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος.
82΄: Χτύπημα φάουλ του Μπακαλίδη απέκρουσε με τα πόδια ο Φεγγούλης.
83΄: Ο Σερπάνος τροφοδότησε τον Κακκάβα, που έκανε ατομική προσπάθεια και με υποδειγματικό πλασέ στην αριστερή γωνία του Αίολου «έγραψε» το τελικό 2-0.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Μπαρμπόσα, Κακκάβας, Σερπάνος
Αίολος: Μεταξούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Φούκας

Κίτρινες Κάρτες
Τσιμόπουλος, Μπακαλίδης, Γιαουπλάρι, Μπισμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών















Οι προπονητές των δυο ομάδων Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι) και Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος) δεν έκαναν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλλιας(60΄ Αθανασόπουλος), Παχής, Ζαραβέλης, Κατσαδούρος(34΄ λ.τρ. Γιαουπλάρι), Τσιμόπουλος, Μπαρμπόσα, Χαλλής, Μπακαλίδης, Κακκάβας(86΄ Φλωράκης), Γεωργίου(68΄ Σερπάνος)

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μάρκης, Παρασκευόπουλος, Αζακάς, Μπισμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας(89΄ Μπουμπουρής Π.), Φούκας, Μεταξούλης, Καλύβας, Γούλας

1ος Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος