Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Παίδες: Κένταυρος Λιβαδειάς-Γ.Σ. Άτλας 65-61

Στις λεπτομέρειες δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από τη Λιβαδειά ο Άτλαντας, γνωρίζοντας την ήττα από τον τοπικό Κένταυρο με 65-61.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς, ξεκινώντας στις 3 και 30 το μεσημέρι.
Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της 2ης φάσης του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ. Βοιωτοί και Ευρυτάνες συμβάδιζαν  στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Ο Κένταυρος του Βασίλη Ροζάνα ήταν πιο ψύχραιμος στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και έφτασε στην πρώτου τη νίκη στη 2η φάση. Σε εντυπωσιακή μέρα ο Ταξιάρχης Κασσάρας, παίχτης και της ανδρικής ομάδας, πετυχαίνοντας 27 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έκανε αρκετά καλή προσπάθεια, πλησιάζοντας σε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Ο Γυμναστικός πάλεψε ένα ακόμη ματς και έχει κερδίσει στο φετινό απαιτητικό πρωτάθλημα τις εντυπώσεις με την παρουσία του. Σίγουρα στα επόμενα τρία παιχνίδια θα είναι εξίσου ανταγωνιστικός. Με 22 πόντους έκλεισε τον αγώνα ο Δημήτρης Σεριανάι.
Την επόμενη(5η) αγωνιστική ο Κένταυρος αγωνίζεται στη Λαμία με τον τοπικό Έσπερο το Σάββατο 3 Μαρτίου. Οι Ευρυτάνες θα υποδεχτούν την Κυριακή 4 του μηνός τον Απόλλωνα Λιβαδειάς.  Οι δυο ομάδες έχουν μια νίκη και δυο ήττες(4 βαθμοί).

«Σούπερ» Κασσάρας

Για τους νικητές ξεχώρισε ο Ταξιάρχης Κασσάρας(Φωτογραφία), σταματώντας στους 27 πόντους με τρία 3ποντα. Ο Νίκος Ψιλόπουλος ήταν δεύτερος με μόλις 8.

Στη Β΄ οι άνδρες
Το ανδρικό τμήμα των Βοιωτών συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Προπονητής είναι ο Βασίλης Ροζάνας, ενώ αγωνίζονται σε αυτό αρκετοί παίδες. «Στυλοβάτης» της είναι ο Χάρης Σανιδάς, γνωστός για την παρουσία του στο τουρνουά του Καρπενησίου το 2015.

22 ο Δ. Σεριανάι

Για τους φιλοξενούμενους ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία) μέλος του ανδρικού τμήματος πέτυχε 22 πόντους. Ακολούθησαν με 14 ο Στέφανος Μήτσιος και με 13 ο Κώστας Σεριανάι. Δεν βρήκε λύσεις έξω από τα 6,75 η ομάδα του Καρπενησίου.

Ίδιος συντελεστής
Οι δυο ομάδες έχουν απολογισμό μια νίκη και δυο ήττες, μένοντας μακριά από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης, η οποία οδηγεί στον μεγάλο τελικό.

Πρώτοι φορά αντίπαλοι
Κένταυρος και Άτλας αγωνίστηκαν για πρώτη φορά αντίπαλοι σε οποιαδήποτε κατηγορία. Παράλληλα η παιδική ομάδα του Γυμναστικού δεν είχε αγωνιστεί ξανά στη Λιβαδειά, παρά μόνον η ανδρική την περίοδο 2015-2016 με τον Απόλλωνα στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Πόντο-πόντο
Από την αρχή του παιχνιδιού οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το οριακό 20-18 υπέρ των γηπεδούχων.

Πέρασε μπροστά ο Άτλας
Καλή ήταν η δεύτερη περίοδος για το συγκρότημα του Καρπενησίου, η οποία έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 32-33. Το επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν 12-15.

Ισόπαλο επιμέρους
Με ένα επιμέρους 16-16 στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά παρέμεινε μπροστά στο σκορ με 48-49.

Οριακή νίκη Κενταύρου
Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, όπου ο Κένταυρος κατάφερε να «χαμογελάσει» και να επικρατήσει με το οριακό 65-61. Το επιμέρους σκορ ήταν 17-12 υπέρ του.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 32-33, 48-49, 65-61

Συνθέσεις Ομάδων

Κένταυρος (Βασίλης Ροζάνας): Κασσάρας 27(3), Κατσαρός, Βαγιάκος 7, Φιλόσοφος 1, Καλαντζής 7(1), Μάρκου 3, Γέρος, Ψιλόπουλος 8, Φουτρής, Μούκας 4, Μπάφας 4, Τζαμάλας 4

Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας, Ανδρέου 4, Μπούργος, Κάππας 6, Σεριανάι Κ. 13, Μανταλιός Τ., Μήτσιος 14, Ελεζάι 1, Σεριανάι Δ. 22, Μπουμπουρής 2, Δροσίνης, Μανταλιός Η.

Διαιτητές: Βασίλης Ντάνος& Γιώργος Ζάχος(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Ιωάννης Κουρούλης-Μιχάλης Σύρος-ΙωάννηςΚόνδης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)












Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής